Procuror gorjean, ”paradit” de ”Portocală”: 4 ani cu executare! Cine l-a denunțat pentru mita de 260 de mii de euro - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Procuror gorjean, ”paradit” de ”Portocală”: 4 ani cu executare! Cine l-a denunțat pentru mita de 260 de mii de euro

Procuror gorjean, ”paradit” de ”Portocală”: 4 ani cu executare! Cine l-a denunțat pentru mita de 260 de mii de euro

Fostul procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Cătălin Nicolae Ceort, gorjean la origini, trimis în judecată după ce a primit 30.000 euro mită din cei 260.000 de euro pe care i-a cerut unui om de afaceri prahovean, a fost condamnat, definitive, luni, 7 octombrie a.c., la 4 ani de închisoare cu executare.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ca nefondate, atât apelul formulat de procurori, cât şi cel al lui Cătălin Ceort, astfel că acesta a rămas cu pedeapsa primită în primă instanţă. În acelaşi dosar, a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare şi un avocat, Victor Ignat, prin care ex-procurorul Ceort ar fi cerut mita.
Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în 2017, pe Ceort, după un denunț al fostului deputat PSD Vlad Cosma, dosarul fiind instrumentat de procurorul Mircea Negulescu, zis ”Portocală” sau ”Zdreanță”.

Denunțat de Cosma


Potrivit presei, într-o seară din cursul anului 2016, în jurul orelor 23.00, fostul deputat PSD de Prahova Vlad Cosma, anchetat, la acea vreme, la Parchetul General de Cătălin Ceort pentru evaziune fiscală și spălare de bani, l-a sunat pe procurorul Mircea Negulescu să-i spună că e urgent să depună un denunț. Cei doi s-au întâlnit la sediul DNA Ploiești, iar delatorul l-a denunțat pe procurorul Ceort care îi ceruse 260.000 de euro ca să nu-i mai ancheteze pe el și pe sora sa, Andreea Cosma.
În aprilie 2017, DNA Ploiești l-a trimis în judecată pe Cătălin Ceort,
procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, fiind acuzat că în luna decembrie 2016, în mod indirect, prin intermediul avocatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la omul de afaceri, Vlad Cosma, cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.
Acești bani au fost pretinși de Cătălin Nicolae Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de afacerist. La data de 27 decembrie 2016, avocatul Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În mai 2018, în prima fază a procesului, procurorul Ceort a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, însă a contestat decizia instanței și a cerut, în faza de apel, reaudierea fostului deputat PSD.

Mircea Negulescu a spus că o să-l paradească pe Ceort”


În luna iunie a acestui an, Vlad Cosma și-a mentinut, în fața unui complet de cinci judecători de la ÎCCJ toate declarațiile și denunțul făcute împotriva fostului procuror.
Trebuie spus că, în baza acelui denunț, Cosma a beneficiat de prevederile articolului 19 din OUG nr. 43/2002, care permite persoanei care face un denunț să beneficieze de reducerea pedepsei, dacă faptele prezentate se concretizează într-un dosar penal.
Cosma a detaliat cum au decurs întâlnirile cu avocatul Ignat.
”Victor Ignat nu a făcut referire și nici nu a rostit numele lui Cătălin Ceort, ci a făcut referire la echipa de acolo. Atât la prima întâlnire, cât și la a doua întâlnire, Ignat mi-a promis soluția de clasare. Ulterior, a spus că va încerca să o obțină mai repede, în decembrie 2016. Da, el mi-a promis că îmi va obține această soluție”, a spus Cosma în fața instanței.
Fostul deputat a declarat că Ceort i-ar fi dat de înțeles că ar urma să-i claseze dosarul.

”Procurorul Ceort nu mi-a spus exact ce soluție o să dea, în sensul clasarii în baza articolului 10.... Dar a spus că din punctul de vedere al domniei sale sale cunoaște ce s-a întâmplat și nu consideră că am vreo culpa în cauza respectivă", le explica Cosma judecătorilor.
Fostului deputat a afirmat că de acel denunț știa și fostul procuror DNA, Mircea Negulescu.
”Mircea Negulescu a fost prezent în momentul în care am ajuns la DNA și am spus ceea ce mi s-a întâmplat. (…) Negulescu era interesat de această speță, el trimisese această disjungere către Cătălin Ceort și cunoștea faptul ca în acel caz anumiți martori aveau dublă identitate, erau martori reali și cu identitate protejată. Mircea Negulescu a spus că o să-l paradească pe Ceort. Acesta era modul obișnuit în care vorbea fostul procuror. El folosea cuvinte colorate”, a adăugat Cosma.
Ceort a negat acuzațiile. ”N-am ce căuta aici. Este halucinant ce mi s-a întamplat. (…) Nu am cerut niciodată bani”, a ținut să precizeze fostul procuror în fața judecătorilor de la ÎCCJ.
Mai mult, Ceort a arătat că fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, ar fi ținut o dușmănie împotriva sa, deoarece i-ar fi infirmat niște anchete.
El a ami spus că nu ar fi putut face nimic nelegal în dosarul lui Cosma, în contextul în care ancheta fusese declinată de la DNA, unde a stat aproximativ șase luni, și făcuse obiectul monitorizării SRI Prahova.

Legăturile fostului procuror Ceort cu Gorjul

Trebuie menționat că Nicolae Cătălin Ceort s-a născut la Tg-Jiu și a devenit procuror în 2002, iar un an mai târziu a fost promovat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin ordin al ministrului Justiției din acea vreme, Rodica Stănoiu. Acesta a mai ocupat funcția de director al al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC), iar într-o perioadă a fost și la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar de ceva vreme s-a reîntors în cadrul Parchetului General. Numele lui Cătălin Ceort a apărut, în urmă cu aproximativ zece ani, în scandalul din Dan Ilie Morega și Adrian Gorun. La acea vreme, un dosar constituit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în urma unei dispute dintre cei doi, care s-a lăsat cu o plângere din partea lui Gorun, a fost preluat, în doar câteva zile, de procurorul Ceort la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar soluția adoptată de acesta în timp record a creat numeroase controverse.

Exclus din magistratură și anchetat de SIIJ

După scandalul mediatic uriaș declanșat la DNA Ploiești, șeful structurii, Lucian Onea și procurorul Mircea Negulescu, zis ”Portocală” sau ”Zdreanță”, au fost excluși din magistratură, iar în prezent, sunt acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție că ar fi constituit un grup infracțional organizat la care ar fi aderat toți procurorii și polițiștii de la DNA Ploiești cu scopul de a fabrica dosare penale unor „nevinovați” precum fostul deputat PSD Vlad Cosma și de a smulge denunțuri de la acesta împotriva lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Cosma, rejudecat!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în luna martie a anului trecut, ca Mircea și Vlad Cosma să fie rejudecați. În primă instanță Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, fusese condamnat la opt ani de închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, fost deputat PSD, la cinci ani de închisoare. Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA, ei fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova. Acesta este doar unul din dosarele care-i au cap de afiș pe Mircea și Vlad Cosma.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.10.2019. 11:36

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: