236-Daviţoiu şi Tudorescu au prejudiciat CE Rovinari cu 100 de miliarde - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · 236-Daviţoiu şi Tudorescu au prejudiciat CE Rovinari cu 100 de miliarde

236-Daviţoiu şi Tudorescu au prejudiciat CE Rovinari cu 100 de miliarde

Povestea unei afaceri, cu achiziţionarea unor terenuri pentru cei aflaţi în situaţii de expropriere, prin care Complexul Energetic (CE) Rovinari ar fi fost prejudiciat cu peste 100 de miliarde de lei a apărut pe la începutul lui 2007, în schemă apărând la un moment dat şi procurorii DNA care cercetau această tranzacţie. Numele cele mai vehiculate în aşa zisele speculaţii cu terenuri erau cele ale directorului general Gheorghe Leşu Daviţoiu şi directorului de investiţii Vasile Tudorescu, la acea vreme, director al Direcţiei Miniere din cadrul CE Rovinari, respectiv şeful compartimentului „exproprieri”. Afacerea a dispărut urgent din atenţia opiniei publice şi la aproape doi ani de atunci nimeni nu mai vorbeşte despre uriaşul prejudiciu mai ales că protagoniştii acesteia ocupă acum funcţii de conducere importante la CE Rovinari.

Daviţoiu şi Tudorescu au girat afacerea păguboasă cu terenurile de la Drăgoieni

Prin 2004, serviciul de investiţii din cadrul CE Rovinari a format o comisie din şapte membri, pentru a demara procedurile de cumpărare a unor terenuri pentru pentru familiile care urmau a fi expropriate din calea lucrărilor miniere. 11 persoane care deţineau terenuri în zona Panduraşu din Tg-Jiu s-au înscris în criteriile solicitate de CE Rovinari, adică să existe pe acestea utilităţile necesare construirii unei vetre de sat: electricitate, telefon, cablu TV, drum asfaltat, instalaţii sanitare, canalizare, gaze, natura terenului pentru fundaţii, teren compatibil cu planul urbanistic. Comisia a hotărât să cumpere de la aceştia, peste 6 hectare de teren, cheltuind 7 euro pe metru pătrat. Conducerea CE Rovinari nu a fost de acord cu tranzacţia şi a renunţat la parafarea acesteia, iar după un an de zile societatea a cumpărat 24 de hectare de teren, în zona Drăgoieni, lipsită de orice facilitate. Fostul şef al Direcţiei Miniere din CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu şi şeful de la compartimentul „exproprieri”, Vasile Tudorescu s-au ocupat de cumpărarea terenurilor din cartierul Drăgoieni la un preţ mai mult decât triplu. Ei au dat peste 56 miliarde de lei vechi pe o suprafaţă de teren străbătută doar de liniile de înaltă tensiune, urmând ca CE Rovinari să mai investească aproximativ 60 miliarde de lei pentru racordarea la utilităţi. Specialişti din cadrul unităţii au atras atenţia că afacerea e păguboasă pentru CEîn condiţiile în care existau alte terenuri mai ieftine şi dotate cu utilităţile necesare. Atât Gheorghe Daviţoiu, cât şi Vasile Tudorescu s-au opus, ba chiar au facilitat falsificarea unor documente.

Cuplul Daviţoiu – Tudorescu s-a întors la locul „crimei”

Daviţoiu şi Tudorescu au avut un interes în zona Drăgoieni pentru că dacă în aparenţă preţul era unul mai mic decât cel din Panduraşu, 5 euro pe metru pătrat, preţul a fost umflat de cel puţin zece ori, la acea vreme preţul real al terenului nu depăşea 0,50 euro pe metru pătrat. Afacerea, mai mult decât dubioasă, a avut şi victime colaterale – cei care s-au opus cumpărării terenurilor din Drăgoieni şi-au pierdut funcţiile. La un moment dat s-a vorbit chiar de falsificarea unui studiu geotehnic efectuat în zona Panduraşu. Studiul a fost comandat şi falsificat, cei de la firma executantă a acestuia au recunoscut că li s-a impus să mintă. Mai mult, o parte din documentele cu tranzacţia de la Drăgoieni au dispărut, cel puţin asta e concluzia declaraţiilor din presa vremii date de către un fost şef de compartiment din cadrul CE care s-a opus cumpărării acelor terenuri.

La vremea respectivă se discuta despre declanşarea unor cercetări de către procurorii DNA, însă de atunci nimeni nu a mai adus în discuţie acest subiect. De altfel, conform unor surse, tot din acea perioadă Daviţoiu este cap de afiş într-un dosar penal în care unele persoane strămutate au reclamat faptul că nu pot deveni proprietarii noilor imobile deoarece acestea au fost construite fără niciun fel de autorizaţii.

E greu de crezut că acum, când cei doi deţin cele mai importante funcţii în cadrul CE Rovinari, director general, respectiv director de investiţii, Daviţoiu şi Tudorescu nu pot să ascundă dovezile care i-ar putea incrimina în situaţia în care organele abilitate ar redeveni interesate de acest caz. Aceleaşi surse susţin că acesta ar fi fost unul din motivele din care Daviţoiu l-a înscăunat, l-a câteva zile de la numirea sa în funcţie, director de investiţii pe Tudorescu.

Neli Matei

neli.matei@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  07.04.2009. 06:23

Comentarii

anonim
13.04.2009. 22:17

problema este ca in tot gorjul se intimpla fara de legi dar cred ca la bani marunti sunt luati exact cei care sunt corecti.ca la noi la nimeni.

anonim
13.04.2009. 22:14

dar doina gorjului din parcul central nu cumva este a fratelui lui ghe davitoiu?nicu davitoiu mare consilier pe linga excrocul de circiumaru

garoiul ciurdelian
13.04.2009. 20:16

ciurdel este hotul gorjului in domeniul energetic, domnisoara Neli

energetician
08.04.2009. 14:49

Da???????????/ Poate este corect ce spuneti.... oricum "sursa" voastra este FOARTE "CREDIBILA".....
Tinand cont de datele corecte pe care le prezentati, va rugam sa faceti o completare de nume + functii (daca sunteti corecti.
Directorul de investitii si seful direct al lui Tudorescu era.... nimeni altul decat CIURDEL..... Directorul (manager) al CERovinari era super SMENARUL PISC...
Se pare ca in disperarea , de care este cuprins acest idiot, ciurdel, nu mai gandeste deloc limpede si se da de gol mai mult decat spera el ca pricep unii.....
Da DNA, chiar te rugam, reia si dosarele vechi.... in care roiesc aceiasi HOTI ORDINARI...
Credeti-ne, nu suntem deloc prosti... nu credem ca un ministru, fie el si Videanu, ar fi abordat acest subiect, ciurdel, daca nu era foarte clar ca acest dobitoc a FURAT.

trotea
07.04.2009. 11:43

Cel mai mare jaf ce se petrece la cer este realizat prin firma lui Davitoiu, DALEMI, adica DAvitoiuLEsuMImi, care fiind subcontractant la UMR, incaseaza prin acestia o serie de lucrari ce se confirma si nu se executa. Speram sa se sesizeze DNA, dar si presa poate sa faca propriile investigatii.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: