CE Rovinari scoate din criză firmele de casă - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · CE Rovinari scoate din criză firmele de casă

CE Rovinari scoate din criză firmele de casă


Trotea este de acord cu cheltuirea a două milioane de euro pentru servicii de turism

 
Cheltuirea nesăbuită a unor sume imense de bani de către fostele conduceri ale unei unităţi economice e, în general, criticată de către cei care succed la şefie, însă în momentul în care şi noii cârmuitori au propriile interese, chiar dacă virulente la început, criticile se diluează până la punctul în care se transformă în aprobare. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul celor două milioane de euro plătite de către Complexul Energetic Rovinari pentru servicii de turism. Deşi, iniţial Tiberiu Trotea, directorul general al complexului a dezaprobat o astfel de risipă a ajuns până la urmă să accepte şi aprobe chletuirea unor astfel de sume pe vreme de criză uitând ce declarase, neoficial, în urmă cu două zile: “Vă spun aşa pentru dumneavoastră, cele trei agenţii nu o să vadă de la mine aceste sume plătite.”

Sumele exorbitante cheltuite, în ultimii doi ani, de către C E Rovinari pentru odihna şi tratamentul angajaţilor l-au stupefiat iniţial pe actualul director al unităţii, Tiberiu Trotea, însă odată ce s-a obişnuit cu vestea şi, probabil, a ascultat şi părerea celor care l-au ajutat să ajungă în funcţie, siderarea i s-a diminuat simţitor iar opiniile i s-au schimbat radical faţă de ceea ce declarase cu doar câteva zile în urmă.
Luat pe nepregătite şi fără a apuca să se consulte cu nimeni, Trotea declara redacţiei, la începutul săptămânii trecute, că-l sperie ideea de a cheltui peste două milioane de euro pentru servicii de turism şi promitea solemn că în momentul în care va cunoaşte în totalitatea problema şi se va documenta cu privire la contractele încheiate de către complex cu agenţiile de turism o să pună la dispoziţia noastră toate datele necesare întocmirii unui articol de presă obiectiv.
Înainte ca unitatea pe care o conduce să-şi exprime un punct de vedere în scris, Trotea a mai dezaprobat o dată, telefonic, cheltuirea doar în 2009 a peste un milion de euro pentru biletele de odihnă şi tratament, mai ales că, spunea el, anul respectiv a fost unul de criză. Vorbele sale n-au mai fost însă aceleaşi în momentul în care CE Rovinari a trimis redacţiei opinia oficială faţă de risipa de bani făcută cu relaxarea salariaţilor şi faţă de modul în care s-au încheiat contractele cu agenţiile de turism SC Guardo Tour SRL, Carpatia  Tours SRL şi Turism Sind Min.  
Brusc, Trotea a devenit apărătorul celor trei firme care, în 2009 au încasat 40 de miliarde de lei vechi, iar în 2010, vor primi 48 de miliarde de lei vechi, amintind că din sumele respective comisionul de agenţie e doar 9,4%, cu alte cuvinte profitul celor care au avut norocul să încheie contracte cu CE Rovinari nu e aşa de mare iar, în plus, nu s-a negociat cu o singură sursă, aşa cum noi am scris din date oficiale, ci cu cu trei surse din care s-a ales cea cu preţul potrivit. Chiar dacă ar fi aşa, cu toate că realitatea îl contrazice, e destul de curios faptul că la negociere au fost chemate pe rând aceste trei agenţii, iar toate trei şi-au primit partea în urma unor negocieri directe. Nota de corectitudine pe care Trotea vrea să o dea acestei afacerii este spulberată chiar de către declaraţia patroanei Guardo Tours, Cecilia Gurgui, care afirma că în turismul gorjean lucrurile sunt foarte bine stabilite: fiecare complex lucrează doar cu anumite agenţii de turism care rămân aceleaşi mereu împărţind civilizat ciolanul fără să se bage una în treburile alteia. Cei care întocmesc la CE Rovinari aşa zisele „note de relaţii” vor să-şi dovedească şi calităţile de mari scriitori, aşa că nu ratează ocazia de a mai arunca ironii ieftine în text de genul că prin “contul” firmelor nu trece decât comisionul acestora.
Atitudinea lui Tiberiu Trotea este, pe undeva, de înţeles având în vedere că nu numai fostul director general al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, s-a dovedit a fi mână largă. Bugetul de venituri şi cheltuieli al complexului prevede pentru acest an cheltuirea a 6.400.000 de lei, adică un milion şi jumătate de euro, pentru sponsorizarea echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, în condiţiile în care, conform Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, postat pe site-ul Ministerului Economiei, CE Rovinari are un profit estimat la doar 4.419.000.  Gurile rele spun că această sponsorizare generoasă are legătură personală cu Tiberiu Trotea care a trebuit să-şi exprime în acest fel gratitudinea faţă de Marin Condescu care l-a ajutat să-şi îndeplinească visul de a deveni director general al CE Rovinari. În aceste condiţii ce mai contează că din banii complexului s-au făcut şi se fac cheltuieli exagerate şi inutile, iar disponibilizările curg pe bandă rulantă atâta timp cât cei care îi conduc destinele îşi ating ţelul personal.
Invitat în emisiunea „Provocare la adevăr”, la GorjTV, Marcel Hoară, preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari a declarat că nu ştie despre cheltuirea acestor sume pentru biletele de odihnă şi tratament contractate de către unitate.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  21.03.2010. 18:32

Comentarii

john
24.08.2010. 19:11

controlati-i si anchetati-i pe cei care oranduiesc e.c rosia. astora le-au dat ai mari mana libera si fac ce vor.o sa ne mai auzim.

alex
26.04.2010. 18:01

sunt un angajat al ec rosia domnule faceti referire la ce angajati?
toti?
sau numai o parte din ei?

ia faceti voi o ancheta si pe la rosia vedeti cu ce agentie are contract de cand si pina cand e valabil si uitativa acolo preturi !!:))
noi cei din rosi ne miram de ce un angajat de la ce. rovinari ca de altfel si a.c. platesc mult mai putin biletul intr-o statiune in aceiasi periaoada ca cel de rosia retineti aceleasi nr de zile in acealeasi zile calendaristice si culmea la acelasi hotel,el la C.E. ROVINARI plateste 800 de ron (si ceva) pa cand la ec.rosia culmea se plateste cu 4-500 de roni mai mult.
EI SPUNETI SI VOI UNDE E RAU?
LA C.E.ROVINARI?-SAU IN FOSTA SNLO-ADICA LA E.C.ROSIA.
ROG MULT DOCUMENTATI SI ANCHETATI LA E.C.ROSIA NU LA C.E.ROVINARI OAMENII AIA AU LUAT SI PINA LA ELECTRA O SA MAI IA BANI FRUMOSI PT CA NOI SUNTEM IN URMA LOR CU SPORURILE SI BINEINTELES SI CU SALARIILE.
SAU VA E FRICA DE FOSTA SNLO?
CRED CA DENIGRATI NISTE OAMENI CARE AU FACUT BINE ANGAJATILOR SI ATI AJUNS LA CONCLUZIA CA E UN RAU.
DE FAPT CE E BUN IN ROMANIA PT NAROZI TREBUIE ELIMINAT.
ROG FACETI REPEDE COMPARATIA DE PRET BILETE ODIHNA SI TRATAMENT DINTRE COMPLEXUL ROVINARI SI EMC.ROSIA ROG MULT
SA VEDETI SI VOI UNDE MOARE MAI REPEDE MINERUL:000HAHAHAHA
SUNTEM DE RASULLUMII
AAAA.--SI MAI O RUGAMINTE CERETI EXPLICATII LIDERILOR DE SINDICAT DIN ROSIA CINE A NEGOCIAT CONTRACTUL CU RESPECTIVA AGENTIE CARE EMITE BILETELE ASTEA SI A CU-I E CINE E PROPIETAR
O ZI BUNA VA DORESC SI MULT CURAJ IN ANCHETA POATE CU AJUTORUL VOSTRU O SA LUAM SI NOI BILETE DE ODIHNA SI TRATAMENT MAI IEFTINE CA ORICUM LIDERII NOSTRII MERG GRATIS ACOLO CA DOAR ACOLO FAC CONFERITE SINDICALE SI PLATIM NOI MEMBRII CAZARILE LOR HAHAHAHAHA.ASTEPT UN RASPUNS LA CERINTA MEA DACA SE POATE SA MA INFORMATI CU UN REZULTAT POZITIV MINERILOR DE PE URMA CARORA SUPRAVIETUTITI SI DVS.MULTUMESC VOUA

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: