Anul trecut, CE Rovinari a cheltuit peste două milioane de euro pentru „odihna şi tratamentul” angajaţilor - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Anul trecut, CE Rovinari a cheltuit peste două milioane de euro pentru „odihna şi tratamentul” angajaţilor

Anul trecut, CE Rovinari a cheltuit peste două milioane de euro pentru „odihna şi tratamentul” angajaţilor

În timp ce tăvălugul disponibilizărilor face, de ceva vreme, victime în domeniul mineritului şi energiei din Gorj şi coşmarul celor care vor rămâne fără o sursă de venit nu s-a terminat încă, milioane de euro au umplut, anul trecut, conturile unor firme de turism. Peste două milioane de euro au fost făcute cadou, prin contracte negociate direct, la trei firme alese pe sprânceană de către fosta conducere a complexului. Suma cheltuită, chipurile, pentru relaxarea şi odihna salariaţilor reprezintă aproape jumătate din profitul de anul trecut al CE Rovinari.  Între timp, 75 de angajaţi au fost disponibilizaţi de la această unitate în 2009, urmând ca anul acesta alţi 250 să rămână şomeri.

Daviţoiu în rol de Moş Crăciun
Luna cadourilor a fost, în 2009, extrem de avantajoasă pentru trei firme de turism: Guardo Tours SRL, Carpatia Tour şi Turism Sind Min,  în chip de Moş Craciun fiind nimeni altul decât Gheorghe Daviţoiu, pe atunci director general al Complexului Energetic Rovinari. Împărţeala darurilor a început pe data de 22 decembrie cu Turism Sind Min, firmă aparţinând sindicatelor miniere având, întâmplător sau nu, aceleaşi sediu, în Bucureşti, cu Federaţia Naţională Mine Energie condusă de către Marin Condescu. Turism Sind Min a primit din partea CE Rovinari, prin negociere directă, un contract de prestări servicii turistice în valoare de 950.000 de lei, adică 9,5 miliarde de lei vechi. Aceeaşi firmă mai primise, cu opt luni înainte, tot prin încredinţare directă, 1.134.980 de lei, adică 11,3 miliarde de lei vechi tot pentru servicii de turism.
Pe data de 23 decembrie conducerea complexului a devenit şi mai darnică, de data asta pentru Guardo Tours SRL şi Carpatia Tours.
Guardo Tours, agenţie de turism cu sediul în clădirea SNLO, ceea ce pare că i-a purtat noroc, a primit de la CE Rovinari două contracte însumând 38 de miliarde de lei vechi. Cu opt luni în urmă, când Turism Sind primise 11,3 miliarde, Guardo Tours nu fusese nici ea uitată căpătând alte două contracte în valoare de 28 de miliarde de lei vechi. Deci, în doar câteva luni de zile Cecilia Gurgui, poatroana firmei de turism, a câştigat numai de la CE Rovinari 66 de miliarde de lei vechi.
Carpatia Tours, cea de-a treia firmă care a beneficiat de milostenia complexului în decembrie, a primit în aceeaşi zi ca şi Guardo Tours, tot prin negociere directă, un contract de 1,5 miliarde de lei vechi.
De menţionat este faptul că fostul director al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, nu s-a gândit nicio clipă să facă economie şi nici să respecte legea achiziţiilor publice care spune clar că un contract public se atribuie firmei cu preţul cel mai scăzut în urma unei negocieri cu mai multe surse. Daviţoiu a preferat negocierea cu un singur ofertant iar de fiecare dată oferta firmei cu care s-a negociat a coincis la centimă cu valoarea estimată a contractului.
La un calcul simplu, după toate disponibilizările care vor urma, angajaţii rămaşi la CE Rovinari ar trebui să beneficieze de servicii de odihnă şi tratament în valoare de câte 2.000 de euro, fiecare.

„Credeam că punem şi noi o reclamă în ziar”
Patroana Guardo Tour SRL, Cecilia Gurgui a refuzat să-şi exprime un punct de vedere telefonic faţă de contractele încheiate cu CE Rovinari, preferând o discuţie faţă în faţă cu cineva din redacţie. Avea ea motivele ei, motive pe care le-a şi exprimat între patru ochi: „Eu credeam că punem şi noi în ziar o reclamă, un anunţ.” Cum dorinţa sa subită de advertising n-a fost luată în calcul a vorbit, de voie de nevoie, şi despre contractele cu CE Rovinari: „Nu sunt probleme la acele contracte. A fost o negociere directă, dar au mai participat două firme (?!). Noi nu am negociat decât comisionul agenţiei, restul sunt bani alocaţi pentru bilete şi tratament”. Gurgui nu s-a putut abţine să nu amintească şi despre armonia care domneşte în domeniul turismului declarând că: „Ne înţelegem foarte bine! Spre exemplu, Guardo Tour nu merge la licitaţie decât la CE Rovinari, niciodată la CE Turceni sau SNLO, acolo se duc alţi colegi de-ai noştri”.  
Odată lămurită problema împărţirii ciolanului în turism, Cecilia Gurgui a ţinut să mai facă o încercare cu privire la publicitatea fără de care, se pare, Guardo Tour n-ar mai putea trăi dacă n-ar apărea în săptămânalul nostru: „Vă dau cartea mea de vizită, poate ne faceţi şi nouă o reclamă în ziar”.
Şi cum reclama negativă e tot reclamă, gratis chiar, i-am satisfăcut dorinţa femeii.
 
Actualul director al CE Rovinari, Tiberiu Trotea, a rămas fără replică în momentul în care a auzit cât a cheltuit complexul anul trecut pentru serviciile de turism: „ Mă cam sperii când aud astfel de cifre. Mă documentez şi vă ofer în timp util date oficiale legate de aceste contracte.”
Cum Trotea nu se afla la sediul complexului în momentul contactării şi nu se putea documenta imediat vom reveni cu punctul său de vedere în momentul în care şi-l va exprima.  

UPDATE

Trotea confirmă că CE Rovinari a plătit un milion de euro pentru serviciile de turism de anul trecut

 
Conducerea Complexului Energetic Rovinari a confirmat faptul că numai anul trecut, pentru servicii turistice, unitatea a plătit peste un milion de euro. Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari, spune că celor două firme, Guardo Tours SRL şi Turism Sind Min SRL, care au furnizat bilete de odihnă şi tratament pentru anul 2009, le-au fost achitate servicii în valoare de aproape 43 de miliarde de lei vechi. „Nu ştiu dacă suma e mare. Trebuie să vedem ce sume s-au cheltuit pentru bilete de odihnă şi tratament în 2008 şi în trecut pentru că în 2009, fiind an de criză...”, a declarat Trotea. După părerea fostei conduceri a CE Rovinari criza financiară nu trebuie să afecteze şi firmele de casă care prestează serviciile de turism pentru complex. Astfel, pentru anul în curs s-au contractat deja servicii de turism, încă din decembrie anul trecut, de aproape 49 de miliarde de lei vechi, cu 6 miliarde mai mult decât în 2009.

Trotea dă asigurări că odată cu înfiinţarea companiei Electra lucrurile se vor schimba şi anul acesta suma alocată pentru bilete de odihnă  şi tratament va fi mult mai mică.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  10.03.2010. 16:34

Comentarii

doljanu
13.04.2010. 16:45

felicitari ca nu i ati luat spaga mascata toapei de gurgui ,oricum reclama tot i ati facut.este adevarat negativa,,,

pui de urs
12.04.2010. 13:43

OPRITI JAFUL SINDICAL.CONDESCU SI GASCA LUI SPAIMA MINERITULUI.S.O.S SALVATI MINERITUL GORJAN DIN MAINILE CAPUSEI SINDICALE.APEL LA SOLIDARITATE.PARASITI SINDICATELE TRADATOARE SI FACETIVA SINDICATE PROPRI

TOMA
23.03.2010. 18:15

NOI JUCAM PE PIATA CU CONTRIBUTIA FRAIERILOR DE MINERI DAM BANI CUI VREM NOI CE INTERESEAZA PE ALTI CEI DE LA DREPTATEA NU AU SI EI FONDURI DE MILIOANE DE EURO NUI BAGA NIMENI IN SEAMA

Miron
19.03.2010. 16:59

Oare aceste afaceri se fac cu parandarat ? In buzunarele cui se revarsa cascavalul ?

ENERGETICIANUL
14.03.2010. 20:19

MAI EXACT GOLEA VREO 27 DE MILIARDE SI MITRESCU VREO 13 MILIARDE DIN BANII COMPLEXULUI PE SERVICII TURISTICE.
DACA TOT ZICE CA E CRIZA CUM DE DL.DR.INGINER TROTEA CHELTUIE DI BUGETUL PE 2010 64 DE MILIARDE LEI PE SPOMSORIZARI???CIT PROFIT ARE IN BVC 2010 DE ARUNCA 1,5 MILIOANE DE EURO SPRE CONDESCU LA FOTBAL????CUM ZICEA baseSCU ASTA AR FI TAINUL????CA DOAR CONDESCU L-A PUS DIRECTOR GENERAL.CAM REPEDE RASPLATA CA DEJA CICA AR FI DAT VREO 10 MILIARDE....CRIZA MONSER...CRIZA....DAR SA O STIM SI NOI.
DRAGA NELI MATEI SA CERETI NISTE CONFIRMARI OFICIALE SI PUNCTE DE VEDERE PE CONDUCEREA IN VREME DE CRIZA......

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: