Andrei, tartorele şmenurilor portocalii - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Andrei, tartorele şmenurilor portocalii

Andrei, tartorele şmenurilor portocalii

Andrei, tartorele şmenurilor portocaliiLa doar câteva ore de o nouă demitere din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, de data asta definitivă, Liviu Andrei lasă în urmă un dezastru financiar de pe urma căruia el şi acoliţii săi din PD-L s-au îmbogăţit practicând ceva similar jafului la drumul mare. Indiferent că au venit din fonduri europene sau de la minister, banii ajunşi la inspectoratul şcolar, cu scopuri precise, au fost cheltuiţi după bunul plac de către Liviu Andrei, ajutat fiind deseori de către clica portocalie din care face parte, alături de naşul său Dorin Filip.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

„Împreună vom reuşi”... să tocăm banii

Un proiect pe fonduri europene, demarat anul trecut, ar fi avut toate şansele să optimizeze actul educaţional pentru copiii rromi, dar şi pentru ceilalţi proveniţi din alte grupuri dezavantajate. Eficienţa proiectului „Împreună vom reuşi”, cu o valoare de 577.680 de euro, s-a dus însă pe apa sâmbetei atâta timp cât în fruntea inspectoratului şcolar se afla un individ veşnic suferind de bulimie financiară şi care nici de data asta nu s-a putut abţine să nu-şi bage mâna până la cot în ditamai borcanul cu miere.

Alături de parteneri ca Primăria Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj şi primării din teritoriu, inspectoratul şcolar trebuia să amenajeze, în două şcoli din municipiu şi alte nouă din judeţ, spaţii pe care să le doteze cu tot ceea ce era necesar derulării programului „Împreună vom reuşi”. 180 de cadre didactice urmau să fie formate în vederea promovării educaţiei incluzive, ceea ce înseamnă sprijin educaţional oferit după nevoile copiilor, în aşa fel încât aceştia să nu fie excluşi din motive de boală, sărăcie, etc. Coordonatorul proiectului a fost desemnat inspectorul şcolar general Liviu Andrei din echipa sa de proiect făcând parte, printre alţii, Cristinel Gârdu, asistent coordonator proiect, ing. Marius Iorga, responsabil cu achiziţiile şi alţii.

Ca orice echipă managerială care se respectă, Andrei şi ajutoarele sale, şi-au asigurat prima dată confortul comandând cel puţin scriptic două laptop-uri, un calculator, o imprimantă multifuncţională, două aparate foto digitale, un copiator, un telefon fax şi un microbuz pentru care, bineînţeles şi-au angajat şi un şofer, plătit regeşte lună de lună cu 300 de euro.

Dezmăţ din fonduri europene

Dacă din afară lucrurile păreau a merge pe un făgaş normal, o verificare a Corpului de Control al Prefectului a scos la iveală mai multe măgării, specifice de altfel inspectorului şcolar general. Sorin Băluţoiu, şoferul plătit atât de generos să conducă microbuzul pentru a deservi proiectul a încasat banii degeaba, dacă i-a încasat el, pentru că microbuzul nu a fost cumpărat niciodată.

Liviu Andrei ca şi coordonator de proiect a primit lunar 500 de euro pentru prestaţia sa, bani care nu se regăsesc însă şi în declaraţia sa de avere.

Rapacitatea care-l caracterizează pe Andrei a ieşit în evidenţă în cel mai josnic mod posibil: a înlăturat un reprezentant al inspectoratului într-o comisie a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă şi l-a înlocuit el pentru a câştiga 200 de lei, bani de care omul schimbat ar fi avut mare nevoie pentru că avea un salariu de doar 500 de lei şi o soţie bolnavă incurabil acasă.

Cristian Gârdu, asistent coordonator în cadrul proiectului „Împreuna vom reuşi”dar şi inspector cu probleme educaţionale ale rromilor în inspectorat, alături de ceilalţi indivizi din echipa managerială, nu au dezis rapacitatea oferită drept model de Andrei, aşa că au fost remuneraţi lunar cu 300-400 de euro, fără însă ca vreunul dintre ei să aibă contract de muncă încheiat legal de către ISJ în cadrul programului ce găzduia proiectul.

Salariile aferente acestui proiect au fost ridicate de multe ori de-a valma de către o singură persoană în numele altora fără ca măcar să aibă împuternicire, dar ce mai contează atât timp cât au fost bani pentru de toate, chiar şi pentru ţigări şi cafea, deşi cu siguranţă nu le-au trebuit copiilor astfel de produse. Acestora trebuia să le asigure masa, pe perioada vacanţelor şcolare, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Luat la rost de către Corpul de Control al Prefectului, Cristian Gârdu a refuzat să prezinte o parte din documentele privind proiectul „Împreuna vom reuşi” dar şi alte proiecte finanţate din fonduri europene, motiv pentru care, în prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a fost sesizat şi se ocupă să scoată la iveală ilegalităţile comise.

Procurorii trebuie să cerceteze acum şi dacă banii cheltuiţi pentru sejurul de la Poiana Braşov, al lui Andrei&co. şi liderii romilor de la Gorj, la unul dintre hotelurile lui Copos, provin tot din fondurile pentru Programul Phare 2005. Din cauza dispariţiei celor peste o jumătate de milion de euro s-au creat destule tensiuni între cei de la ISJ şi familiile copiilor rromi care ar fi trebuit să facă parte din program, liderii acestora stăpânind cu greu situaţia.

De la finu’ pentru naşu’ fără număr

Cum banii ciupiţi de ici de colo n-au fost de ajuns pentru a satisface pretenţiile financiare ale deja fostului „general” Andrei, care trebuia să-şi facă „plinul” pentru campania electorală în care este acum implicat ca şi aspirant la un fotoliu de senator, fondurile inspectoratului au devenit sursă de finanţare printr-o metodă deseori folosită, aceea a încredinţării lucrărilor efectuate la instituţiile de învăţământ către firmele de casă ale celor interesaţi. Pentru a pune în aplicare un astfel de plan, în ajutorul lui Andrei a sărit naşul Filip, primarul oraşului Rovinari, care, pe lângă simpatia faţă de fin, are şi el propriile interese.

La începutul anului SC Laiol Best SRL Târgu-Jiu, patronată de Laviniu Lupulescu, a fost desemnată să se ocupe de „Proiectarea şi execuţia Grădiniţei cu Program Normal Rovinari”, primind pentru asta 162.000 de lei. Peste şapte luni, în luna iulie, aceeaşi firmă a fost desemnată să reabiliteze aceeaşi grădiniţă pentru 40.000 de lei.

Acest lucru a fost posibil pentru că patronul Laiol Best este unul dintre oamenii de încredere ai lui Filip, iar în spatele firmei sale stă nimeni altul decât ginerele primarului.

Pentru ca banii veniţi de la inspectorat să rămână în bătătura PD-L, firma lui Dan Gavrilescu n-a fost nici ea ignorată primind, prin încredinţare directă, reabilitarea interioară şi exterioară a clădirii liceului din Rovinari, a atelierului şi internatului aceluiaşi imobil. SC Damitrade SRL a primit pentru aceste lucrări, în septembrie 2008, 593.000 de lei.

O altă firmă agreată atât de fin cât şi de naş, SC Escher Impex SRL, a câştigat două contracte în aceeaşi zi la Primăria Rovinari pentru reabilitarea instalaţiei termice la Grup Şcolar Industrial Rovinari şi realizarea instalaţiei termice la Grădiniţa nr. 4. valoarea celor două contracte s-a ridicat la 208.000 lei.

O parte considerabilă din aceste aşa zise investiţii, care fac parte din circuitul comisionului în natură, se întorc la puşculiţa portocalie pentru campania electorală.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.11.2008. 08:46

Comentarii

grup de veghe
12.12.2009. 03:07

Clica portocalie a fost politologic definita!
http://clici.wordpress.com
Astept contribuții despre exemplarele rare din Gorj!

Manțog ... Hoară ...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: