Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 28 - 31 august - 6 septebrie 2004 - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 28 - 31 august - 6 septebrie 2004

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 28 - 31 august - 6 septebrie 2004

Calinoiu si Grivei principalii sustinatori ai Gatmat Prod

SC Gatmat Prod SRL, firma care tine mortis sa distribuie “cornul si laptele” in Gorj, are un trecut maret in istoria economica a judetului. Ea a lucrat pentru diverse primarii, precum si pentru alte institutii publice din judet. Aceste lucrari si prestari servicii nu le-ar fi putut obtine cu siguranta daca cineva sus in Palatul Administrativ nu ar fi iubit-o. Dragostea netarmurita fata de aceasta firma si fata de administratorul sau George Sucitu a fost dovedita din plin de cand a inceput scandalul distribuirii pachetului guvernamental, iar presedintele Consiliului Judetean Ion Calinoiu a dat destule declaratii partinitoare. Exemplul uneia dintre acestea este destul de elocvent: “A iesit castigatoare firma Lexi Star. Nu stiu cum a participat. Apoi nu a mai aparut. Vom face o solicitare, prin care firma Gatmat sa se ocupe de corn si lapte. De acest program trebuie sa se ocupe o firma care are capacitatea sa o faca”.

Capacitate impusa probabil de catre ordonatorul de credite al primariilor, adica Consiliul Judetean. Asta ar putea fi explicatia faptului ca Gatmat a incasat de la Primaria Jupanesti, in anul 2002, 1.470.000.000 de lei pentru lucrari de reabilitare si modernizare. Primarul comunei are aceeasi culoare politica, ca si fostul si actualul presedinte al consiliului. Aceeasi firma a executat lucrari si la Primaria Rovinari, in valoare de aproximativ doua miliarde de lei, pe timpul cand orasul avea tot primar pesedist. Spitalul Judetean Gorj, al carui director are aceleasi orientari, a primit si anii trecuti si primeste si in prezent alimente de la Gatmat. Valoare aproximativa - 800 de milioane de lei. Societatea este furnizoare de alimente si pentru o cantina miniera din Matasari, comuna al carui primar este bineinteles pesedist.

Societatea lui George Sucitu a castigat gras, in anii trecuti, si de pe urma afacerii pentru care acum duce o lupta asidua cu Lexi Star. In 2002-2003 a fost unic distribuitor al “laptelui si cornului” in judet, iar in 2003-2004, firma castigatoare, Lexi Star, a fost nevoita sa-i cedeze o parte din distributia in judet, la insistentele unor persoane importante cu un cuvant greu de spus in licitatiile pentru “corn si lapte”.

Cu toate ca prin Gatmat Prod s-au derulat afaceri de zeci de miliarde de lei, in 2002, de exemplu, cifra de afaceri a societatii a fost de 14 miliarde de lei, profitul fiind de 3,6 miliarde de lei. O alta firma a lui Sucitu, Sucidava Impex SRL, cu acelasi sediu ca si Gatmat, a avut in aceeasi perioada o cifra de afaceri de 32 de miliarde de lei si un profit nedeclarat.

Reprezentantii Consiliului Judetean au tras in acest an cu dintii ca si de data aceasta Gatmat sa distribuie “laptele si cornul” in Gorj, n-au castigat razboiul, dar au reusit sa puna destule piedici. Ultima data au acuzat Lexi Star ca a participat fraudulos la licitatie, motiv pentru care cereau anularea acesteia. In final aceasta a fost anulata, dar dintr-un alt motiv decat cel invocat de cei din consiliu. De data asta s-a considerat ca hotararea judecatoreasca, care obliga institutia sa primeasca firma lui Alexandru Lupulescu la selectia de oferte nu este definitiva. Asa ca pe data de 6 septembrie se va desfasura o noua licitatie.

• M.P.

Deputatul Ion Florescu interesat mai mult de afacerile familiei decat de problemele judetului

Ion Florescu, unul dintre candidatii PSD Gorj pentru un loc in Senatul Romaniei pozeaza intr-un om simplu si pe treaba lui. Promovat in politica din fruntea sindicatelor gorjene, Ion Florescu a devenit, in urma cu patru ani, deputat si se pare ca nu vrea sa se desparta cu usurinta de fotoliile Parlamentului. In ultimii patru ani, Florescu s-a straduit sa para sarac si cinstit. Lucrurile, insa, nu stau deloc asa. Persoanele din cercul de apropiati ai deputatului sunt destul de controversate.

Inginer silvic de profesie, Ion Florescu nu s-a remarcat cu nimic pana in 1990, cand a devenit presedinte al Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere Gorj. Pana in 1995, Florescu a fost sindicalist de frunte, insa imediat ce s-a ivit prima ocazie, un partid de buzunar, PSSR, acesta i-a parasit pe cei care-i acordasera increderea.

Prin fuziunea partiduletului PSSR cu PDSR-ul, Florescu a fost promovat o scurta perioada de timp ca subprefect, iar anii opozitiei 1996-2000 i-a petrecut in Consiliul Judetean in umbra lui Nicolae Mischie. Activitatea parlamentara a lui Ion Florescu, din 2000, cand a fost ales deputat si pana in prezent se rezuma la cinci propuneri legislative.

Trei dintre acestea au fost respinse si doar una avea legatura cu Gorjul.

Chiar daca nu poate fi catalogat zero parlamentar, Florescu se poate lauda mai mult cu afacerile sale decat cu activitatea de demnitar.

Afaceri de familie profitabile

In 2000, imediat ce a ocupat fotoliul de deputat, Ion Florescu si-a infipt fiul in consiliul de administratie al unei societati, care a devalizat o parte a economiei gorjene si care a pus pe butuci doua inteprinderi prestatoare de servicii pentru CNLO.

Fiul lui Florescu, alaturi de alti doi colegi din PSD apar intr-o morisca financiara a unor firme capuse subordonate societatii mastodont in al carui Consiliu de Administratie figureaza acestia. Intreaga inginerie financiara a fost depistata de organele de control fiscale iar asupra societatilor a fost declansat procesul de reorganizare judiciara si faliment, o parte din bunuri fiind deja sub sechestru asigurator.

Insusi, deputatul Florescu, deruleaza afaceri la doua societati comerciale, ce au ca obiect de activitate consultarea pentru afaceri si management.

In declaratia de interese Ion Florescu, mentioneaza activitati profesionale remunerate– expert tehnic si evaluator active.

SC CATFLOIRI COMPANY EXPERT PROIECT SA si SC CABIF EXPERT SA deruleaza impreuna afaceri de aproximativ 4 miliarde de lei. Ultimul profit declarat depaseste trei miliarde si jumatate, cota de 24% a deputatului Florescu fiind de 840 de milioane de lei. Cu toate acestea in declaratia de avere a acestuia nu figureaza decat un apartament.

Interese... de partid

Surse din PSD afirma ca Ion Florescu va fi primul pe listele partidului pentru Senat. Aceleasi surse spun ca Florescu impreuna cu fosta conducere a PSD au mers in repetate randuri in comunele judetului insa, nu pentru a rezolva problemele cetatenilor ci in interese culinare si bahice.

Duminica, 5 septembrie, membrii PSD Gorj au posibilitatea sa aleaga cine-i va reprezenta in campania pentru Parlament iar grupul care-l agreeaza pe “nea Forica” si-a facut si de aceasta data, datoria.

• Scandal de Gorj

La Farcasesti

Ginerele lui Condescu - afaceri cu pamantul stramutatilor

Comuna Farcasesti, raiul exproprierilor, a mai facut o victima din randul celor care sunt prea mici pentru interese mult prea mari, interese ce apartin in general, tocmai acelor persoane care trebuie sa-i ajute pe expropriati sa-si primeasca toate drepturile ce li se cuvin.

Elena Szatmary, mostenitoare a unui expropriat din satul Tamasesti, a pierdut urma mostenirii sale de ani buni, iar de la cei in drept sa-i dea o explicatie nu a primit in tot acest timp decat amanari si promisiuni desarte.

Mostenire comuna

Locuinta si terenul in suprafata de 250 m.p. a lui Gheorghe Dochian, din satul Tamasesti, comuna Farcasesti, au facut in anul 1988 obiectul unui decret de expropriere. Pentru stramutarea sa, Dochian a primit si o suma de bani, 33.455 lei. Numai ca lucrarile nu au inceput in termen de un an, motiv pentru care, conform Legii 33/1994, imobilul si terenul au reintrat in posesia fostului proprietar, care a ramas in casa lui si a figurat in registrul comertului pana in 1998, cand a decedat. Dupa moartea sa bunurile i-au fost impartite intre Elena Szatmary si Maria Popescu, ca si mostenitoare. Prima mostenitoare a depus la EMC Pinoasa o cerere prin care solicita reconstructia unei suprafete locuibile, cu o suprafata identica cu cea ramasa de la Dochian. O cerere perfect legala, avand in vedere ca mostenirea sa se afla intr-o zona afectata de lucrari miniere. Initial conducerea exploatarii miniere a fost de acord cu solicitarea sa, dar s-a razgandit, deoarece problema Elenei Szatmary nu reprezenta o prioritate, urmand ca ulterior sa fie anuntata in vederea negocierii stramutarii. Lucrurile au ramas insa in coada de peste pana in anul 2002, cand din ordinul CNLO si EMC Pinoasa si cu acordul celei de-a doua mostenitoare casa a fost demolata.

“EM Pinoasa se pare ca a luat acolo”

Elena Szatmary a facut eforturi sustinute sa afle ce s-a intamplat cu mostenirea sa, dar si sa obtina despagubirea care i se cuvenea , insa eforturile sale au fost in zadar. N-a primit un raspuns de la nici una dintre institutiile la care s-a adresat, doar fosta CNLO i-a transmit printr-o adresa sa se prezinte la biroul de investitii din cadrul EMC pentru o negociere, dar intalnirea n-a mai avut nici pana in prezent loc. O totala indiferenta a manifestat pana acum si Primaria Farcasesti, primarul Constantin Parvulescu, nu a catadicsit sa dea atentie cazului decat in momentul in care a vazut ca presa se intereseaza de el. Parvulescu a plecat ieri pe teren sa “identifice” terenul, dovedind o totala necunostinta de cauza, desi este in fruntea comunei de foarte mult timp: “In prezent nu stiu care este situatia proprietatii. Este adevarat ca un mostenitor a vandut fara stirea celuilalt, insa asta nu este treaba noastra. EM Pinoasa se pare ca a luat acolo. Pana vineri finalizam cercetarile si va putem spune exact”. Curios este faptul ca, odata ce EMC Pinoasa a cumparat si partea Elenei Szatmary, fara ca aceasta sa stie, nimeni din aceasta institutie nu i-a explicat si ei cum stau lucrurile.

In realitate surse demne de incredere au declarat ca proprietatea lui Gheorghe Dochian a fost cumparata de la Popescu Maria de catre unul din ginerii lui Marin Condescu. Proprietatea lui Dochian este vecina cu cea a lui Constantin Bobalniceanu cumparata de insusi Marin Condescu. Asadar EM Pinoasa nu poate fi decat sursa financiara pentru constructia caselor familiei Condescu. Vom reveni in numarul viitor.

• Daniel Dumitriu

Prim procuror adjunct cu vila de miliarde si mandat spre final

Constantin Pupazan, prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, figureaza si el printre stramutatii de lux ai judetului. Sotia procurorului a mostenit o casa in Timiseni, comuna Farcasesti, care a fost demolata in 1996. EM Pinoasa l-a despagubit pe Pupazan, iar cu banii primiti acesta si-a construit o casa pe str. Eroilor din Tg-Jiu.

Procurorul ocupa functia de adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj de peste 10 ani, cu toate ca legislatia la acea data prevedea ca procurorii cu functie pot fi numiti pe o perioada de patru ani, cu drept de prelungire a mandatului cu inca patru. Cum cei opt ani au trecut de mult, Constantin Pupazan ar putea fi debarcat curand. Surprinzator este faptul ca prim procurorul Emil Mota, cel care vrea sa dea dovada de profesionalism in toate nu a sesizat, sau n-a vrut sa sesizeze acest fapt pana in prezent.

• Scandal de Gorj

Condescu - troc cu administratorul Casei de Cultura Rovinari

Liderul minerilor, Marin Condescu este si el un stramutat. Acesta a cumparat in urma cu cativa ani o casa in Farcasesti de la C-tin Bobalniceanu. Ulterior casa a fost demolata, iar CNLO i-a construit lui Condescu o parte din vila din Cartierul Primaverii, din Tg-Jiu. Compania lignitului ii oferise cetateanului aproximativ 90 de milioane de lei, iar Condescu peste 100, asa ca a preferat oferta cea mai avantajoasa.

Pentru bunavointa de care a dat dovada, Bobalniceanu a primit postul de administrator al Casei de Cultura din Rovinari si salariat al Federatiei Sindicatelor Miniere.

In momentul in care si-a vandut casa din Timiseni, Bobalniceanu era consilier local al comunei Farcasesti.

• A.I.

Teoriile procurorului Constantinescu, atentat la logica umana

Procurorul criminalist Gheorghe Constantinescu vrea sa revolutioneze sistemul judiciar din Romania. Magistratul din cadrul Parchetului Judetean emite judecati care se bat cap in cap, in incercarea de a definitiva dosarul ce priveste moartea lui Alexandru Caragui, micutul de numai un an si opt luni, decedat in urma unor agresiuni.

Dupa ce a convins unii vecini ai familiei cercetate sa se adune sub un copac de pe ulita, experimentatul procuror a trecut la o analiza a gospodariei, facand corelatii, care ar starni ciuda celor mai mari psihanalisti, asociind temperamentele insilor cu esteticul ograzii. Pentru ca oamenii detineau o curte de dobitoace, care i-a starnit admiratia, Constantinescu a si tras concluzia ca potentialul criminal era iubitor de inaripate si copii, deopotriva:

“Ea nu are nimic cu Pancea, dimpotriva, acesta a primit-o in gospodarie. si dovada ca se ocupa de gospodarie si de familie este faptul ca am gasit o gospodarie curata, pasari, animale si orice copil de la tara, stim si noi ca merge si cu animalele, merge si cu pasarile. si aveau gaste, aveau curci, aveau rate, deci se ocupau. Plus, martori care i-am audiat eu astazi de dimineata, vecina de peste drum, invatatoarea, o alta vecina au sustinut fara nici un fel de reticenta faptul ca acest Pancea se ocupa de copii”,

Vrand sa-si demonstreze spiritul pacifist, Constantinescu isi arata indignarea fata de o presupusa masura de fortare, a celui asupra caruia planeaza acuzele de omor, de a-si da demisia din postul pe care era incadrat: “Pe mine ma intriga ca i s-a solicitat sa-si depuna demisia, dar nu vad pentru ce, pentru ca el a fost chemat la politie si ieri si astazi, s-a prezentat ca orice cetatean destoinic, nu vad de ce i se sugereaza sa-si dea demisia”

Desi din primele concluzii ale legistilor doljeni a rezultat faptul ca moartea lui Alexandru Caragui a fost violenta si ca baietelul era supus la batai repetate, procurorii gorjeni nu gasesc nici un vinovat. In certificatul medical se precizeaza ca decesul s-a datorat hemoragiei si edenului cerebral, urmare a traumatismului cranio-cerebral suferit, iar copilul prezenta multiple leziuni de violenta, la nivelul capului, trunchiului si membrelor. Leziunile de violenta s-au putut produce prin loviri repetate cu corpuri dure. Leziunile de violenta au putut fi produse la date diferite, intre 3 si 7 zile anterior decesului, majoritatea fiind recente, 3-4 zile anterior decesului.

si ca sa-si sustina teoriile, Constantinescu invoca faptul ca vecinii, chemati sa dea cu subsemnatul, laolalta cu cei incriminati, au vorbit frumos despre mama copilului si concubinul ei: “Nu se pune problema sa luam vreo masura, deocamdata. Domn’e, suspiciuni exista. Dar vecinii il vad foarte bine. Nu putem sa ne pronuntam, deocamdata, pentru ca nu avem suficiente elemente. Vreau sa solicit o completare la raportul de expertiza, sa inlaturam sustinerile lor ca este posibil sa cada si din pat. Am vazut si patul, are 25-30 de cm. Jos este parchet, pe care este asezat un covor, exista posibilitatea. Am vazut carutul ala cu care plimbau copilul, am vazut leaganul”. Se pare ca domnul procuror, preocupat de inventarierea jucariilor copiilor, nu vede diferenta dintre o vanataie, produsa prin cadere si un corp mutilat de batai repetate.

• Dara Pumneanu

Soarta viceprimarului incompatibil Dumitru Iordache sta in mainile prefectului Surupaceanu si ale secretarului Primariei Rovinari

Secretarul primariei orasului Rovinari, Adrian Constantin Marinescu, a intrat in panica dupa ce prefectul Mugurel Surupaceanu, a trimis adresa nr. 4629/19.08.2004 prin care arata ca viceprimarul, Dumitru Iordache, este incompatibil cu functia si a cerut sa se analizeze aceasta stare si sa propuna incetarea de drept a mandatului de ales local. Hopa – Mitica Iordache are calitatea de comerciant persoana fizica (probabil a iesit intre timp din privata sa), cu firma in functiune, si potrivit Legii nr. 161/2003, art.87., alin. (1), lit.(g), este incompatibil, din cauza ca nu a optat pentru una din activitati in termen de 15 zile de la inscaunare , potrivit aceleiasi legi, art.91, alin(4).

Adrian Marinescu a fost prins, prin adresa prefectului, intre ciocanul prefecturii si nicovala primariei. Prin legea nr.215/2001 (Legea administratiei publice locale), secretarul primariei este numit prin ordin al prefectului si i se subordoneaza acestuia, neavand de a face cu primarul si viceprimarul institutiei. Dar cu toate acestea, secretarul de la Rovinari a stat in cumpana in a face demersuri pentru a demonstra prefectului ca viceprimarul, Dumitru Iordache, este incompatibil cu functia detinuta in prezent.

Iordache in culmea incompatibilitatii

Prefectul, Mugurel Surupaceanu, la prezentarea probelor ca Hopa – Mitica este comerciant persoana fizica, a percutat prin adresa nr.4629/19.08.2004. surse din cadrul primariei Rovinari au declarat ca viceprimarul, pus in fata faptului implinit, i-ar fi cerut secretarului sa-i dea ragaz cateva zile sa se retraga din firma. Pentru Mitica Iordache acest gest disperat era facut prea tarziu pentru ca trebuia sa opteze in 15 zile de la alegerea ca viceprimar daca doreste functia sau ramane la statutul de comerciant. Daca pentru Hopa- Mitica totul este tardiv, pentru Adrian Marinescu demersul catre Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Gorj a fost facut intr-un termen rezonabil, dupa cinci zile de la primirea adresei de la prefectura.

Adresa nr. 10.568/24.08.2004 a Consiliului Local Rovinari, semnata de Adrian Marinescu, a fost inregistrata la Registrul Comertului sub nr. 23.085/24.08.2004, iar vineri 27.08.2004 trebuia dat un raspuns, dar judecatorul de serviciu de la Registru Comertului vor arata ca viceprimarul s-a retras ulterior din firma, secretarul primariei trebuie sa constate starea lui de incompatibilitate in intervalul24 iunie(data la care a fost ales viceprimar)- 9 iulie (data limita cand trebuie sa opteze pentru una din functii).

Prin absurd, adica prin incalcarea grava a legii de catre secretarul, Adrian Marinescu, in eventualitatea trimiterii unei adrese (favorabile viceprimarului) catre prefectura, ar mai fi un as in maneca. Hopa- Mitica face parte din Consiliul de Administratie (CA) al Spitalului Orasenesc ”Sf stefan” din Rovinari, dupa cum au confirmat cei din conducerea spitalului, prin adresa nr. 2201/27.08.2004.

Cei care fac parte din consiliile de administratie sunt, evident, remuneratii. si in acest caz intervine starea de incompatibilitate a viceprimarului in baza art.87, alin.(1), lit.(k) din aceeasi lege nr. 161/2003. Daca se inchid ochii si la acest aspect, insemna ca prefectul Mugurel Surupaceanu ar trebui sa plece la firmele lui, prin care a vandut mobilier multor institutii publice, inclusiv Primariei Rovinari.

Viceprimar penal

Acest Hopa-Mitica al administratiei rovinarene este cercetat pentru fals si uz de fals, dosarul aflandu-se in lucru la Politia Rovinari. Pentru obtinerea unei locuinte din fondul primariei, actualul viceprimar, pe vremea cand era un anonim consilier local, a dat si a semnat o declaratie in numele sotiei cum ca nu detine un alt apartament. Falsul a fost constatat si de catre organele de cercetare si se asteapta finalizarea dosarului si trimiterea catre Parchet. Daca este o data penal, de ce nu ar fi si a doua oara! In momentul cand a solicitat autorizatie de functionare pentru a face pe comerciantul stia ca vine in coliziune cu legea. Din noiembrie 2003 si pana acum cateva zile, Mitica Iordache a fost incompatibil. Ba mai mult, a ascuns faptul ca are activitati remunerate (membru in C.A. al Spitalului Rovinari) si tot incompatibil a scris pe el. Printr-un denunt facut la mare arta, Hopa-Mitica va lua iar drumul politiei pentru a da cu subsemnatul.

Daca este de doua ori penal, de ce n-ar fi si a treia oara? Legea nr. 161/2003 obliga pe alesul local sa dea o declaratie de interese si una de avere, in termen de 15 zile de cand a fost ales. In declaratia de interese trebuia sa specifice clar daca are activitati comerciale si alte activitati remunerate. Daca Iordache nu a dat declaratia de interese in cele 15 zile inseamna ca a avut ceva de ascuns. Daca s-a pus la adapost, prin iesirea din firma, dupa cele 15 zile fatidice si a declarat ca nu are alte activitati, iarasi este in incurcatura, pentru ca nu a respectat termenul impus de lege. Daca la rubrica “activitati profesionale remunerate”, din declaratia de interese, a omis sa spuna ca face parte din consiliul de administratie al spitalului, indiferent de data completarii, iarasi este in incurcatura penala. Pe baza unui alt denunt se vor lamuri aspectele care tin de completarea declaratiei de interese. Ultima lui salvare, conform unor surse din cadrul Prefecturii, probabil va veni din partea prefectului, care deja s-ar fi antepronuntat, fara ca sa-i vina adresa secretarului Primariei Rovinari.

• Scandal de Gorj

Poveste cu prosti (tableta)

Am trait, saptamana trecuta, un episod numai bun pentru bancurile cu politisti. Nu eu am fost protagonistul ci chiar o purtatoare de pulan (a se citi obiect de dialog social).

In numarul trecut al publicatiei a aparut articolul “Alcoolul si bataile i-au alungat sotia politistului Vasile”. Ne cerem scuze familiei Vasile pentru inexactitatile din acel articol. Trebuie sa facem precizarea ca nu avem absolut nimic cu politistul Vasile si cu atat mai putin cu familia sa. Incidentul petrecut in urma cu doua luni l-a adus in prima pagina a ziarelor insa, trecand peste toate acestea, familia politistului a ramas alaturi de el. Dar sa revenim la prietena mea cu pulan, care a cam picat in toata povestea asta ca musca-n lapte.

Desi nu era vorba de ea in acel articol a dorit sa ma cunoasca si sa-mi explice situatia. Am trecut cu usurinta peste lectiile madamei despre jurnalism si profesionalism, insa aroganta acesteia m-a cam scos din minti.

Repet, purtatoarea de cascheta, cu cap cu tot, nu fusese implicata in acel articol. I-am explicat acest lucru apeland la logica de clasa I.

“Doamna, nu ati fost si nu sunteti sotia politistului Vasile, deci nu aveati cum sa divortati de acesta si, mai mult, numele dvs. nu apare in acel articol”. N-am avut cu cine ma-ntelege!

Dar care este realitatea: purtatoarea de mapa, roasa pe la colturi, a fost sotie de politist si cam atat. Nu am afirmat si nici nu ne intereseaza daca o batea sotul sau daca acesta venea beat acasa ori din ce motive a divortat dumneaei. Nu ne-a interesat nici o clipa persoana in cauza si nici n-am dorit sa ne cunoastem. Noi am facut o confuzie si atat. Agentia de anunturi matrimoniale ” Babele radio sant on line” care ne-a dat informatia de la domiciliul clientului s-a inselat de aceasta data.

Pentru prietena mea nu poate fi decat perfect. Acum se poate lauda la toti prietenii ca m-a cunoscut si nepotilor ca a fost contemporana cu mine. Pentru conformitate Narcis Modesteanu.

Promit ca nu ma mai duc la intalniri cu politisti decat cu creion si hartie. Daca nu le desenezi, multi dintre acestia nu inteleg nimic. Poate o sa fac un efort financiar deosebit sa-mi iau acuarele si numaratoare ca oricum dialogul cu acestia nu depaseste nivelul grupei pregatitoare de la gradinita.

Tlei plus tlei fac patlu s.a.m.d.

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  31.08.2004. 11:13

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: