Condescu, împăratul afacerilor minereşti - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Condescu, împăratul afacerilor minereşti

Condescu, împăratul afacerilor minereşti

Marin Condescu, sau „cel mai reprezentativ gorjean al anului 2008“, aşa cum a fost considerat de către organizatorii unei sindrofii, pe criterii ştiute numai de ei, a adus în pragul falimentului firma TURSIND MIN, la care acţionari sunt Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Federaţia Centrală Naţională Minieră, Clubul Sportiv “PANDURII LIGNITUL” şi o societate a sindicatelor, în timp ce afacerile în care este implicat personal au înflorit spectaculos.

Singura firmă la care Condescu apare oficial cu 50% şi-a mărit capitalul social, în 2006, la 554.520 lei, iar celelalte, pe care le controlează prin personae apropiate, prosperă în urma afacerilor pe care le derulează în mineritul gorjean.

Afaceri de familie

Filozoful de Negomir, cel care s-a trezit vorbind atât de profund, atunci când i s-a decernat premiul de „cel mai reprezentativ gorjean al anului 2008”, încât s-au scorojit pereţii locaţiei în care a avut loc evenimentul, ilustrează într-adevăr tipul de personaj care se reprezintă cel mai bine pe el şi propriile interese.

Scandal a publicat, în premieră, cu câteva luni în urmă, despre lucrările primite, prin încredinţare directă de două dintre societăţile controlate de Condescu.

SC Elmerom Construct SRL Târgu Jiu a câştigat, la începutul lunii martie anul trecut, fără organizarea vreunei licitaţii, revizuirea centralelor termice cu cazan electric la subunităţile EMS Motru. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 112.000 lei (adică 1,1 miliarde de lei vechi). În iulie, tot anul trecut, Elmerom SRL a mai primit cadou încă 301.030 lei (3 miliarde de lei vechi), pentru întreţinerea şi repararea centralelor termice cu cazane electrice la subunităţile SNLO, în urma unei “licitaţii deschise” la care a fost unic participant.

Societatea le-a avut la înfiinţare, în 2004, printre cei şapte asociaţi, pe două dintre fiicele lui Condescu, dar şi pe partenera de afaceri a acestuia Mădălina Berbecel. În prezent, firma este administrată de Constantin Moşilă, un apropiat al lui Condescu, care este şi asociat alături de un anume George Cîrstoiu.

Dacă la Elmerom a fost asociat şi administrator, Mădălina Berbecel încă administrează în prezent o ală societate controlată de Condescu, Tursind Min SRL.

Aceasta îi are ca asociaţi, fiecare cu 25%, pe Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Federaţia Centrală Naţională Minieră, Clubul Sportiv “PANDURII LIGNITUL” şi Olservmin însă, Direcţia Finanţelor Publice Gorj a deschis deja procedura de faliment pentru datorii neachitate la bugetul de stat, o parte din bunurile acesteia fiind deja scoase la vânzare.

Tursind Min SRL deţine Hotelul Mina din staţiunea Rânca şi până în urmă cu o lună de zile a derulat un contract cu SNLO pentru găzduirea unei mari părţi din cursurile pentru formarea personalului din minerit, revenindu-i o parte din cele 284.000 de lei alocate de compania minieră în acest sens. Interesant este cum de a putut participa la licitaţia organizată de SNLO, la jumătatea lui 2008, o societate care înregistra datorii la bugetul de stat, în condiţiile în care legislaţia privind achiziţiile publice interzice acest lucru?

Asociatul lui Mădălina

Singura firmă în care liderul sindical apare ca asociat, alături de partenera sa, Mădălina Berbecel, este SC CAESAR 76 SRL. Numele firmei nu este ales întâmplător, Caesar este, în limba latina, numele împăratului roman Iulius Cezar (100-44 î.Hr.), fost lider politic şi militar şi una dintre cele mai influente personalităţi din istorie, probabil aşa se crede şi „filozoful de Negomir”, iar „76” este anul de naştere al partenerei sale Mădălina.

Firma a fost înfiinţată în decembrie 2005, iar la numai câteva luni, cei doi asociaţi au adus un aport considerabil capitalului social al acesteia, adică 30.000 de lei şi trei terenuri, de 834 mp fiecare, situate în Tg-Jiu, pe strada Prelungirea Panduri, în valoare totală de 523.504 de lei. Societatea deţine două puncte de lucru în Tg-Jiu, agenţie de voiaj şi un salon de înfrumuseţare şi este administrată de aceeaşi care se ocupă şi de hotelul minerilor de la Rânca, Mădălina Berbecel.

Dacă luăm în calcul ultimele evenimente de pe scena politică locală şi acuzele la adresa lui Condescu cum că ar fi influenţat negocierile dintre cele două partide aflate la guvernare pentru a-şi putea realiza pe mai departe propriile interese în minerit şi energie prin impunerea apropiaţilor săi în funcţiile cheie am putea spune că Marin Condescu se crede un Cezar local.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  25.01.2009. 20:28

Comentarii

andrea
16.08.2011. 12:07

domnilor am si eu o nedumerire?????de accea va cer opinia d-voastra..cum reusesc cameleonii acestia sa supravetuiasca asa ,,,,long time;;;si sa faca numai rele ,,,si totusi reusesc sa ramana in varful piramidei???acest, condescu eu cred ca numai bine nu a facut mineritului si totusi acest cameleon este inca in varful piramidei?????cred ca nici ENSTEIN nu ar pute sa-mi raspunda la aceasta intrebare.aici in vest ar fi fost demult dupa gratii

andrea
16.08.2011. 12:05

domnilor am si eu o intrebare.cum de reusesc acesti cameleoni sa ramana in varful piramidei cand stim cu totii cit rau au adus mineritului.acest CONDESCU eu cred ca o sa moara in functia de lider al mineritului oltean ptr ca de atitia ani nimeni nu reuseste sa-l faca sa plece de acolo
aces semidoct si afacerist politic ar trebui bagat demult la racoare dar acolo in romania cred ca acest lucru nu este posibil.

kaka maka
13.04.2011. 08:36

PERFECT ADEVARAT CE SE SCRIE. PUTETI VERIFICA CEL PUTIN CELE REFERITOARE LA CAESAR76 SI OBTINETI NUMARUL DE TELEFON AL BERBECUTEI MADALINA SI CEL DE E-MAIL. SE PARE CA SUNT PLATITE DE UNIUNE

diderot
28.01.2009. 22:11

Ardeleanul are o vorba;nu palinca-ii tare ,omu-ii slab-asa si cu acest semidoct plecat turist si venit jurist,analfabet ce a incercat sa se dea egalul unora ca Ciurel ,ce au educatie si civilizatie la care omu'cu surubelnita nu va ajunge nici daca se mai naste o data; nu el are meritul pozitiei actuale ci masa mare de mineri preocupati de carbune si situatia socio-materiala a intelectualilor adevarati din Gorjul de dupa 22 Decembrie 1989

Kondesku
28.01.2009. 16:02

Acest prosus postdecembrist dupa 20 de ani este expirat si in curand v-a veni scadenta. In vremurile de azi Motoc v-a fi sacrificat din nou pentru ca se doreste paine/circ pentru popor. Mai marii din SNLO/sindicate sunt ,,porcii" ce vor fi beliti de soriciul de pe obraz/grumaz/burta si cred ca nu vor apuca Ignatul !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: