Comisarii Gridan şi Busuioc, protectorii doctorului bancomat Târziu - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Comisarii Gridan şi Busuioc, protectorii doctorului bancomat Târziu

Comisarii Gridan şi Busuioc, protectorii doctorului bancomat Târziu


Dosar pierdut între IPJ şi DNA

Explicaţia că doctorul bancomat, Constantin Târziu, directorul Spitalului Târgu -Cărbuneşti, nu a fost deranjat de către organele de cercetare penală după sesizarea acestora de către Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Gorj, în urmă cu doi ani, poate fi găsită în faptul că este prieten cu cine trebuie de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ. Şmenurile descoperite de către auditul ASP şi prezentate în numărul trecut al „Scandal” au făcut obiectul unui dosar penal, pierdut de un an şi jumătate pe drumul dintre IPJ şi DNA. În tot acest timp, Târziu a fost „uitat” în funcţia de director al unităţii medicale de la Cărbuneşti continuând să măcelărească bugetul acesteia după cum îi dictează interesele.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro
Un dosar „pierdut”
Mecanismul prin care Constantin Târziu, managerul Spitalului Tg-Cărbuneşti, a cadorisit unele firme cu lucrări de câteva miliarde, fără respectarea legii privind achiziţiile publice, descoperite de către auditul ASP Gorj în urmă cu exact doi ani în urmă, a făcut obiectul unui dosar penal instrumentat de către Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Gorj. Din august, de când au primit nota de constatare, întocmită de auditorii ASP, în care erau semnalate nereguli grave în domeniul achiziţiilor la Spitalul Tg-Cărbuneşti, şi până în octombrie 2007, poliţiştii s-au făcut că investighează cele semnalate.
 La finele lui octombrie, mai exact pe 29 ale lunii, aşa după cum reiese din documentele IPJ Gorj, dosarul instrumentat pe numele lui Târziu a fost înaintat la Biroul Teritorial Tg-Jiu al DNA, întrucât se contura comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi a altor fapte penale prevăzute şi pedepsite de legea pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea infracţiunilor de corupţie numai că, dosarul respectiv nu a ajuns niciodată la procurorii anticorupţie. Conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul DNA, pe rolul Biroului Teritorial Tg-Jiu nu există nici un dosar cu aspectele semnalate de către ASP Gorj privind neregulile constatate la Spitalul Tg-Cărbuneşti.
Comisarii Gridan şi Busuioc, ocrotitorii lui Târziu
Dispariţia dosarului penal nu este atât de stranie pe cât ar părea la prima vedere, apropierea fostului şef al Serviciului de Investigarea Fraudelor, Alexandru Gridan de unii infractori a fost dovedită public chiar de un flagrant al Parchetului, imaginile cu primarul Vili Pasăre primind un plic cu bani în timp ce chefuia la masă cu comisarul şef sunt cât se poate de relevante. În cazul Târziu lucrurile sunt mult mai clare şi scot în evidenţă sistemul imoral al MAI, poate nu întâmplătoare este şi recenta schimbare din funcţie a şefului DGA Gorj, structură care, de la începutul acestui an, nu a descoperit nici un poliţist corupt. Aşadar, comisarul şef Gridan, cel care trebuia să-şi dea girul în privinţa finalizării anchetei în cazul doctorului Târziu, s-a gândit că e mai bine să nu-i facă rău fostului său coleg de liceu şi a zvârlit dosarul la sertar, în scripte menţionând că acesta a fost trimis procurorilor anticorupţie. Gridan nu e singurul care cunoaşte în amănunt această poveste, cel care s-a ocupat efectiv de ancheta de la Spitalul Tg-Cărbuneşti este subordonatul acestuia, comisarul Marius Bondoc. Poliţistul, care a „finalizat” ancheta în octombrie 2007, a avut mult mai mult de câştigat din dispariţia „dosarului Târziu” decât protecţia şefului său, la scurt timp, soţia sa, Larisa, a fost angajată asistent principal în cadrul secţiei de obstetrică ginecologie a Spitalului Tg-Cărbuneşti. Acest lucru dovedeşte practic că există o strânsă legătură între dispariţia dosarului doctorului bancomat şi angajarea soţiei comisarului Busuioc la unitatea condusă de către Târziu.
Primarul Rotaru abonat la bugetul Spitalului Cărbuneşti
Dacă tot nu l-a deranjat nimeni, în toţi aceşti ani de când e director, Târziu îşi continuă nestingherit şmenurile pe moşia de la Cărbuneşti. Un alt preferat al acestuia la ciopârţirea bugetului spitalului pe lucrări cu dedicaţie este primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru. Firma soţiei acestuia, SC ROMSTAR SRL, a primit cadou, anul trecut, 315.103 lei, fără TVA, pentru două lucrări de reabilitare la secţiile spitalului. În octombrie, ROMSTAR a încheiat un contract cu Spitalul Tg-Cărbuneşti pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a clădirii secţiei de balneo-fizioterapie, în valoare de aproape 3 miliarde de lei vechi, iar la începutul lui decembrie a mai primit 655 de milioane pentru unele lucrări de extindere şi modernizare a secţiei A.T.I. Firma primarului Rotaru este favorizată frecvent la atribuirea unor contracte şi la alte autorităţi din judeţ, fiind deja abonată serios la banii publici.


Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  19.06.2009. 00:10

Comentarii

Popescu
14.12.2014. 21:10

Si pentru merite deosebite la facut (?!) comandant la Motu.Oare cine....stim noi cine !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: