Militaru a adus minerii să-i cânte de ziua sa - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Militaru a adus minerii să-i cânte de ziua sa

Militaru a adus minerii să-i cânte de ziua sa

Severus Militaru, candidatul PD-L pentru un mandat de deputat, a avut parte, ieri dimineaţă, de o întrunire electorală, tipic comunistă, cu „susţinători” aduşi cu japca din carierele miniere şi cu aplauze la scenă deschisă, urări de sănătate şi viaţă lungă, cum numai pe vremea dictatorului s-a mai întâlnit. Animatoarea întâlnirii a fost nimeni alta decât şefa secţiei Minprest Motru, Elena Vintilescu, care profitând de faptul că erau suficienţi oameni de faţă ca să se poată crea un moment de neuitat pentru tovarăşul său de partid care îşi aniversa ziua de naştere, a îndemnat mulţimea să-i cânte „La mulţi ani!”.

Milităria de la casa de cultură

militaruSalariaţi ai celor trei firme ale sindicatelor miniere, Olservmin, Minprest şi Carserv, care muncesc în carierele miniere Roşiuţa şi Lupoaia, şi-au început dimineaţa de ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Motru, ascultând discursuri politice şi sfaturi despre cum şi pe cine să voteze, de la unul dintre liderii lor de sindicat, Severus Militaru, candidat portocaliu la un fotoliu de deputat.

Oamenii au fost aduşi din cariere cu autobuzele SNLO, cele care-i transportă în fiecare zi la lucru, şi timp de două ore, între 7.30 şi 9.30, l-au ascultat cuminţi pe Militaru care încerca să-i convingă că el este singurul în măsură să le reprezinte interesele în Parlamentul României, iar orice altă variantă oferită de celelalte partide este una proastă.

Pe lângă muncitori, la întrunire au participat şi lideri de sindicat din mineritul motrean, cel mai înfocat susţinător al lui Militaru fiind Cristea Fluerătoru, dar şi alţi ciraci ai portocaliilor, precum şi Elena Vintilescu, şef şecţie Minprest Motru, consilier local şi fost secretar executiv al Biroului Permanent al PD-L Gorj.

Discursul colegului său de partid a entuziasmat-o atât de tare încât, la final, madam Vintilescu, ca un adevărat dirijor al unui cor de partid, a îndemnat pe toată lumea să-l aplaude şi să-i cânte „La mulţi ani!” candidatului pentru că era ziua sa de naştere.

După ce şi-au făcut numărul, sub atenta îndrumare a Elenei Vintilescu, muncitorii au fost readuşi la locurile de muncă, nu de alta dar era necesar să mai muncească un pic şi pentru SNLO, în cele cinci ore rămase până la terminarea programului.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere faţă de faptul că se foloseşte pe poziţia sa în minerit pentru a-şi face campanie electorală în faţa muncitorilor pe care i-a adus în timpul orelor de program ca să-l asculte, Severus Militaru nu a fost de găsit pentru că a lăsat cheful de ziua sa pe mai târziu şi, a plecat la vânătoare de voturi în colegiu.

Militaru nu a putut fi contactat nici pe telefonul său de consilier local, plătit din bani publici, deoarece „mobilul” se afla la soţia sa, aceasta informând amabil pe oricine suna că soţul său se află în campanie pe undeva şi, probabil, nu are semnal la celalte două telefoane mobile pe care le are, lucru adevărat de altfel.

„Nu ştiu dacă eu am dat tonul”

Cum Elena Vintilescu îşi terminase treaba electorală, odată cu ultimul bis la discursul colegului său Militaru, aceasta a răspuns la telefon chiar dacă nu ştia cum să prezinte, într-o lumină cât mai favorabilă, ceea ce se întâmplase de dimineaţă. Pentru că transportarea slujbaşilor la stat, cu maşinile unităţii, la o întâlnire electorală nu este legală, aplauda şefă de la Minprest Motru a preferat să-şi exprime un punct de vedere confuz, sau poate, pur şi simplu, aşa vorbeşte de obicei: „Am înţeles că angajaţii au fost la casa de cultură, dar nu erau în timpul serviciului. Care au vrut s-au dus. Nu ştiu sigur între ce ore, dar de dimineaţă. Nu ştiu cu ce s-au dus oamenii acolo. Am dat pe acolo, am văzut câţiva oameni şi cam atât. Nu ştiu dacă i s-a cântat lui Militaru «La mulţi ani». Nu ştiu dacă eu am dat tonul (!?).”

Dacă Elena Vintilescu are aceeaşi elocinţă şi în discursurile politice sau în şedinţele consiliului local ori în cele ale unei comisii în care e colegă cu Militaru, este clar că PD-L ar trebui să organizeze urgent câteva cursuri de comunicare altfel poate ajunge în situaţia în care membrii săi să nu mai fie înţeleşi de nimeni.

Deşi la meşteşugitul vorbelor nu stă foarte bine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre situaţia financiară a consilierei pedeliste, care posedă un hectar de teren în Cătunele, 2,5 ha de pădure în aceeaşi comună, 33 ha teren agricol şi 25 ha de pădure în Mehedinţi, un apartament în Motru, două case, dintre care una de vacanţă, în Cătunele, un tractor, un Volkswagen, un Logan şi o Dacie Papuc.

Elena Vintilescu a ajuns în funcţia de şef al secţiei Minprest Motru odată cu lotul de pedelişti angajaţi în acea societate pe vremea când Ionel Manţog făcea legea în mineritul gorjean. Cât priveşte veniturile acesteia, din bani publici de altfel, consiliera le consideră confidenţiale şi ne trimite la fişa fiscală de la Finanţe, secretă şi ea de altfel.

Aşadar, doar directorul Minprest Serv SA, Florin Şarapatin poate spune exact cu cât este retribuită şefa secţiei de la Motru a societăţii pentru prestaţiile sale ca hostesă pentru candidaţii portocalii, în timpul programului.

Adrian IovanRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.11.2008. 18:51

Comentarii

liana
13.12.2010. 20:50

De ce oare ziaristii se reped ca ciorile sa scrie fel de fel de elucubratii despre care habar nu au?Sunt o persoana care cunoaste cat de cat familia Vintilescu. Despre casa de vacanta si pamantul din Catunele, sa stiti ca sunt de fapt mostenite de la parintii sotului d-nei Vintilescu,iar despre averea din Mehedinti, este mostenire din partea mamei domnului Geo, disinsa doamna profesoara Vintilescu. Ar trebui sa va fie rusine sa dati cu pietre in cine nu trebuie!

georgiana
13.01.2010. 22:05

"comentariu la comentariuL" Danei de mai sus: "oamenii astia au muncit sa ajunga unde sunt, indiferent DE MIJLOACELE FOLOSITE"?!?!?!?!?!? ....presupun ca esti din Motru si acolo ai si ramas, nu?....si eu sunt din Motru, dar ce bine ca am plecat!!!...stiu ca e un oras mic si nu prea ai cum sa privesti "prea departe" de acolo, dar hai sa gandim in perspectiva si abia apoi sa scriem...draga "Dana", oricine ai fi...numai bine!

dana
29.03.2009. 03:48

fratilor de ce nu va framanta probleme adevarate? ce probleme aveti cu bietii oameni. nu va inteleg. e problema lor.
oamenii astia au muncit sa ajunga unde sunt, indiferent de mijloacele folosite. va e ciuda?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: