Pârvulescu rămâne după gratii. Primarul de la Fărcăşeşti a primit şpaga prin firma fratelui său
Constantin Pârvulescu, primarul comunei Fărcăşeşti, cel mai prolific şpăgar dintre edili judeţului, a debutat în lumea ilicită a afacerilor alături de fratele său, fiind amândoi asociaţi, o bună bucată de timp, în firma prin intermediul căreia primarul a primit o parte din şpaga consistentă care l-a adus până la urmă în spatele gratiilor. Deşi până în prezent nu răsfulă nicio informaţie de acest gen din partea celor care au instrumentat dosarul, fratelele primarului ar putea ajunge să-i ţină acestuia de urât în arest având în vedere că în momentul în care s-a primit mita el era unic asociat al societăţii.
Pârvulescu, rămâne după gratii după ce Curtea de Apel Craiova a respins, joi, recursul formulat de acesta, ca fiind nefondat.
Activitate infracţională în valoare de 348.000 de euro
Mandatele repetate în fruntea Primăriei Fărăcăşeşti – trei la număr - l-au versat pe Pârvulescu şi l-au făcut din ce în ce mai avid, ajungând, în final, să bată recordul la şpagă în Gorj, 348.000 de euro. Cu o faţă de bunicuţ aflat în prag de pensionare ce încearcă să-şi moralizeze viaţa în vederea împăcării cu Cel de Sus, primarul, contrar aparenţelor, n-a avut alt gând decât cum să jongleze cu banii publici în aşa fel încât să asigure un trai mai mult decât decent pe termen lung tot neamului Pârvuleştilor.
În 1991 s-a lansat în afaceri alături de fratele său, Dumitru, înfiinţând firma PÎRVCONSGIL S.R.L care a avut la început o cifră de afaceri modestă, de 780 de milioane de lei vechi, asta până în anul 2000 când Constantin s-a înscris în cursa pentru fotoliu de primar al comunei pe care l-a şi câştigat de trei ori până în acest moment. O dată cu numirea sa în funcţie activitatea firmei a cunoscut şi ea o revigorare crescând treptat şi ajungând, în 2003, la o cifră de afaceri de 4,6 miliarde, din care 1,7 miliarde profit. În acelaşi an Constantin Pârvulescu a predat total ştafeta fratelui său şi s-a retras din firmă probabil pentru a nu se isca discuţii în campania electorală din 2004, campanie care s-a terminat cu un nou succes al individului. Tot în acest an fosta sa firmă a cunoscut apogeul cifrei de afaceri, 13 miliarde de lei vechi, lucru deloc de mirare având în vedere regulile deloc ortodoxe ale fostului asociat, reguli impuse oamenilor de afaceri care doreau să câştige lucrări la Primăria Fărcăşeşti. Pentru a-şi atinge scopul aceştia trebuia să potolească setea de bani a primarului oferindu-i bani, servicii sau bunuri. În acest PÎRVCONSGIL S.R.L şi-a adăugat în patrimoniu o brutărie, construită şi utilată de unul dintre oamenii de afaceri ce poftea la fondurile primăriei, iar primarul a primit două apartamente, unul în Bucureşti şi altul în Târgu-Jiu, complet renovate, şi un autoturism Dacia Papuc. La satisfacerea financiară a lui Pârvulescu au contribui doi oameni de afaceri faţă de care Pârvulescu n-a întârziat să-şi exprime gratitudinea oferindu-le lucrări la primărie cu toptanul. Astfel s-a ajuns ca în cinci ani de zile unul singur să primească 34 de contracte cu primăria cu o valoare totală de 1,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 85% din totalul contractelor pe care le derula instituţia în acea perioadă. Ca şi când măgăria făcută nu era destul de grosolană primarul a aprobat, în favoarea aceluiaşi om, plata a 423.800 de lei, fără ca acesta să fi furnizat primăriei bunurile de care se făcea vorbire în factura depusă pentru achitare.
Cel de-al doilea afacerist a primit lucrări cu valoare mai mică, 140.000 de euro, în funcţie, probabil, de şpaga dată.
Avere ascunsă în sânul familiei
Conştient fiind că prosperitatea personală bate la ochi, ştiut fiind faptul că bugetarii trăiesc dintr-un salariu amărât, Constantin Pârvulescu a încercat să salveze aparenţele dispersând bunurile primite pe la rude. Din cauza blestemelor celor care au investit în ea, sau poate din precauţie brutăria a fost şi ea desfiinţată în acelaşi timp închizându-şi porţile şi un cafe-bar şi un magazin alimentar ce funcţionau pe firma care acum aparţine fratelui primarului. În momentul în care au fost desfiinţate cele trei la obiectul de activitate al firmei au fost adăugate alte activităţi pe care firma le va presta de acum încolo semn că familia Pârvulescu vrea să facă performanţă şi în alte domenii.
Numai că orice planuri ar fi avut de viitor acestea au fost date peste cap de arestarea pentru 29 de zile a primarului Constantin Pârvulescu sub acuzaţia de două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa Tribunalului Dolj i-a reţinut lui Pârvulescu şi starea de recidivă, pe semne primarul mai fusese condamnat penal definitiv, cu suspendare, pentru comiterea altor infracţiuni.
Cei care l-au dat pe mâna organelor statului au fost chiar cei doi oameni de afaceri cu care şi-a făcut favoruri comune timp de ani de zile.
Asta nu înseamnă însă că activitatea infracţională a primarului, care de când are belele penale a fost suspendat din funcţie, se opreşte aici. Interesante pentru cei care îl cercetează pe primarul de la Fărăcăşeşti ar putea deveni şi contractele încheiate de primărie după 2008. De exemplu atribuirea unor forări pentru alimentarea cu apă a două sate, unei firme care a fost singura invitată să participe la licitaţie. Contractul care s-a încheiat cu aceasta a avut o valoare de 133.800 de lei. Valoarea acestuia a fost mai mică decât cea a unui grup sanitar executat de o altă firmă la o şcoală generală de către o altă firmă şi ea singura participantă la atribuirea lucrării, deşi valoarea acesteia nu era de lepădat, 165.000 de lei . astea sunt însă doar două exemple dintr-un lung şir de lucrări care ar putea ridica semne în întrebare.
Curtea de Apel Craiova a respins, joi, recursul formulat de Constantin Pârvulescu împotriva măsurii arestării dispusă de către Tribunalul Dolj, ca fiind nefondat, aşa că fostul primar rămâne după gratii cel puţin până la expirarea celor 29 de zile.
Neli Matei
Recomandă acest articol:
11.03.2011. 10:37
Comentarii
un nesimtit
Baa pe timpul lu pirvulescu primaria farcasesti era trecuta in S.R.L.
Domnilor,
Ce scrieti de Parvulescu e adevarat,a luat ,sa plateasca atunci,dar,parerea mea,DNA,ar trebui sa mearga si la Belgiu,sau cel putin sa i citeasca cu atentie dosarele,care s-or fi pierdut pe traseul politic pe care l-a strabatut de-a lungul anilor,ar trebui sa nu-l ocoleasca nici pe fostul director Cauc care nu e strain de multe,iar daca tot DNA ar verifica--o si fosta doamna Grivei,acuala Balu,acuala director al scolii si bineinteles cumnata actualului primar al comunei.
Are de strabatut dna-ul nu gluma,e un asa drum intortocheat ,ar trebui sa lucreze pe schimbri ca la mina
Parerea mea,vb lui Caragiale,pleaca unii si vin altii,nu ne mai scapa nimeni de ei...ca de ....totul e politic
Ar trebui sa urmeze si secretarul comunei, dl. Cimpoeru C-tin, ca doar nu e strain de lucrarile primariei... sau poate nu stie stanga ce face dreapta?!?
Asa sunt toti primarii care au cel putin doua mandate,FURAAA F. MULT ,nesimtitii!
un mare pungas ,1
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu