Primarul Pârvulescu împarte banii publici, cu „dedicaţie” - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Primarul Pârvulescu împarte banii publici, cu „dedicaţie”

Primarul Pârvulescu împarte banii publici, cu „dedicaţie”

Primarul Pârvulescu împarte banii publici, cu „dedicaţie”Îmbogăţirea subită a multor oameni de afaceri, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor locale, cu care aceştia colaborează, se datorează, în mare parte, lucrărilor publice ce se desfăşoară cu duiumul, an de an, în orice localitate din ţară. De cele mai multe ori, lucrările sunt făcute de mântuială, iar procedura de atribuire a acestora sfidează absurdul, însă tot ceea ce contează sunt comisioanele grase care ajung în buzunarele celor cu putere de decizie, dar şi „partea leului” rămasă constructorului. În Gorj, nu există primărie fără să nu aibă firme favorite la care să dea lucrări cu nemiluita şi aproape că nu există primar, care să nu dea cu subsemnatul pe la organele de control, pentru contractele oneroase pe care le încheie în numele primăriei. Cu toate astea, după gratii nu se află niciunul dintre cei care devalizează bugetul public.

În comuna Fărcăşeşti, primarul Constantin Pârvulescu împarte singur banul public, tratând consiliul local, ca şi când acesta n-ar exista, atunci când vine vorba de afaceri aranjate.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

Lucrare adjudecată ilicit

Electorii din comuna Fărcăşeşti nu şi-au schimbat opţiunile politice de câţiva ani buni, la cârma comunităţii, rămânând acelaşi Constantin Pârvulescu, care, de-a lungul timpului, a transformat primăria în moşie proprie, ignorând chiar şi consiliul local, al cărui aviz a considerat că nu mai e necesar la acordarea unor lucrări păguboase pentru comunitate, dar, cu siguranţă, profitabile pentru alte părţi implicate.

În urmă cu un an de zile, autorităţile locale din Fărcăşeşti au hotărât schimbarea coloanei de apă din satul Roşia-Jiu, moment tocmai potrivit pentru nişte jonglerii cu banii statului. Încă din faza de proiect s-a demonstrat că, de fapt, important era să se cheltuiască cât mai mulţi bani, care să se ducă în conturile potrivite, decât lucrarea în sine.

Pentru adjudecarea realizării proiectului, s-a apelat la procedura de cerere de ofertă. S-au arătat interesate două firme, câştigând cea cu oferta cea mai mare deşi, conform criteriului de evaluare, trebuia acceptată firma care cerea cel mai puţin pentru a realiza proiectul.

SC ICSITOPML SA Craiova a câştigat, cu o valoare a ofertei de 11.000 lei, în timp ce SC Hidroproiect SRL Craiova a fost descalificată cu o ofertă de 10.000 de lei, pe motiv că nu a transmis toate actele solicitate de către partea contractantă.

De fapt, contractul nici nu trebuia atribuit pentru că procedura de atribuire plecase de la început greşit prin participarea a doar doi agenţi economici în loc de trei, aşa cum prevede legea în cazul cererii de oferte, motiv pentru care Primăria Fărcăşeşti putea anula contractul, însă n-ar fi avut motive, având în vedere că, probabil, câştigase exact cine trebuia.

La două luni după perfectarea contractului cu SC ICSITOPML SA Craiova s-a încheiat un act adiţional prin care, se modifica valoarea contractului de la 11.000 lei, la 19.500 lei, se mărea şi durata acestuia, schimbându-se în acelaşi timp şi obiectul său în „realizare gospodărie de apă în Roşia-Jiu”. Toate astea, fără ştiinţa consiliului local, iar, până să se dezmeticească cineva, banii pentru proiect, fuseseră deja plătiţi către firma doljeană.

Act adiţional la un contract expirat

În octombrie 2007 a venit momentul să se înlocuiască reţeaua de apă din satul Roşia, organizându-se, pentru contractarea lucrării, o selecţie de oferte, în urma căreia a fost declarată câştigătoare SC Maserati SRL Ţicleni, cu o ofertă de 666.314 lei, adică peste 6,6 miliarde de lei vechi, fără TVA, în condiţiile în care SC Loreard şi SC Toliandres, alte firme de casă ale primarului Pârvulescu, se oferiseră să facă treaba la un preţ de 443.888 lei, (4,4 miliarde de lei vechi) cu TVA inclus, adică cu peste 222.000 de lei mai puţin.

În contractul încheiat cu Maserati se prevedea că durata acestuia era de o lună de zile, începând cu data de 17 decembrie 2007, o altă clauză stabilind că, începând cu data de 7 ianuarie 2008, el înceta să mai producă efecte. Cu toate astea, grosolănia a mers şi mai departe, iar la contractul respectiv, ce expirase deja de câteva luni, a fost încheiat un act adiţional prin care se adăuga „subtraversare individuală cu branşament – 1514 lei buc., exclusiv TVA şi branşament individual 320 lei buc., exclusiv TVA”. În urma actului adiţional, firma Maserati a mai câştigat nişte sume consistente, datorită bunăvoinţei Primăriei Fărcăşeşti şi a primarului Pârvulescu, implicit.

Primarul scoate bani şi din şanţ

Recent, primarul Constantin Pârvulescu s-a decis să mai scoată nişte bani din bugetul comunei, pentru a-i cheltui pentru repararea sediului vechi al primăriei, bineînţeles, fără să ştie consiliul local. Pârvulescu a semnat singur contractul de execuţie cu SC Lesorcom SRL Târgu-Jiu, la o valoare de 41.847 lei, fără să se organizeze o licitaţie publică, fără să existe o hotărâre de consiliu local în acest sens şi fără ca lucrarea să fie cuprinsă în programul anual de achiziţii publice. Mai mult, primăria a plătit integral lucrarea, fără ca aceasta să fie finalizată.

Aceleiaşi firme, primarul Pârvulescu i-a mai servit un contract, de data asta pentru dalarea şanţurilor, la un preţ de 42.800 lei. Înainte de a se termina lucrarea, primăria a şi virat 25.000 de lei firmei Lesorcom fără să existe recepţii de lucrări parţiale, aşa cum este necesar, la efectuarea unei plăţi.

Toate ilegalităţile comise, au fost constatate în urma unor verificări făcute de către Corpul de Control al Prefecturii Gorj, care a decis ca rezultatele raportului întocmit, să fie transmise Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a fi luate măsuri în „imperiul” baronului Pârvulescu.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  22.09.2008. 13:20

Comentarii

cristi
01.04.2011. 19:34

Asa este aveti perfecta dreptate,mai aales cu privire la afacerile lui Poe cu firma Valforest.Din cate am auzit si eu Valforest a inghitit miliarde din averea noastra a proprietarilor. Din cate spune Tivig prin comuna acest Valu a luat diferite lucrari la obste la niste preturi enorme dupa care la umplut de bani pe Poe prin consilierul sau Garincea care ia bani de la Valu si i da si lui Poe dar si doamnei care face acele devize umflate{Nileta}.
Sa se sesizeze fratilor cineva ca nu mai putem sa fim furati,sai cerceteze si pe Valforest si pe Nileta si pe cel care pune mana pe bani Garincea.
La un pahar de bere Valu il injura pe Garincea ca nu a impartit bani in mod egal la trei si a luat el mai mult.
PE IEI SI PE MAMA LOR
LA PUSCARIE CU EI CA SAU PRE INBOGATIT

costea
01.04.2011. 10:05

giovani parvulescu este cel mai bun primar pana acum iar tu balule stai mai bine cu carciuma ta

gogu
09.03.2011. 18:12

lasa-ne in pace domnule nitoi

ady
13.03.2009. 01:09

bravo lui la el se vede ceva la voi lichelelor nu se vede nimic omu asta incearca sa va scoata din rahat

ion
12.03.2009. 11:44

acest primar este un mare hot,pacat,mare pacat pentru aceasta com.si oameni ei.12

nelu
04.10.2008. 21:50

nitoi lasane

alina
04.10.2008. 21:46

Pirvulescule lasane si da ti demisia

mihai
04.10.2008. 21:45

Primarul si secretaru de la primaria Farcasesti sun paraleli cu legea l-au demis ilegal pe viceprimarul Balu Spiridon care acesta se judeca cu acesti 2 infractori. Si consilierul local Manuel Bursuc din partea png a primit bani de la primar pentru a avea majoritate in consiliul local .

cristi
04.10.2008. 21:38

Pirvulescu este cel mai mare afacerist din gorj

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: