Porumbel s-a găinăţat pe lege - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Porumbel s-a găinăţat pe lege

Porumbel s-a găinăţat pe lege

Ansamblul „Doina Gorjului", în slujba partidului totalitar!

Porumbel s-a găinăţat pe legeÎntr-un judeţ „roşu” aşa cum este Gorj-ul de vreo 17 ani încoace, până şi lăutarii cântă în strună PSD-ului, mai ales în campaniile electorale când simpatia poporului pentru un ansamblu de renume, aşa cum este „Doina Gorjului”, atrage voturi pentru candidaţii partidului. De o bună bucată de timp, ansamblul, subordonat consiliului judeţean, unde preşedinte este pesedistul Ion Călinoiu, prestează în campanie numai pentru PSD, iar eventualele contracte încheiate între folclorişti şi formaţiunea politică nu au fost făcute niciodată publice. Mai mult decât atât atunci când acestea sunt cerute în mod legal, Gheorghe Porumbel, un poporan de la Novaci, ajuns întâmplător director la „Doina Gorjului”, zburătăceşte din colţ în colţ până reuşeşte să găsească o soluţie care să-l ajute să se eschiveze în a da un răspuns.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Ansamblul „Doina Gorjului” a însoţit candidaţii PSD de-a lungul întregii campanii electorale pentru alegerile parlamentare. Deşi, cu siguranţă, ansamblului i-ar fi prins bine să încaseze bani şi de la alte formaţiuni politice, el a rămas, ca de altfel şi în alte campanii, fidel PSD-ului că doar de la pesedistul din fruntea consiliului judeţean vin banii, de la buget, în contul său.

Pentru că numărul concertelor pe care artiştii le-au susţinut pentru pesedişti a fost unul destul de mare, peste 20 de spectacole pentru un singur candidat, redacţia noastră a solicitat „Doina Gorjului”, conform Legii 544/2001, copie după contractele încheiate cu cei cărora le-a cântat.

Iniţial directorul ansamblului, Gheorghe Porumbel, a răspuns plin de solicitudine că: „Am luat la cunoştinţă de ceea ce vă interesează, deţinem asemenea documente şi nu avem nimic împotriva faptului de a le face publice”. Informaţiile solicitate urmau să ajungă la redacţie în termenul legal de 30 de zile, numai că, între timp, probabil după ce a realizat că datele ar scoate la iveală faptul că Doina Gorjului a cântat mai mult moca pentru PSD, Porumbel a gângurit un răspuns în care făcea pe prostul, lăsând să se înţeleagă că n-a priceput nimic din ceea ce i-am solicitat, motiv pentru care nu ne va răspunde. Probabil, damblaua, de a nu da curs solicitării legale, l-a lovit după ce a ciripit la partid că ne interesăm de contracte şi a primit ordin strict să facă pe dracu’n patru şi să nu ne dea informaţiile.

Pentru că mintea sa de jurist cu facultate la FF n-a putut concepe altceva, Porumbel a uitat că ne-a confirmat în prima adresă trimisă redacţiei că a priceput ce vrem, că deţine informaţiile şi că ni le va furniza, aşa că a dat-o cotită într-un mod cât se poate de ridicol.

Însă a reuşit să scape şi unele date preţioase, cum că niciun candidat PSD n-a încheiat individual contract cu ansamblul, ci a fost treaba partidului să se ocupe de asta. Era şi normal, de altfel, partidul şi-a scutit candidaţii de chestuieli inutile, astfel aceştia fiind mai darnici atunci când va trebui să cotizeze la fondul «clasei».

Spre ghinionul lui Porumbel şi al PSD-ului, legislaţia pune la dispoziţie, celor interesaţi, mai multe căi prin care se pot obţine informaţiile pe care o instituţie alimentată din bani publici refuză să le furnizeze de bună voie. Aşa că, mai devreme, sau mai târziu, contractele încheiate între Doina Gorjului şi PSD, dacă ele există, vor ajunge în faţa opiniei publice. Dacă documentele lipsesc din contabilitatea ansamblului înseamnă că noi toţi am plătit pentru campania electorală a candidaţilor PSD, lucru pe care îl vom sesiza organelor de cercetare penală.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.12.2008. 20:49

Comentarii

pinochio
15.12.2008. 20:57

nu-i lasati sa scape cu una cu doua.demascati cirtitele comuniste ce fac afaceri subterane.s-au pricopsit lichelele.partidele din romania au devenit cosa nostra.JOS MAFIA DIN GORJ.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: