Preşul Poenaru s-a răzbunat pe cel care a sesizat poliţia - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Preşul Poenaru s-a răzbunat pe cel care a sesizat poliţia

Preşul Poenaru s-a răzbunat pe cel care a sesizat poliţia

Aproximativ 5.000 de puieţi de brad şi molid au fost găsiţi, săptămâna trecută, pe Valea Bistriţei din comuna Peştişani acoperiţi cu bolovani, lângă o grotă, deşi cu aceştia trebuiau împăduriţi versanţii din apropiere. Firma care ar fi trebuit să execute lucrările de împădurire, conform contractului încheiat cu Obştea Peştişani este deţinută de către un pădurar, deşi documentele interne ale Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva (RNP) interzic angajaţilor săi să desfăşoare activităţi comerciale similare cu ale acesteia.

Preşedintele Obştei Peştişani a luat urgent măsuri după apariţia acestui caz în media locală – l-a evacuat din birou pe cel care a sesizat presa.

Pădurarul Nefiru împuternicit să încalce legea

Organele de anchetă cercetează cum au ajuns cei 5.000 de puieţi să fie aruncaţi şi ascunşi cu bolovani în loc să fie plantaţi pe suprafaţa prevăzută în contractul încheiat între Obştea Peştişani şi SC RATDOB SRL Tismana. Dacă o vor lua din biroul preşedintelui obştei către creasta muntelui unde au fost găsiţi puieţii, sau invers, poliţiştii vor constata că încă de la începuturile ei afacerea pute.

Licitaţia pentru împădurire, organizată de Obştea Peştişani, ar fi trebuit să aibă loc pe data de 4 martie însă din cauză că doar o singură firmă a ofertat aceasta s-a amânat o săptămână. La termenul următor, lucrările de împădurire i-au fost încredinţate singurei firme care depusese ofertă, aceeaşi ca şi la termenul precedent, SC RATDOB SRL din Tismana. Societatea are ca unic asociat pe Maria Butiuc, soacra pădurarului Gheorghe Nefiru, angajat al Ocolului Silvic Tismana, de altfel, împuternicit de mama-soacră să reprezinte interesele firmei în relaţia cu Obştea Peştişani, prezent la încheierea contractului. Angajatul RNP a ignorat documentele interne ale Romsilva cu privire la interdicţia de a desfăşura activităţi similare cu cele ale regiei şi, în numele soacrei, a făcut concurenţă neloială instituţiei la care este angajat.

Legătura pădurarului Nefiru cu Obştea Peştişani nu este nouă, conform unor surse, firma acestuia a mai prestat pentru obştea condusă de prietenii săi, Ion Isac şi Ion Poenaru, administratorul, respectiv preşedintele acesteia.

Poenaru ascunde ca pisica

La câteva zile după ce unul din cenzorii obştei, Silviu Tivig a sesizat presa şi poliţia în momentul când cei 5.000 de puieţi au fost găsiţi aruncaţi, s-a trezit cu uşa biroului său şi al consilierului juridic spartă de către preşedintele obştei, Ion Poenaru. Silviu Tivig a declarat că este dezamăgit de reacţia preşedintelui Poenaru şi a administratorului Isac, primul evacuându-l practic din birou, iar al doilea a preferat să joace fotbal şi a refuzat să-l însoţească la locul unde au fost găsiţi puieţii. Cu toate că au salarii destul de grase, preşedintele Poenaru primind lunar un salariu net de 25 de milioane de lei vechi, conducerea obştei e preocupată mai mult de ştergerea „urmelor” decât de recuperarea prejudiciului creat de prietenul Nefiru. Aceleaşi surse susţin că biroul consilierului juridic şi cenzorului au fost sparte cu intenţia clară ca cei din conducerea Obştei Peştişani să „perie” unele documente care i-ar putea incrimina în faţa anchetatorilor.

Sursele mai susţin faptul că numai la acest contract prejudiciul cauzat ar depăşi o sută de milioane de lei vechi, însă ar mai exista şi alte şmenuri ale tandemului Poenaru-Isac.

Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.04.2009. 20:39

Comentarii

L . R .
13.07.2013. 23:45

Prajea ziceti ca este om // Nuuuu este un reclamagiu

Fost admirator
15.06.2013. 23:18

am ajuns la concluzia ca este un escroc penal

codru
11.04.2010. 19:40

dati l dracu pe hotul de poenaru.il aduceti din nou in atentia cititorilor sa l faceti vedeta.peste tot pe unde a trecut a parjolit si jefuit ,a falimentat tot .n ar fi de mirare ca prostii aia de la pestisani sa se trezeasca intr o dimineata ca uitandu se spre nord sa vada o campie pana la petrosani adica sa le vanda si muntii nu numai padurea

dr pavel
09.04.2010. 20:13

tivig a primit informatia despre puieti de la agentul de paza dumitru tamas de la hidroconstructia ..audiatil pe acesta stie mai multe.

stelica
15.12.2009. 10:10

ce aveti ba cu omu? daca nu stia

marinescu
29.04.2009. 21:09

cum poate un hot sa stea in fruntea unei obsti?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: