Miron Cozma: Sã iasã dosarele lui Condescu! - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Miron Cozma: Sã iasã dosarele lui Condescu!

Miron Cozma: Sã iasã dosarele lui Condescu!

Miron Cozma: Sã iasã dosarele lui Condescu!Fostul „Luceafăr al Huilei”, Miron Cozma, s-a întors pentru puţin timp la puşcărie sâmbătă când l-a vizitat pe unul dintre locotenenţii săi, Constantin Creţan, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu.

Inactiv timp de 10 ani în spatele gratiilor, Cozma are planuri mari pentru viitor materializate în luptă pentru eliberarea celor arestaţi pentru că i-au fost alături, înfiinţarea unui partid politic şi tragerea la răspundere a „trădătorului” Marin Condescu.

 Dara Pumneanu
dara.pumneanu@scandaldegorj.ro

„Creţan este bolnav, nu-mi doresc să sfârşească ca şi Ciontu”

Preşedinte al Ligii Muncitorilor, Şomerilor şi Disponibilizaţilor „Miron Cozma” şi consilier judeţean, Constantin Creţan a fost arestat la sfârşitul lui septembrie 2005 după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a respins recursul făcut de Cozma, care fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat şi al altor cinci lideri sindicali, printre care şi Creţan, ce primiseră condamnări de cinci ani de închisoare pentru aceeaşi infracţiune în dosarul mineriadei de la Costeşti.

La arestare, Creţan, care a luptat ani de zile pentru eliberarea lui Miron Cozma, şi-a exprimat convingerea că imediat ce va ajunge în libertate fostul lider al minerilor din Valea Jiului va milita pentru eliberarea lui şi a celorlaţi colegi de suferinţă.

Vizita de sâmbătă a lui Cozma la Penitenciarul Târgu Jiu a venit să întărească certitudinea lui Constantin Creţan. Cozma a adus cu el mai multe mesaje de susţinere din partea unor organizaţii sindicale internaţionale care au depus în ultimele zile documente-protest la sediile ambasadelor României din diverse state ale Europei prin care solicită eliberarea din arest a foştilor lideri sindicali: Dorin Loiş, Constantin Creţan şi Petre Lupu. Ionel Ciontu, un alt sindicalist arestat în aceeaşi cauză, a decedat în ianuarie 2007 în Spitalul Bagdasar din cauza unor probleme cardiace. Romeo Beja, un alt lider judecat şi condamnat în aceeaşi cauză, se sustrage executării pedepsei fiind dat în urmărire internaţională.

Cozma spune despre încarcerearea liderilor săi că este nedreaptă atâta timp cât ei au fost închişi în urma unor anchete făcute de către Parchetul Militar, acelaşi Parchet care nu poate face cercetări şi în privinţa lui Ion Iliescu”: Legea să fie aceeaşi şi pentru Iliescu şi pentru fraţii noştri de la puşcărie. Aşa cum Parchetul Militar nu-l poate ancheta pe Iliescu, aşa nici minerii noştri să nu mai stea în puşcprie pentru anchetele făcute de acelaşi Parchet Militar. Şi unii şi alţii sunt civili”.

Despre Creţan, Cozma spune că este nevinovat şi”: este nedrept să stea în puşcărie pentru că a apărat drepturile oamenilor. Creţan este şi foarte bolnav şi nu-mi doresc să sfârşească în puşcărie ca şi Ionel Ciontu”.

Sezon deschis la proteste

După ce şi-a încheiat vizita la penitenciar Cozma a mers la Rovinari la sediul ligii care-i poartă numele. Aici fostul „Luceafăr al Huilei” a fost aşteptat de câteva zeci de persoane în faţa cărora şi-a exprimat dorinţa de a înfiinţa un partid muncitoresc. Dacă acest lucru nu-i va reuşi, Cozma a luat în calcul transformarea ligii de la Rovinari în formaţiune politică. „Dacă nu o să reuşesc să fac un partid, care să meargă în paralel cu Liga Muncitorilor, voi transforma liga într-un partid politic”, a afirmat Cozma. Până când acest plan va fi pus în aplicare, Miron Cozma organizează mitinguri, simpozioane şi marşuri de protest pentru eliberarea lui Creţan, Loiş şi Lupu din puşcărie. Primul marş are loc la Lupeni şi este organizat de către Liga „Miron Cozma” şi se mizează pe participarea tuturor filialelor ligii din ţară: „Facem un miting şi un marş de solidaritate pentru a face cunoscut autorităţilor că suntem suficienţi de mulţi simpatizanţi ai celor din puşcărie. Vom face aceste acţiununi nu o dată, ci de câte ori va fi nevoie. Noi nu invocăm decît motive legale, pentru că ei stau închişi doar pentru că şi-au făcut datoria de lideri sindicali”, a conhis Miron Cozma. El a mai anunţat şi o conferinţă internaţională organizată în luna martie la Târgu Jiu unde vor participa delegaţi din mai multe ţări europene. Scopul declarat al acestei conferinţe este atragerea atenţiei asupra situaţiei sindicaliştilor din puşcărie.

 „Să-l ia dracu’ pe Condescu”

În timpul vizitei în Gorj, Miron Cozma a cerut public reanalizarea dosarului preşedintelui Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Marin Condescu.

Controversatul personaj din fruntea sindicatelor miniere din Oltenia, Marin Condescu, a fost huiduit de simpatizanţii lui Miron Cozma. El a fost catalogat drept un trădător de către Cozma şi a fost înjurat de cei care l-au însoţit pe acesta”: “Să-l ia dracu’ pe Condescu”, a fost prima reacţie a unuia dintre reprezentanţii sindicaliştilor prezenţi, sâmbătă, la Târgu Jiu.

Cozma l-a acuzat pe Marin Condescu, pentru situaţia în care se află sistemul minier la ora actuală: “Condescu este responsabil de dezastrul din mineritul românesc. Creţan face puşcărie, iar Condescu este liber, prntru că are bani şi dosarul lui se plimbă prin tribunale”, a afirmat Miron Cozma.

El a cerut public redeschiderea dosarelor lui Marin Condescu, dar şi ale unui alt fost lider sindical, Vasile Savu, devenit peste noapte parlamentar: “Cer, în numele minerilor, ca dosarele acestor doi trădători (pentru că pentru mine nu sunt lideri din minerit), să fie puse pe rol. Să iasă şi dosarele lui Condescu! Unii dintre sindicalişti au fost condamnaţi, fiind nevinovaţi şi alţii au scăpat. Spre ruşinea lor, colaboraţioniştii, care au lucrat cu securitatea, au fost scoşi din dosare şi nu au mai fost traşi la răspundere”, a conchis Cozma.

Marin Condescu nu a răspuns niciodată legal pentru faptele de care a fost acuzat, deşi infracţiunile pentru care a fost cercetat au făcut să pice multe capete, în jurul lui. Întâmplător sau nu, Condescu a scăpat, de fiecare dată, basma curată. El a fost cercetat pentru modul în care a obţinut, pe numele său şi al unor membri ai familiei, vile de strămutaţi de lux, în cartierul Primăverii, din municipiul Târgu Jiu. Soluţia i-a fost, însă, favorabilă pe motiv că nu s-a putut demonstra că se folosise de anumite informaţii considerate interes de serviciu, în manevrele care au dus la dobândirea calităţii de strămutat de lux. Marin Condescu a ieşit curat ca lacrima şi după ce a fost audiat într-un dosar legat de folosirea banilor publici, pe care îi varsă anual în conturile Clubului deFotbal Pandurii, bani proveniţi de la unităţile miniere.Miron Cozma: Sã iasã dosarele lui Condescu!Într-un interviu, dat în urmă cu doi ani reporterilor “Scandal”, în Penitenciarul Tg-Jiu, Constantin Creţan spunea aceleaşi lucruri ca şi Cozma despre cel care conduce sindicatele minerilor: “Condescu a fost plătit pentru distrugerea mineritului”

Rep.: Aţi vorbit despre Condescu, care este părerea dvs. despre el?

C.C.: Acest Condescu face nişte jocuri murdare. A fost plătit pentru distrugerea mineritului şi îşi face jocul în continuare pentru a-şi duce la bun sfârşit mandatul. Acest Condescu a primit mită de la Banca Mondială pentru a păstra secret planul de distrugere al mineritului şi omul îşi face datoria până la cap, mai mult decât atât acum a încercat tot pe minerit, pe societăţile proprii să se şi îmbogăţească. M-am oferit d-lui prim procuror Moţa să-i dau date despre Condescu şi afacerile lui dubioase... Pandurii au devenit o afacere de mii de miliarde,  câştigarea meciului de promovare de la Severin a însemnat o lucrare oferită direct patroanei de Building Vânju Mare. Nu putem uita afacerea cu bilete de odihnă şi tratament care n-au ajuns la mineri ci la procurori şi poliţişti, peste 300 de bilete. Condescu n-a fost arestat atunci pentru că el ştie de partea cui să fie. A fost cu Iliescu, acum este cu Băsescu şi de fiecare dată se învârte pe lângă putere pentru a fi protejat împreună cu dosarele lui care zac pe undeva prăfuite pe la procuratură şi DNA.

Rep.: Imediat după evenimentele din ’99 dvs. l-aţi acuzat pe Condescu în cazul privatizării păguboase a Staţiunii Săcelu…

C.C.: Da, a fost o afacere. Am sesizat-o în acea vreme, s-au încasat comisioane, el a avut atunci şi un cont la BCR în care i s-a pus o anumită sumă.
Faţă pe liderii sindicali în general pot să vă mai spun ceva. Au fost şi sunt şi acum oameni care lucrau şi lucrează cu serviciile secrete. În momentul în care am fost cercetat de Parchetele Militare am avut ocazia să găsesc în arhiva de documente anumite chestii care mi-au demonstrat că unul dintre colegii mei, mai exact secretarul general al UFSMO, Nimară era colaborator al serviciilor secrete şi toate documentele mişcării sindicale erau arhivate. Acest lucru l-au făcut şi alţii…

“Omul Cozma nu este omul care să trădeze”

Rep: Credeţi că după eliberare Miron Cozma va milita pentru eliberarea locotenenţilor săi cum aţi făcut dvs. în cazul său?

C.C: Sunt sigur de asta! Omul Cozma nu este omul care să trădeze. Are nişte scopuri nobile şi eu cred că dacă va face un partid va fi puternic pentru că deja spectrul politic este mârşav şi compromis.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  14.02.2008. 04:49

Comentarii

erik
07.02.2014. 07:22

"Luceafarul Huilei" nu se astampara,nu vrea sa imbaraneasca frumos,il mananca undeva si va sfarsi prost.

florin
05.02.2014. 19:38

trebui un sindicat a politic cre sa poata tine piept intereselor administrative .sa reprezinte interesele minerilor cu fapte nu cu vorbe asa cum au facut pina acuma ,diduse cu administratia pentru a obtine anumite interese personale

anonim
16.02.2008. 17:26

mineri se ajuta la greu ,Condescu nu este miner ,el este omul banului . Daca are curaj sa mearga la mineri fata in fata sa le vorbeasca despre ce-i asteapta: privatizare,inchiderea minelor ,lipsa locurilor de munca ...iar el sa le povesteasca despre miliardele pe care le-a incasat din cotizatii....

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: