Primarul Vlăduleanu a plătit de trei ori un acoperiş inexistent - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Primarul Vlăduleanu a plătit de trei ori un acoperiş inexistent

Primarul Vlăduleanu a plătit de trei ori un acoperiş inexistent

Daniel Dumitru

O afacere cu iz de şmen de partid s-a derulat în urmă cu ceva timp la Primăria Bâlteni unde, primarul portocaliu a angajat o firmă agreată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, şi ea tot portocalie, pentru lucrări de investiţii, reparaţii şi reabilitări la unităţile de învăţământ de pe raza comunei. După încheierea contractelor, primăria a început să pompeze bani, cu toate că pe unii nici nu-i avea prevăzuţi în execuţia bugetară, iar firma şi-a îndeplinit foarte puţin din sarcini, ştiind că banii oricum o să curgă, fiind ordin de partid.

Contracte încheiate în aceeaşi zi cu aceeaşi firmă

În urmă cu exact doi ani, Primăriei Bâlteni i-a fost alocată suma de 288.000 lei pentru ca şcolile din comună să fie recondiţionate în aşa fel încât să ofere condiţii optime pentru procesul de învăţământ. Momentul a picat tocmai bine pentru derularea uneia dintre multele afaceri existente pe bani publici. O mare parte din sumă,188.000 lei, a fost acordată, prin cerere de ofertă, societăţii Purdă Energoserv SRL pentru realizarea unei părţi din acele lucrări. Contractul a fost încheiat pe data de 29 decembrie 2006, ultima vineri din an, cu două zile înainte de Revelion. În aceeaşi zi, firma a mai primit un alt contract în valoare de 305.000 lei, deşi primăria nu dispunea de aceşti bani şi nici nu exista o prevedere bugetară în acest sens. Contractul a fost încheiat la insistenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean, aşa cum se specifică într-un raport al Curţii de Conturi, care a stăruit ca Purdă să primească noul contract pe considerentul că vor veni şi banii mai târziu, lucru care s-a şi întâmplat, dar de abia în noiembrie 2007, cu toate că ISJ comunicase primăriei că banii au fost viraţi în timp util în contul său.

În ambele cazuri, lucrări la Şcoala Generală Cocoreni şi lucrări la Şcoala Generală Vlăduleni, Primăria Bâlteni nu a anunţat în sistemul electronic de achiziţii intenţia de a contracta o firmă pentru executarea lucrărilor respective, lucru care demonstrează clar intenţia de a pune la cale o afacere cu „dedicaţie”.

Imediat după semnarea contractelor a început „prăpădul”, societatea contractată demonstrând că nu se pricepe decât la bătaie de joc, iar atâta timp cât era tolerată de primarul PD-L al comunei, Vasile Vlăduleanu, şi susţinută de conducerea ISJ, provenind din acelaşi partid, firmei nici nu i-a fost greu să obţină ceea ce-şi dorea.

Lucrări neefectuate, remunerate generos

SC Purdă Energoserv SRL s-a apucat de treabă şi a făcut exact atât cât să creeze posibilitatea să-şi încaseze banii. La Şcoala Generală Cocoreni a montat 8,5 mp de calorifere şi a luat banii pentru 63 mp, a încasat bani pentru înlocuirea soneriei de la şcoală, deşi în funcţiune a rămas tot cea veche şi a primit alţi bani pentru lucrări neefectuate niciodată la centrala termică. Rapacitatea societăţii a fost aşa de mare încât a trecut în situaţia de lucrări „reparare pardoseală” în incinta centralei, în condiţiile în care în astfel de spaţii nu se montează duşumea, reparaţii de asterială, mozaic veneţian, sprijiniri ziduri şi un acoperiş din lemn, plătit de trei ori şi neexecutat nici acum şi multe alte lucruri care au făcut firma să-şi merite banii, deşi realitatea era cu totul alta.

La Vlăduleni povestea cu caloriferele s-a repetat numai că aici SC Purdă Energoserv SRL a montat 14 mp, dar a încasat banii pentru 74 mp. Lucrurile ar fi evoluat la fel dacă Curtea de Conturi n-ar fi efectuat un control la Primăria Bâlteni exact când afacerea era în derulare, astfel că prejudiciul creat de SC Purdă Energoserv SRL s-a rezumat doar la 70.000 de lei.

Paguba a fost reţinută în contul primarului Vasile Vlăduleanu , dar şi a câtorva membrii ai comisiei de recepţie, iar constatările Curţii de Conturi, dar şi altele făcute de către Corpul de Control al Prefectului şi Garda Fianciară sunt acum sursă de inspiraţie pentru un dosar penal care a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Comisarii Gărzii Financiare au confiscat, la vremea respectivă, 14.500 de lei firmei constructoare tocmai pentru lipsa documentelor justificative de provenienţă a unor materiale.

„Controalele au fost politice”

Primarul Vasile Vlăduleanu pare să fi uitat de povestea cu SC Purdă Energoserv SRL, mai ales că, în opinia sa, afacerile derulate cu aceasta n-au fost comandate de partid ci, controalele efectuate de organele abilitate au fost „la comandă politică”. Ca să scape de prea multe explicaţii, primarul nici măcar nu recunoaşte că se face pe undeva, prin actele Curţii de Conturi, referire la cele două contracte încheiate cu SC Purdă Energoserv SRL: „Sunt două decizii ale unui complet al Curţii de Conturi, dar nu fac nicio referire la lucrările de la cele două şcoli”, spune Vlăduleanu. Primarul e mulţumit de faptul că i-a reziliat contractul firmei Purdă Energoserv, după acele controale, iar lucrările sunt continuate acum de o altă societate.

Pentru el subiectul este deja închis, mai ales că evită să vorbească despre implicarea inspectoratului şcolar în această afacere şi despre faptul că s-a ales cu un dosar penal de pe urma ei. De fapt, nici nu recunoaşte existenţa acestuia şi nu neapărat pentru a se pune pe el la adăpost, ci pentru a nu face valuri în jurul partidului din care face parte.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.10.2008. 22:11

Comentarii

lili
01.09.2009. 10:34

Nu ma mira absolut nimic la acest primar,nu a facut si nu face absolut nimic.aaaaa!!!ba da 2,3 banci si 10 pavele sa aiba cainii maidanezi unde sa doarma si pe unde sa se plimbe,de scoli,gradinite nu are timp.Sa mai spun ca in acest sat copii nu au un leagan sau un topogan?nu,nu nu va mai spun ca si asa spun degeaba.ASA CA DATA VIITOARE SA NE GANDIM FFF BINE INAINTE SA VOTAM

pompierul
18.10.2008. 08:15

acest individ de primar , e ce-l mai mare smenar . de cand lucra la mina farcasesti ( subteran ) , ca sef administrativ , smenuia firma de paza de bani , produse etc . acest obice-i de a face bani , pe smenuri si santaj al caracterizeaza . hai ! politia , parchetul , d n a - hai ! pe ei tata - mama lor de talhari !

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: