Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 55 - 15 - 21 aprilie 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 55 - 15 - 21 aprilie 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 55 - 15 - 21 aprilie 2005

Consilier local amendat de primarie

In urma materialului aparut in numarul trecut “Consilierul Greculescu abuzeaza de functie”, primaria Targu Jiu s-a autosesizat si a confirmat cele constatate de saptamanalul nostru.

In acel nunmar semnalam faptul ca, firma familiei Greculescu construise un spatiu comercial pe un teren de 15 mp concesionat de la primarie, iar cladirea in cauza este construita pe o suprafata mult mai mare. Urmare acestei informatii serviciul Urbanism s-a autosesizat iar cele constatate s-au confirmat. In consecinta consilierul local Luminita Greculescu a fost amendata pentru nerespectarea prevederilor autorizatiei de constructie, cu 20 de milioane de lei.

Acesta este cel de-al patrulea articol de la inceputul acestui an in care autoritatile locale s-au autosesizat, urmare a materialelor aparute in Scandal de Gorj, valoarea amenzilor aplicate pentru abaterile semnalate de noi depasind 130 de milioane de lei.

• Scandal de Gorj

Primaria Sacelu face afaceri necurate cu Nicovala

SC Hiral Exim Bumbesti-Jiu si SC Edvaur SRL Novaci, au castigat in ultimii ani mai multe licitatii in judetul Gorj pentru lucrari edilitare.

Pavel Nicovala, patronul Edvaur l-a ajutat pe proprietarul societatii Hiral Exim sa prospere fiind legati de prietenia cu Gigel Capota, inspector superior in cadrul Garzii Financiare.

In comuna Sacelu, cele doua societati s-au contopit intr-un consortiu pentru a efectua, anul trecut, extinderea retelei de apa, o lucrare in valoare de 33 de miliarde de lei, cu TVA inclus.

Comisia pentru activitati economico-financiare, condusa de Ion Voica, a refuzat inventarierea extinderii, pe motiv ca proiectul nu s-a respectat si mai multe materiale nu se regasesc in investitie.

Un control amanuntit la fata locului ar dezvalui multe ilegalitati care l-ar putea plasa pe Danut Rentea in randul primarilor cercetati in ultimul timp pentru afaceri ilicite pe banii publici.

Bunuri “evaporate” in valoare de 4,5 miliarde de lei

Sub protectia autoritatilor locale, consortiu Hiral Exim-Edvaur si-a facut toate mendrele pe banii publici fara a fi deranjat de vreun control pentru verificarea respectarii proiectului. Problema s-a ivit de abia in momentul in care obiectivul trebuia introdus in inventarul bunurilor domeniului public, iar comisia pentru activitati economico-financiare din cadrul primariei a refuzat acest lucru, deoarece lipseau obiecte si materiale in valoare de miliarde de lei.

Ion Voica, presedintele comisiei amintite, sustine ca lipsesc, printre altele, 150 ml de conducta de refulare, 7 bucati de camine retea refulare, capace cu rama, robineti, hidranti. Vechea statie de clorare, care trebuia doar dezafectata pentru a deveni utila, a fost demolata, la fel ca si imprejmuirea, disparand din inventarul domeniului public si din contabilitatea primariei.

Valoarea totala a bunurilor care nu se regasesc pe teren, dar urmeaza sa fie introduse in inventar se ridica la 4,5 miliarde de lei.

Demn de retinut este faptul ca lucrarea de extindere a retelei de apa a fost receptionata definitiv fara a se sesiza vreo ilegalitate. Cei vinovati de aceasta situatie - printre care si primarul comunei Danut Rentea – urmand sa scape de orice durere de cap in momentul in care aceasta lucrare era introdusa in inventar si un functionar al primariei ar fi semnat pentru acest lucru. Pentru a se rezolva cat mai repede problema, primarul a propus in sedinta de consiliu local din luna februarie un proiect de hotarare pentru acceptarea inventarierii. Proiect care i-a fost respins din cauza comisiei de activitati financiaro-economice.

“A mai sarit cate un hidrant, cate o conducta”

Primarul Danut Rentea, contactat pentru a-si exprima un punct de vedere, a oscilat intre o atitudine flegmatica si una iritabila. El considera ca totul s-a facut legal si nu exista nici un fel de probleme, precum nici materiale lipsa.

Intrebat care a fost motivul din care comisia a respins inventarierea, primarul Rentea a devenit irascibil: “Domnule, stai putin! Vino, dom’le concret aicea la fata locului…Domnule nu stiu motivele ca nici nu am facut documentatia pentru ca nu era gata cartea tehnica, mai erau multe probleme de rezolvat. Iara in timpul probelor s-au mai intamplat unele probleme, a mai sarit cate un hidrant, a mai sarit cate o conducta. Astea toate se remediaza timp de un an de zile de catre constructor.”

Danut Rentea omite insa sa aminteasca despre proiectul de hotarare pe care l-a initiat pentru a grabi inventarierea, lucru care demonstreaza ca de fapt totul era finalizat.

Situatia ar putea fi lamurita de catre organele in drept, care pana acum nu au luat nici un fel de masuri, cu toate ca Ion Voica a sesizat Prefectura, Consiliu Judetean, Inspectia in Constructii si chiar Biroul Regional de Implementare a Programului Sapard Craiova.

• Adrian Iovan

"Cartita" in Complexul Energetic Rovinari

Profit de jumatate de milion de euro pe spatele stramutatilor

Un scandal de proportii este pe cale sa se declanseze in cadrul Complexului Energetic Rovinari din cauza unor scurgeri de informatii clasificate, cu privire la cumpararea unor terenuri in Tg-Jiu, pe str. Narciselor, soseaua de centura a municipiului, pentru construirea unui cartier de stramutati.

EMC Rovinari s-a contopit cu societatea amintita, lucru care explica de ce proprietar al terenului cumparat este complexul.

Gheorghe Sucitu, Constantin Stanga si Mihai-Marian Radulescu s-au imbogatit cu aproximativ 470.000 de euro, dupa ce au primit informatia ca la marginea orasului se va construi un cartier de stramutati. Ei au cumparat la un pret de nimic teren de la cetateni si l-au revandut la complex mult mai scump, obtinand un profit de aproape 700%.

Majoritatea tranzactiilor au fost facute prin agentia imobiliara “City 4 you” si Biroul Notarului Public Anica Merisescu, iar cheltuielile impuse de vanzare-cumparare au fost achitate de catre cumparatori.

“Persoana vinovata va fi trasa la raspundere”

Complexul Energetic Rovinari va construi in curand un cartier de stramutati pe soseaua de centura a Tg-Jiului. Pentru punerea in practica a proiectului, complexul a cumparat, in urma cu putin timp, mai multe hectare de pamant. Norocosii care au vandut sunt omul de afaceri Constantin Stanga, Gheorghe Sucitu, patronul deja celebrei Gat Mat Prod si un anume Mihai-Marian Radulescu, din Bengesti-Ciocadia.

Cei trei nu au mostenit pamantul vandut de la parinti, ci din cauza unei scurgeri de informatii din cadrul institutiei cumparatoare, l-au cumparat la randul lor de la oameni simplii care nu aveau de unde sa stie ca s-ar putea imbogatii daca ar astepta momentul potrivit sa faca tranzactia.

Sucitu, Stanga si Radulescu au reusit sa cumpere aproximativ 6 ha pe care au dat 1,5 euro pe mp si l-au revandut cu 7 euro mp. Astfel au investit aproape 90.000 de euro pentru cumparare si au vandut cu 560.000 de euro, avand un profit de 470.000 de euro.

Intre timp mai multe persoane proprietare de teren in aceeasi zona au auzit de afacere si au depus oferta in vederea organizarii unei selectii, insa nu au fost chemati niciodata la negocierea care s-a purtat doar cu trio-ul potentatilor la “Unirea”.

Surse din cadrul celor care au vandut teren sustin ca in spatele anonimului Radulescu sta de fapt fostul deputat Scarlat Iriza, care a preferat sa participe la afacere prin intermediar din cauza faptului ca este posesorul unui certificat de revolutionar si va depune cerere la Primaria Tg-Jiu sa-i aloce, conform legii, o bucata de pamant.

Aceleasi surse spun ca vinovat pentru “transpirarea” informatiei din cadrul Complexului Energetic este directorul de Investitii Laurentiu Ciurel, fost director al Termoserv Rovinari.

Ion Pisc, directorul Complexului Energetic a confirmat cumpararea terenului, dar a declarat ca nu stia cine sunt vanzatorii si nici ca aceasta tranzactie i-a imbogatit pe cei trei datorita unei informatii aflata din interiorul institutiei pe care o conduce. Pisc spune ca daca acest lucru se va dovedi real persoana vinovata va fi trasa la raspundere.

“Sa se aleaga prafu’ daca am auzit eu de numele asta!”

Scarlat Iriza, contactat in mod deontologic sa-si exprime un punct de vedere, a amenintat tot timpul cu darea in judecata, desi era suficient, daca nu este implicat, sa-si sustina parerea: “ De ce ma intrebi pe mine, de ce nu-i intrebi pe cei care au vandut? Pe cuvantul meu de onoare te dau in judecata si merg cu tine pana in panzele albe daca scrii ceva de mine, ca n-ai nici o data despre mine, sau despre Stanga. Sau poate ai despre el…. Pe mine nu ma intereseaza decat persoana mea. Daca tu cumva dai, eu a doua zi te-am dat in judecata.”

Fostul deputat a precizat ca nu are nici un fel de amestec in aceasta afacere, dar a confirmat ca va cere primariei sa-l improprietareasca pe baza certificatului de revolutionar:” N-am facut cerere, dar o sa fac pentru ca am dreptul.”

Iriza spune ca nu este adevarata nici banuiala ca l-a folosit drept intermediar pe Radulescu, pe care nici macar nu-l cunoaste: “Habar n-am, n-am auzit in viata mea de el. Pe cuvant de onoare. Sa se aleaga prafu’ daca am auzit eu de numele asta!”

“Am vandut catre Complex 2 ha”

Gheorghe Sucitu a fost mult mai maleabil in declaratii decat Iriza, oferind mai multe date: “Nu am obtinut nici un fel de informatii de la nimeni, terenul este cumparat de mai mult timp, cumparat in etape. N-am avut informatii de la nimeni, se creeaza o zona industriala acolo. L-am gasit la agentia imobiliara “City 4 you”, agentie cu care tin legatura foarte des la ce scoate pe piata. Era singura zona libera la ora actuala, de aia am cumparat acolo. Are o deschidere foarte mare la strada si se va construi puternic in anii viitori acolo.”

Omul de afaceri spune ca a vandut catre Complex impreuna cu alte 11 persoane, toate din Vadeni, iar: “Stanga nu are nici o legatura. N-a participat nici la intrunirea de la “Unirea” acolo s-a intalnit Complexul cu toti cei care au vandut. Eu am vandut catre Complex 2 ha si 200 m.”

Sucitu a subliniat ca nu are nici un fel de colaborare cu Iriza si Stanga in aceasta afacere, in rest: “ ne cunoastem de ani de zile.”

Directorul de Investitii al Complexului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, afirma ca intr-adevar au fost cumparate niste terenuri in acea zona, nu de la oameni de afaceri ci de la persoane fizice. Lucru total corect avand in vedere ca titulatura de “om de afaceri” nu inseamna persoana juridica.

Ciurel spune ca s-au cumparat in jur de 7 ha, dar nu este adevarat ca a oferit informatii celor trei persoane: “Ce scurgeri de informatii? Am avut anunt la toate ziarele din Gorj. Dupa asta au inceput sa curga oferte.”

Cert este faptul ca ancheta demarata de noi a deranjat mai multe persoane care “oficial” se considera nevinovate si care insa nu s-au sfiit in nici un fel ca in timpul investigatiei jurnalistice, sa ne ameninte la modul ordinar. De aici in colo e treaba procurorilor.

• Neli Matei

Radu Ciocoiu

Preluarea Pesterii Muierilor escrocherie?

Asociatia Speologica Hades Ploiesti incearca sa obtina monopol atat asupra galeriilor stiintifice, cat si galeriilor turistice din Pestera Muierilor Baia de Fier, precum si asupra terenurilor din jur. Coordonarea in totalitate a Pesterii si terenului aferent ar aduce Asociatiei castiguri, in detrimentul bugetului local. In prezent Pestera si imprejurimile sunt foarte bine ingrijite de administrator, adica Primaria Baia de Fier.

Asociatia are sustinerea celor de la Agentia de Protectia a Mediului, cu toate ca este absurd ca ei sa poata avea grija de Pestera mai mult decat o fac autoritatile locale.

Cu toate ca dosarul de prezentare al Asociatiei Hades este impresionat exista cateva semne de intrebare care ar trebui sa dea de gandit celor abilitati sa hotarasca soarta Rezervatiei Pestera Muierilor.

In documentatia depusa la Agentia de Protectia Mediului, Asociatia spune ca, anul trecut, a alocat 100 de milioane de lei pentru amenajarea unui sediu administrativ la Exploatarea de Grafit Baia de Fier. seful sectorului minier Baia de Fier, Gheorghe Matea, a declarat insa ca, in cadrul institutiei pe care o conduce nu exista acest sediu. Ceea ce duce la concluzia ca reprezentantii asociatiei mint, asa cum au facut-o si atunci cand l-au desemnat pe Matea ca unul dintre cele patru personalitati care vor fi custode ai Rezervatiei. Matea afirma ca: “Nu sunt membru al asociatiei si, deci nu aveam cum sa exercit calitatea de custode al Rezervatiei Pestera Muierilor”.

Reprezentantii asociatiei ar putea fi acuzati de fals in inscrisuri oficiale, lucru care daca ar fi sesizat de organele abilitate ar putea duce inclusiv la anularea oricarui drept al Ascociatiei Hades asupra Pesterii Muierilor.

• Dara Pumneanu

Campionatul de tir la final

Astazi se va incheia ce-a de-a 16 editie a Campionatului National de Tir al Ministerului Administratiei si Internelor organizat in acest an la Targu Jiu de Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, sub coordonarea comisarului sef Constantin Nicolescu. La competitia organizata pentru a patra oara in municipiu de pe Jiu, deoarece gorjeni s-au dovedit a fi gazde bune, au luat parte in aces an peste 200 de politisti, jandarmi, elevi ai scolilor militare si de politie precum si studenti ai Academiei de Politie. Cea mai numeroasa delegatie a fost cea a Inspectoratului General al Politiei Romane, iar judetul Gorj a fost reprezentat de doua echipe de formate din doi barbati si patru femei. Aceasta este cea mai importanta competitie de acest gen din Romania, tragatorii de elita ai Politiei Romane fiind considerati cei mai buni din lume.

• Mihai Popescu

Compromis pentru o casa,

Col. Liviu Balanescu - milogul lui stefanoiu

Col. (r) Liviu Balanescu, fostul sef al Politiei Municipiului Tg-Jiu face parte dintre politistii pe care Relu stefanoiu i-a recompensat pentru a le castiga indulgenta fata de ilegalitatile pe care le-a comis ani de zile prin intermediul firmelor sale. Surse judiciare sustin ca Balanescu apare in agenda intocmita de Dan Barbulescu, omul de incredere al lui stefanoiu care a contabilizat numele tuturor celor care au primit bunuri sau bani de la omul de afaceri novacean. Aceleasi surse sustin ca in cazul politistului nu a fost vorba de primirea unor sume de bani, ci de materiale de constructii pe care acesta le-a folosit pentru a-si construi o casa in comuna Balesti. Contravaloarea materialelor este destul de mare, iar aparitia numelui sau pe lista spagarilor l-a determinat pe Balanescu sa se gandeasca la pensionare, cu toate ca n-a ajuns la varsta la care sa fie necesar acest lucru. Pentru a beneficia linistit de pensie, comisarul s-a internat ca sa faca rost de o boala care sa-i permita trecerea pe linia moarta. De curand el a obtinut ceea ce si-a dorit, urmand sa primeasca si cele 20 de salarii compensatorii, pe care Ministerul le acorda acum celor plecati din politie din motive medicale.

Alaturi de Balanescu au mai plecat din politie: Alexie Ranculescu, Ion Curca, Mircea Culcea si Victor Baroianu, unul din prim-adjunctii IJP Gorj. Motivele medicale invocate le-au dat posibilitatea sa beneficieze si ei de sacul de bani acordat de Minister. Pe langa acestia vor spune “adio” politiei si 14 subofiteri.

• Daniel Dumitriu

Marin Condescu mincinos... de lux

Falosul lider al ortacilor gorjeni, Marin Condescu minte cu nonsalanta si braveaza in aparator al legii si luptator impotriva stramutatilor de lux din teagma carora face si el parte. Desi isi sparge pieptul cu pumnii urland in stanga si-n dreapta ca el nu e stramutat de lux… e, uite ca minciuna are picioare scurte. Terenul casei pe care Condescu o tot arata cum ca i-ar fi construit-o Mocanu pe bani sai, cea din spatele casei lui Vulpe, a fost cumparat de la sotii Liviu si Camelia Fratila care urmau sa fie improprietariti cu lotul 6 ca urmare a stramutarii. In prezent valoarea lotului de 1000 mp este estimata la aproximativ 500 de milioane de lei, insa nu pentru un muritor de rand care nu ar avea acces la astfel de informatii. Cu toate astea Condescu nu s-a multumit doar cu atat. Trebuia sa-si asigure si familia. Din acest motiv, Marin Condescu a cumparat o casa, ramasa intre benzi, in Timiseni de la un fost lider de sindicat de la TPSUT Rovinari, Bobelniceanu. Imediat dupa efectuarea tranzactiei, Condescu l-a angajat pe post de conducere pe fostul proprietar al casei la Olservmin, unde desi trebuia sa fie angajat doar pe un an, lucreaza si in prezent. Pentru acea casa Condescu a fost stramutat in Primaverii si improprietarit cu lotul 144, situat langa casa lui Constantin Vulpe si Ion Vulpe, unchiul si varul fostului director general al SNLO. Pe acel lot, prietenul sau Clement Mocanu i-a ridicat o frumusete de casa pe numele sau, unde in prezent locuieste una din fetele sale. In numerele viitoare vom reveni cu informatii incendiare care pana in prezent au reusit sa fie ascunse de ochii presei, care-l privesc pe liderul ortacilor.

• Radu Ciocoiu

Opriti-va!!! (tableta)

Show-ul grotesc oferit de ziaristii gorjeni, care de mai bine de o luna isi spala rufele murdare in primele pagini ale publicatiilor pe care le slujesc, ma face ca pentru prima data de cand am intrat in presa sa iau atitudine in fata colegilor de breasla. OPRItI-VA!!! Este de ajuns! Ati devenit penibili! Cititorul este cel care in realitate are de suferit, iar cei care va manipuleaza in numele “politicii manageriale” sunt adevaratii castigatori. Prin acest razboi, care nu ar fi existat daca v-ati fi obosit sa cititi Codul Deontologic al Jurnalistului, nu faceti altceva decat sa contribuiti la bunastarea celor corupti care nu au decat de beneficiat de pe urma unei bresle a jurnalistilor dezbinate. As vrea sa va reamintesc momentele de acum patru ani cand cu totii protestam in fata Parchetului Gorj. Acel moment dureros ne-a trezit pentru moment la realitate si ne-a unit pe deplin. Ce anume ar trebui sa se mai intample acum pentru ca solidaritatea sa se reinfiripe intre noi? Sa ne aresteze pe vreunul dintre noi? Din cauza superficialitatii de care dati dovada, prin faptul ca va intereseaza mai mult sa va beliti colegii decat sa investigati acolo unde exista cu adevarat o problema ati contribuit la intarirea castelor mafiote care-si fac mendrele si-si sporesc averile chiar sub nasul vostru. Uitati-va in jurul vostru si veti observa cum anumite persoane care se pretind a va fi prietene nu sunt altceva decat niste escroci. Nume sonore deja ca Mischie, Grebla si altii isi fac smenurile de milioane de euro asigurandu-si linistea sub umbrela prieteniei cu oamenii presei “libere”. Libere pe dracu’! Mai deunazi, un celebru anonim, pentru mine, fost deputat, ca o ironie a sortii si culmea, unul din ranitii Revolutiei, Iriza Scarlat, calca pragul redactiei pentru a ma ameninta “face to face”, macar a avut curajul, ca daca voi scrie despre el o voi pati, ca ma va da in judecata si se va tine de mine pana in panzele albe.

– Auzi mousieu, tie iti face impresia ca ma voi uda tot si voi tremura in fata ta pentru simplul fapt ca detii o putere financiara mare? Te inseli amarnic! Atata timp cat voi fi liber voi scrie despre tot ceea ce mi se pare ca acela care ti-a platit tie salariul timp de patru ani de zile are dreptul sa stie. Asta e un drept si totodata o obligatie!

• Radu CiocoiuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.04.2005. 12:35

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: