Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 53 - 1 - 6 aprile 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 53 - 1 - 6 aprile 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 53 - 1 - 6 aprile 2005

A inceput urmarirea penala privind accidentul in care a fost implicat Mocanu

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a redeschis dosarul in care Adrian Mocanu, varul celebrului om de afaceri romano-american, Clement Mocanu, a fost cercetat in urma cu trei ani pentru comiterea unui accident mortal.

In ziua de 29 septembrie 2002, Florin Dragoi din Tg-Jiu, a decedat in urma impactului masinii sale cu o alta condusa de Adrian Mocanu. Politia a ajuns la concluzia ca vinovat pentru accident a fost mortul, iar procurorul Gheorghe Focsan a confirmat solutia data de politisti.

“Scandal de Gorj” a tratat pe larg cazul in urma cu cateva saptamani, acordand o mare importanta ipotezei ca, de fapt, in momentul accidentului, la volan se afla Clement Mocanu, nu varul sau.

Asemenea indoieli are si socrul victimei, Nicolae Avram care, printr-o plangere adresata Parchetului, a cerut redeschiderea dosarului si infirmarea solutiei date acum trei ani.

Prin rezolutia de admitere a plangeri se recunoaste ca: “din examinarea actelor premergatoare efectuate in cauza rezulta ca solutia data este netemeinica fiind data in baza unui material probatoriu incomplet”.

Pana pe data de 30 aprilie, termenul de solutionare a dosarului, se va face o expertiza tehnica care sa stabileasca dinamica producerii accidentului si vitezele de deplasare ale celor doua autovehicule.

Procurorii sunt decisi sa afle si cine conducea masina in care se aflau cei doi Mocanu, pentru a stabili acest lucru se va face si o expertiza medicala complexa.

• Mihai Popescu

Primarele Rentea, jupanul comunei Sacelu

Danut Rentea, primul comunei Sacelu se crede stapan pe bunurile primariei. Masina institutie pe care o conduce (MPS – dupa numarul de inmatriculare al acesteia si Dacie dupa marca) deserveste, pe langa intereselor comunei si pe cele personale ale primarului. Zilnic, autoturismul Dacia poate fi vazut in fata gospodariei lui Rentea. Masina a fost primita de la Consiliul Judetean in urma cu doi ani, insa nu a fost inclusa inca in patrimoniul primariei. Cu toate acestea cheltuielile pentru reparatii si combustibil sunt platite din banii publici.

Danut Rentea este la al doilea mandat in fruntea comunei si dupa ultimele rapoarte ale organelor de control mai multe miliarde de lei din fonduri externe pentru lucrari ce trebuiau executate nu se pot justifica. Dar despre toate acestea in numarul viitor.

Pana una alta, in urma articolului nostru de saptamana trecuta cu rampa pentru persoanele cu handicap Rentea a ajuns celebru, posturile nationale prezentand minunea de la Sacelu.

• Daniel Dumitriu

Platiti destul de gras,

Purtatorii de vorbe ai institutiilor publice papa banii degeaba

Purtatorii de cuvant ai institutiilor publice din Gorj dau migrene ziaristilor atunci cand este vorba de a raspunde la o adresa in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Raspunsul se tergiverseaza la infinit, iar atunci cand in sfarsit vine, socheaza de multe ori prin continut, pentru ca nu are toate datele de care ai nevoie, sau este un refuz.

Pentru a vedea daca purtatorii de cuvant intocmesc asemenea raspunsuri din rea-credinta, sau pur si simplu nu au buchisit legea ne-am permis sa le adresam cateva intrebari simple:

1. Ca purtator de cuvant cunoasteti Legea 544?

2. Care sunt informatiile de interes public pe care aveti obligatia sa le publicati din oficiu?

3. Conform legii, in cat timp sunteti obligat sa raspundeti unei solicitari verbale din partea organelor mass-media? Dar unei solicitari scrise? Legea 544 prevede cazuri de urgenta?

4. Exista un orar afisat cu zilele in care se comunica informatiile solicitate verbal?

5. In ce caz aveti voie sa dezvaluiti informatii clasificate?

6. Aveti voie sa dezvaluiti date personale despre persoanele fizice?

7. Care sunt sanctiunile care se aplica in cazul nerespectarii Legii 544?

Concluziile despre cunostintele lor in ceea ce priveste Legea 544 pot si trase cu usurinta din raspunsurile primite.

“Daca vreau le dau, nu sunt obligata!”

Mihaela Oarfa, purtatorul de cuvant al SNL Oltenia a fost iritata de ideea de a raspunde pe loc unor intrebari, spunand ca: “daca vreau sa le dau, nu sunt obligata.” In final a acceptat:

1.Da, cunosc Legea 544.

2. Ei, acum ma luasi din scurt! A, nu stiu sa-ti spun acum pe moment. Stai sa ma gandesc. (intre timp rasfoieste legea – n.r.). Pentru a avea o buna legatura trebuie sa informez corect presa, informarea publica a persoanelor, informarea interna a personalului…Deocamdata eu sunt pe partea de informare a presei.

De fapt raspunsul era foarte simplu, informatiile publicate din oficiu intr-o institutie publica se refera printre altele la structura organizatorica, program de functionare, numele celor din conducere, etc.

3. Eu trebuie sa-ti dau raspunsul in zece zile lucratoare ori sa-ti cer dreptul sa ma lasi pana la 30 de zile, ori iti dau raspunsul. Nu stiu daca Legea 544 prevede cazuri de urgenta. Nu sunt jurista, trebuie sa ma uit.

De fapt legea obliga autoritatile si institutiile publice sa raspunda solicitarilor verbale din partea presei imediat, sau in cel mult 24 de ore. La fiecare solicitare scris cei abilitati trebuie sa tina cont si de urgenta acesteia.

4. Raspund doar de presa, raspund in zece zile nu am orar.

Legea prevede acest orar si fiecare institutie ar trebui sa o respecte.

5. Nu am informatii clasificate. Nu stiu daca exista informatii clasificate la noi.

Informatiile clasificate exista in orice institutie de drept privat sau public si devin informatii publice doar cand favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica.

6. Nu am facut asa ceva. Nu si nici nu mi s-au cerut.

Pot deveni publice cand afecteaza capacitatea de exercitare a unei functii publice.

7. Raspundere disciplinara, reclamatie administrativa conducatorului general, sau institutiei publice si daca nu-i convine mai departe.

Mihaela Oarfa a uitat insa partea cea mai importanta – actionarea in contencios administrativ a institutiei care nu a pus la dispozitiei solicitantului informatiile cerute, desi era de interes public.

“Informatiile clasificate trebuie dezvaluite”

Lucian Medar, purtatorul de cuvant al Prefecturii, celebru pentru gafele pe care le face, nu s-a dezis nici de data asta.

1.Da, cunosc legea.

2.Dupa Legea 544? In primul rand trebuie sa punem la dispozitie organigrama. (rasfoieste de zor legea – n.r.). Apoi listele cuprinzand documentele de interes public…

3.Verbal? Imediat, dar stiu ca am la dispozitie 24 de ore. Scrise? Tot 24 de ore. Sau 48 de ore? Aici, sincer nu-mi aduc aminte. Cazuri de urgenta? Nu-mi amintesc…prevede, da.

4. Exista un orar. Avem la camera 120 este telefonul verde (!??), apel gratuit. Avem si linia verde…

5. Informatii clasificate? Pai care sunt clasificate, normal ca trebuie dezvaluite.

6. Nu am voie sa dezvalui date personale despre persoanele fizice. In nici un caz.

7. Ei, aici la sanctiuni m-ati prins ca, nu stiu, nu m-am uitat.

“Informatiile clasificate nu se dezvaluie”

Narcis Nonea, purtatorul de cuvant al Directiei Finantelor Publice Gorj, este total paralel cu Legea 544, cu toate ca sustine cu emfaza ca o cunoaste.

1.Da, o cunosc!

2.Programul institutiei, programul de audiente, organigrama .Eu stiu? Dar nu le puteti formula in scris?

3. Cat mai repede posibil. In doua zile. Scris se rezolva in 30 de zile. Legea 544 nu prevede cazuri de urgenta.

4.Un orar? Programul de audiente.

5.Informatiile clasificate nu se dezvaluie.

6.Nu avem voie sa dezvaluim in nici un caz date personale despre persoane fizice.

Din nestiinta purtatorului de cuvant al Finantelor Publice, realizam din ce cauza institutia pe care o reprezinta Nonea in relatiile cu presa a refuzat sa ne furnizeze oficial copii dupa fisele fiscale ale unor functionari publici, din care ar fi putut reiesi veniturile ilicite incasate de acestia.

Cu siguranta lui Narcis Nonea i-a scapat art. 14, alin. 1 din Legea 544, care spune clar ca informatiile cu privire la datele personale ale cetateanului pot deveni informatii de interes public in masura in care afecteaza capacitatea de exercitare a unei functii publice. mai mult decat atat cei vizati erau si functionari publici, adica platiti din banii contribuabililor.

7. Eu stiu? Le stabileste domn’ director.

Ceilalti purtatori de cuvant cu care am incercat sa stam de vorba au fost foarte ocupati, unii dintre ei nefiind de gasit, iar ceilalti cerandu-ne sa le lasam intrebarile si sa revenim a doua zi.

• Scandal de Gorj

Scandalos!!!

Primari ciubucari cumparati la pret de second hand

Sarguinta si frica de sef dovedite de Dan Barbulescu, om de incredere al lui Relu stefanoiu, au scos la iveala decadenta unor primari, functionari din Consiliu Judetean si sefi de institutii din Gorj. Barbulescu, pentru a se putea justifica in fata patronului, a notat intr-un catastif, ani de-a randul, toate sumele si bunurile pe care le-a dat spaga celor care i-au facilitat lui stefanoiu executarea unor lucrari de intretinere a drumurilor comunale si receptionarea unor lucrari necorespunzatoare calitativ, sau chiar neexecutate.

In urma perchezitiei facute in luna ianuarie a.c. pe proprietatile omului de afaceri, condica a fost confiscata, iar impotriva spagarilor s-a inceput cercetarea. Serviciul de Investigarea a Fraudelor din cadrul IJP Gorj si-a declinat competenta in favoarea PNA Gorj, urmand ca acesta sa i-a masurile care se impun.

Intre timp, Prefectura Gorj face publice rapoartele intocmite anii trecuti de Corpul de Control al Prefectului in urma verificarilor facute la primariile din teritoriu, unde s-au comis ilegalitati grosolane si s-au incasat zeci de miliarde de lei din banii publici pentru lucrari aranjate. Orasul Bumbesti-Jiu se adauga pe lista lunga a localitatilor in care firmele preferate de primar si “judet” si-au facut de cap…

Valoarea primaritei de la Berlesti – 78 de milioane de lei

Maria Dumitrascu, primarul comunei Berlesti conduce in topul primarilor care s-au pretat sa-si murdareasca mainile cu cateva milioane de lei aruncate de oamenii lui Relu stefanoiu. Luna norocoasa pentru Dumitrascu a fost august 2001, cand a primit in transe 77.800.000 de lei: 40 de milioane; 30 de milioane; in doua randuri cate 2 milioane si a incheiat luna cu 3,8 milioane si o Dacia Break, pe care a folosit-o pana in anul 2003.

Primarita neaga orice acuzatie, desi i-am citat din actele intocmite de Serviciul de Investigare a Fraudelor. Spune ca nu a luat nici un sfant de la stefanoiu si nici masina: “totul se petrece pentru a ascunde propriile plotogarii”!!???

Primarul din Rosia de Amaradia s-a vandut pentru doua cauciucuri

Relu stefanoiu l-a cumparat foarte ieftin pe primarul comunei Rosia de Amaradia, Cristinel Faitar, care s-a multumit cu 2 milioane de lei, in anul 2001, folositi pentru cheltuieli personale intr-o deplasare la Bucuresti, inca 15 milioane, luati un an mai tarziu, si doua anvelope. Intr-o declaratie pe care a dat-o ieri intr-un cotidian local, Faitar neaga ca ar fi luat mita de la Relu stefanoiu. Avand in vedere suma luata de el, are dreptate, nu a fost vorba ca a luat mita, ci pomana.

Primarul comunei Bolbosi – nume de cod “Milogu’”

Viorel Croitoru, primarul comunei Bolbosi, i-a dat lui Relu stefanoiu lucrari de miliarde de lei in schimbul unui frigider “Indesit”, primit de primar in 2003. In 2004, el s-a deplasat, in zilele de 27 si 29 august la statia peco de la Novaci a omului de afaceri pentru 1 milion de lei, respectiv 3 milioane. La inceputul lui septembrie s-a multumit cu plata deplasarii pe care a facut-o de la Bolbosi la Novaci cu taxi, iar pe 31 decembrie cu 30 litri de carburant si 200.000 de lei.

Croitoru era cunoscut printre salariatii SC Senaco cu numele de “milogu’”.

Primarul comunei Bolbosi da dovada si de lasitate, nu numai de milogeala. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Croitoru a gasit de cuviinta ca e mai bine sa ne inchida telefonul in nas.

600.000 de lei - un functionar al Consiliului Judetean

Functionarii din cadrul Consiliului Judetean platiti de Relu stefanoiu s-au multumit si ei destul de putin in comparatie cu serviciile prestate. Lui Gabriel Ungureanu i s-au dat 10 milioane de lei, masa si cazare la Ranca, in valoare de 2,5 milioane de lei si un autoturism Espero. Daniel Pavel s-a multumit cu 800.000 de lei odata si alta data 600.000 de lei.

seful lor, din acea vreme, Nicolae Mischie, a incasat, pe 27 august 2001, 300 de milioane de lei, pentru o deplasare in Bucuresti, o excursie in Singapore, mai multe masini cu materiale de constructii si un aspirator.

La directorul Gospodaririi Apelor merge si cu bonuri valorice

Grigore Draganescu, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Gorj a avut pretentii mai mari pentru a permite firmelor lui stefanoiu, SC Senaco si SC Gilort Transport, exploatarea ilegala a balastului de pe proprietatea institutiei pe care inca o mai conduce. La sfarsitul lunii iulie, Draganescu a bagat in buzunar 10 milioane de lei, iar la inceputul lunii decembrie inca 25 de milioane. Spre finalul lunii s-a alimentat cu 30 de litri de carburant si un bon valoric de 1,2 milioane de lei.

Contabilul societatii conduse de Draganescu, Ion Dondera, s-a ales cu 10 milioane de lei.

Atat directorul, cat si contabilul nu au putut fi gasiti pentru a-si spune parerea despre acuzele aduse. Subordonatii lui Draganescu au uitat subit numerele de mobil ale celor doi.

Nicolae Isar, reprezentantul Directiei Ape Jiu Craiova s-a infruptat si el din darnicia lui stefanoiu, primind de mai multe ori diverse sume de bani.

Din lantul mituitilor face parte si un inspector in cadrul Directiei de Finante Gorj, Ion Popescu, care in perioada iulie – decembrie 2004, a acceptat atat bani, cat si carburanti.

Lucrari “la comanda”

Ion Stanculete, primarul orasului Bumbesti-Jiu, nu este incondeiat in caietul lui Relu stefanoiu, dar s-ar putea regasi in ale altcuiva, sau cel putin asta lasa de banuit modul in care a permis executarea unor lucrari edilitare de catre niste firme alese in mod preferential. In anul 2001, 440 de milioane de lei din banii publici au intrat in contul unei firme doljene, pentru un covor asfaltic pe strada Garii, in lungime de 2000 mp. Firma a pus mana pe lucrare fara licitatie si dosar de achizitii. Contabilul sef al primariei, Simona Raiosu a dat din colt in colt in momentul in care, in urma unui control al organelor abilitate, i s-au cerut explicatii. In final ea a recunoscut ca lucrarea a fost facuta “la comanda”.

Pana in 2003, societatea a mai participat la alte licitatii organizate la Bumbesti-Jiu, alaturi de firme preferate de Consiliul Judetean Gorj la lucrari in judet. Pentru ca batea la ochi, firma doljeana n-a mai castigat pana in 2003, cand s-a ocupat la Bumbesti-Jiu de reparatii asfaltice si trotuare.

Primaria a transmis invitatii pentru depunere de oferta la cinci firme printre care si societatea dojeana. S-a prezentat doar aceasta, motiv pentru care procedura s-a repetat, iar de data asta firma a obtinut contractul pentru ca a fost singura participanta. Lucrarea a avut o valoare de aproape 1,5 miliarde de lei, dar primarul si contabilul sef au semnat un act aditional pentru lucrari suplimentare de inca 534 de milioane de lei.

Centrala termica de la scoala Generala nr. 1 Bumbesti-Jiu, a costat primaria cu 160 de milioane de lei peste valoarea contractata, dupa ce firma castigatoare a pus mana pe lucrare eludand cateva din prevederile legale.

Majoritatea lucrarilor efectuate la Bumbesti-Jiu incalca legea, motiv pentru care primarul Ion Stanculete si contabilul Simona Raiosu vor fi cercetati de PNA si Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj pentru abuz in serviciu.

Daca justitia isi va face in continuare datoria in privinta abuzurilor savarsite la primariile din judet, in curand, intr-o buna parte din localitati va fi nevoie de alegeri pentru primari, actualii avand toate motivele sa ajunga dupa gratii.

• Neli Matei

•Radu Ciocoiu

Scandal la echipa de fotbal feminin Pandurii

Protejata presedintelui Popete este sefa si secretara personala

O fotbalista, care este de regula rezerva, face pe sefa pentru ca este protejata presedintelui si merge in deplasari, nu cu autocarul echipei, ci cu masina sefului

• Fotbalistele au refuzat sa se echipeze si sa intre pe teren la jocul cu Constanta pentru ca nu si-au mai primit banii de trei luni;

• Fetele sustin ca nu mai au bani nici de tampoane pentru ca presedintele a uitat sa le mai achite primele de joc si indemnizatiile;

• Cu toate ca de doi ani e doar rezerva, la echipa continua sa fie tinuta o angajata a presedintelui Pompiliu Popete care nu are nici o treaba cu fotbalul;

• Antrenorul Cornel Ticveanu a dat-o afara in urma cu cateva saptamani pe protejata presedintelui dar aceasta a fost readusa dupa o saptamana;

• La ultimele doua deplasari, dupa conflictul cu antrenorul, Mihaela Popescu Blindu, nu a mai mers cu lotul in autocar ci cu seful in masina acestuia, plecand chiar cu o zi inaintea fetelor;• Fotbalistele au refuzat sa se echipeze si sa intre pe teren la jocul cu Constanta pentru ca nu si-au mai primit banii de trei luni;

• Fetele sustin ca nu mai au bani nici de tampoane pentru ca presedintele a uitat sa le mai achite primele de joc si indemnizatiile;

• Cu toate ca de doi ani e doar rezerva, la echipa continua sa fie tinuta o angajata a presedintelui Pompiliu Popete care nu are nici o treaba cu fotbalul;

• Antrenorul Cornel Ticveanu a dat-o afara in urma cu cateva saptamani pe protejata presedintelui dar aceasta a fost readusa dupa o saptamana;

• La ultimele doua deplasari, dupa conflictul cu antrenorul, Mihaela Popescu Blindu, nu a mai mers cu lotul in autocar ci cu seful in masina acestuia, plecand chiar cu o zi inaintea fetelor;

Aparitia echipei de fotbal feminin Pandurii a fost urmata de o multime de scandaluri si nemultumiri. Mai intai au protestat fotbalistii ca le strica terenul de joc si apoi au protestat antrenorii de la juniori ca se investeste intr-o echipa de fete si in viitorul fotbalului nu. S-a scris in presa apoi ca echipa a fost infiintata pentru a se spala bani si nimeni nu a protestat atunci. Ba chiar s-a mai scris ca de fapt nu ar fi vorba de o echipa de fotbal ci de anumite interese personale ale conducatorilor acesteia, lucru care pare sa se adevereasca acum dupa ultimele evenimente.

Tensiunile la echipa de fotbal fete Pandurii au atins cota maxima in ultima saptamana. Fotbalistele care au jucat pana acum pentru Pandurii, si au adus echipa pe locul I in clasament, au refuzat miercuri sa se mai echipeze si sa intre pe teren la jocul din etapa intermediara. Fetele au spus ca vor sa protesteze astfel pentru ca nu si-au mai primit banii promisi de cateva luni. “Nu mai avem nici bani pentru tampoane si nu avem cum sa ne antrenam in astfel de conditii” au declarat cateva dintre fotbalistele care nu au un loc de munca, singura lor sursa de venituri fiind fotbalul. Hotarate sa nu intre pe teren daca nu primesc banii, sau daca nu vine cineva din conducere sa discute cu ele, fetele se aflau la ora 16 in afara stadionului (cand oficial trebuia sa inceapa jocul) si i-au declarat antrenorului ca nu vor intra in vestiar sa se echipeze. La cateva minute insa si-a facut aparitia presedintele, Pompiliu Popete director la Olservmin, care a inceput cu amenintarile. “Daca nu intrati pe teren desfiintez echipa” s-a auzit din vestiarul fetelor, care fusesera chemate la sedinta, vocea celui care de fapt a furat echipa infiintata de Dumitru Viezure in urma cu trei ani. Sub presiunea amenintarilor sefului, fetele au intrat pe teren dar meciul nu s-a mai disputat pentru ca fotbalistele din Constanta, cu care trebuiau sa joace, nu au mai venit.

Protejata lui Popete a fost trimisa acasa de antrenor

Unul dintre motivele de nemultumire ale fotbalistelor, pe langa neplata drepturilor financiare promise, este mentinerea la echipa a unei impostoare care nu are nici o treaba cu fotbalul. Eterna rezerva la Pandurii Mihaela Popescu Blindu nu a reusit, in cei doi ani de cand echipa joaca in campionat, sa evolueze nici un meci ca titular, ea fiind trimisa in teren doar pe final de meci cateva minute pentru a se mai trage de timp cu schimbarea. Faza in care ea a reusit sa isi dea cu mingea in cap cand a fost pusa de antrenor sa execute o lovitura libera ramane antologica, executia, facuta chiar la primul meci la care a venit sa asiste si presedintele clubului Marin Condescu, fiind greu, daca nu imposibil, de repetat.

Motivele de nemultumire ale colegelor ei de la echipa vin din faptul ca respectiva face pe sefa pe la antrenamente si meciuri, desi nu are nici o functie oficiala, profitand de pozitia pe care o are la Olservmin, in biroul lui Popete, unde este angajata de aproximativ doi ani si unde se lauda ca este secretara. Ea vine cand vrea si la antrenamente si la meciuri si nu se deplaseaza impreuna cu fetele, chiar in aceasta saptamana, marti, lipsind de la pregatire. In urma cu cateva saptamani fetele au avut un motiv de satisfactie in acest sens, antrenorul Cornel Ticveanu trimitand-o acasa pe impostoare pentru ca i-a raspuns urat. “Apar des astfel de conflicte si eu eram nervos atunci” a declarat antrenorul referindu-se la incidentul in urma caruia a dat-o afara. Antrenorul Ticveanu a mai confirmat si faptul ca in urmatoarele trei zile pseudo-fotbalista nu a mai venit la nici un antrenament dar bucuria colegelor a fost de scurta durata, pentru ca seful le-a adus-o din nou pe cap la meciul urmator de la Tirgoviste. Pompiliu Popete a adus-o personal cu masina la teren si a impus sa fie reprimita in echipa. De atunci deplasarile acesteia la meciuri cu seful de la Olservmin au devenit o obisnuinta, ea plecand chiar cu mai multe zile inainte in deplasare cand echipa avea meci. Saptamana precedenta de exemplu fotbalistele au plecat la Bucuresti pentru meciul cu Smart cu o zi inainte, adica sambata, dar la plecarea echipei nu a fost prezenta si Mihaela Popescu Blindu. Aceasta le astepta insa la Bucuresti pe fotbaliste unde ajunsese inca de vineri cand fusese vazuta plecand spre capitala cu seful Popete in masina acestuia. Ea nici macar nu a incercat sa ascunda de colegele de echipa acest fapt recunoscand in fata lor ca a ajuns in Bucuresti cu o zi inainte cu presedintele. De fapt era si greu de ascuns pentru ca registrul hotelului unde s-a cazat echipa atesta faptul ca cei doi s-au cazat la acelasi hotel cu o zi inaintea fetelor.

Fotbalista parata a fost angajata de doua ori la Olservmin

Desi mai multe fete de la echipa de fotbal nu au un serviciu si practic, traiesc doar din fotbal si locuiesc la camin, pentru ele nu s-au putut face eforturi sa li se gaseasca un loc de munca. Protejata lui Popete de la echipa de fotbal feminin lucreaza insa la Olservmin de mai mult timp desi nu are nici o treaba cu mineritul si nici nu a fost cumva disponibilizata, inainte de a veni la fotbal fiind chelnerita la “Buturuga” in Parc. Popmpiliu Popete a descoperit insa in ea talente deosebite si a angajat-o chiar in biroul sau ca secretara. Ba mai mult, dupa un an, perioada legala in care poate fi angajat un fost miner la Olservmin, ea nu a fost trimisa in somaj ci s-au facut niste artificii pentru a fi din nou angajata. Acest lucru nu s-a putut face insa pentru antrenorul de atunci al echipei, Costel Andreuca, antrenor si la o grupa de copii la Pandurii, acesta fiind trimis in somaj de Popete desi el era mai necesar clubului. Fotbalista tinuta mereu pe banca de Andreuca a fost de fapt motivul pentru care acesta a plecat de la echipa. Antrenorul din primul an al fetelor a preferat sa isi pastreze demnitatea si a demisionat cand aceasta a inceput sa faca pe sefa la echipa si seful ei i-a cerut sa o foloseasca mai des la meciuri.

Ar fi interesant de aflat cum s-a reusit reangajarea fotbalistei la Olservmin, mai ales pentru organele de ancheta care cerceteaza acum activitatea de la aceasta firma a USMO si ilegalitatile care s-au comis aici. si, daca presedintele Marin Condescu afirma in aceste zile, ca la Olservmin s-au angajat doar fosti mineri disponibilizati si persoane cu probleme, ar trebui sa explice si ce probleme sociale avea fotbalista angajata in octombrie 2003 pentru ca nu era in nici un caz disponibilizata din minerit ci de la birtul din Parc.

• Adrian Iovan

Amenda pentru stalpii din magazin

Inspectorii de la Inspectia in Constructii Gorj au poposit saptamana trecuta la Crasna, pe mosia lui Nicovala, dupa ce s-au autosesizat din ziarul nostru cu privire la stalpii de electricitate inglobati in barul omului de afaceri.

Dupa ce au vazut minunea l-au amendat pe Nicovala cu 10 milioane de lei, asta ca sa nu mai zica nimeni ca inspectorii au luat, cu ceva ani in urma, “cascaval” de la cel poreclit “Maluca, stalpul comunei!”.

Important este ce va face de acum incolo actualul primar Aurel Vamvu pentru a intra in legalitate si a repara greseala predecesorului sau Bocse. Solutii ar fi: ori Nicovala darama o parte din maghernita asezata pe domeniul public, ori Electrica isi muta stalpii.

• Daniel Dumitriu

Gainarii! (tableta)

Primarii comunelor gorjene cercetati acum alaturi de stefanoiu si Mischie par a fi ultimii gainari ai judetului.

Paradoxul nu este insa acesta, ci altul: daca organele de ancheta ar duce la capat toate sesizarile primite pe numele primarilor, cel putin jumatate din acestia ar trebui sa faca puscarie.

Corpul de Control al Prefectului a facut public in ultimul timp o serie de rapoarte intocmite in urma controalelor la primariile din judet. Concluziile in majoritatea cazurilor sunt de ordin penal. E clar ca s-au facut magarii la majoritatea primariilor nu numai in ceea ce priveste licitatiile pe bani publici, dar si in privinta angajarilor, etc.

Peste toate acestea, primarii mituiti de stefanoiu sunt de cea mai joasa speta, ultimii smenari, asa cum reiese din materialele Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Daca primarita de la Berlesti a fost mai smechera si s-a ales cu 78 de milioane de lei si un autoturism, ceilalti au ciugulit putin, totusi, la miliardele pe care le-au bagat in buzunarul lui stefanoiu.

Primarul de la Rosia de Amaradia cu 17 milioane si doua anvelope, directorul Draganescu cu vreo 35 de milioane si functionarii publici din Consiliul Judetean cu cateva milioane si un Espero sunt smecheri pe langa “milogul” de Bolbosi.

Croitoru s-a multumit – daca va vine sa credeti – cu un frigider, un “plin” de benzina si incredibila suma de 200.000 de lei. Nu degeaba era cunoscut drept milog de angajatii lui stefanoiu, care a luat de la Bolbosi peste 5 miliarde de lei.

De ce s-au injosit in acest hal acesti primari (!) e destul de clar – la comanda! In timp ce Mischie lua caimacul, ciubucarii de doi lei luau si ei zatul mucezit de pe fundul cestii.

Interesanta ar fi lista cu gainarii din politie, justitie si presa pe care i-a mituit stefanoiu…

• Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.04.2005. 12:32

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: