Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 62 - 9 - 15 iunie 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 62 - 9 - 15 iunie 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 62 - 9 - 15 iunie 2005

Asociatul lui Surupaceanu retinut pentru inselaciune

Ion Tistere, ex asociat al lui Mugurel Surupaceanu, a fost retinut ieri pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, pentru comiterea infractiunii de inselaciune. In calitate de director general si asociat al SC Energoreparatia Rovinari, el a emis si semnat 5 file CEC fara acoperire, in valoare de peste 7 miliarde de lei.

SC Energoreparatia este fosta SC Actyv, societate infiintata de catre Mugurel Surupaceanu la Rovinari. Ea si-a schimbat numele in momentul in care Surupaceanu a preluat filiala de la Rovinari a unei firme bucurestene. O alta problema in ceea ce priveste Energoreparatia treneaza chiar de la incheierea tranzactiei. Cumpararea filialei bucurestene a costat 5,4 miliarde de lei, iar conducerea societatii a solicitat ulterior Directiei de Finante rambursarea de TVA. Cooptarea filialei s-a facut in toamna lui 2003, moment in care Surupaceanu a devenit si asociat cu Ion Tistere. Rambursarea de TVA s-a facut, conform legii, in 2004, ceea ce inseamna ca Surupaceanu inca nu se retrasese din firma, lucru pe care l-a facut in luna martie a anului respectiv.

Daca in cazul filelor CEC, Tistere este singurul vinovat, in cel al rambursarii de TVA, cercetarea se poate extinde si asupra fostului prefect Mugurel Surupaceanu. Pana in prezent dosarul nu a ajuns inca in vizorul procurorilor.

• Mihai Popescu

Directorul serban omul de casa al prefectului

Serviciul de Ambulanta Gorj este implicat in ultimii ani intr-o serie de scandaluri generate de imoralitatea celor care ajung la conducerea lui. Dupa ce fosta directoare Ana Duma a ajuns pe mana PNA pentru luare de mita si trafic de influenta, acum a venit vremea actualului director, dr. Nicolae serban, sa-si dea in petic. Mizand pe o relatie de prietenie foarte stransa cu prefectul stefan Popescu Bejat, serban continua traditia ilegalitatilor de la Serviciul de Ambulanta. Fosta directoare si actualul director au si ceva in comun – protejarea soferului de ambulanta Dragos Giurea, nepotul prefectului Bejat.

In slujba nepotului prefectului

Dragos Giurea a fost un personaj controversat inca de la angajare in Serviciul de Ambulanta, in anul 1999, cand s-a organizat un concurs la care a fost singurul participant . El a fost angajat de catre Ana Duma ca prisos de recunostinta adus deputatului stefan Popescu Bejat, persoana care a avut un cuvant greu de spus in numirea sa la conducerea serviciului. Dupa plecarea Anei Duma, Giurea a ramas “mostenire” lui serban, care l-a randul sau a trebuit sa se arate recunoscator prefectului ca i-a dat ciolanul cel mare in cadrul Serviciului de Ambulanta. De fapt, un rol foarte important in numirea sa l-a avut nevasta lui Bejat si unul dintre fii acestuia, serban fiind la un moment dat medicul de casa al familiei. Prefectul care nu are o simpatie prea mare pentru doctor, a trebuit sa accepte avansarea acestuia de dragul familiei sale care a insistat sa-l “unga” pe serban director. Odata cu sefia serviciului i-a fost dat in primire si Dragos Giurea, ajuns la ananghie din cauza unui consum nejustificat de 380 de litri de benzina, la sfarsitul lunii aprilie 2005. Proaspat numit director, serban i-a sarit in ajutor soferului, pentru a nu plati cantitatea de combustibil consumata si pentru a justifica intr-un fel lipsa de gestiune. S-a gasit solutia perfecta – inregistrarea unor curse fictive. serban a aprobat transportarea cu ambulanta de catre Giurea, a unei paciente la Cluj, insa foaia de parcurs nu a fost stampilata de catre spital si nici parafata de medic, ceea ce inseamna ca transportul nu s-a realizat de fapt, dar impiegata Nadrag, a calculat pe aceasta foaie de parcurs consumul a 115 litri de benzina. Grozavia a ajuns la urechile Politiei Municipale Tg-Jiu, dar s-a autosesizat si serban ca sa-si acopere ilegalitatea comisa, asa ca a dat foaia de parcurs unui sofer care avea o cursa la Cluj, pentru a fi stampilata si parafata acolo. Este inutil de amintit faptul ca data intocmirii foii de parcurs, nu coincide cu cea in care dr. Tudor Ciuleanu, de la Institutul I. Chiricuta, a aplicat stampila de confirmare a cursei. Invatand din propriile greseli, serban a tinut cont de eroarea facuta la o a doua cursa fictiva, “efectuata” de Giurea la Oradea. soferul care a mers intr-adevar in cursa a avut misiunea sa parafeze foaia de parcurs care s-a intocmit pe numele lui Giurea. Asa ca magaria a capatat un iz de legalitate. Singura care are de suferit din afacerea foilor de parcurs este impiegata Serviciului de Ambulanta, cercetata penal in prezent.

serban incurajeaza coruptia

Incurajat de pilele pe care le are la Prefectura Gorj, dr. Nicolae serban, a inceput sa nu mai respecte nici macar hotararile consiliului de administratie al serviciului. El l-a reincadrat pe Ion Ghinoiu in functia de coordonator al compartimentului de resurse umane, dupa ce fusese sanctionat disciplinar si schimbat din acest post. serban are nevoie de acest Ghinoiu, pentru angajari ilicite, cum a fost cea a fiicei secretarei sale, angajata pe un post temporar de asistent, ramas vacant prin plecarea la cerere a titularei. Conform unui ordin al Ministerului Sanatatii, posturile eliberate in acest mod sunt blocate. Directorul n-a tinut cont de reglementarile in vigoare si a transformat postul din “asistent medical” in “debutant”, pentru a putea face angajarea.

Dr. serban a aratat clementa si fata de un cercetat penal, asistentul sef Ion Cornoiu, cercetat pentru trafic de influenta si primire de foloase necuvenite, pentru angajarea unor persoane care au cotizat. In acest caz, Cornoiu trebuia suspendat din functie pana la definitivarea dosarului, dar el isi vede linistit de treaba, cu toate ca Parchetul a confirmat trimiterea sa in judecata pentru faptele comise.

Bunavointa directorului fata de Cornoiu ar putea avea o explicatie chiar in comportamentul propriu. Surse oficiale din cadrul Serviciului de Ambulanta au declarat ca Nicolae serban nu este nici el strain de primirea de foloase necuvenite. El ar fi acceptat de la mai multi pacienti, sau de la rudele acestora, mai multe sume de bani. Surse citate, dau ca exemplu cazul unei tinere accidentate, care trebuia transportata de urgenta la Bucuresti. Tatal fetei l-a stimulat pe serban cu 10 milioane de lei, pe asistenta cu 5 milioane de lei, iar pe soferul ambulantei, cu alte 5. Tanara a decedat insa, fapt care l-a revoltat pe tatal acesteia intr-atat incat a depus plangere la Parchet, plangere care a fost musamalizata cu ajutorul familiei Bejat.

Pana in prezent, dr. Nicolae serban este imun in fata legii, datorita influentei familiei stefan Popescu Bejat.

• Neli Matei

Centrul de Afaceri Personale Primaria Targu Jiu

De curand mi-a trecut pe la ureche o informatie interesanta conform careia Primaria Targu Jiu urmeaza sa construiasca o noua groapa de gunoi “ecologica” in zona Jiete. Conform aceleiasi surse, de aceasta informatie care este, pardon a fost una CONFIDENtIALA a beneficiat din plin unul din, atentie, soferii inaltilor nostri functionari publici. Acesta baiat dastept, de fapt nu el ci superiorul sau, a cumparat in zona un teren la un pret simbolic, pe care mai apoi, ca si in cazul terenurilor de pe centura, urmeaza sa-l vanda institutiei al carei angajat e, la suprapret. Teoretic, aceasta informatie este inca una confidentiala. Doar teoretic. Pentru a ne convinge de veridicitatea informatiei “confidentiale”, unul din reporterii nostri a cerut un punct de vedere. Foarte mirati, reprezentantii municipalitatii ne-au raspuns printr-o intrebare: “De unde aveti aceasta informatie?”

Tot de acolo de unde a avut-o si soferul primariei. Din Primarie!

Aceleasi surse, de foarte mare incredere, ne-au declarat ca Centrului de Afaceri Personale Primaria Targu Jiu care functioneaza pe langa si in institutie, este atent coordonat de… se aud tobele… viceprimarele Sanda. Practic toate contractele care se incheie cu municipalitatea trec prin biroul acestuia spre aprobare. Fara iscalitura sa, din pixul cu “pasta verde” nu se face nimic. si bineinteles ce face agentul comercial atunci cand isi doreste mult un contract? Alimenteaza pixul vicelui cu pasta…

Totusi, se pare ca seful coordonatorului este constient de ceea ce se intampla chiar sub nasul sau, motiv pentru care pe la parchet mai apar uneori unele plangeri semnate si expediate anonime in care se reclama faptul ca subordonatul e cam lacom si nu imparte…

In incheiere tinem sa precizam ca ne cerem scuze tuturor “soferilor” din primarie carora e posibil sa le stricam afacerile! S-o credeti voi!

• Flex in plex

Daniela se crede amanta lu’ Mischie

Daniela Giurcau, fost consilier local la Bumbesti-Jiu si fosta membra a PSD, aparuta in paginile publicatiei noastre pozand relaxat in pat, alaturi de Nicolae Mischie, a reactionat la material, dupa cateva saptamani de la aparitia acestuia, venind la redactie furioasa foc. Dumneaei avea ideea fixa ca a fost amanta lui Nicolae Mischie, sau cel putin asa a citit ea in ziarul nostru, motiv pentru care ne-a actionat in instanta. O fi stiind ea ce zice, dar noi n-am scris asa ceva! In publicatia noastra scria despre “Femeile baronului Mischie”, nefacandu-se referire la nici o amanta care, conform DEX-ului, are urmatoarele sinonime: metresa, amoreza, gagica, ibovnica. Nici unul dintre aceste apelative nu i-a fost atribuit Danielei Giurcau in articolul publicat. Probabil pozele care insoteau materialul i-au luat ochii fostei pesediste si nu s-a mai concentrat asupra textului. Acest lucru n-a impiedicat-o sa ne incunostinteze ca ne-a dat in judecata. A facut acest lucru, ori pentru ca se gandea ca ne intimideaza, ori, poate, a ramas Judecatoria fara oamenii si nu au avut pe cine trimite cu citatia.

Cert este ca, pana una alta, republicam materialul care a scos-o din pepeni pe Daniela Giurcau, poate de data asta il citeste cu atentie.

Cel putin una dintre femeile PSD-iste, in afara de Sanda Mischie, a trecut prin patul fostului baron de Gorj, Nicolae Mischie. Chiar si pentru a face o poza, sau a aseza o perna, restul fiind invaluit de misterele noptii.

Daniela Giurcau, o fosta membra de partid a ajuns in patul lui Mischie intr-o noapte din toamna lui 2000, cand, pe atunci PDSR-istii gorjeni, au participat la o intrunire la Brasov. Daniela tocmai fusese aleasa consilier local la Bumbesti-Jiu si, implicit, intr-o structura de conducere la nivel local. Astfel de momente se celebreaza in companii selecte si nici consiliera n-a facut exceptie de la regula.

In drum spre intrunirea de la Brasov delegatia gorjeana s-a oprit la Hotelul “Palace Dumbrava” din Sibiu. Din prea multa grija ca doctrina partidului sa nu se altereze odata cu sanatatea presedintelui, Daniela i-a facut sefului ei o vizita inainte de culcare. Cat de lunga a fost aceasta vizita a depins doar de dl. Mischie….si de bunavointa doamnei. Exista, insa, o certitudine! Dupa plecarea lui Nicolae Mischie din PSD, nici Daniela n-a mai fost aleasa in structurile de conducere ale partidului si nici n-a mai fost trecuta pe liste la alegerile de anul trecut. Acum nici nu mai face parte din partid, din cauza unei situatii similare cu cea a fostului sau coleg de poza si de pat din hotelul sibian – probleme cu legea, din motive de ordin economic.

• Scandal de Gorj

Amenajare peisagistica sau,

Tun de 6 miliarde de lei comandat de Razvan Theodorescu

Afacerea lucrarilor de amenajare peisagistica a Ansamblului Monumental Constantin Brancusi din Targu Jiu incepe sa prinda contur odata cu inaintarea cercetarilor. Itele incurcate ale tunului de aproximativ 6 miliarde de lei, indica din ce in ce mai clar faptul ca persoanele implicate pana acum, cum este cazul directoarei Paula Olteanu, din cadrul Ministerului Culturii nu reprezinta decat niste simple executante ale unor ordine primite din partea unor personaje cu interese mult mai obscure. Surse demne de incredere din minister au declarat ca in curand anchetatorii vor scoate in fata opiniei publice numele celui care a comandat intregul scenariu. Este vorba de fostul ministru al culturii, Razvan Theodorescu. Desi initial se pare ca existase un proiect aprobat, de pavare a aleii din Gradina Publica cu pavele de granit, Theodorescu a intervenit si a indicat in mod strict firma cu care s-a executat lucrarea de amenajare peisagistica in mod batjocoritor.

Conform ultimului bilant publicat de Ministerul Finantelor, veniturile firmei agreate de ministrul Theodorescu pentru executarea lucrarilor de amenajare peisagistica, CONSMIN Petrosani, se ridicau la 146 de miliarde de lei, profitul fiind unul de abia 222 de milioane de lei. Cu toate ca de numele firmei se leaga lucrari grele in Vale, sediul CONSMIN din Petrosani seamana mai de graba cu o maghernita.

In alta ordine de idei, se pare ca in curand, Parchetul Gorj va incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru Razvan Theodorescu si isi va declina competenta in dosarul amenajarilor peisagistice, in favoarea Parchetului General.

• Radu Ciocoiu

Consilierul Simionescu borfas de duzina

Calin Simionescu, vicepresedinte al PD Gorj si consilier judetean ascunde de ani de zile un secret nestiut de nimeni, nici chiar de cei care l-au ajutat sa propulseze miraculos in ultimii ani, desi in vara anului trecut isi intocmise dosar pentru acordarea ajutorului de somaj, deoarece nu-si gasea loc de munca.

Simionescu a avut grija ca sustinatorii sai si colegii de partid sa nu afle ca, in urma cu cativa ani, a facut parte din tagma gainarilor si a fost condamnat pentru furt. In 1991, in perioada in care era student la Universitatea Petrosani, actualul consilier judetean s-a hotarat sa traga o bauta, alaturi de alti doi colegi de internat. Le lipsea alcoolul, asa ca unul dintre petrecareti a coborat sa faca aprovizionarea. Ghinionul lui a fost ca a intarziat destul de mult, iar cei doi ramasi in internat s-au gandit sa-i cotrobaie prin camera. Au spart usa si i-au sustras colegului o haina si un ceas. Povestea s-a agravat in momentul in care pagubitul a apelat la politie sa rezolve situatia. Calin Simionescu, alaturi de partenerul sau au fost acuzati de furt si cercetati penal. Instanta i-a si condamnat, Simionescu, alegandu-se cu o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare.

Functiile obtinute intre timp ii pot permite vicepresedintelui PD sa evolueze in cariera infractionala, mai ales ca functionarii publici sunt scutiti in general de raspunderea in fata legii.

• Mihai Popescu

Sandoi lucrat pe la spate de Condescu & co.

Finalul campionatului diviziei B poate aduce bucurie sau amaraciune in sufletul gorjenilor. Daca Pandurii invinge la Severin promoveaza in primul esalon pentru prima data in istorie. Daca nu invinge…

Emil Sandoi afirma intr-una din emisiunile televizate la care a participat ca atmosfera la echipa este buna si este convins ca baietii vor da totul pe teren pentru a castiga.

Ceea ce nu stia Sandoi este ca in spatele echipei, pe la Hotel Gorj, presedintele Condescu ii pregateste debarcarea. Impreuna cu un veci prieten al lui Mitica Dragomir, Condescu pregateste venirea la Tg-Jiu a lui Basarab Panduru.

In cazul promovarii, Pandurii au nevoie de sustinerea lui Mitica de la Liga, asa ca presedintele Condescu tine aproape de prietenul lui Corleone.

Negocierile cu Panduru au inceput imediat dupa meciul de la Urziceni cand Sandoi a avut intentia sa demisioneze. A urmat o noua discutie cu Panduru dupa semiesecul de la Dinamo, insa acesta a declarat ca va veni la Tg-Jiu numai daca Pandurii promoveaza.

• Claudiu Matei

Masinile Politiei Rutiere merg cu gazolina

Marius Giura si Catalin Chitan, agenti la Politia Rutiera, au devenit cunoscut opiniei publice, dupa ce in septembrie 2003 l-au snopit in bataie pe un tanar din Tg-Jiu, Anton Anastasiu. Dupa ce si-a petrecut o buna bucata de vreme in pat si 20 de zile intr-un corset ghipsat, Anastasiu a depus plangere impotriva agresorilor sai, cazul dezvoltand in jurul sau o adevarata poveste. In prezent dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Tg-Jiu, Giura si Chitan fiind acuzati de abuz in serviciu. Din acest dosar se mai poate insa inspira macar o ancheta interna deschisa de catre conducerea Politiei Rutiere. Cei doi politisti au declarat, in faza de urmarire penala, ca masina radar cu care erau in ziua incidentului merge, din cand in cand, si cu gazolina. Giura si Chitan au sustinut sus in tare ca nu aveau cum sa-l urmareasca pe Anastasiu cu VW-ul Gj-97-NPS, deoarece tocmai li se terminase benzina, asa ca au fost nevoiti sa ia de la cineva o sticla de gazolina ca sa nu ramana in “pana prostului”.

Ori agentii habar n-au ca gazolina nu se comercializeaza la statiile peco, ori nu le-a pasat ca masina politiei a fost alimentata cu un combustibil care nu se gaseste decat la hotii de gazolina. Aceasta dilema o pot dezlega superiorii politistilor, daca nu cumva este vreo practica ca oamenii legii sa cumpere gazolina de la cei care fura din conducte.

• Daniel Dumitriu

In Gorj se joaca teatru... la greu

Editia a V-a a Zilelor “Elvira Godeanu” a inceput joi 2 iunie, ora 19.30 cu Facultatea de Teatru Cluj, Universitatea Babes Bolyai – “Mc’Beth”, de E. Ionesco, dupa care vineri, 3 iunie, ora 18.00, Facultatea de Teatru Craiova a evoluat cu un spectacol de teatru realizat de studentii de la Universitatea din Craiova. Luni, marti, miercuri si joi s-a desfasurat Festivalul de teatru pentru elevi “Constantin Stoicovici Branisteanu” la care au participat trupele de teatru ale Grupului scolar “Gheorghe Magheru”, Colegiului National “Spiru Haret”, Colegiului National “Tudor Vladimirescu”, Grupului scolar Industrial “Ion Mincu” si elevi din mai multe licee targujiene constituiti intr-un recital de poezie, sub indrumarea actorului si poetului George Draghescu. Astazi, la ora 19.00, Teatrul National Tg-Mures sustine spectacolul “Romanie draga, Elvetia mea” de C. Udrea, iar la ora 21.00 are loc Gala Premiilor “Elvira Godeanu”, in cadrul careia vor fi decernate premiile nationale si premiile profesionale pe anul 2004, inmanarea trofeelor si spectacolul de gala. Sambata 11 iunie la ora 14.00, in cadrul Teatrului Francofon evolueaza trupele de teatru ale liceelor de arta din: Tg-Jiu, Arad si Baia-Mare, iar la ora 19.30 Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” prezinta spectacolul “Paiata”. Duminica, 12 iunie, intre orele 10-19, in cadrul Workshop vor participa cele trei trupe de teatru francofon enumerate mai sus. Luni, 13 iunie, ora 18.30, are loc Gala Premiilor Festivalului de Teatru pentru elevi “C-tin Staicovici Branisteanu” si spectacolul de gala al trupei castigatoare, iar la ora 22.00, incheierea manifestarilor “Zilele Elvira Godeanu”, editia a V-a.

Cred ca am reusit sa va conving ca in Gorj, recte Tg-Jiu, se joaca teatru (la propriu) “grupa mare”, insa nu asta era principalul obiectiv; nici acela de a va spune ca pe tovarasii de la Inspectoratul scolar Gorj, pe cei de la Centrul Cultural “C. Brancusi”, Directia pentru Cultura, Culte…Gorj, ori pe alti tovarasi din “aparatul de partid si de stat (degeaba) din Gorj” nu-i intereseaza teatrul teatru si nici tinerele talente, nici cat negru sub unghie. De ce oare? Daca nu stiti, va spun tot eu – pentru ca pe ei ii intereseaza altfel de teatru: il vezi pe vicepres, primar (aproape din vremea primariatului…) de Tg-Carbunesti, Cristian Toader Pasti, cum plange cu lacrimi de crocodil la conferintele de presa ale pesedeilor ca onor puterea il streseaza nelasandu-l sa fugareasca hotii de fier vechi, ori sa-i ajute pe cei “foarte multi oameni cu dreptatea” in mana, pe care nu-i ajuta nimeni . Il mai vezi pe toasu’ sef OPC, Dan Radu, cum se pitigaiaza la ziaristi ca nu-l lasa opozitia sa-si slujeasca-slugareasca consumatorii. Cat despre tovarasul viitor presupus ambasador, excelenta sa, excelent prefect imperfect de Gorj, sau mai degraba perfect facator de nimic, stefan Popescu Bejat si altii ca el nu mai spunem nimic, nu pentru ca nu mai avem cuvinte si spatiu, ci pentru ca…in Gorj se joaca teatru la greu.

• Dan-Stelian BuraRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.06.2005. 12:50

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: