Liderul de sindicat Peptan denunţă posibile fapte penale ale lui Condescu
Un nou dosar penal se prefigureză pentru liderul de sindicat Marin Condescu, boss-ul Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu. Modul în care a fost construit terenul sintetic din incinta Stadionului Municipal ar putea fi obiectul noii cauze penale.
O nouă cercetare penală este pe cale să se declanșeze împotriva Clubului Pandurii și a președintelui Marin Condescu. Declarația făcută de liderul de sindicat Gheorghe Peptan, de la Explotarea Minieră Rovinari ar putea să constituie punctul de plecare în această anchetă penală.
Acesta a spus că unitatea în cadrul căreia îţi desfășoară activitatea a executat lucrările de amanajare a stadionului numărul doi din incinta Stadionului Municipal, dar, în acte, ar apărea firma Elmerom: „Aș fi de acord să se facă o anchetă și cu privire la construirea terenului de fotbal numărul doi al echipei Pandurii Târgu Jiu. Acolo, lucrările au fost executate de ateliertul mecanic, timp de șase-șapte luni de zile, de atelierul mecanic și atelierul vulcanizări. Au fost plătiţi oamenii pe carierele la care își desășurau activitatea.
Din informațiile pe care le am, pentru lucrarea respectivă s-au încasat bani de către societatea Elmerom, condusă de Moșilă. Am mai înțeles că s-ar fi obținut finanțare de la Uniunea Europeană pentru proiectul respectiv. Am verificat și am aflat că s-a asigurat finanțare pentru construirea terenului“.
„Vor ieși la iveală lucruri foarte grave“
Gheorghe Peptan este de părere că, dacă oamenii legii își vor face datoria, în acest caz vor fi scoase la iveală lucruri deosebit de grave: „Dacă se va face o anchetă serioasă, vor ieși la iveală lucruri foarte grave, de-a dreptul incredibile“.
Societatea Elmerom Construct, la care a făcut referire liderul de sindicat de la Rovinari, a fost mereu asociată cu Marin Condescu, pentru că persoanele care au condus, de-a lungul timpului, această firmă s-au aflat şi încă se află în relații foarte apropiate, chiar de rudenie, cu președintele de la Clubul Pandurii și de la Federația Națională Mine Energie.
Astfel, fiicele lui Condescu s-au regăsit, succesiv, în acţionariatul acestei firme. De asemenea, directorul societății este Constantin Moșilă, un apropiat al lui Marin Condescu. Printre asociații societăţii se află și Mădălina Berbecel, fosta juristă a Centralei Naţionale Sindicale Miniere, care a ajuns, între timp, o potentă femeie de afaceri, aflată de ani buni în anturajul lui Condescu.
Firma a fost implicată într-o anchetă penală
Societatea Elmerom Construct a beneficiat de contracte importante cu unitățile din minerit și energie. Firma a fost implicată, în anul 2007, într-un dosarul penal investigat de procurorii DNA. Anchetatorii au decis trimiterea în judecată a cinci directori și șefi din fostul Complex Energetic Turceni, în frunte cu directorul general Nicolae Simionescu, pentru mai multe infracțiuni.
Procurorii au descoperit ilegalități mari în privința atribuirii de contracte de transport cărbune cu autovehicule de mare tonaj către trei societăţi comerciale, printre care s-a numărat și Elmerom Construct. Instanța de judecată a decis achitarea acestora, după cinci ani de procese.
O altă ancheta penală a început în urmă cu două săptămâni
În urmă cu nici două săptămâni, poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare Gorj au descins la sediul Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu. Oamenii legii au verificat mai multe documente financiar-contabile şi au anunţat că s-a deschis un dosar penal în urma mai multor plângerii depuse de către conducerea Complexului Energetic Oltenia. Una dintre acestea vizează încheierea unui contract de cesiune între fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia şi Pandurii.
Este vorba de plăţile efectuatea de SNLO pentru achitarea tichetelor de masă pentru angajaţii unităţii. Astfel, în urma acestui contract, plăţile pentru tichetele de masă erau achitate prin Clubul Pandurii. Practic, SNLO achita banii pentru tichetele de masă prin Clubul Pandurii, care trebuia să-i vireze societăţii de furnizare a tichetelor de masă. Până la începerea anchetei, Clubul Pandurii nu plătise câteva miliarde de lei. Prejudiciul din dosarele aflate în lucru la poliţiştii de la Investigarea Fraudelor s-ar ridica la suma de 30 milioane lei, aproape şapte milioane de euro.
Mircea Andrei
Recomandă acest articol:
23.07.2013. 09:56
Comentarii
Dute ba si plimba ursul.....nu mai poti tu de banii pierduti de unitatile de minierit.
Iti este ciuda ca merge echipa de fotbal bine si te bagi ca un rahat ....
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu