Bâtrân din Tismana, abandonat în spital - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Bâtrân din Tismana, abandonat în spital

Bâtrân din Tismana, abandonat în spital

Alungat de fiică şi ignorat de autorităţile locale

Bâtrân din Tismana, abandonat în spitalUn bătrân din oraşul Tismana, abandonat de unica sa fiică, îşi trăieşte bătrâneţile de cinci de ani pe străzi sau pe la vreo rudă mult mai miloasă decât copilul pe care l-a crescut. Ca şi când nu era de ajuns în urmă cu trei luni Grigore Grigore şi-a fracturat colul femural şi a ajuns în spital. De atunci personalul spitalului încearcă să dea un sens vieţii care i-a mai rămas întocmindu-i act de identitate provizoriu şi făcând demersuri pe lângă Primăria Tismana pentru ca Grigore să primească o adeverinţă de ajutor social care să-i fie de folos pentru o nouă spitalizare în vederea recuperării după fractura suferită. Deocamdată reprezentanţii primăriei nu se lasă impresionaţi de povestea bătrânului singur pe lume şi refuză să-l ajute.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

Părăsit de fiică, ignorat de autorităţi

Grigore Grigore are 65 de ani şi, într-un fel, fractura de col femural pe care a suferit-o în urmă cu trei luni i-a purtat noroc pentru că, dacă n-ar fi ajuns în spital, ar mai fi petrecut încă o iarnă, ca de altfel ultimele cinci din viaţa sa, pe străzile din Târgu-Jiu.

În spital a avut parte de îngrijiri, de o masă caldă şi un pat unde să-şi poată odihni oasele obosite de viaţă şi îmbolnăvite de bătrâneţe, însă nu poate trăi la infinit aici, mai ales că tratamentul său s-a încheiat şi ar avea nevoie de recuperare fizică.

Divorţat de peste 30 de ani, cu o fiică insensibilă la situaţia lui, bătrânul a avut ultimul domiciliu legal în oraşul Vulcan - Hunedoara, însă de câţiva ani trăieşte pe străzi sau, rareori, pe la rudele sale din Tismana.

A fost nevoit să se descurce în astfel de condiţii pentru că unica sa fiică nu vrea să-l primească acasă.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Grigore a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu cu o fractură de col femural fiind internat în secţia de ortopedie. Bătrânul nu avea acte de identitate, iar serviciul de asistenţă socială din cadrul spitalului împreună cu Poliţia Tismana, Serviciul Public Local de Evidenţa a Persoanelor şi un om de bine din oraşul său de baştină care a acceptat să-l primească în spaţiu, au reuşit să-i întocmească un act de identitate provizoriu.

Cu toate că şi-a recăpătat identitatea, chiar şi temporar, Grigore mai are nevoie şi de ajutorul Primăriei Tismana care ar trebui să-i elibereze o adeverinţă de ajutor social pentru a putea fi internat pentru recuperare la spitalul din Novaci sau Bumbeşti-Jiu.

Spitalul Târgu-Jiu a solicitat Primăriei Tismana să pună umărul la rezolvarea favorabilă a cazului lui Grigore Grigore dar s-a lovit de refuzul autorităţilor locale, aşa că bărbatul nu poate fi nici transferat pentru recuperare, dar nici externat pentru că ar rămâne din nou pe străzi.

Cum fiica sa nici nu vrea să audă că povara bătrâneţii tatălui său ar putea ajunge pe umerii săi, singura speranţă a lui Grigore rămâne primăria care, dacă ar da dovadă de bunăvoinţă, ar putea face un prim pas în schimbarea destinului său prin acordarea, iniţial, a ajutorului social şi după aceea prin eliberarea adeverinţei atât de necesare. Astfel bătrânul ar putea fi internat pentru recuperare şi prin intervenţia Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Tismana s-ar putea găsi, după aceea, şi pentru el un loc într-un azil.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere primarul oraşului Tismana, Constantin Buzianu, nu s-a arătat deloc impresionat de drama bătrânului: „Păcat că cei de la spital nu ştiu cum se dă o adeverinţă de ajutor social. Eu nu pot elibera aşa ceva dacă omul nu are ajutor social şi nici nu-i pot da ajutor social pentru că nu-l cunosc, nu a locuit în Tismana. Ştiu că l-a luat cineva în spaţiu pentru ca să se poată elibera acea carte de identitate provizorie dar eu nu-i pot da ajutor social sau adeverinţă”.

Buzianu nu ştie, sau se face că nu ştie că legea privind venitul minim garantat prevede clar că pot beneficia de reglementările acesteia şi persoanele fără domiciliu, aflate în situaţie de nevoie, pe baza declaraţiei pe pripria răspundere că nu au solicitat drepturile de la alte primării.

Cu un astfel de primar „sensibil” soarta lui Grigore Grigore pare deja pecetluită – încă nerefăcut total după fractura de col femural el va trebui să se întoarcă pe străzi.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  17.03.2009. 08:25

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: