Cuibul penalilor - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Cuibul penalilor

Cuibul penalilor

CET, anexa puscãriei

Cuibul penalilor

Complexul Energetic Turceni (CET) s-a transformat, odată cu venirea lui Manţog în funcţia de director general şi recenta numire a penalului Dumitru Cristea pe postul de director adjunct la „investiţii”, într-o anticameră a puşcăriei. Pentru a ajunge efectiv în puşcărie infractorii sunt ţinuţi o perioadă într-o cameră numită „carantină”. Cam asta pare a fi acum Complexul Energetic Turceni, odată cu instalarea cuplului Manţog – Cristea la administrarea contului acestei instituţii. Singurul lucru, de altfel, care-i leagă pe cei doi „trezorieri” de CET sunt miliardele de lei pe care le pot şmenui liniştiţi fiind sub „protecţia” instanţelor de judecată şi a DNA.

Daniel Dumitriu
daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

Manţog,
dator la Cristea

Cuibul penalilor

Recenta numire a lui Dumitru Cristea în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Investiţii din cadrul Complexului Energetic Turceni poate surprinde iniţial însă, dacă ar fi să scormonim în trecut aceasta este cât se poate de normală având în vedere relaţiile mai vechi dintre Ionel Manţog, directorul general al instituţiei şi Cristea. Pe când Manţog era secretar de stat în Ministerul Economiei, Cristea deţinea funcţia de director adjunct comercial în cadrul CET şi a participat la atribuirea fără licitaţie a contractului de 5 milioane de euro pentru transportul de cărbune cu autovehicule de mare tonaj către trei societăţi comerciale: SC “ELMEROM CONSTRUCT” SRL Tg- Jiu (la care avea interese Marin Condescu), SC “A şi RAL& MARA” SRL Drobeta Turnu Severin,(firmă care aparţinea prietenilor lui Manţog) şi SC “C.F.R. S.S.V.M.” SA Bucureşti (societatea afaceristului Bârcină, susţinută în mineritul gorjean de către Toni Greblă, naşul acestuia şi prietenul cuplului Manţog-Condescu).

Pentru această afacere, toată conducerea CET, Nicolae Simionescu, director general, Dan Gavrilescu, director comercial, Gabriel Bîgu, director economic, Vasile Boca, şef Birou Juridic, şi Ovidiu Bălăcescu, şef Serviciu Achiziţii Servicii, a fost cercetată penal şi mai apoi trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial; abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată; fals intelectual; iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori de aderare sau sub sprijinire sub orice formă a unui astfel de grup, dosarul fiind şi acum pe rolul instanţelor.

Dumitru Cristea a primit doar o amendă administrativă din partea procurorilor anticorupţie, în acel caz, iar Manţog şi Condescu trebuiau să-l recompenseze acum pentru „suferinţa” pricinuită de către şmenurile firmelor prietene.

Istoricul penal
al lui Cristea

Cuibul penalilor

Deci, istoricul penal al lui Cristea la CET a debutat încă de pe vremea când era adjunct la comercial şi a atins apogeul anul trecut, când excluzând prejudiciul de 8 miliarde de lei vechi, din afacerea cu Surupăceanu, pentru care este cercetat de către DNA şi pentru care a stat câteva săptămâni în arest, acesta i-a atribuit, prin încredinţare directă, fostei sale firme, Uniflex SRL, contracte de alte câteva miliarde de lei.

Societatea UNIFLEX SRL Tg-Jiu, cea care din patru şmenuri cu CET a încasat 13,5 miliarde de lei vechi, s-a numit iniţial MENTOR SM FILIALA HOREZU - S.R.L.

Firma a fost înfiinţată la data de 6 iulie 2004 şi a fost înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, având codul unic de înregistrare 16577790, iar ca asociaţi pe Dumitru Cristea şi persoana juridică MENTOR SM - S.R.L Tg-Jiu, societate creată în 2002 şi controlată de fostul director al CET, respectiv de cumnata sa Elena Cârstea.

În 2005, MENTOR SM Tg-Jiu devine asociat unic al SRL-ului cu acelaşi nume din Horezu, iar Cristea administratorul acesteia, în locul său, ca asociat apărând fratele său, Grigore Cârstea. În acelaşi an, înainte de a fi numit director comercial adjunct la CET, Dumitru Cristea îi lasă locul de administrator la SRL-ul vâlcean unui apropiat al lui Mugurel Surupăceanu, un anume Marcel Binig din Braşov.

Anul trecut, în firmă sunt cooptaţi ca şi asociaţi Ionela Stan şi un funcţionar al Primăriei Novaci, Viorel Ilea, vărul lui Surupăceanu, ca mai apoi societatea să-şi schimbe şi sediul în Tg-Jiu, pe strada Măgura, la adresa de domiciliu a noii asociate, dar şi denumirea, în UNIFLEX SRL, păstrând, evident, codul unic de înregistrare16577790.

În data de 22 aprilie 2008, una din firmele controlate de Surupăceanu, SC UNIFLEX SRL Tg-Jiu, în asociaţie cu PENALCO SRL, primeşte de la CET unele lucrări pentru montarea de geam securizat, valoarea contractului fiind de 420 de milioane de lei vechi. Aceeaşi asociaţie, cu UNIFLEX lider, încheie, după numai o lună, un alt contract, pentru lucrări de tâmplărie şi dulgherie necesare „închiderii faţadei sală de maşini bloc 2 şi 8” , în valoare de 6,9 miliarde de lei vechi. După alte câteva săptămâni, CET îi atribuie firmei lui Surupăceanu şi lucrările de amenajare a sălii operative din corpul administrativ, pentru 950 de milioane de lei vechi. Muncitorii de la firmele lui Surupăceanu au avut de lucru continuu opt luni de zile în incinta CET, pentru că, după asamblarea tâmplăriei la faţada sălii de maşini a blocurilor energetice 2 şi 8, a urmat montarea geamurilor. Lucrările au fost încredinţate direct tot firmei UNIFLEX, în 26 septembrie, pentru suma de 4,5 miliarde de lei vechi, iar  justificarea pentru modul de atribuire a fost aceea că „lucrările pot fi furnizate numai de un anumit ofertant din motive tehnice”, ca şi cum numai firma lui Surupăceanu deţinea şi putea monta astfel de geamuri.Prietenia pe mulţi bani dintre Surupăceanu şi fostul director al CET şi-a consumat ultimul episod cu doar două săptămâni înainte ca Dumitru Cristea să fie arestat: în 5 noiembrie UNIFLEX mai primeşte 580 de milioane de lei, prin încredinţare directă, pentru „montare geamuri antiefracţie la cabinele de pe utilajele miniere din carierele EM Jilţ”.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  20.02.2009. 09:50

Comentarii

cosmin
23.02.2009. 23:22

felicitari scandal!!! Sunteti singurii ziaristi cinstiti care scrieti despre furtisagurile penalului surupaceanu...tineti-o tot asa..

Costel
22.02.2009. 08:47

Din pacate traim in Romania, unde orice penal poate ocupa functii de conducere. Normal ar fi ca cei trimisi in judecata sau cercetati penal sa fie suspendati din funcii sau sa nu aiba acces la functii pana la lamurirea situatiei. DAr la noi.... ? Nu cred ca cineva demai sus este interesat de asta, probabil ca se gandeste ca poate ajunge in aceeasi situatie si.... Asa e dom'Videanu?

Costel
21.02.2009. 07:51

CE spun organele statului, acreditate, de numirile dela Turceni si mentinerea in functii a celor trimisi in judecata sau cercetati penal? In mod normal, intr-o societate normala, la inceperea unor cercetari persoana in cauza ar trebui suspendata din functie. Nu e cazul la Turceni sau mai exact in Romania, mai ales cand e vorba de membrii PDL. Unde vom ajunge?

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: