Disponibilizări la SNLO şi la complexele energetice Rovinari şi Turceni - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Disponibilizări la SNLO şi la complexele energetice Rovinari şi Turceni

Disponibilizări la SNLO şi la complexele energetice Rovinari şi Turceni

Ministerul Economiei a anunţat astăzi că va disponibiliza în acest an circa 2.000 de angajaţi din companiile energetice din subordine. Potrivit secretarului de stat din cadrul ministerului Tudor Şerban, motivul este legat contractarea tot mai dificilă a creditelor de la bănci, pentru investiţii.

”Există o reţinere din partea băncilor în a susţine sectorul energetic, şi nu numai. Va trebui să luăm urgent măsuri de restructurare în companiile noastre şi să dimensionăm personalul. Astfel, de la CNH Petroşani, vor fi eliberaţi din posturi circa 650 angajaţi. La fel de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Apoi, câte 50-100 persoane de la celelalte societăţi: Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Carbonifera Ploieşti, CET Deva, CET Paroşeni, Işalniţa”, a spus Tudor Şerban, în cadrul unei conferinţe pe probleme de energie.

De asemenea, acesta a mai spus că termocentralele vor funcţiona cu un număr de grupuri mai mic, întrucât multe dintre acestea sunt foarte vechi şi nu este rentabilă modernizarea tuturor.

”Unele grupuri au peste 20-25 de ani. Ar fi prea scump să le modernizăm pe toate. Astfel, unde avem şase grupuri, vor rămâne două, iar din cinci, va rămâne unul”, a afirmat Şerban.

Pe timpul verii în şomaj tehnic

În perioada verii, conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia va trimite minerii în şomaj tehnic, din cauza stocurilor mari de cărbune dar şi a scăderii comenzilor.
Cei 9000 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor intra în şomaj tehnic.
Potrivit directorului general al SNLO, Daniel Burlan, activitatea se va opri total, iar oamenii vor sta acasă primind 75% din salariu. Burlan a precizat pentru radio Omega că recesiunea a afectat foarte mult SNLO, având în vedere situaţia economică a societăţii.
De câţiva ani, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are mari probleme financiare, lipsa lichidităţilor provocând diminuarea numărului de comenzi. O altă problemă a SNLO o reprezintă recuperarea lentă a datoriilor mai vechi care duce la întârzierea plăţilor către furnizori. În urma unei întâlniri între conducerile SNLO şi a Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, s-a hotărât ca unitatea energetică de la Rovinari să cumpere de la SNLO doar 600.000 de tone de cărbune faţă de 2 milioane de tone contractate până anul trecut. Şi CE Turceni va achiziţiona mai puţin cărbune de la societatea naţională, în timp ce Complexul Energetic Craiova îşi respectă comenzile de cărbune.

Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  11.05.2009. 06:23

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: