Fonduri de la Guvern pentru Gorj - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Fonduri de la Guvern pentru Gorj

Fonduri de la Guvern pentru Gorj

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a deplasat la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, pentru a discuta problemele legate de sectorul energetic gorjean cu ministrul Viorel David. Dat fiind impactul regional deosebit al activităţii industriale din acest sector, prin complexele energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, CET Govora şi Motru, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Mehedinţi, SNL Oltenia, dar şi prin producătorii de energie hidro, s-a stabilit organizarea unei întâlniri la nivelul regiunii Oltenia în perioada 25-26 septembrie a.c. Vor participa preşedinţii consiliilor judeţene Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea, reprezentanţi ai Guvernului şi ai marilor agenţi economici implicaţi în producţia de energie electrică. Scopul întâlnirii este de a analiza şi a găsi soluţii pe termen mediu şi lung în acest domeniu, aducător de importante venituri pentru regiune.

Tot în cadrul întâlnirii cu ministrul David, preşedintele Ion Călinoiu a solicitat alocarea, prin hotărâre de guvern, a sumei de 19.199 mii lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pe anul 2008, pentru bugetele proprii ale localităţilor Tg-Cărbuneşti şi Albeni. Această sumă va asigura resursele financiare pentru continuarea lucrărilor de infrastructură în cadrul amplasamentelor unde au fost reconstruite locuinţele pentru familiile din Albeni, Roşia de Amaradia şi Bustuchin, afectate de alunecările de teren din anul 2006.

În iunie 2007, Guvernul României a alocat, în acelaşi scop, suma de 2.500 mii lei bugetelor locale ale oraşului Tg-Cărbuneşti şi comunei Albeni, însă banii au fost insuficienţi pentru finalizarea drumurilor de acces şi sistemelor publice de alimentare cu apă şi canalizare.

În acelaşi context, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a depus un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea sumei de 4.458.950 lei din Fondul naţional de dezvoltare la dispoziţia Guvernului, pentru judeţul Gorj. Suma urmează a fi repartizată proporţional celor şase acţionari ai SC APAREGIO SA, şi anume municipiile Tg-Jiu şi Motru, oraşele Bumbeşti-Jiu, Tg-Cărbuneşti şi Ţicleni şi Consiliul Judeţean Gorj. Majorarea capitalului social al acestui operator regional, care va gestiona alimentarea cu apă şi canalizare în judeţul Gorj, este obligatorie, în condiţiile în care APAREGIO va implementa proiectul de reabilitare şi extindere a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Gorj. Proiectul, depus pe Programul Operaţional de Mediu, a depăşit faza de evaluare la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi urmează a fi aprobat şi finanţat de către Comisia Europeană.

Împreună cu secretarul de stat Marian Petrache, preşedintele Ion Călinoiu a soluţionat situaţia financiară a lucrărilor executate în cadrul celor 43 de proiecte declarate eligibile în baza Ordonanţei de Guvern nr.7/2006. Din totalul de 146.795.171 lei, cât reprezintă valoarea estimată a proiectelor aflate în execuţie, au fost primiţi până în prezent doar 46.022.000 lei. Din restul de plată de 95.301.171 lei face parte şi suma de 386.000 lei necesară pentru lucrările de alimentare cu apă din comuna Bolboşi, motiv pentru care, la întâlnirea cu secretarul de stat din M.I.R.A., a participat şi primarul comunei Bolboşi, Croitoru Viorel.

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor au fost depuse situaţii pentru obţinerea de fonduri în vederea continuării sau iniţierii mai multor obiective de investiţii. Astfel, a fost solicitată suplimentarea programului privind alimentarea cu apă a satelor conform H.G. 577/1997, cu suma de 3.400.000 lei, pentru continuarea a şase lucrări şi începerea altor şapte. Anul acesta, judeţul Gorj a mai primit suma de 1.852.000 lei, în acelaşi scop. Pentru programul de pietruire, reabilitare, modernizare şi asfaltare a drumurilor de interes local, aprobat prin H.G. 1256/2005 a fost solicitată suplimentarea cu 6.169.395 lei, pe lângă cei 2.717.530 lei alocaţi până în prezent.

În întrevederea avută cu ministrul Laszlo Borbely, preşedintele Ion Călinoiu a prezentat lista cu cele 16 săli de sport pe care administraţiile publice locale intenţionează să le realizeze în mediul rural, la care se adaugă încă una în municipiul Motru. Construirea acestor obiective face parte din programul de dezvoltare a învăţământului gorjean, propus de Consiliul Judeţean Gorj, în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale. De asemenea, a mai fost discutată şi posibilitatea de a finanţa construcţia a 436 locuinţe sociale în Tg-Jiu, Rovinari, Motru, Ţicleni, Berleşti, Bustuchin şi Bâlteni, precum şi a 478 locuinţe sociale în regim de închiriere A.N.L., în localităţile Tg-Jiu, Rovinari şi Tg-Cărbuneşti.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  29.07.2008. 09:50

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: