Minerii vor intra în greva - Actualitate - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Actualitate · Minerii vor intra în greva

Minerii vor intra în greva

Liderii de sindicat din minerit şi energie au hotărât că vor declanşa mitinguri şi greva generală. Astfel, mii de mineri vor protesta pe 15 iulie, nemulţumiţi că nu a fost aprobată, până acum, nicio strategie energetică, iar Ministerul Economiei nu se implică în rezolvarea problemelor din minerit.

mineriConsiliul de Cooordonare al Federaţiei Naţionale Mine-Energie, întrunit, la finele săpămănii trecute, a hotărât redeschiderea conflictului de muncă cu Guvernul României şi Ministerul Economiei şi Finanţelor, suspendat în mai anul trecut. Liderii de sindicat din minerit sunt decişi să organizeze mitinguri,pe 15 iulie, şi în ultima instanţă, pe 1 august, o grevă generală, în toate bazinele miniere pentru a atrage atenţia Guvernului şi a salva locurile de muncă a mii de oameni. Nemulţumirile sindicaliştilor sunt aceleaşi: lipsa unei strategii în domeniul minier şi energetic, reglementarea legii exproprierilor în industria minieră şi rezolvarea, de către ministrul Economiei Varujan Vosganian, a blocajului financiar existent la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Conducerea Federaţiei Naţionale Mine-Energie consideră că guvernanţii tratează cu indiferenţă, situaţia din minerit şi energie. În cazul în care aceştia nu se vor implica, sindicaliştii conduşi de către Marin Condescu vor scoate mii de ortaci în stradă. Potrivit unui comunicat de presă emis de Federaţia Naţională Mine Energie, minerii vor trece la acţiuni de protest începând cu 15 iulie, prin mitinguri şi marşuri până la data de 1 august. Dacă situaţia va rtămâne la fel, Marin Condescu anunţă grevă generală în toate sectoarele din minerit şi energie. În acelaşi comunicat de presă se menţionează că vor participa 24.000 de salariaţi, care-şi desfăşoară activitatea în cadrul SNLO, în Complexurile Energetice Craiova, Turceni şi Rovinari, dar şi din cadrul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine şi Energie, Marin Condescu, declara că, din toamnă, 30% din activitatea minieră, s-ar putea închide din cauza blocajului financiar al SNLO, cauzat de datoriile furnizorilor de servicii, în valoare de aproximativ 270 milioane de lei. Liderii de sindicat cer Guvernului şi Ministerului Economiei şi Finanţelor să se implice pentru recuperarea datoriilor şi pentru revigorarea societăţii miniere.Marin Condescu spunea că SNLO supravieţuieşte datorită plăţilor făcute la zi de Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. Dacă SNLO ar fi încasat toţi banii de la societăţile cărora le-a furnizat cărbune, ar fi înregistrat, acum, un profit foarte mare.

MediafaxRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.07.2008. 00:06

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: