După dispariţia a 3000 de tone de fier vechi, paznicul şef de la Turceni a revenit la muncă
Sorin Dinu, şeful Pazei de la Complexul Energetic Turceni în 2011, suspendat din funcţie când anchetatorii au depistat că de sub nasul său s-au furat 3000 de tone de fier vechi, a revenit la fostul loc de muncă.
Asta în urmă cu câteva luni până atunci Dinu primind un loc de muncă călduţ de la primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, edilului făcându-i-se milă de fostul paznic-şef pe care l-a angajat muncitor necalificat la serviciul public de gospodărie comunală al localităţii. În primăvara anului trecut, Dinu, încă urmărit penal, ajungea şeful SPGC-ului, ca la scurt timp, doi dintre foştii săi colegi de la Turceni să simtă răceala cătuşelor, cei doi fiind reţinuţi în dosarul furtului de fier şi trimişi, în toamna anului trecut, în judecată pentru neglijenţă în serviciu.
Scăpat de trimiterea în judecată, Dinu a revenit, în primăva acestui an, la fostul loc de muncă, acesta asigurând paza la Sucursala Turceni a CEO, în ciuda trecutul său profesional care nu-l recomandă pentru asta.
În 2011, la fostul Complex Energetic Turceni s-a depistat că o cantitate de aproape 3000 de tone de fier vechi a fost scoasă din unitate pentru a se vinde în interesul unora dintre salariţii implicaţi în fapta cu caracter infracţional.
Deşi în acestă afacere erau implicaţi oameni sus-puşi atât al nivelul unităţii cât şi în mediul politic, un poliţist fiind sacrificat pentru că şi-a permis să oprească în trafic o maşină plină cu deşeuri de fier de la unitatea energetică, în final doar patru angajaţi sunt făcuţi vinovaţi pentru sustragerea materialelor şi pentru prejudiciul creat societăţii.
La patru salariaţi li se suspendă contractele de muncă, printre aceştia aflându-şe şi şeful pazei de la CE Turceni, Sorin Dinu, dar şi cei doi angajaţi care rămân în final inculpaţi în dosar. Este vorba despre Gheorghiţa Trăsnea şi Constantin Ciorei, reţinuţi în vara anului trecut în acest dosar, pentru neglijenţă în serviciu. Cei doi ajung să fie singurii trimiţi în judecată pentru acestă infracţiune, dosarul aflându-se încă pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, următorul termen avându-l cei doi în data de 17 septembrie.
Banii nu s-au recuperat
,,Din verificări, a reieşit faptul că, în urma inventarierii unei gestiuni de materiale şi piese de schimb recuperabile, refolosibile, recondiţionate şi deşeuri, a rezultat o diferenţă de 2.988 de tone între stocul faptic şi cel scriptic. În cauză, a fost creat un prejudiciu unităţii de aproximativ 1.888.800 de lei”, a anunţat, la momentul reţinerii celor doi angajaţi, Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Prejudiciul calculat de anchetatori nu s-a recuperat nici în prezent, iar doi dintre cei cu contractul de muncă suspendat, scoşi de sub urmărire penală, au fost primiţi înapoi la locurile de muncă. Şeful pazei de la Turceni este unul dintre cei consideraţi curaţi de către şeful structurii energetice, deşi de sub nasul său au ieşit cele 2.988 de tone de fier vechi din unitate. Dinu a fost astfel reangajat, şi-a primit şi salariile restanţă pe o perioadă de trei ani, tot la pază, acesta revenind la fostul loc de muncă după ce a condus luni bune Serviciul Public de Gospodărie Comunală Turburea, unde l-a angajat, din milă, primarul Bârcă.
De altfel, tot din milă, Bârcă l-a pus pe Dinu, prin dispoziţie, şef al SPGC-ului, astfel că paznicul-şef, urmărit penal la aceea vreme, şi-a făcut de cap cu banii de apă ai localnicilor. Nu degeaba, în urma scandalului recent de la Turburea, de la acest serviciu, numele lui Dinu a fost iar pomenit, acesta fiind acuzat că ar fi făcut dispăruţi 600 de milioane de lei vechi din subvenţia la apă.
MIHAI CĂLINESCU
Recomandă acest articol:
09.09.2014. 03:59
Comentarii
Sincer nu știu ce va fu*e pe voi grijă de alți oameni. Daca a fost găsit nevinovat, nu vad care e problema? Plus ca era imposibil ca intr-un timp atât de scurt să se fi furat stat de mult. Cu puțină logică și cunoștiințe de clasă a cincea de matematică îți dai seama ca în câțiva ani s-au furat aceste kg de fier. Dar normal ca nu o să îi tragă la răspundere pe cei dinainte, ci pe cel care se află pe postul respectiv în acel moment, dar asa e în România, jurnaliști de ********t care pentru a își câștiga pâinea sunt în stare să scrie orice.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu