Fostul director al Direcţiei Silvice, anchetat pentru abuzurile subalternilor - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Fostul director al Direcţiei Silvice, anchetat pentru abuzurile subalternilor

Fostul director al Direcţiei Silvice, anchetat pentru abuzurile subalternilor

Gheroghe Novac s-a reîntors, nu demult, în fruntea Direcţiei Silvice Gorj, tunând şi fulgerând împotriva predecesorului său, Ovidiu Cârstoc, acuzându-l pe acesta că a fost părtaş la un jaf de peste11 miliarde de lei vechi produs în pădurile Ocolului Silvic Turceni. Pentru a da mai multă credibilitate spuselor sale, Novac a făcut referire la la o plângere penală a Regiei Naţionale a Pădurilor în care Cârstoc era acuzat de abuz în serviciu, plângere care nu este deloc susţinută de către actele întocmite de către RNP în acest caz.

Mihai Popescu
mihai.popescu @scandaldegorj.ro

Reîntors pe postul de director al Direcţiei Silvice Gorj,  Gheorghe Novac a aşteptat cu nerăbdare prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o în această calitate aruncând în faţa presei bomba că cel căruia i-a luat locul a fost implicat în dispariţia a peste 3000 de metri cubi de masă lemoasă din cadrul Ocolului Silvic Turceni. Conform spuselor lui Novac, plângerea făcută de către RNP la Serviciu de Investigarea Fraudelor din IJP Gorj, a survenit în urma unui control efectuat la ocolul silvic respectiv în luna iunie a.c.
Din comisia care a efectuat, în urmă cu câteva luni, controlul la Turceni a făcut parte, pe lângă un coleg din Direcţia Silvică Gorj şi un reprezentant al RNP Romsilva, şi Gheorghe Novac, pe atunci şef birou fond forestier în cadrul direcţiei.
În urma verificărilor comisia a stabilit că au fost tăiaţi ilegal un număr de 7.305 arbori, cu o valoare de peste 11 miliarde de lei vechi . A fost întocmit un raport în baza căruia RNP a stabilit vinovaţii şi a transmis lui Cârstoc, pe atunci director al direcţiei silvice, o adresă cu sancţiunile propuse pentru a fi aplicate celor vinovaţi. Astfel, Elena Fota, contabil şef al Ocolului Silvic Turceni, urma să fie pedepsită cu reducerea salariului de bază şi indemnizaţia de conducere cu 10% pe o perioadă de trei luni; Eugenia Biriboiu, şef District Turburea,  cu reducerea salariului cu 20% pe două luni; Diamandi Negreanu, şef Disctrict IV Brăneşti, cu diminuarea salariului cu 10% pe o lună; Floarea Safta, responsabil cu activitatea de pază la nivelul Direcţiei Silvice Gorj, cu diminuarea salariului cu 20% pe durata a două luni. 
Ovidiu Cârstoc a considerat că printre vinovaţi se află mai multe persoane, motiv pentru care a propus Romsilva desfacerea disciplinară a contractului de muncă şefului de ocol, Cezar Vasile Cioc; lui Aurică Biriboiu, responsabilul activităţii de fond forestier; Iulian Vijulan, tehnician, responsabil activităţi de pază; Iustinian Lupulescu, tehnician, şef de district la Districtul II Turceni şi lui Vasile Nălucă, pădurar, titularul Cantonului silvic nr. 8 Ioneşti.
Propunerile sale au fost admise, motiv pentru care toţi cei enumeraţi au rămas fără loc de muncă. Astfel, din punctul de vedere al lui Ovidiu Cârstoc, ca şi director al Direcţiei Silvice, sarcina sa fusese dusă la bun sfârşit, numai că, peste câteva luni a aflat, din povestea vânătorească a lui Novac că este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Parchetul de pe Lângă Judecătoria Tg-Jiu a confirmat, la vremea respectivă, informaţia cum că Ovidiu Cârstoc ar fi cercetat penal numai că, conform unor documente interne din cadrul RNP, fostului director al Direcţiei Silvice Gorj nu i se poate reproşa nimic în cazul Turceni.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.11.2009. 08:14

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: