Pentru islazurile din Stăneşti,
Firma hunedoreană ,,Murguzone 67”, împinsă să pună mâna şi pe fondurile APIA Gorj
SC Murguzone 67 SRL din judeţul Hunedoara, cea care a concesionat, cu scandal, în iulie 2014 islazurile din comuna Stăneşti, poate face, liniştită, demersuri pentru depunerea documentaţiei la APIA Gorj în vederea obţinerii şi a fondurilor de sute de mii de lei, pentru terenurile localităţii.
Asta au concluzionat acum aleşii locali, deşi CL Stăneşti i-a deschis, recent, un proces primăriei din localitate pentru a anula contractul de concesiune, în baza căruia fondurile pe care le poate încasa firma hunedoreană de la APIA Gorj pot depăşi 800.000 de lei, dar şi firmei concesionare. Reprezentanţii primăriei, aflaţi în conflict cu, consilierii, par astfel pregătiţi să îmbogăţească firma în cauză, în spatele căreia s-ar afla o persoană care a mai fost abonată la contractele cu bani publici ale comunei Stăneşti.
Firma Murguzone 67 SRL din Hunedoara nu a pierdut contractul de concesiune a islazurilor comunei Stăneşti, deşi primarul localităţii, Vasile Pârvulescu, le promisese consilierilor, în campania electorală pentru prezidenţiale, că va anula documentul prin care s-a atribuit terenul de 235,98 de hectare acestei societăţi, înfiinţate special pentru această licitaţie. Mai exact licitaţia a fost în iunie, iar firma s-a constituit în martie fiind condusă, în acte, de Constantin Fedeorean cu domiciliul în judeţul Hunedoara.
Fiul afaceristei, reprezentantul firmei lui Fedeorean
De fapt, spun consilierii, firma şi-a stabilit imediat după înfiinţare, la notar, un reprezentant legal în persoana lui Constantin Zgripcea din Scoarţa. De fapt, mama acestuia, Tamara, este deţinătoarea firmei care a realizat lucrările de canalizare şi alimentare cu apă în comună, proiect cu bani publici, prin care firma afaceristei din Scoarţa a încasat 55 0.000 de lei de la Primăria Stăneşti. Lucrarea în cauză s-a realizat în urmă cu mai bine de un an în localitatea condusă de edilul Pârvulescu.
Firma Tamarei intră apoi, în mod suspect, în insolvenţă, deşi luase bani frumoşi pe această investiţie, ca acum fiul femeii să ajungă să reprezinte, culmea, tocmai societatea hunedoreană care câştigă islazurile comunale.
Este demn de remarcat că firma Murguzone 67 are punct de lucru în Stăneşti, în satul Măzăroi, tocmai acasă la unul dintre angajaţii fostei firme aTamarei.
Primarul şi soţia, de partea fiului Tamarei
Primarul Vasile Pârvulescu şi soţia sa Floarea, contabilă a Primăriei Stăneşti, despre cei doi vehiculându-se că au divorţat formal tocmai pentru a nu fi edilul în incompatibilitate, ei locuind împreună, sunt cei care susţin din răsputeri firma hunedoreană. Mai exact, cei doi Pârvulescu sunt de partea lui Zgripcea, fiul Tamarei, cel care a şi depus actele SC Murguzone 67 SRL la licitaţia de la Primăria Stăneşti pentru concesionarea islazurilor comunale.
Deşi nu mai era astfel o surpriză, firma, ,,de casă” prin fiul afaceristei, câştigă licitaţia şi implicit islazurile iar, deşi primarul în campanie susţine că va anula contractul nu o face nici până astăzi.
Proces pentru anularea contractului
Litigiul dintre consilieri şi Primăria Stăneşti urmează să se tranşeze însă în instanţă, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Gorj din data de 19.11.2014. Dosarul cu nr.8840/95/2014 priveşte anularea acestui contract, fapt dorit de toţi crescătorii de animale din comună, după cum se vede în documentele de la dosar. Firma Murguzone 67 este chemată şi ea în judecată de reclamanţi, mai exact reprezentantul acesteia, Constantin Ioan Fedeorean, cu domiciliul în oraşul Călan, judeţul Hunedoara, satul Nădăştia de Sus.
De altfel, administratorul care a încheiat contractul cu Primăria Stăneşti în octombrie 2014, va trebui să explice instanţei de ce s-a angajat să-şi pască în comuna din Gorj 752 de ovine dar a dus acolo doar jumătate din oi. Asta deoarece legea prevede că dacă nu este respectat numărul de animale din contractul de concesiune, acesta se anulează.
Contractul primarului, nul!
,,Contractul este lovit de nulitatea absolută deoarece consiliul local are iniţiativa şi hotărâşte în condiţiile legii în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale şi nu primarul care nu a fost delegat de consiliu să încheie acest act”, spun reclamaţii în cererea de chemare în judecată de la Tribunalul Gorj.
Apariţia acestui proces îndreptat împotriva Primăriei Stăneşti l-a făcut însă pe primar să facă demersuri la Prefectura Gorj pentru a cere dizolvarea consiliului local. Consilierii susţin că primarul s-ar teme de organismul de conducere local, unde nu mai are majoritate, dar şi de alte lucruri ilegale care vor ieşi la iveală dacă scandalul se menţine. Consilierii, la rândul lor, vor referendum pentru alegerea altui primar dacă se ajunge la dizolvarea Consiliului Local Stăneşti.
MIHAI CĂLINESCU
Recomandă acest articol:
16.12.2014. 00:05
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu