Funcționarii unei primării din Gorj, la BULBUCI și la DUȘURI EMOȚIONALE, pe fonduri europene! SPA, salină și piscină GRATIS pentru zece angajați, cursați la Căciulata
În perioada 21-25 ianuarie 2019, peste zece funcționari publici ai Primăriei Motru au beneficiat de cursuri de perfecționare în stațiunea Călimănești-Căciulata, cazarea la Hotel Cozia, masa, deplasarea dar și serviciile de SPA, salină și piscină fiind suportate din fonduri europene de instituția publică municipală. De altfel, acest grup este cel de-al treilea din primărie care a beneficiat de proiectul în valoare de 500.000 de lei, fonduri europene, acesta fiind însă singurul accesat și demarat de autoritatea locală. Motrenii critică însă cursurile pentru funcționarii primăriei mai ales când au văzut, pe rețele de socializare, cum salariații instituției s-au relaxat la SPA, făcând bulbuci în stațiunea Căciulata, nu cursuri care să îi ajute în cariera pe care o desfășoară în administrația publică locală.
Grupul de la Gorj a fost cazat la Hotel Orizon Cozia, de trei stele, care beneficiează de un centru Wellness & SPAultramodern și elegant, care deține o piscină cu apă dulceîncălzită la 28°-30° C, o piscină cu apă sarată încălzităla 35° 36° C – adusă direct de la Ocnele Mari, un jacuzzi pentru răsfăț maxim dar și dușuri moderne cu hidromasaj și cromoterapie. Hotelul mai este dotat cu saună finlandezăunde funcționarii au putut beneficia pe deplin de cromoterapie, baie turcească –hamam, care i-a învăluit în aburul înmiresmat de mentă și eucalipt, după cum se arată în descrierea hotelului, de fântâna de gheață pentru revigorare maximă și de ,,dușul emoționalce îmbină ploaia tropicală cu ceața rece dar și cu masajul acvatic”, de cabina de masaj și de sala de cromoterapie și de relaxare.
Salinadin SPA Călimanești Căciulata, din cadrul Hotelului Orizont Cozia, este de asemenea o noutate, spune reprezentanții hotelului, având pereții din caramizi de sare de Himalaya cu proprietati terapeutice speciale și o grotă de sare formată din bolovani de sare de la Ocnele Mari.
Pe lângă costurile de cazare, beneficiarul adică primăria, a suportat și costurile de deplasare ale salariaților și diurna, aceștia fiind în timpul serviciului.
După munca asiduă din bibliotecă, se impun câțiva ,,bulbuci”!
Din grupul care s-a reîntors la finalul săptămânii trecute de la Călimănești fac partea angajați din cadrul Bibliotecii Motru, a Casei de Cultură cât și a altor Servicii din primărie. Cea mai activă în a-și arăta însă cum este ea instruită în perfecționarea administrației publice, spre uimirea cetățenilor din oraș, a fost însă una dintre bibliotecarele primăriei care le-a demonstrat cunoscuțiilor cum făcea ea bulbuci la SPA ori cum s-a relaxat în natură. De asemenea, cunoscuții au putut-o admira în capoțel în salina hotelului. Salariata nu și-a postat pe pagina de socializare nici măcar o fotografie de la cursul susținut pe bani europeni.
Plimbări în natură după prea multă cultură
Un alt participant activ la cursurile de relaxare din stațiunea vâlceană a fost chiar directorul Direcției de Cultură, adică cel care se ocupă cu Casa de Cultură din municipiu. Respectivul funcționar s-a postat pe pagina de socializare în aer liber, ori de câte ori a avut ocazia, făcându-le astfel în ciudă colegilor de serviciu rămași la locul de muncă, adică la primărie și în orașul acoperit de zăpadă. Nici acest funcționar nu le-a arătat motrenilor măcar vreo fotografie în care să se vadă și că scupul vizitei sale în stațiunea din Vâlcea nu este unul turistic ci unul de instruire în administrația publică, mai ales că era în stațiunea situată în județul vecin. Respectivul nu a spus nici de excursia care i-a picat din cer, fiind suportată din fonduri europene, nu din propriul buzunar.
Următorii turiști, consilierii!
În următoarea tranșă de funcționari care vor vedea probabil stațiunea Felix, nu Căciulata, ar urma să se afle și consilierii locali, care în loc să fie perfecționați la început de mandat, cum spune legea, ei vor fi instruuți la final de mandat. O parte dintre ei au refuzat deja excursia, însă cei care vor merge au promis că le vor arăta și ei motrenilor cum se vor cursa ori relaxa pe banii europeni, în timp ce cetățenii vor suporta vremea nefavorabilă și lipsa investițiilor comunitare de acasă.
De altfel, perfecționarea funcționarilor publici, în mai multe primării din Gorj s-a făcut gratis prin Camera de Comerț ori prin alte instituții de specialitate, nefiind nevoie ca primăriile să acceseze fonduri europene din care o cotă însemnată se duc pe cazare, masă, transport și dezmăț al angajaților oricum bine remunerați. Mai mult, trebuie menționat că în acest caz, primăria plătește o cotă parte din proiect, necesară pentru a i se aproba finanțarea europeană.
Mai mult, primăriile din vecinătatea municipiului au accesat fonduri europene nu pentru perfecționarea personalui ci pentru investiții legate de infrastructură, canalizare, apă, sănătate, cultură și învățământ.
Mircea Pătrașcu
Recomandă acest articol:
29.01.2019. 00:30
Comentarii
Trist ca se fac asemenea cursuri de perfectionare pentru angajati care isi iau si salariile degeaba! Nu se face nimic pentru aceest oras! Suntem bataia de joc din cauza luptei lor politice! Oare de ce la Rovinari se fac atatea locuri de munca si la Motru nimic?????
Degeaba merg la cursuri ca tot redusi sunt, ca atat e cutia craniana. Pe ce se duc banii europeni, mereu romanii se uita sa le pice pomeni, iar la astfel de ocazii se inghesuie care sa mearga in vacante, dupa ce in prealabil se umilesc si se gudura pe langa cine trebuie. Rusinica!!!!!
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu