Hidroelectrica vândută la bucată - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Hidroelectrica vândută la bucată

Hidroelectrica vândută la bucată

Hidroelectrica Târgu-Jiu şi-a pus pe liber zilele acestea unul dintre cei mai buni profesionişti, Simona Nemţoiu,  inginer principal specialist la biroul tehnic cu o carieră de 23 de ani şi foarte multe brevete de invenţie şi medalii internaţionale.

Pe femeie n-a părăsit-o între timp talentul şi era total improbabil ca sucursala gorjeană să se poată lipsi de serviciile sale preţioase de atâţia ani de zile, numai că cineva a avut proasta inspiraţie de a o numi într-o comisie de inventariere a bunurilor din teritoriu ale companiei, în condiţiile în care acestea sunt dispărute de ceva timp fără urmă lăsând un prejudiciu de peste două milioane de lei.

Cinstită din fire şi fără a fi slugarnică, Simona Nemţoiu a refuzat să semneze procesul verbal fictiv de inventar ce i s-a pus sub nas chiar de către şeful său de birou şi astfel a ajuns pe lista neagră a disponibilizaţilor ce vor spune adio definitiv locului de muncă pe data de 20 iulie.



   N-au contat cele 21 de medalii de aur, cinci de argint, 17 premii speciale şi multe brevete de invenţie primite de ingineră pentru performanţe profesionale făcute ca angajat al Hidroelectrica, atâta timp cât a vrut să vadă la faţa locului dacă activele din inventar ale producătorului de energie la care statul deţine pachetul majoritar de acţiuni, se regăsesc faptic.

A ajuns pe teren cu greu pentru că şeful său de birou a încercat să împiedice această acţiune, ştiind probabil exact că nu mai există nimic de inventariat deşi patrimoniul scriptic e de multe milioane de euro.
La staţia de alimentare cu apă de la Peştişani a Hidroelectrica, staţie cu o valoare de peste 2,2 milioane de lei, singurele prezente la inventar au fost buruienile înalte cât clădirea, semn că ea nu funcţionează, lacătele pe poarta unităţii şi uşa de la intrare şi nicio o cheie disponibilă.

Pătrunsă cu greu înăuntru, şi nu din cauza amabilităţii angajaţilor Hidroelectrica sau a şefilor săi, Nemţoiu a descoperit un dezastru total, tot ceea ce putea fi transportat fiind furtat, până şi closetul de la baie.
Situaţia a fost prezentată pe larg şi fără ascunzişuri chiar şi administratorului judiciar care se ocupă în prezent de soarta Hidroelectrica, Remus Borza, extrem de amabil până în acel moment cu Simona Nemţoiu, însă devenit recalcitrant brusc după păţania cu inventarul.

Dizgraţia în care a ajuns inginerul inventator s-a resimţit şi la evaluarea activităţii sale din martie anul acesta când a primit un punctaj de 3,55, fapt ce a trimis-o direct pe lista de disponibilizaţi ce pleacă acasă peste câteva zile.
În tot acest timp femeia n-a făcut nicio greşeală, ci a comis crima de a apăra legalitatea şi patrimoniul statului de la Hidroelectrica luptând de fapt împotriva valului care doreşte falimentarea acesteia.

Patrimoniul devastat al companiei aflate acum în plin proces de insolvenţă, nu din cauza ineficienţei, ci a faptului că a intrat în colimatorul „băieţilor deştepţi” dornici de chilipiruri ce valorează sute de milioane de lei, nu se rezumă doar la staţia de la Peştişani, fiind multe alte furturi cu mult mai grave.

În  urmă cu câţiva ani, de la aceeaşi Hidroelectrica au plecat spre alţi stăpâni două turbine în valoare totală de aproximativ un milion de euro.
Cum era imposibil de ignorat o astfel de dispariţie pe fir a intervenit poliţia care, ca în aproape orice caz cu prejudicii atât de mari şi în care furturile n-au fost comise cu siguranţă de paznicul instituţiei, n-a găsit nici marfa şi nici autorii, existând doar supoziţii cu privire la locul unde s-ar afla turbinele.

Cert este că Hidroelectrica a rămas cu paguba şi, ca un făcut, director general al sucursalei de la Târgu-Jiu, era la momentul acela actualul şef al biroului tehnic, Adrian Miulescu, cel care a încercat să-i impună Simonei Nemţoiu să semneze pe nevăzute procesul verbal de inventar şi să o împiedice să vadă staţia de la Peştişani.
Despre cele două turbine ştie şi administratrorul judiciar Borza, ca şi toată lumea, povestea fiind notorie, mai ales că, la nivel de zvonistică, se cunosc şi autorii dar nimeni nu vorbeşte cu voce tare despre aşa o grozăvie pentru că într-o afacere de o valoare aşa de mare şi importanţa celor care sunt implicaţi este pe măsură.

Cert este că patrimoniul Hidroelectrica şi integralitatea lui, pentru că e e vorba de un bun al statului, nu interesează pe nimeni. Altfel, furturile s-ar fi stopat de mult iar vinovaţii pentru dispariţia celor două turbine ar fi ieşit la lumină prin efortul susţinut al celor care ar fi trebuit să aibă interesul ca acest lucru să se întâmple.

În această companie de stat s-a fundamentat de mult Omerta, o lege a tăcerii interesată din partea celor cu funcţii de conducere pentru că au beneficiile lor de pe urma acestui fapt, majore în unele cazuri dar şi din partea subordonaţilor care preferă să nu vorbească despre ceea ce văd, conştienţi de urmări.

Simona Nemţoiu n-a respectat regula generală, probabil şi pentru că nu s-a gândit că se poate ajunge până într-acolo ca Hidroelectrica să se poată lipsi de serviciile sale şi a încercat doar să-şi îndeplinească obligaţiile şi să fie corectă aşa cum îi cere demnitatea şi statutul de salariat la o unitate ce-i asigură existenţa ei şi familiei sale. Ori, demnitatea, corectitudinea şi, mai ales profesionalismul, sunt de mult timp nişte virtuţi perimate pe care companiile deţinute de stat nu le mai caută în CV-ul angajaţilor.   



Scandal de Gorj
   



Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  14.07.2014. 17:55

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: