Conspiraţia tăcerii (I) - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Conspiraţia tăcerii (I)

Conspiraţia tăcerii (I)

Conspiraţia tăcerii (I)Începând cu acest număr, timp de nouă săptămâni, adică pe toată perioada campaniei electorale, Scandal de Gorj se declară, oficial, împotriva delatorului Surupăceanu, considerat de PSD şi de susţinătorul său principal, veneticul Victor Ponta, candidatul ideal pentru un mandat de deputat.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

În urmă cu opt ani, campania electorală a debutat cu arestarea jurnalistului Claudiu Matei, acţiune ilegală elaborată în secret de personajele care reprezentau PUTEREA, la acea vreme, în Gorj. Pionul principal, sau săgeata otrăvită, nimeni altul decât actualul candidat al PSD pentru un mandat de deputat, Mugurel Surupăceanu, puternic susţinut de către grupul complotist din care făceau parte fostul baron PSD, Nicolae Mischie, şi foştii capi ai poliţiei şi Parchetului, bişniţarul Ştefan Aranaciu, cămătarul Ion Giura şi struţo-procurorul Victor Nicolcescu, deranjaţi de desele apariţii în Scandal.

Despre implicarea acestora, cât şi altor anchetatori, poliţişti ori magistraţi, în aşa zisul dosar de şantaj, veţi putea citi amănunte senzaţionale, care nu au mai fost publicate nicicând în presă. Mărturii off the record ale unor personaje aflate în fruntea unor instituţii de drept care, au hotărât, la aceea vreme, soarta acelui dosar şi implicit pe cea a ziaristului, vor fi făcute publice în numerele viitoare, cu riscul încălcării deontologiei jurnalistice.

Diversiunea Miliţiei

9 octombrie 2000, dimineaţa – o persoană care nu a vrut să-şi decline identitatea l-a sunat pe Claudiu Matei spunând că este poliţist şi este dispus să ofere informaţii despre colegii săi corupţi şi a cerut ziaristului să fixeze o întâlnire la sediul redacţiei. Astfel de întâlniri cu aşa zişi justiţiari din Miliţie mai avuseseră loc aşa că nimeni nu s-a gândit că este o „legendă” pusă la cale de miliţieni. La ora fixată, 10.00, pe uşa redacţiei a intrat o întreagă şleahtă de gabori în fruntea căreia era col. Daniel Crăciun, şeful cercetărilor penale de la „Municipiu” şi miliţianul şmenar Şandru. De altfel, telefonul acestuia suna în draci, el fiind telefonistul de serviciu pentru şefii săi, nerăbdători să afle dacă “pericolul public” Matei a fost înhăţat. După o întreagă regie miliţienească, la sediul redacţiei, cu interogatorii şi fotografii mai ceva ca la locul unei crime, ziaristul a aflat care era scopul descinderii şlehtei de sticleţi – o reclamaţie penală a lui Mugurel Surupăceanu care se plânsese organelor că a fost şantajat.

Infracţiunea, în opinia organelor de cercetare, consta în ameninţările repetate la adresa lui Surupăceanu, cu publicarea unor articole în Scandal. Mai exact, că Surupăceanu a plătit tăcerea publicaţiei cu un scaun, două dulapuri şi cinci milioane de lei vechi, pentru care primise chitanţă. Culmea era că Surupăceanu făcuse obiectul mai multor articole care au apărut în Scandal, iar gaborii anchetatori, făcuţi miliţieni „la apelul bocancilor”, trimişi la înaintare, mai penali decât oricare infracţiune şi paraleli cu dreptul nu aveau de unde să ştie că, „delictul de şantaj nu are, în principiu, obiect material, deoarece libertatea psihică reprezintă o valoare morala, iar folosul realizat prin comiterea infracţiunii reprezintă o consecinţă şi nu un aspect al acţiunii de şantaj”, lucru pe care nu l-au aflat nici până azi când, probabil, nu au trecut nici măcar de „textul incriminator” la capitolul studii de drept.

Făcând parte din categoria celor care învârt de masă ca să înşurubeze un bec, celebrul comisar (!) Şandru a căutat scaunul şi dulapurile prin sertarele birourilor mai bine de o oră.

Cum operaţiunea s-a dovedit a fi extrem de grea pentru şleahta lui Crăciun, Matei a fost dus la sediul Poliţiei Municipale “pentru nişte declaraţii”.

Rânjetul triumfator

Declaraţiile de la sediul Poliţiei Municipale au avut loc în biroul comisarului Daniel Crăciun după ce acesta s-a asigurat, de la telefonul instituţiei că, copiii săi au ajuns acasă de la şcoală, au „păpat” şi se apucă de teme.

După câteva ore, timp în care delatorul Surupăceanu şi-a băut cafeaua, în biroul şefului de atunci al Poliţiei Tg-Jiu, Ion Giura, au început confruntările cu acesta şi gaşca sa de angajaţi. Care mai de care mai instruit şi cu „poezia” învăţată veniseră să povestească ce a păţit şeful lor la întâlnirile cu „infractorul” Matei.

După şapte ore de interogatorii şi confruntări şi după alte câteva de consultări cu miliţianul Giura, protectorul interlopilor şi cămătarilor ajuns întâmplător şef la „Municipală”, supusul acestuia, Crăciun a pus în aplicare mandatul de reţinere şi l-a dus pe ziarist în arestul IJP Gorj. La scurt timp, Surupăceanu a ieşit zâmbitor din sediul poliţiei însoţit fiind de fostul şef Giura, în prezent un moşneag pensionar, la fel de surâzător.

Va urmaRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  08.10.2008. 04:11

Comentarii

andrea
16.08.2011. 12:30

tine-o tot asa CLAUDIU cu articolele tale si nu apleca urechea la oricine.vorba lui LAPUSNEANU;;DACA VOI NU MA VRETI EU VA VREAU,si dupa gratii noi cei napastuiti i-am vrea.bravo

unu mic
12.10.2008. 22:46

halal articol maestre... am un gust amar... ce presa avem in judet. ai infundat puscaria si cu toate astea tot mai faci pe nebunul.sa iti fie rusine.

Anonimus
12.10.2008. 19:48

Sunt curios daca cele relatate sunt reale. Daca da atunci da-i inainte .

covrig.ion
09.10.2008. 08:28

Interesant articol. Mai bine spus....comico-tragic. Insa nimeni nu poate distruge puterea cuvantului, a presei. Nici chiar militia! Poate numai Dumnezeu!

surupaceanu bis
08.10.2008. 20:38

Tot penal esti. Ai santajat si ai platit pentru asta prea putin. Nu te-ai invatat minte si ai aceleasi apucaturi (santaj)şi dupa puscarie ...

CITITORUL
08.10.2008. 13:30

Este interesant stilul narativ. Povestea este captivanta și credibila. Cunosc doar o mica parte din personaje. Încearcă sa eviți cuvintele insultătoare și în acest fel,existând o aparenta de obiectivitate, totul va mai bine receptat. Succes.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: