REVENIREA LUI MISCHIE ÎN FRUNTEA CONSILIULUI JUDEŢEAN! - Opinii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Opinii · REVENIREA LUI MISCHIE ÎN FRUNTEA CONSILIULUI JUDEŢEAN!

REVENIREA LUI MISCHIE ÎN FRUNTEA CONSILIULUI JUDEŢEAN!

Am stat mult cu catalogul sub braţ şi am gândit cu luare aminte, ce poate să însemne revenirea lui Nicolae Mischie în fruntea Consiliului Judeţean Gorj, iar după discuţii cu mai multe persoane deschise şi cu o viziune obiectivă asupra realităţilor gorjene, având fiecare un punct de vedere, am constatat că există suficiente argumente plauzibile pentru a judeca pertinent şi cu fervoarea inteligenţei omului care votează, chiar sloganul: “M-au înlăturat pe mine, şi vă-ntreb, v-a fost mai bine”?, ca un motiv de reflecţie pentru omul care judecă şi “vede” lucrurile din jurul său, aşa cum s-au întâmplat în ultimii ani!

În mare măsură, pot spune că revenirea lui Nicolae Mischie pe scena politică este un lucru bun şi trebuie salutat, dar fără aplauze şi fără idei preconcepute, pentru că în mare măsură, se simte nevoia unui om politic de anvergură, cu un mesaj coerent, un politician care nu-şi citeşte discursul, un om care vorbeşte liber, care poate şi are curajul să spună ce se întâmplă în judeţ, dar fără a considera neapărat că “Naşul” ar fi persoana cea mai potrivită pentru a reprezenta “îngerul cu aripioare” al controversatei scene politice gorjene! Nicolae Mischie a preferat ani de zile să rămână cu catedra la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi să-şi vadă de problemele penale care i se trag din perioada când a condus judeţul Gorj, dar se pare că nu se poate lăsa de politică şi de funcţiile din administraţie, chiar dacă politica şi administraţia l-au aruncat în scandaluri publice pe el şi chiar pe membrii familiei sale. Abandonat de mulţi oameni pe care i-a ajutat să ajungă în diverse funcţii, Mischie este decis de unul singur să-şi finalizeze o campanie pentru candidatura de preşedinte al Consiliului Judeţean!

În esenţă, pot spune că actualii guvernanţi au practicat şi practică epurarea politică, o “mişcare browniană” ce a avut loc în toate instituţiile şi unităţile economice cu capital de stat, acţiune care s-a întreprins pentru a face posibil cel mai mare jaf economic, ce nici nu poate fi bănuit de omul de rând, omul care aude prin megafoane montate pe maşini “gălbejite”, despre “justiţiarul” Morega sau despre alţi “aura mediocritas” al căror discurs anost şi steril adoarme bebeluşii sau afundă omul matur în “somnul raţiunii”!

În declaraţiile sale, uneori d-l Mischie declară ritos: „Eu sunt acela care am înfiinţat Universitatea Constantin Brâncuşi; eu am luat iniţiativa înfiinţării Teatrului «Elvira Godeanu»; eu sunt acela care m-am implicat în reamenajarea Liceului Economic din casă de rendez-vous, aşa cum era înainte; eu am modernizat spitalele; eu am făcut staţia de hemodializă; eu sunt cel care am adus apă şi gaze pentru 40 de localităţi şi tot eu am realizat o reţea de drumuri; eu sunt cel care am apărat interesele minerilor….”, poate exagerând sau poate uitând cam uşor că lauda de sine, nu prea miroase a bine, chiar dacă omul Mischie are şi merite incontestabile!

Fostul lider al PSD Gorj şi-a depus doar cu câteva minute înainte de expirarea termenului legal, candidatura din partea PNG pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, funcţie pe care a mai ocupat-o în perioada 1996-2004, motivând că este “mai bătrân” şi că a trebuit să rezolve multe probleme în teritoriu, pentru a clarifica o serie de aspecte legate de unele listele electorale din câteva localităţi, explicând şi de ce nu s-a grăbit să ajungă la Biroul Electoral Judeţean. Cu un fel de umor machiavelic de lider autentic, “Naşu” spunea că “am venit ultimii ca să câştigăm primii. Nu vi se pare că e o strategie interesantă? Nu merg la cacealma, merg la câştig, pentru că avem echipa cea mai bună. Mă gândeam să candidez şi la Primăria Târgu Jiu, nu ştiu dacă le câştigam pe amândouă, dar sigur îmi făceam contracandidaţii să transpire, iar aşa îi fac să transpire doar pe cei de la Consiliul Judeţen”, a declarat domnia sa, cu o degajare şi cu o lejeritate care exced rigorilor ce eludează logica argumentării! De multe ori, unele ziariste cu mintea “fudulă” îl mai întreabă, cum a dobândit anumite proprietăţi şi dacă le deţine singur sau cu soţia sa, dar Conu schimbă cu măiestrie macazul şi menţionează tranşant că d-na doctor nu va candida pentru vreo funcţie publică, dar va ajuta PNG Gorj în campania electorală!!

De pe poziţia de preşedinte al PNG Gorj, Nicolae Mischie a căutat uneori să-şi atace foşti colegi de partid din PSD Gorj în termeni foarte duri, dar i-am atras atenţia că este o eroare de strategie o asemenea atitudine, chiar dacă spune că reîntoarcerea sa în politică i-a băgat în şedinţă pe PSD-iştii din Gorj, care s-au gândit la soluţii pentru a-l împiedica să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. El atrăgea atenţia că teama foştilor colegi de partid nu este justificată, că nu încearcă să se victimizeze pentru a obţine un val de simpatie şi că nu se teme pentru viaţa lui, doar că şi-ar dori să fie lăsat în pace de foştii colegi de partid. Poate că Nicolae Mischie este deranjat de multe lucruri, dar în primul rând este “deranjat”(nu am spus “aranjat”) de oamenii pe care el însuşi i-a promovat, ca o ironie a sorţii, nicidecum de faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, merge la emisiuni de televiziune şi se laudă cu realizările consiliului judeţean, realizări care nu-i aparţin! „Călinoiu a apărut într-o emisiune de televiziune la un post local, alături de Ionel Manţog, şi a început să se laude cu realizările deosebite ale judeţului Gorj, dar aceste realizări nu-i aparţin, pentru că sunt de când eu conduceam acest judeţ. Eu m-am zbătut pentru gorjeni, Victor Ponta nu se zbate nici pentru localitatea în care şi-a făcut vilă. Aşa că unii sunt cu munca, iar alţii încearcă să se laude, dar nu prea au cu ce“, a declarat uneori cu accente vitriolante d-l Mischie. În aceeaşi notă dihotomică, Nicolae Mischie s-a arătat deranjat de reacţia pe care a avut-o liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, referitoare la reîntoarcerea sa în politică şi a declarat că dacă Morega nu-şi va vedea de treburile lui, o să iasă la iveală nişte dosare care i-ar ferici pe cei de la DNA. „Eu i-am spus lui Morega să înceteze, că vreau să fac o campanie corectă. Dacă nu, o să scoatem toate dosarele, eu ştiu unde a greşit Morega, dacă vrea, o să-i ajut pe cei de la DNA, că ăştia nu au ştiut unde să caute“, spunea d-l Mischie! Există şi voci care spun că în condiţiile votului uninominal, Nicolae Mischie în fruntea Consiliului Judeţean le-ar strica toate planurile celor care sunt trecuţi acum în cărţi pentru această funcţie, şi asta pentru că oamenii l-au văzut din tot acest scandal pe Nicolae Mischie ca pe o victimă a colegilor din partid sau chiar a presei. Desigur, e bine să judecăm cu ochiul minţii şi să înţelegem motivele pentru care politicienii, unii chiar posibili candidaţi la Consiliul Judeţean Gorj, nuanţează poziţia faţă de candidatura lui Nicolae Mischie, aşa cum o face chiar actualul preşedinte, Ion Călinoiu, care spune că „este o candidatură bine venită. Oricine poate candida pentru această funcţie, de preşedinte sau de consilier, spre binele judeţului”, pe când liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, crede că dacă Mischie ar candida pe vot uninominal, ar obţine un scor bun, având în vedere că este văzut ca o victimă a Justiţiei şi a partidului din care a făcut parte!

Despre multe lucruri ceţoase şi confuze s-a scris şi se mai scrie în gazetele ostile lui Mischie, dar actualii politicieni “de frunte” sunt ezitanţi şi mediocri în comparaţie cu “Conu Lae”, mai ales că domnia sa a fost lovit nemilos tocmai de politrucii care mai deunăzi făceau coadă la uşa lui capitonată, şi chiar dacă astăzi e perceput de către unii ca un personaj controversat, cu multe greşeli personale la activul său, omul acesta are un suflet mare şi cu o aplecare deosebită spre necazurile omului necăjit! Fiindu-i mereu alături şi sprijinindu-l cu toată fervoarea şi competenţa, d-na Sanda Mischie a declarat de nenumărate ori că soţul ei este “victima” unei campanii negative duse de o parte din mass-media!

Prof. Vasile GOGONEARecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.05.2008. 07:02

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: