Necrologul unei arestări ratate - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Necrologul unei arestări ratate

Necrologul unei arestări ratate

Din ciclul „Făină...la liber”

Traficul şi consumul de droguri şi-a făcut adepţi şi în Gorj, mai ales în Târgu-Jiu, în urmă cu ani de zile, nu puţine fiind zvonurile care circulau despre petrecerile unde, în special copiii bogataşilor, făceau orgii după ce „trăgeau pe nas” sau îşi „injectau în venă”. Când oamenii începuseră deja să se obişnuiască cu ideea că şi în judeţul nostru există o lume a drogaţilor pe care nu o va tulbura nimeni, poliţiştii şi procurorii au reţinut trei tineri, doi dintre ei cu nume sonore, pentru consum şi trafic de droguri. Când însă toată opinia publică se aştepta la un succes răsunător în lupta cu drogurile, lucrurile s-au întors în favoarea consumatorilor.

Neli Matei
neli.matei @scandaldegorj.ro

Codul Penal, făcut sul şi folosit ca atare

La mijlocul săptămânii trecute o ştire de senzaţie făcea înconjurul muncipiului după ce un fiu de judecător, nepotul unui procuror şi un amic al acestora fuseseră reţinuţi pentru consum şi trafic de droguri în urma unei acţiuni comune a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, IJP Gorj, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T Gorj.
În comunicatul remis presei se spunea că acţiunea era rezultatul a cinci luni de investigaţii, fapt din care reieşea că e vorba de o documentare temeinică care nu va lăsa nicio portiţă de scăpare fiului judecătoarei Aurora Avramescu, Cosmin, lui
Constantin Gherghe,nepotul prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Laura Sarcină şi a prietenului celor doi tineri, Silviu Mladin. 
În urma a două descinderi concomitente în Tg-Jiu şi Bucureşti fuseseră descoperite la domiciliile celor trei 20 de comprimate de metadonă, cocaină şi ustensile folosite la consum, iar opinia publică a putut vedea, din filmuleţul spectaculos pus la dispoziţie ziariştilor de către D.I.I.C.O.T., cum şi în ce mod îşi duc viaţa consumatorii de droguri.
N-au trecut însă decât 24 de ore de la reţinerea lor şi cei trei au fost liberi să se întoarcă la vechile metehne pentru că procurorul de caz, Vasile Popescu, nu a cerut cercetarea lor în stare de arest după ce a expirat mandatul iniţial.
După ce Cosmin, Constantin şi Silviu au fost puşi în libertate, organele statului au devenit brusc necomunicative, motivul oficial al eliberării rămânând un mister.
Neoficial însă, există date care nu fac cinste oamenilor legii. Deşi, iniţial, în comunicatul de presă al IJP se spunea că cei trei au fost reţinuţi pentru „trafic şi consum de droguri”, existând informaţii conform cărora aceştia făceau parte dintr-o reţea mai mare, în final procurorii şi poliţiştii n-au putut proba că reţinuţii făceau trafic, iar cantităţile de droguri găsite asupra lor erau mici, ceea ce însemna că erau pentru propriul consum şi ca atare acest lucru nu-i putea incrimina încât să rămână după gratii.
Întreaga acţiune a avut, pe lângă eliberarea incriminaţilor, alte două consecinţe, destul de importante. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a propus, în aceeaşi zi, trimiterea spre aprobare a cererii de pensionare a judecătoarei Aurora Avramescu, mama lui Cosmin, pe care aceasta o formulase anterior. Judecătoarea a decis să pună capăt carierei de magistrat, deşi are doar 49 de ani, după ce a aflat despre apucăturile fiului şi i-ar fi fost dificil să apară într-o sală de judecată şi să împartă dreptatea.
Cea de-a doua consecinţă are un spectru mai larg de acţiune şi se referă la faptul că, odată scăpaţi cei trei din mâna autorităţilor, există foarte puţine şanse ca întreaga reţea de traficanţi să fie vreodată anihilată având în vedere că de acum încolo membrii asteia vor fi mult mai prudenţi.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  04.11.2009. 08:16

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: