Surupăceanu riscă până la 15 ani de puşcărie alături de Cristea - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Surupăceanu riscă până la 15 ani de puşcărie alături de Cristea

Surupăceanu riscă până la 15 ani de puşcărie alături de Cristea

Delatorul roşu a băgat trei oameni la pârnaieMugurel Surupăceanu, candidatul pe care PSD Gorj vrea să trimită în Parlamentul României este un personaj extrem de dubios prin prisma anturajului, afacerilor penale cu bani publici pe care le-a derulat de-a lungul timpului şi „relaţiilor” sale în diferite sfere de influenţă din judeţ.

Surupăceanu a băgat deja doi oameni în puşcărie, al treilea, un fost primar, acum în vârstă de 75 de ani, plăteşte, încă, din pensie pentru afacerile păguboase tolerate firmelor „afaceristului” social democrat, iar directorul CE Turceni Dumitru Cristea a fost arestat, miercuri, din cauza afacerilor cu Surupăceanu .

Penalul Surupăceanu are şi deja două dosare în carcetare la DNA şi e disperat să capete imunitate parlamentară altfel, riscând să înfunde puşcăria pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

Surupăceanu are o nouă victimă în arest

Fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis pe numele său pentru 29 de zile de o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu, s-a predat Poliţiei în cursul serii de miercuri.

Dumitru Cristea este o altă victimă a afacerilor penale derulate de Mugurel Surupăceanu.

Direcţia Naţională Anticorupţie, prin Biroul Teritorial Târgu Jiu, a solicitat arestarea fostului director general în cadrul unei anchete care vizează mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul CE Turceni, dar şi pe Surupăceanu, artizanul şmenului de 8 miliarde.

Dezbaterile de la Judecătoria Târgu Jiu privind arestarea preventivă a fostului director general al Complexului Energetic Turceni au început, miercuri, la ora 11.00, iar după aproximativ trei ore judecătorii din complet s-au retras pentru a delibera.

Magistraţii au avut nevoie de aproape patru ore pentru a decide în legătură cu emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Dumitru Cristea, în final luând decizia arestării preventive a acestuia.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Târgu Jiu îl cercetează pe Cristea pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Cristea este acuzat că, în cursul anului 2007, a dat dispoziţii angajaţilor din subordine să întocmească documente pentru cumpărarea, de la una din firmele lui Surupăceanu, unui “utilaj terasier pe şenile multifuncţional”, semnând documentaţia de achiziţie. DNA afirmă că actele ar fi fost făcute “cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice”, pe motiv că utilajul “s-a dovedit a fi uzat şi, prin urmare, neutilizabil”.

Prejudiciul rezultat din această acţiune a lui Cristea, în valoare de 8 miliarde de lei vechi de lei, ar fi constituit, de fapt, un avantaj material pentru două firme: Voron Trans SRL din Mediaş şi Tutto Mobili SRL din Târgu Mureş, ultima dintre ele, spun procurorii, fiind “controlată de învinuitul Surupăceanu Mugurel prin persoane interpuse”.

În urmă cu aproximativ zece zile, procurorii anticorupţie au instituit sechestrul asigurator pe o parte din averea lui Dumitru Cristea.

Urmează Surupăceanu

Potrivit legii nr. 521 din 24 noiembrie 2004 care a modificat şi completat pe cea privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, atât fostul director al CE Turceni, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi complicele Surupăceanu, riscă închisoare de la 3 la 15 ani.

Până acum Surupăceanu a scăpat de pârnaie deşi, multe afaceri derulate de firmele acestuia cu diferite instituţii au creat găuri uriaşe în bugetul public. De altfel, banii publici constituie, practic, principala sursă de îmbogăţire a lui Surupăceanu. Afacerile sale penale au debuta cu un mega tun, de peste 5 miliarde, la Primăria Cătunele. Primarul din acea vreme, Haralambie Viaşu, plăteşte şi acum câte 3 milioane lunar, din pensie, pentru recuperarea prejudiciului. Pentru recuperarea găurii de 600 de milioane de lei din bugetul public primăria i-a scos bătrânului, acum în vârstă de 75 de ani, casa la vânzare. Surupăceanu nu a trecut niciodată pe la bătrânul care s-a ales şi cu o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare şi care trăieşte acum într-o sărăcie lucie.

O altă afacere a lui Surupăceanu, cu Intreprinderea de Drumuri şi Poduri Tg-Jiu, i-a adus directorului de atunci, Gheorghe Rodeanu, o condamnare, definitivă, de un an de închisoare cu executare.

Un alt tun de 8,7 miliarde de lei vechi l-a dat Surupăceanu, prin firma sa Eufrat SRL, la Romsilva, tot cu un buldotanc nefuncţional.

Probatoriul administrat în cauză de către procurorii DNA a arătat că utilajul a fost achiziţionat fără să se respecte legislaţia privind achiziţiile publice, a legii finanţele publice şi a legii controlului financiar preventiv propriu. Acest lucru a dus la cumpărarea unui produs inutil şi necorespunzător calitativ, cu un adaos de 1.744%, paguba în dauna Regiei Naţionale a Pădurilor ridicându-se la 8.685.695.760 de lei vechi, sumă cu care Regia s-a constituit parte civilă în cauză.

Astfel, în vreme ce utilajul fusese introdus în ţară la preţul de 6.250 de dolari în urma aşa zisei licitaţii, RNP Romsilva a plătit pentru el suma de 294.330 de dolari. Suma de 8,7 de lei reprezintă avantaj patrimonial în folosul S.C. EUFRAT S.R.L din Târgu Jiu, societate administrată de Stanciu Bogdan Florin, trimis în judecată de către procurorii DNA, alături de mai mai mulţi directori ai RNP, dar în spatele căreia se află Surupăceanu.

Fără familie

Cu ce se poate lăuda Surupăceanu în faţa alegătorilor? Cu faptul că a băgat atâţia oameni în puşcărie pentru ca el să se îmbogăţească?

Despre Surupăceanu se poate spune că nu are scrupule. Pentru binele său calcă şi pe cadavre. Că are 40 de ani şi încă nu şi-a întemeiat o familie, dar a distrus căsniciile altora, ultima dintre acestea fiind a unei femei, Liliana Mihaela. Tânăra are doi copii din tot atâtea căsnicii ratate. Când era pe punctul de a se împăca cu unul dintre foştii soţi în viaţa ei a intervenit Mugurel Surupăceanu şi speranţa ca măcar unul din cei doi copii să-l aibă pe tatăl său alături a fost spulberată. Surupăceanu a amăgit-o că o ajută să-şi finalizeze studiile liceale şi o va angaja la cabinetul său parlamentar, în cazul în care va deveni deputat. Tânăra a muşcat repede momeala lui Surupăceanu, mai ales că acesta i-a promis că o să-i deschidă şi o afacere, iar Liliana s-a abandonat în braţele sale în speranţa că va putea mai uşor să-şi întreţină copiii şi să plătească chiria apartamentului în care locuieşte împreună cu aceştia.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  28.11.2008. 10:30

Comentarii

felix m
05.06.2011. 20:26

sa nu cumva sa cumparati ceva de la acesti nesimtitii ca nu vad decat bani si atat! eu am luat de la ei un x1204 si dupa ce l-am achitat, nici nu au vrut sa-mi trimita documentele garantie si conformitate. De venit in perioda garantiei nici nu se pote discuta cu ei. ORICUM CRED CA DISPAR RAPID DE PE PIATA,PENRU CA SANT DESTUL DE NEIMPORTANTI SI FOARTE FOMISTI DE BANI!

Paul
27.02.2010. 21:56

Acest nesimtit ce conduce in fapt firma "EuroMaster" din Tg.-Jiu, mi-a vandut un tractor YTO X804. In perioada de garantie nu-mi efectueaza verificarile tehnice conform contractului spunandu-mi sa-l dau in judecata. In plus din lada de acccesorii mi-a sustras filtrele pe care producatorul le da gratis, revinzandu-mi-le la preturi exorbitante iar bara de tractiune spate dintre tirantii laterali(ce se livreaza odata cu tractorul) nu mi-a dat-o, cerandu-mi 240 lei pentru ea.
Un mare nenororcit, nu merita a sta in Parlamentul Roamaniei!!!!!!!!

unguru monica
08.12.2008. 08:55

Ar fi frumos sa ne spuneti si despre legaturile lui cu "saracu" Mischie asta l-a lansat, acum 6ani cand la pus prefect. Persoana careia i-a vandut apartamentul, Cambrea, e sora lui.

Bagiu
05.12.2008. 16:13

Asemeni celor relatate mai sus:sotia mea Basgiu Teodora a fost accidentata la REMAT de un sofer cu rude si prieteni sus pusi care il apara din umbra.In data de 21 apr 2006 B Teodora incarca tuburi oxigen impreuna cu Ciulavu GH..balan ion con auto a dat innapoi a lovit containerul in care cei doi incarcau tuburile,acesta s-a deplasat si a strivit piciorul drept al B TEODORA, a fost dusa la spital unde a stat 5 saptamani internata.nu au declarat accidentul imediat am fost eu sotul victimei sa merg la procuratura sa declar dupa o luna.Balan Ion ginerele lui TACU patron in Dragoieni,cumnat cu Tacu politist la permise auto,la randul lui prieten cu 2 procurori BAICAN SI TOMOIU,DOSARUL DE 2 Ani se invarte de la procuratura la tribunal,dosar1373.3/318/2008,din acest dosar s-au facut alte dosare,marturie mincinoasa ds 3556/p/2007 privindui pe Ciulavu GH si Gaman Mihai.ds 731/p/2008 privindu-l pe COTOJMAN A director remat,,Abuz in serviciu,,ds5693/1/2008 privindui pe procurorii Baican si Tomoiu art 246 cpp,procesul cu acestia se afla la Curtea de apel Craiova.Dovezile sunt clare,nimeni nu vrea sa le vada ,nu stiu unde sa ma mai adresez,av se feresc sa ma apere unii chiar spun ca nu doresc sa aiba probleme.Daca nu voi gasii dreptate aici voi merge pana la capat lupta o duc sub acelasi slogan ,,singur impotriva tuturor,,

ari
02.12.2008. 23:50

Acuma se intelege cine este in spatele arestarii lui Dumitru Cristea domnul deputat surupaceanu dar acuma are imunitate si DNA GORJ in spate asa ca stati linistiti ca nimeni nu o sai trimita dosarele spre judecata ca asa e in romania procurori corupti judecatori orbi si asa mai departe deci sa intelegem ca cristea este doar un pion a lui Surupaceanu de asa deputati avea nevoie romania .Hai romania ...........Si ma rog de ce presa nu intervine in cazul asta de tot rasul lumii

Marian V.
01.12.2008. 19:43

Ce bun e Surupaceanu. O sa fie primul deputat din Gorj care face puscarie. Va da astfel un exemplu ca imunitatea nu te poate salva pina la urma daca esti penal, puscariabil. Hai Romania! Hai surupaceanu ! hei, hei DNA, pe el, pe el, pe el pe Surupaceanu!

cosmin
29.11.2008. 21:14

surupaceanu la puscarie.
pacat de baiatul ala stanciu,pe care il cunosc si care e un baiat ca lumea

bani de cazare
29.11.2008. 11:56

pai i se vor servi si icre negre la celula? poate si o fetita etc... da, in cazul in care va ramane la penitenciarul din targu jiu intrebarea e: va primi bani pentru cazare la hotel (celula) sau nu, avand in vedere ca are locuinta in localitate?

Marcel S
28.11.2008. 12:07

Ce avantaje are un puscariasi care si-a facut campanie electorala visind la deputatie? Va fi el respectat de colegii detinuti ? Il vor privi gardienii mai cu ingaduinta ? Va avea televizor in celula sau poate ii va creste cota si va deveni cea mai dorita "prietena" pe camera.? Nu va mai trece mult timp si deputatul in zeghe Surupaceanu (banuiesc ca asa ii vor stiga colegii de celula - deputatul) ne va ajuta sa intelegem.
P.S. Stiti ce va fi cel mai interesant? Ca vor fi detinuti care pentru un favor culinar ii voi spune deputatului in zeghe mintindu-l : "Domnule deputat Surupaceanu eu sa stiti ca v-am votat".
Aceasta este inca o "alegorie" da nu pentru mult timp...

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: