Nepotul fostei şefe a Judecătoriei Cărbuneşti refuză să achite daune urmaşilor bărbatului pe care l-a omorât - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Nepotul fostei şefe a Judecătoriei Cărbuneşti refuză să achite daune urmaşilor bărbatului pe care l-a omorât

Nepotul fostei şefe a Judecătoriei Cărbuneşti refuză să achite daune urmaşilor bărbatului pe care l-a omorâtAlin Costinel Bătăiosu, nepotul fostei judecătoare Teofila Cojan, în trecut şefă a Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, a fost condamnat în 2001 pentru ucidere din culpă. Acesta l-a accidentat în 1998, pe trecerea de pietoni, pe Aurelian Dumitru, în vârstă de 61 de ani, din Târgu-Jiu.

Omul a decedat la scurt timp după accident, la un spital din  Craiova, iar abia trei ani mai târziu, făptaşul, în vârstă de 23 de ani, era condamnat la 3 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani. Instanţa îl obliga, de asemenea, să-i achite soţiei defunctului şi fiicei acestuia daune morale dar şi să le acopere acestora cheltuielile de înmormântare şi cele judecătoreşti, în sumă totală de 16.000 de lei. Nici astăzi, după 13 ani de la condamnare şi 16 de la comiterea faptei, autorul nu şi-a plătit datoria către Veronica şi către Aurelia Dumitru, iar, mai mult, în ciuda câtorva plângeri penale îndreptate împotriva sa are şi un cazier curat şi nici nu poate fi execuat pentru debitul stabilit în 2001 de instanţa de judecată.

,,În Gorj, poţi să mori cu dreptatea în mână şi să aştepţi, pentru vinovaţi, doar pedeapsa celui de Sus”, spune, cu amărăciune, Veronica Dumitru din Târgu-Jiu, văduva lui Aurelian Dumitru, decedat pe 17 decembrie 1998. Asta, în urma unui accident rutier stupid pentru care adevăratul vinovat nu a plătit nimic.

Veronica Dumitru, şi ea cu sănătatea în piuneze, în urma unor probleme cardiace, pentru care a fost operată la Cluj, spune că şi-a pierdut speranţa că vinovatul îşi va achita vreodată daunele stabilite de instanţă, pentru ea şi fiica ei, supuse chinului unui proces istovitor în care vinovatul a încercat să-l acuze pe defunct că era băut, în momentul producerii accidentului. ,,Am trecut, şi eu şi fiica mea, prin momente greu de descris în cuvinte, asta, mai ales, când partea adversă a venit cu un martor mincinos la instanţă pentru a demonstra că soţul meu ar fi fost băut în noaptea fatidică de 29 noiembrie 1998”, a completat Veronica Dumitru.

,,A plecat după pâine şi nu s-a mai întors..”


Pentru a înţelege mai bine cum s-au întâmplat faptele acum 16 ani, văduva Veronica Dumitru povesteşte, cu lacrimi în ochi, momentul pe care şi l-ar fi dorit schimbat. ,,Soţul meu suferise, înainte de accident, o problemă medicală la picior, mai exact o fractură. În seara de 29 noiembrie 1998, era duminica, a ieşit să se plimbe, să cumpere pâine şi ţigări. Nu a mai revenit acasă. A fost călcat pe trecerea de pietoni din faţa actualului Hotel Anna, la intersecţia cu Comuna din Paris, de către Alin Costinel Bătăiosu, şoferul având la data respectivă 20 de ani. După ce l-a acroşat pe soţul meu, acesta nici măcar nu a chemat salvarea, soţul fiind luat de un apropiat de-al acestuia, chemat la locul faptei. Nu a fost anunţată nici familia, doar poliţia. La trei săptămâni după accident, soţul fiind internat la un spital din Craiova, acesta a decedat”, a spus femeia.

Ancheta accidentului s-a făcut, în 1998, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la faţa locului primele cercetări făcându-le atunci poliţistul Ştefan Manole, de la Poliţia Rutieră. Acesta a luat şi declaraţia unui martor cheie, care a văzut că Aurelian Dumitru a fost acroşat pe trecerea de pietoni.

Procurorul de caz, exclus din magistratură


Declaraţia în cauză este făcută însă dispărută de către locotenentul Filip Cornel Petre, care s-a ocupat de dosar din partea Biroului Cercetări Penale al Poliţiei Târgu-Jiu.  Ancheta coordonată  de poliţiştii Manole şi Filip a primit avizul procurorului de caz Teodor Sichitiu, cel care în 2007 a fost exclus din magistratură printr-o hotărâre a CSM. Acesta a fost, culmea, exclus din magistratură pentru o faptă comisă tocmai în 1998, în anul în care a condus cercetările pentru accidentul care l-a avut drept victimă pe Aurelian Dumitru.

Atunci Sichitiu a comis fals intelectual eliberând sub antetul şi ştampila procuraturii o adresă unui învinuit, adresă care nu conţinea date reale. Dosarul falsificat de Sichitiu privea autorul unui accident de circulaţie mortal, care, din cauza înregistrării sub un număr fictiv, a fost soluţionat cu scoatere de sub urmărire penală a şoferului.
Dosarul lui Bătăiosu este însă aşa de ,,bine făcut” încât fiica şi soţia victimei nu apar în acestea ca şi părţi vătămate. Nici măcar nu sunt audiate de către procurorul de atunci, Sichitiu. De altfel, cele două, după decesul lui Aurelian Dumitru, apar la instanţa de fond, şi sunt prinse în dosarul penal care privea trimiterea în judecată a lui Alin Costinel Bătăiosu pentru ucidere din culpă. Cele două solicită instanţei daune morale şi achitarea de către autorul accidentului a cheltuielilor de înmormântare a defunctului. Dosarul este judecat la Judecătoria Târgu-Jiu de către magistratul, pensionat în 2009, Grigore Fugaru.

Judecătorul Fugaru îl condamnă cu suspendare pe făptaş

Sentinţa dată de instanţa de fond este în favoarea victimei, autorul accidentului primind însă doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familia defunctului nu este însă de acord cu sentinţa prea blândă şi o atacă la Tribunalul Gorj. Aici cauza este casată şi trimisă la rejudecare. ,,În apel, sentinţa lui Fugaru este casată iar dosarul este dat spre rejudecare.

Ajunge pe masa judecătorului Dumitru Păsărin şi a procurorului Dumitru Bocşan”, explică Veronica Dumitru, care nemulţumită de felul cum se face ancheta judecătorească în dosar, cere strămutarea acestuia la o instanţă din Hunedoara. ,,La Târgu-Jiu, autorul accidentului aduce la bară un martor mincinos care încearcă să spună instanţei că soţul meu ar fi fost băut la momentul producerii accidentului. Cu chiu cu vai demontăm însă declaraţiile, asta în timp ce procurorul Bocşan stă impasibil şi nu-i adresează acestuia vreo întrebare. Respectivul este amendat, în final, pentru mărturie mincinoasă. Reuşesc însă să strămut dosarul la Hunedoara”, mai povesteşte femeia.

3 ani de închisoare cu suspendare pentru nepotul ex-judecătoarei


Văduva primeşte la Tribunalul Hunedoara o altă sentinţă pentru Bătăiosu, reuşind să strămute dosarul pentru că autorul avea rude cu poziţii înainte în justiţie. Mai exact, acesta era nepotul preşedintei Judecătoriei Cărbuneşti, Teofila Cojan. Pensionată la câţiva ani mai târziu, dar intrată în avocatură cu o pensie de lux, fosta magistrată ajunge în 2009 să fie trimisă în judecată pentru trafic de influenţă. Asta s-a întâmplat însă după ce nepotul său a fost ,,spălat” de magistraţii din Gorj.

Prin sentinţa dată de instanţa din Hunedora, rămasă definitivă la Curtea de Apel Alba ,,în data de 20.09.2001, Bătăiosu a fost condamnat pentru ucidere din culpa la 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 5 ani, suspendare motivată că trebuia să achite despăgubirile civile, văduvei şi fiicei, minoră la data accidentului”. Mai exact, văduva trebuia să primească de la autorul accidentului suma de 12.000 de lei, cam 5000 fiind despăgubiri morale pentru aceasta, restul fiind cheltuielile de înmormântare, în timp ce fiicei trebuia să-i achite alţi 4000 de lei. Din nefericire, nici la 16 după accident, Bătăoisu nu a achitat banii familiei îndoliate.
   
Bătăiosu, a încălcat termenul de încercare

Făptaşul nu numai că nu simte însă cei trei ani de condamnare cu suspendare, ci chiar mai comite alte fapte în termenul de încercare de 5 ani. ,,Acesta ajunge în 2005 să fie angajat la o firmă din Covasna, director de vânzări pe zona Olteniei. În ciuda faptului că avea condamnarea în cauză, acesta este angajat la firma respectivă, asta ,probabil, şi pentru că mama sa, Teofila Bătăiosu, lucra la Direcţia Finanţelor Publice Gorj. Am aflat atunci că angajarea s-a datorat şi faptului că în cazul lui Bătăiosu nu s-a operat nimic în cazierul acestuia.

La toate audienţele şi sesizările făcute, după ce am aflat asta, adică la IPJ Gorj, Serviciul Cazier şi la Parchetul Gorj, mi s-a motivat că pentru făptaş a intervenit reabilitarea de drept a acestuia, fiindu-i operată în fişa de cazier direct de cei de la acest serviciu. Asta fără să existe hotărârea instanţei de executare şi fără ca ucigaşul sa ne fi achitat macar un leu din sumele stabilite ca daune morale şi despăgubiri civile”, susţine Veronica Dumitru. Mai mult, femeia susţine că autorul accidentului comite alte fapte penale, pe perioada termenului de încercare, dar scapă de acuze deşi cauza ajunge pe rolul Judecătoriei din Covasna. ,,A fost acuzat de abuz, fals şi înşelăciune, în perioada de încercare, dar a a fost achitat de această instanţă”, spune femeia.

În ciuda faptului că văduva a sesizat, la adresa organelor judiciare din Gorj, noile acuzaţii la adresa lui Bătăiosu, aceasta nu primeşte niciun câştig de cauză. ,,A fost protejat de procurorul Emil Moţa, acum procuror la Craiova, pe motiv că faptele de fals şi înşelăciune săvârşite în decembrie 2001-ianuarie 2002, legat de sustragerea unei despăgubiri de la Asirom, prin rezoluţia 1505/P/2003 s-au prescris faptele”, mai spune văduva.

Ultima sesizare, la Parchetul Târgu-Jiu

Fiica defunctului face o sesizare la Parchetul Târgu-Jiu în 2014, mai exact pe 13 martie, împotriva lui Bătăiosu, de la care nu a recuperat banii stabiliţi de instanţa hunedoreană, nici după 13 ani de la sentinţă. Deşi a aflat că respectivul ar lucra la o bancă din Târgu-Jiu, mai exact la OTP Bank, nu reuşeşte să-i facă executare pe suma de 16.000 de lei. ,,Fiica mea i-a făcut lui Bătăiosul o plângere la Parchetul local, în martie, în aprilie au audiat-o, dar nu mai ştim nimic de dosar. Ştim că cercetările s-au făcut de poliţistul Cristian Dochian, noi cerând recuperarea banilor. Nu i-am primit din 20 septembrie 2001”, a completat văduva.

Astfel deşi Dumitru Aurelia Elena a făcut plângerea respectivă, în lipsa unui răspuns al procurorilor nu a recuperat, nici acum, banii solicitaţi. ,,Mi-am pierdut speranţa, soţul meu a murit degeba iar Bătăiosu a avut tupeul să încaseze şi o poliţă RCA de la ASIROM, pe motiv că a fost victima accidentului din 1998. A profitat de faptul că noi, familia, nu am aflat de acest aspect, şi, se pare că el a luat 30.000 de lei de pe urma accidentului provocat de el. Acesta a solicitat banii la firma de asigurare şi i s-au dat fără nici un refuz. Numai Dumnezeu ne mai poate face dreptate”, a conchis dezamăgită femeia, încrezătoare doar în justiţia divină.

Alin Costinel Bătăiosu nu a putut fi contactat pentru un puct de vedere legat de acuzaţiile care i se aduc.  
 
MIHAI CĂLINESCU
     

Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  24.11.2014. 23:25

Comentarii

Tom Welling
26.11.2014. 23:00

N-are ce sa-i mai faca. Poate sa faca plangere si la Inalta Poarta acum, e prea tarziu. Datoria s-a prescris de mult.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: