Candidatul portocaliu Vişoianu reprezintă interesele oligarhilor ruşi - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Candidatul portocaliu Vişoianu reprezintă interesele oligarhilor ruşi

Candidatul portocaliu Vişoianu reprezintă interesele oligarhilor ruşi

Corneliu Vişoianu, consultantul grupului de investitori despre care se spune că va realiza termocentrala de la Sărdăneşti-Plopşoru, nu a dezvăluit până acum numele acestuia deşi, vehiculează cifre privind valoarea investiţiei şi capacitatea de producţie a acesteia în conferinţele de presă ale partidului din partea căruia candidează pentru un loc de deputat. Întrebat dacă oligarhii ruşi care se află în spatele firmelor Global Internaţional 2000 şi Ziomar sunt posibilii investitori de la Plopsoru, Vişoianu a declarat că nu a auzit până acum despre acestea şi nu ştie dacă banii pentru intens mediatizata termocentrală vin din Est.

Dar, s-o luăm cu începutul…

IMGP7383Cu câţiva ani în urmă, mai exact în 2005, cel mai mare combatant al „băieţilor deştepţi” din energie, printre care şi Energy Holding, era Marin Condescu. Pe atunci, paginile ziarelor erau pline de atacurile lui Condescu la adresa Energy şi nu numai. În timp acestea s-au atenuat şi, în cele din urmă, s-au stins. Unul dintre motive a fost sponsorizarea substanţială, de jumătate de milion de euro annual, pe care Energy Holding o face la echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, al cărui preşedinte este Condescu. Deşi aceşti bani „provin din afacerile cu energie care secătuiesc statul”, cum spunea, la acea vreme, Condescu, acest lucru nu-l mai deranjează în prezent, reprezentantul minerilor fraternizând cu cei care, până nu demult, reprezentau duşmanul economiei gorjene.

Mai mult, Condescu a jucat un rol important în hotărârea celor de la Energy Holding de a construi o termocentrală la Sărdăneşti şi s-a implicat, alături de omul de casă al acestora, Gheorghe Sotir, în achiziţionarea unui teren de 70 de hectare la Plopşoru, lucru confirmat de autorităţile locale, pentru Scandal de Gorj, în urmă cu câteva luni. De atunci, rareori s-a mai amintit prin presă de mega-investiţia de la Sărdăneşti, dar…

Apare Vişoianu

Odată cu stabilirea candidaţilor democrat-liberali pentru alegerile de la sfârşitul acestei luni, în Gorj şi-a făcut apariţia un anume Corneliu Vişoianu şi povestea construirii termocentralei a fost readusă în atenţia opiniei publice. Despre Vişoianu s-a spus că a fost impus pe listele PD-L de către Marin Condescu, prin prisma prieteniei acestuia cu

Bogdan Buzăianu, bossul de la Energy Holding. De altfel, Vişoianu a fost numit în urmă cu doi ani general manager la Energy Consult, o altă firmă a lui Buzăianu, după ce în 2004, cei doi, se ocupaseră de campania electorală a PNL Prahova, fieff-ul lui Dinu Patriciu prin firma B&C Consulting. Firma fusese înfiinţată de Buzăianu şi Vişoianu, pe care-l chema, la acea vreme, Corneliu Silviu Zugravu Zamfirescu şi avea sediul pe strada Edgar Quinet, nr. 7, acolo unde se afla şi sediul Marii Loje a Romaniei, condusă de aceeaşi Buzăianu şi Vişoianu, ca pro-mare mason, respectiv, mare maestru. La aceeaşi adresă a figurat şi vechiul sediu al Energy Holding.

Legăturile cu Rusia

Presa centrală a relatat în urmă cu un an despre legăturile lui Buzăianu cu Boris Golovin, un fost ofiţer al GRU - seviciul de spionaj al Armatei Roşii - acţionar majoritar în Global Internaţional 2000, care reprezintă în România interesele lui Oleg Deripaska şi Igor Ziuzin, doi mari oligarhi ruşi. Firma Global Internaţional, despre care spune că s-a înfiinţat ca să pregătească terenul pentru investiţii în ţara noastră ale unor mari companii ruseşti are sediul chiar în clădirea fostei misiuni comerciale sovietice.

Boris Golovin era prezentat ca fiind reprezentantul firmei ruseşti ZIOMAR Engineering Company, firma care face parte dintr-un consorţiu numit EM Alliance-Atom. În acest consorţiu, statul rus, prin firma TVEL Atomoenergomash, deţine 51% din acţiuni. EM Alliance-Atom este un gigant rusesc activ în domeniul energiei nucleare. Golovin este legat şi de un alt scandal răsunător ce a avut loc în Romania: afacerea Sunoil. Grupul de firme Sunoil a făcut afaceri cu petrol şi s-a aflat în centrul unui scandal referitor la sponsorizarea Partidului Democrat.

Anul trecut, aceeaşi Global Internaţional anunţa că intenţionează să construiască o termocentrală la Galaţi, împreună cu compania italiană Enel, şi a achiziţionat, în acest sens, 37 de hectare de teren însă, până acum nu s-a concretizat nimic.

Legăturile dintre Golovin şi Buzăianu sunt vechi

O altă companie a lui Golovin, Romcar Russian Busses, are sediul chiar în casa lui Bogdan Buzăianu din zona Piaţa Aviatorilor.

Golovin deţine la Reşiţa o uzină care asamblează autobuze ruseşti, în afacere participând şi fosta societate de stat UCM deţinută, neoficial, de Bogdan Buzăianu.

Golovin a declarat într-un cerc restrâns că a intermediat aducerea unei turbine energetice din Rusia pentru firma VA Tech, reprezentată de Buzăianu, care a fost montată la Porţile de Fier, în cadrul controversatului contract de retehnologizare.

Vişoianu tace mâlc!

Despre toate astea se face că nu ştie nimic Corneliu Vişoianu, partenerul „băiatului deştept” Buzăianu şi una din săgeţile lui Condescu în politica portocalie locală.

Dacă această teorie se va confirma vom vedea în scurt timp, după cum promite candidatul PD-L, adică la demararea lucrărilor la termocentrala de la Sărdăneşti.

Până atunci, candidatul portocaliu e preocupat să dezmintă, în oficiosul partidului, zvonurile conform cărora, odată cu construirea termocentralei de către „băieţii deştepţi”, ar dispărea cele existente la Rovinari şi Turceni, şi aceasta va funcţiona cu lignit din Gorj nu cu cărbune adus din import.

Având în vedere însă că, Global Internaţional este unul dintre principalii furnizori de cărbune rusesc, printre clienţii săi numarându-se termocentralele de la Deva, Iaşi sau Suceava, rămâne de văzut cât de bun va mai fi lignitul Gorjului.

Claudiu MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  09.11.2008. 21:21

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: