PERLA CERNEI, casă de vacanță cu fonduri europene pentru familia unor sus-puși din Mehedinți! Ministerul Turismului, sesizat să verifice ,,pensiunea” din Gorj
Un craiovean a sesizat organele statului, în urmă cu doi ani, în legătură cu o serie de ilegalități care s-ar fi petrecut în comuna Padeș, la Cerna Sat, locul în care o familie cunoscută din Mehedinți, ea director de liceu, el directorul Direcției Silvice, și-a construit, în perioadă 2013-2017, o pensiune agroturistică, prin fonduri europene. Cetățeanul reclama faptul că, beneficiara unei finanțări de peste 100.000 de euro nu ar fi respectat contractul cu AFIR, motiv pentru care pensiunea agroturistică a devenită casă de vacanță. Sfidând legea, directoarea liceului din Halînga este, și acum acuzată, că nu a angajat cele 4 persoane cu care s-a obligat prin contract, ci ține la vilă un bătrân fără forme legale, care locuiește într-un vagon instalat în curtea pensiunii.
Nicolicoiu Mihaela-proprietar Perla Cernei
Nicolicioiu Mihaela, directoarea Liceului Tehnologic Halînga, din Mehedinți a cumpărat un teren în suprafață de 1374 de mp în în 2 mai 2012, în Cerna Sat, comuna Padeș. La data de 3 mai 2012, adică o zi după, și-a făcut deja, la noua adresă, carte de identitate, stabilindu-și domiciliul la Padeș, deși acolo avea, practic, doar un teren. La 200 de metri de terenul cumpărat, aceasta mai deținea o casă de vacanță în construcție, conform propriei declarații de avere, spunând că din 2009 lucrează la aceasta, nici în prezent lucrarea nefiind finalizată.
Această casă de vacanță stă, de altfel, în aer, deoarece construcția nu are și un teren sub aceasta. Mai exact, proprietara vilei a construit pe un teren care nu se regăsește în declarația sa de avere, lucru sesizat de același reclamant, la ANI, în urmă cu cinci ani de zile.
Contractul de finanțare al investiției ulterioare din Cerna Sat este semnat pe data de 24 iulie 2013, la un an după cumpărarea terenului. De altfel, pe 27 mai 2013, Nicolicioiu Mihaela înființează un PFA, prin intermediul căruia cere finanțare 100.000 de euro din FEADR, măsura 313, și obține contractul, pensiunea începând să fie ridicată.
Construcția finanțată cu fonduri europene în valoare totală de 117.035 de euro, a fost suportată de proprietară doar în cuantum de 17.555 euro.
Ultima tranșă de bani, aceasta îi primește pe Programul Național de Dezvoltare Rurală la data de 25 aprilie 2017, moment în care ea trebuia să angajeze 4 persoane, lucru care nu se întâmplă și, mai mult, să domicilieze permanent în pensiunea sau în apropierea ei, dar în localitate.
Porțile deschise, personal ioc!
În schimb, proprietara deschide pensiunea pentru turiști dar, fără personal de deservire, lucru recunoscut de aceasta într-o declarație dată la DNA, după ce împotriva ei dar și împotriva AFIR se depune, în martie 2018, o plângere penală.
Cel care face denunțul este un cetățean din Craiova care ajunge la pensiune în calitate de turist. Omul este primit de paznicul pensiunii, cunoscut în zonă drept ,,nea Ghiță“ care susținea că ar fi salariat cu acte în regulă la vilă, lucru care se dovedește eronat potrivit declarației ulterioare a proprietarei pensiunii, făcute în fața procurorului DNA.
Turistul a stat acolo foarte puțin, s-a cazat pentru 100 de lei, nu a primit bon fiscal, a considerat că pensiunea este improprie neavând apă caldă și nici stația de epurare a apei prevăzute în proiect. Acesta a mai fost anterior acelei date în zonă, și a fost poftit să fie cazat, dar a refuzat.
Cetățeanul susține că a reclamat situația din pur spirit civic, necunoscând proprietara, de care a aflat apoi cu ce se ocupă. Acesta îl cunoștea, în schimb, pe soțul respectivei ca director al Direcției Silvice Mehedinți, și din presa locală care a relatat despre acesta că este mason.
DNA a clasat cauza în mai 2019!
După ce a cercetat un an faptele sesizate în dosar, procurorul Robert Nicolicescu de la DNA Craiova a decis însă să claseze cauza în 31 mai 2019, considerând că proprietara nu ar fi uzat de documente ori declarații false, inexacte ori incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri UE.
Fragment din declarația proprietarei date la DNA-25 februarie 2019
Reclamantul a atacat, recent, ordonanța de clasare, dosarul aflându-se încă la DNA Craiova. Acesta a sesizat și AFIR București, DLAF București, Centrul Județean AFIR Gorj și Ministerul Turismului considerând că finanțarea primită de beneficiara respectivă nu și-a atins scopul pentru care a fost acordată suma din fonduri europene.
În ce îl privește pe Ghiță și acum muncește la pensiunea soților Nicolicoiu, asta deși în una dintre iernile trecute a fost la un pas să fie mâncat de lupi. Aceștia au mâncat câinii pensiunii.
Recomandă acest articol:
02.07.2019. 06:00
Comentarii
Doljenii vor multe favoruri la cazarea dar la plata ba. Om nesimțit care nu a făcut nimic în viața, știe doar sa reclame. Vin cu cepa in piața și apoi merg la pensiune ăștia sunt oamenii nespălați, puturoși și prete tipei. Rușine golanule !
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu