Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 69 - 5 - 11 august 2005 - Arhivă - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Arhivă · Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 69 - 5 - 11 august 2005

Arhivă Scandal de Gorj - Numarul 69 - 5 - 11 august 2005

Sub mandatul primarului Dorin Filip

Orasul Rovinari - se afla pe calea sigura a modernizarii

Primarul orasului Rovinari, jr. Dorin Filip, a atins o parte importanta din obiectivele pe care si le-a propus atunci cand a obtinut votul eletoratului rovinarean. Desi situatia bugetara a primariei era, acum un an, destul de dificila, noul primar nu a stat cu mainile in san inca de atunci si a gasit noi solutii pentru finantarea proiectelor pe care si le propusese. si asta concomitent cu scutirea de impozite a circa 2.000 de familii care aveau o stare materiala precara!

Majoritatea blocurilor din Rovinari au fost construite dupa practicile economiei comuniste, in care conta cantitatea si mai putin calitatea. Astfel ca uzura si-a pus repede amprenta pe aceste imobile. Cea mai mare parte dintre cetatenii care locuiesc la etajele superioare simteau, in propria casa, capriciile vremii. Infiltratiile de apa de pe acoperis facusera viata grea multor rovinareni. Asta pana cand s-a realizat, intr-o prima faza, hidroizolatia la 40 de blocuri.

O stare de fapt asemanatoare o traiau si locuitorii de la parterul catorva blocuri. Imobilele respective aveau subsolurile inundate. sapte dintre acestea au beneficiat de refacere integrala, astfel ca igrasia si mirosurile neplacute au disparut.

Politica pe care a abordat-o Dorin Filip este una care, intr-o mare masura, vine in sprijinul cetatenilor cu o stare materiala precara. Pentru cei mai defavorizati dintre acestia au fost construite 10 adaposturi temporare. Aceste „camine sociale” au fost complet utilate si pentru 3 luni de zile pot adaposti in mod gratuit persoane aflate in imposibilitatea de a-si procura o locuinta sau de achita cheltuielile de intretinere ale acesteia.

Persoanele varstnice nu au fost nici ele uitate. In Rovinari a fost infiintat un club dedicat exclusiv acestei categorii de locuitori. „Clubul Varstnicilor” ofera tuturor celor care il frecventeaza posibilitatea unei consultatii medicale gratuite. De asemenea, aceste persoane pot beneficia de diverse modalitati de petrecere a timpului liber. Persoanele varstnice pot pleca in excursii sau pot desfasura diverse alte activitati recreative chiar in incinta clubului. In fiecare zi, acestea pot veni pentru a citi ziarele sau pot consuma gratuit o cafea sau un ceai. In acest mod batranii pot fugi de singuratate si se pot simti apreciati de societate, dupa zeci de ani in care si-au adus contributia la buna functionare a ei.

Domeniul sanitar nu a fost nici el neglijat de actualul primar. Spitalul din Rovinari a fost modernizat si se afla in continuare pe lista de investitii a conducerii primariei. Tot pentru aceasta unitate spitaliceasca, in urma demersurilor personale ale edilului Dorin Filip, a fost primita o donatie din Germania, care a fost evaluata la peste un miliard de lei (ROL). Donatia a constat in aparatura medicala si obiecte utile unei bune desfasurari a activitatii din aceasta institutie.

In viitorul apropiat alte doua proiecte se vor materializa. In luna august este estimat a fi finalizata modernizarea Bulevardului Minerilor. In acest mod se mai face un pas pe calea modernizarii orasului Rovinari si a construirii, in timp, a unui aspect occidental pentru aceasta urbe. Tot in acest sens pe lista de prioritati se mai afla si realizarea unei piete moderne precum si a unui strand.

In luna ianuarie a anului viitor se vor primi banii pentru demararea lucrarilor de constructie la doua blocuri ANL. Fondurile au fost deja aprobate de ministerul de resort (Ministerul Transporturilor si Locuintei), iar in cel mai scurt timp posibil circa 70 de familii tinere din Rovinari vor beneficia de apartamente moderne. Acelasi minister, in urma demersurilor efectuate de edil, a dispus acordarea de fonduri pentru refacerea fatadelor a sapte blocuri din Rovinari.

La un an de la preluarea functiei de primar, Dorin Filip se poate mandri deja cu realizarea a unei parti insemnate din obiectivele propuse. Vicisitudinile naturii au mai incetinit un pic din ritmul impus de edil in realizarea obiectivelor prioritare pentru localitate, dar urmarile inundatiilor din aceasta primavara au fost neutralizate si s-au luat masuri pentru preintampinarea mai eficienta a unor astfel de evenimente nedorite.

Iluminatul public al orasului finantat, in premiera nationala, de B.I.R.D.

Pentru prima data in tara noastra, eficientizarea iluminatului public al unei localitati este asigurat de banii Bancii Internationale de Reconstructie si Dezvoltare(B.I.R.D.), gestionati de Fondul Roman pentru Eficienta Energiei(F.R.E.E.). In urma demersurilor primarului orasului Rovinari, Dorin Filip, F.R.E.E. a aprobat finantarea proiectului privind eficientizarea iluminatului public. F.R.E.E. a acceptat in premiera colaborarea cu o autoritate publica locala, Fondul avand pana in prezent doar parteneri privati.

Fondul propune un nou concept prin care modernizarea sistemului de iluminat se finanteaza din valoarea economisita la factura de energie. Aceasta presupune ca beneficiarul sa contracteze un credit pentru achizitionarea de sisteme de iluminat puternice dar economice, care sa fie rambursat din diferenta valorica de la diminuarea facturii de energie electrica. In cazul iluminatului public din orasul Rovinari, primaria va contracta un credit de 100.000 dolari pe o perioada de 4 ani. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de echipament electric care va permite un iluminat eficient dar mult mai ieftin. Creditul va fi rambursat tocmai din diferenta dintre valoarea facturii la energie electrica din perioada premergatoare eficientizarii iluminatului si cea care va fi emisa dupa modernizare. Astfel, costurile acestui proiect sunt practic reduse la zero, iar dupa rambursare va exista si un profit al primariei.

Dorin Filip sustine ca „la sfarsitul lunii august orasul Rovinari va avea aerul unui mic Las Vegas. Va fi primul oras din Romania care va avea un iluminat modern si eficient, cu costuri foarte mici“. Edilul confirma ca „fiecare coltisor al Rovinariului va fi iluminat“.

• Dumitru Dumitriu

Licitatie cu miros de ilegalitate la Licurici

Elena Bobic, primarul comunei Licurici, a atribuit printr-o licitatie dubioasa, o balastare de drumuri in doua sate unei societati care are un singur angajat.

Aparitia unor deficiente in caietul de sarcini a amanat initial desfasurarea licitatiei insa, la doar cateva zile problema s-a rezolvat in favoarea SC Criogen SRL Tg-Jiu.

Elena Bobic spune ca licitatia este legala si nu a fost contestata de ceilalti participanti.

Primaria comunei Licurici a organizat pe data de 11 iulie o licitatie pentru balastarea a 7 km de drum in satele Licuricii de Sus si Totea. Pentru cele 180 de milioane de lei urmau sa liciteze mai multe firme invitate de primarie, numai ca unul dintre reprezentantii societatilor comerciale a sesizat faptul ca in caietul de sarcini nu se regaseste cantitatea de lucrari. In aceste conditii, cei de la primarie au hotarat amanarea licitatiei urmand ca dupa intocmirea corecta a caietului de sarcini, firmele sa fie reinvitate.

Peste numai cateva zile lucrarea a fost atribuita SC Criogen SRL Tg-Jiu, fara ca societatile invitate initial sa stie de data la care s-a desfasurat licitatia. Surse din cadrul primariei sustin ca o persoana a venit cu trei oferte de la tot atatea firme si Criogen a fost desemnata castigatoare.

Unul dintre imputernicitii firmelor invitate de primarie a declarat ca va depune plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Tg-Carbunesti impotriva primarului Elena Bobic. “Am contestat licitatia la doua ore dupa desfasurarea acesteia si am primit raspuns ca fax-ul trimis de societatea noastra nu a fost luat in calcul de catre comisia de licitatie. Noi am specificat clar ca nu participam la licitatii ilegale pentru ca era clar o neregula la mijloc. Provenienta materialelor trebuie justificata, ori in caietul de sarcini nu se specificau cantitatile de balastru ce trebuie folosite. Vom depune plangere penala in acest sens.”

Elena Bobic a declarat ca licitatia nu a fost contestata: “Licitatia a fost castigata de Criogen, de o doamna Valceanu si n-au fost probleme”.

Delapidare la Pestera Muierii

Doi ghizi de la Pestera Muierii din Baia de Fier sunt in prezent cercetati de politia orasului Novaci pentru delapidare. Ion Radoi si Valentin Duboiu sunt cercetati deoarece acestia luau biletele de la turisti dupa terminarea turului prin pestera, iar apoi le repuneau in vanzare. Desi acest lucru se pare ca se cunostea de personalul primariei Baia de Fier, primarul Constantin Mihutescu a facut plangere la politie impotriva celor doi abia dupa ce cineva din presa i-a atras atentia. In prezent politia efectueaza proba traseologica a biletelor pentru a se dovedi daca biletele repuse in vanzare se potrivesc cu cotoarele. Cercetarile in acest caz ar putea fi extinse, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu si asupra functionarului din primaria Baia de Fier in a carui subordine se aflau cei doi.

• Radu Ciocoiu

112 - Politia in actiune

SEX ORAL CU O MINORA

Cinci subordonati ai Serviciului Politiei Rutiere si unul al Politiei Municipiului Tg-Jiu si-au indulcit ultimii ani cu partide de sex oral, pe care le-au trait la maxim alaturi de o minora recunoscuta unanim ca profesionista in domeniu. Din gura in gura, fetei i s-a dus buhul ca isi cunoaste meseria si a devenit apreciata de catre politisti, oameni de afaceri, baieti de bani gata, fotbalisti, artisti si o pleiada de angajati ai unor institutii publice .

De la 15 ani, Sorina a potolit hormonii unor politisti cu neveste si copii acasa, dornici sa alunge monotonia unui serviciu la stat si a unei casnicii plafonate, printr-un sex oral gratis. Despre plata nici gand, ca doar era vorba de organul statului, ce trebuie respectat si tratat cu toata consideratia, fara a ridica vreo pretentie, ci doar “nivelul de…trai”.

Ajunsa la 18 ani, proaspat impliniti, Sorina se poate lauda ca, in prezent, cunoaste natura umana in profunzime, mai ales a politistilor, functionari platiti sa apere minori de abuzurile sexuale, nu sa-si experimenteze fanteziile pe ei.

Posea – politist de cursa lunga

Sorina l-a cunoscut pe subcomisarul Sergiu Posea la varsta de 15 ani, intr-un bar din Tg-Jiu. Politistului i s-au trezit rapid poftele carnale, asa ca a dus-o pe minora pe centura orasului, loc recunoscut, de altfel, in randul celor care practica sexul de ocazie. Pe baza unor promisiuni de genul “daca ai nevoie sa te ajut cu ceva, apeleaza cu incredere” Posea si-a primit portia de sex oral de foarte multe ori si de fiecare data gratis. Eventual platea consumatia atunci cand mai stateau la un suc inainte de a trece la actiune, dar niciodata n-a dat bani. Toate intalnirile dintre fata si politist, ca si actul in sine s-au consumat in masina acestuia.

In ultima vreme, din lipsa de timp, sau poate pentru ca fata a devenit majora si nu mai intereseaza, Sergiu Posea n-a mai apelat la serviciile Sorinei. Insa, intr-un eventual top al politistilor care s-a bucurat de maiestria tinerei, Posea conduce cu detasare, fiind considerat de catre Sorina ca un mascul de cursa lunga.

Contactat telefonic pentru a comenta cele afirmate de fata, subcomisarul Posea a declarat: “Raspunsul meu este nu. Eu sincer nu am avut de-a face cu aceasta persoana. N-am intretinut in nici un caz relatii sexuale cu ea. Raspunsul este categoric nu. Nu pot sa spun ca da, atata timp cat nici nu stiu cine-i persoana. Va spun sincer, poate din vedere o cunosc, dar asa dupa nume, nu.”

Sanda – pofticios si rusinos de rapid

Sorin Sanda, agent la Politia Municipiului Tg-Jiu, poate fi considerat de departe marea dezamagire a “bravilor” politisti. Sorina spune ca agentul cedeaza repede in fata priceperii ei si in mai putin de 3 minute capituleaza fara drept de apel. Sanda apeleaza si acum la Sorina, desi are acasa o sotie tanara si proaspata pe deasupra, avand in vedere ca e cea de-a doua pe lista cuceririlor legale ale politistului. Ultima intalnire intre ei a avut loc in urma cu doua zile si a fost stabilita rapid la telefon, mai ales ca Soso, cum e alintat politistul, a rugat-o pe Sorina in cateva randuri sa mai aprinda, din cand in cand, si in el focul “pasiunii”. Desi, era in comuna Balesti si nu prea avea semnal la telefon, Sanda nu s-a lasat pana n-a priceput toate detaliile: “La 10.00 in fata la F.T.E. E bine? Zii tu? La 10.00 e bine? La 10.00, acolo in fata. Deci, la 10.00…” Sorin Sanda a demonstrat ca este un om de cuvant si mai devreme cu 3 minute decat ora stabilita s-a prezentat la locul intalnirii. si-a facut aparitia intr-un Renaul Laguna cu numarul de inmatriculare TM-09-GAE, s-a intalnit cu fata si din fata de la F.T.E. a plecat pe Aleea Teilor, a mers pe str. Agriculturii, iar la intersectia cu Savinesti a virat spre stanga pana in apropiere de Remat, adica pe un drum infundat. Politistul a confirmat si ca Sorina a avut dreptate cu privire la rapiditatea cu care se desfasoara totul. Dupa putin timp, el a plecat multumit si un pic grabit. Nu de alta, dar il astepta nevasta pe terasa unui restaurant din Tg-Jiu, dupa cum chiar el i-a precizat fetei.

Sanda a negat ca ar cunoaste-o pe Sorina, precizand ca: “ Nu, nu, nu! Sigur, nu! Aseara am trecut prin zona F.T.E., dar n-am fost cu dansa. N-o cunosc.”

Sorina – inspiratia orala a politiei rutiere

De-a lungul ultimilor trei ani, pe langa Posea si Sanda au mai fost si altii. De exemplu, agentul Cristian Stroe, care a intrat in schema in urma cu aproximativ doi ani. Partidele de sex oral, pentru ca doar asta accepta Sorina sa faca, au avut loc tot in masina clientului si tot la periferia orasului, langa barajul din apropiere de Dealul Targului. Nici Stroe n-a platit serviciile, asa cum nici colegii sai n-au facut-o. El n-a raspuns la telefon pentru a-si spune parerea fata de acuzele aduse.

Similitudinea modului in care au decurs toate intalnirile intre politisti si tanara, duce cu gandul la faptul ca, poate, colegi fiind, discutau dimineata la cafea sau inainte de operativa, ce minore s-au mai lansat si au capatat experienta pe piata sexului oral din Tg-Jiu. si mai ales, care dintre ele pot fi impresionate atat de tare incat sa presteze moca.

Aurel Leustean si Marius Giura, au uitat si ei de statutul politistului si de moralitatea omului in uniforma pentru cateva partide de placere maxima alaturi de Sorina.

Agentul Leustean a reactionat destul de virulent la intrebarile noastre: ”D-le dumneata esti serios, sau nu? Fiti atenti ca eu va inregistrez, pe cuvant. Eu am familie, am copil. Sa stiti ca am numarul. De unde ziceati ca sunteti? O sa va caut. Chiar m-ati deranjat sa stiti. Pe cuvant ca m-ati deranjat si chiar mi-ati dat foc. Chiar nu mi-a picat bine intrebarea asta deloc. Eu sunt om serios, d-le. Sincer chiar m-ati suparat. Vreau sa o cunosc si eu pe asta, pe nesimtita asta. Nimeni nu m-a vazut pe mine niciodata cu altcineva in oras, decat cu familia mea. Chiar ma supararati grav de tot. Nici nu stiu cine-i asta. Maine dimineata la 8.00 sunt la dvs. Va spun, ma judec cu dvs. Eu sunt om serios, nu sunt papagal. ”

Agent sef Giura a raspuns scurt si sec: “Nu, n-am intretinut relatii sexuale cu ea”. Confirmandu-i-se ca exista declaratiile fetei, Giura a replicat: “Ar fi chiar culmea”.

Agentul Dan Trusca s-a dovedit a fi un pic altfel fata de ceilalti. Tanara spune ca acesta i-a propus mai mult decat satisfacerea poftelor sale carnale pe cai orale. Atins de un fior care i-a cutremurat inimioara, politistul a avansat ideea ca Sorina sa-i devina prietena pentru ca: ”Vreau sa stai cu mine. Iubita, ma suni cand ai tu nevoie, dar vreau sa stai cu mine.” Ca sa-si dovedeasca buna credinta s-a oferit sa-i dea si bani daca are nevoie si chiar sa-i cumpere haine. Presupusele sentimente nu l-au impiedicat sa-si foloseasca masina, Gj-98-TID, pe post de budoar pentru a se elibera hormonal, in urma interventiilor orale ale Sorinei. Agentul n-a raspuns la telefon pentru a-si putea exprima un punct de vedere.

De pe centura in birourile politiei

Anumite birouri din cadrul IJP au si ele o fixatie pentru Sorina, dar cu o alta conotatie decat sexuala. Biroul Crima Organizata si Antidrog desfasoara in acest moment o ancheta in care tanara este martor intr-un dosar in care mai multe persoane sunt acuzate de incalcarea Legii 678/2001, legea prevenirii si combaterii traficului de persoane. Prima data cand Sorina a intrat in contact cu reprezentantul acestui birou, inspector principal Mirel Pasarelu, a fost in luna ianuarie 2005, cand fata nu implinise inca 18 ani. Ea a fost invitata la politie impreuna cu mama sa, dar aceasta a asteptat la poarta institutiei, nefiind lasata sa participe la discutii. Timp de 3 ore in sediul politiei si alte 2 ore la Parchet, Sorina a fost intrebata de preocuparile a mai multor persoane din Tg-Jiu, dar in special de cele ale lui Daniel Vasiliu, suspectat ca fiind implicat in traficul de persoane. Fata a dat declaratii, atat la sediul IJP, cat si la Parchet, iar in ambele cazuri, pentru a se respecta cat de cat procedura legala, la final era chemat un avocat care sa semneze hartiile, pentru a da impresia ca a participat la discutii.

Politia a incercat sa o racoleze ca si informator, pentru ca, prin metode binecunoscute de ea, sa obtina informatii de la diversi indivizi pe care reprezentantii legii nu reusesc sa-i prinda singuri cu mata in sac. Sorina a refuzat sa faca o treaba pe care, oricum, politia o poate duce la bun sfarsit cu ajutorul sutelor de voluntari care roiesc in jurul organelor legii, dornici de un pic de glorie si niste bani in plus. Insa, poate nu ar refuza sa ajute conducerea IJP Gorj sa faca curatenie in ograda politiei rutiere, plina, se pare, de indivizi care, pe langa faptul ca le place sa corupa minori, sunt la randul lor extrem de usor de corupt atunci cand o copila cu ceva experienta li se apropie de prohab.

Comisar sef Viorel Caragea, adjunct al sefului IJP Gorj si-a exprimat un punct de vedere fata de acuzele aduse celor sase politisti de catre Sorina si a promis ca se vor lua masurile care se impun daca acestea sunt reale: “Consideram ca este un aspect deosebit de grav. Verificarile noastre vor fi demarate de indata, vor fi intransigente, dupa care ne vom declina competenta catre Parchetul competent teritorial”.

• Neli Matei

• Radu Ciocoiu

Executorul Tranca partas inavutirea unei societati dambovitene

In urma cu cinci ani, firma gorjeana Moto Serv Trans SA a cumparat de la SC Ifca Ploiesti utilaje pentru constructii in valoare de 1,749 miliarde de lei, urmand ca aceasta suma sa fie achitata esalonat timp de sase luni de la data receptionarii marfurilor.

Societatea ploiesteana nu a respectat intelegerea parafata in contractul incheiat cu Moto Serv Tg-Jiu, in sensul ca utilajele n-au fost aduse nici pana in prezent, in schimb a depus actiune in instanta pentru recuperarea sumei de 1,749 miliarde de lei, pentru care Ifca a emis factura. Cum era si normal, Tribunalul Prahova a respins solicitarea firmei ploiestene. Dar societatea “prejudiciata” isi cauta mai departe dreptatea si pentru a putea introduce actiune la o alta instanta, in judetul vecin, Dambovita, Ifca Ploiesti devine Ifca Targoviste.

Cu toate ca la data incheierii contractului cu firma gorjeana, societatea damboviteana nu era infiintata - conform Oficiului Registrului Comertului Dambovita aceasta a fost inregistrata in 2003 - obtine hotarare definitiva si excutorie prin care Moto Serv Tg-Jiu este obligata la plata sumei de 1,749 miliarde de lei, in timp de 20 de zile.

Ifca Targoviste a solicitat punerea in executare a hotararii prin intermediul biroului executorului judecatoresc Nicusor Tranca din Tg-Jiu.

Reprezentantii Moto Serv au declarat ca dupa ce instanta din Dambovita a pronuntat o hotarare nelegala, fara sa tina seama de probe evidente, aflate la dosarul cauzei, la Gorj, expertul Sevastita Maruta a subevaluat patrimoniul societatii de la 15 miliarde de lei la doar 3,3 miliarde. In acelasi timp societatea gorjeana a solicitat anularea facturii emisa in 2000 pentru faptul ca utilajele mentionate in aceasta nu au fost niciodata predate cumparatorului si mai mult, aceasta nu apartinea firmei care o emisese Ifca Ploiesti, ci societatii Ecprod Targoviste care de altfel apartine aceluiasi actionar.

In prezent societatea gorjeana se afla in reorganizare judiciara insa in urma cu trei saptamani, mai exact pe data de 19 iulie, Biroul Executorului Judecatoresc Tranca a organizat licitatie publica la care Moto Serv a fost invitata sa participe cu o ora inaintea desfasurarii acesteia.

Reprezentantii societatii gorjene spun ca executorul judecatoresc a avut interes ca Ecprod Targoviste sa fie singura firma participanta la licitatie, societatea damboviteana fiind avantajata de raportul intocmit de expert in care patrimoniul societatii este subevaluat de cinci ori.

Ecprod Targoviste si-a facut filiala in Gorj, la Rovinari si a executat lucrari de infrastructura in cartierul Primaverii din Tg-Jiu, sub tutela SNLO.

Societatea detine o statie de sortare in comuna Dragutesti, in albia raului Jiu si o statie de betoane in Tg-Jiu. Interesul firmei dambovitene este acela de a intra in posesia patrimoniului, dar mai ales a terenului pe care Moto Serv il detine la marginea cartierului Primaverii.

• Mihai Popescu

SAJ Gorj, prejudiciata de directorul serban

Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj a fost prejudiciat recent cu aproape 10 milioane de lei, din cauza iresponsabilitatii directorului Nicolae serban.

La solicitarea familiilor pacientilor, SAJ asigura transportul bolnavilor din centrele universitare contracost cu ambulanta. Solicitantii pot opta pentru o ambulanta de resuscitare, care include in echipaj si un medic, sau pentru o salvare Dacia Break, doar cu un asistent. Pretul difera in functie de optiunea facuta.

In urma cu ceva timp, o familia a cerut o ambulanta insotita de medic, pentru a-si aduce un bolnav de la Spitalul Clinic Fundeni. Pentru ca acesta sa fie supravegheat tot drumul de un medic, oamenii au platit aproape 10 milioane de lei. Directorul serban a promis familiei ca i se va satisface intocmai doleanta, numai ca la Fundeni a ajuns o ambulanta Break. Solicitantii, profund nemultumiti de acest lucru, au refuzat sa-si transporte bolnavul insotit doar de un asistent medical, motiv pentru care au cerut sa li se trimita ceea ce au platit, iar Dacia s-a intors la Tg-Jiu fara sa transporte pe nimeni, cursa efectuandu-se degeaba. Pentru a stinge nemultumirea contractantilor ambulantei, serban a trimis o noua masina la Bucuresti, de data asta conform cu solicitarea facuta. Incidentul s-a terminat fara urmari, dar banii, care in mod normal ar trebui recuperati de la director, nu i-a mai recuperat nimeni. Deocamdata…

• Adrian Iovan

In cazul Rafo-VGB

Potarca a intrat in atentia Parchetului General

Suspectat de evaziune fiscala de 400 de miliarde de lei, de catre Directia Generala a Finantelor Publice Gorj, Constantin Ninel Potarca a intrat recent si in vizorul procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru implicarea in afacerile cuplului Iacubov-Tender.

Patru societati comerciale ale fratilor Potarca: Lumetal, Siatra Prod, Oliton, din Tg-Jiu si Demrax Scoarta au o datorie la bugetul statului de peste 400 de miliarde de lei. DGFP instrumenteaza in prezent un dosar de evaziune fiscala, pe numele fratilor Potarca urmarind ca acesta sa fie inaintat organelor de cercetare penala.

Morisca Rafo Onesti – VGB – Cerom, coordonata de cuplul Corneliu Iacubov-Ovidiu Tender l-a atras in afaceri si pe Ninel Potarca. Omul de afaceri gorjean a vandut firmelor lui Iacubov un reactor vechi de aproape 30 de ani, in septembrie 2003. Reactorul, care putea fi vandut cel mult la fier vechi, a ajuns in curtea Rafo la pret de piesa noua, adica opt milioane de euro.

Din curtea Rafo, reactorul a ajuns la VGB si apoi la Cerom cu pretul de 522 de miliarde. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pare ca nu vrea sa-l deranjeze pe Potarca, insa, pentru a ajunge la Ovidiu Tender, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va trebui sa investigheze spalarea de bani de peste 45 de milioane de euro la care Potarca a fost partas.

• Adrian Iovan

Paraziti in uniforme (tableta)

Scarba e un sentiment care te incearca uneori atunci cand vezi sau te gandesti la ceva cu adevarat dezgustator, ceva care-ti provoaca repulsie. Din nefericire, in ultima vreme, acelasi sentiment ma incearca atunci cand vad sau ma gandesc la purtatorii uniformei (n.r. distinctiei) de politist. Nu incerc acum sa-mi justific ura viscerala fata de militieni, insa, imaginea acestuia, a gaborului imputit, a inceput, pe nesimtite, sa mi se contopeasca in minte cu cea a politistului onest si servil, cea a omului pus sa protejeze si sa apere bunele moravuri ale societatii. Nimeni nu poate nega realizarile adevaratilor politisti, a celor care muncesc pe rupte si ca la carte, pentru a dezinfecta societatea de scursorile si lipitoarele care-i sug seva. Toate aceste calitati sunt insa puse in umbra de niste jeguri umane, entitati parazitare, putine la numar, care printr-o ironie a sortii au invadat uniforma de politist. Taica-meu mi-a spus odata ca toate calitatile unui om ii sunt transmise genetic: “Te nasti cu principii, mori cu principii. Te nasti hot, mori tot hot”. Acesti paraziti insa, nu se incadreaza in nici o categorie. Ei sunt ceva cu totul si cu totul aparte.

Atunci cand in ecuatie intervine viata unui minor, totul se amplifica, gravitatea faptelor acestora crescand exponential. Deja devin isteric si nu mai pot gasi un epitet indeajuns de groaznic pentru a-i mai putea cataloga, iar cazul Sorinei e edificator in acest sens.

Mojicia politistilor refulati, care cauta satisfactia sexuala in gura unei minore de 15 ani nu-si poate gasi un termen de etichetare in vocabularul nici unei limbi. Ei, jegurile in uniforma, cei care aveau DATORIA de a o scoate de pe strada, au incurajat-o sa continue. Acest lucru in contextul in care, majoritatea aveau neveste si copii. Cand ma gandesc la cei sase infractori cu cascheta, imi vin in minte doar doua intrebari obsedante: “Oare cand o regula pe fata aia de 15 ani, nu avea impresia ca i-o trage lu’ fi-sa? Nu se gandea ca maine-poimaine un alt jeg in uniforma ii va aplica acelasi tratament copilului sau?” Nu vreau ca vreodata sa aflu raspunsul acestor intrebari. Sper totusi, ca acei politisti, ADEVARAtI, care se vor ocupa de anchetarea asa zisilor colegi, sa o faca asa cum trebuie. Dictonul “Corb la corb nu-si scoate ochii”, nu-si gaseste sensul in aceasta ecuatie macabra. Numai asa vor putea sa repare putin din imaginea sifonata pe care au capatat-o de pe urma lor. Dumne-zeii mamii noastre de neam prost cand am abolit noi pedeapsa cu moartea!

• Radu CiocoiuRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  05.08.2005. 13:04

Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: