Planul şubred de reorganizare al administraţiei de la Confecţia:Unirea celor două ateliere
Fabrica de Confecţii din Târgu-Jiu, intrată din luna iunie în insolvenţă, va avea la finalul lunii septembrie un nou plan de reorganizare.
Pe baza acestui plan stabilit în final se speră ca unitatea, cu mari debite la stat, să îşi revină pe linia de plutire.
Acum fabrica este condusă de doi administratori judiciari, stabiliţi de instanţă, dar directorul societăţii, Constantin Racoceanu, vrea să treacă şi peste aceştia, pentru a-şi impune în faţa salariaţilor propriile decizii legate de reorganizarea şi redresarea unităţii. Confecţia are de achitat aproximativ 13 miliarde de lei vechi la stat.
Singura intenţie de reorganizare a Confecţia, anunţată însă de Racoceanu, priveşte doar unirea atelierelor şi cam atât. Din acest motiv, sindicatul din Confecţia a depus, la începutul acestei săptămâni, două adrese prin care solicită un răspuns din partea societăţii, cu privire la planul de reorganizare şi redresare al acesteia, felul în care s-a respectat salariul minim pe timpul insolvenţei, fişa postului şi statele de plată pentru indirecţii productivi. ,,Ştiu că s-a ajuns aici din cauza salariilor destul de mari din unitate, la unele persoane”, a declarat Cristina Sîrbu, liderul Sindicatului Liber din Confecţia.
Tesa, invitată la producţie
În momentul de faţă cei cu salarii mari în Confecţia sunt de fapt inginerii, vreo opt la număr, şi economiştii. ,,Sunt destui care ocupă funcţii şi nu sunt şcoliţi pentru funcţiile pe care le ocupă şi mi-aş dori să mi se alăture ca şi colegi, în producţie”, a completat Sîrbu, care speră să nu se apeleze iar la răzbunări şi la minimalizarea rolului sindicatului, dacă tot se doreşte binele societăţii.
Confecţia are de lucru până la finalul lunii septembrie având comenzi, lucrându-se pentru export, marfa lucrată la Târgu-Jiu ajungând apoi în Italia. Confecţia SA are în prezent aproape 240 de angajaţi, dintre care vreo 44 sunt indirect productivi şi tesa. Cam patru dintre angajaţii din producţie muncesc însă pentru câte un angajat indirect productiv sau de la tesa, personal care este încă protejat de conducerea societăţii aflate în insolvenţă.
M.CĂLINESCU
Recomandă acest articol:
26.08.2013. 23:50
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu