Podul minune pentru care fostul si actualul primar de la Drăgutesti sunt judecati pentru abuz in serviciu - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Podul minune pentru care fostul si actualul primar de la Drăgutesti sunt judecati pentru abuz in serviciu

Podul minune pentru care fostul si actualul primar de la Drăgutesti sunt judecati pentru abuz in serviciu

Vasile Moşoiu, actualul primar al comunei Drăguţeşti, şi Ion Modroiu, fostul primar, au în comun un dosar penal ce le-ar putea aduce o condamnare serioasă pentru abuz în serviciu în formă calificată. Deşi nu se au la inimă unul pe celălalt, fiind şi contracandaţi la ultimele alegeri pentru funcţia de primar, cei doi au ajuns parteneri de dosar pentru că unul a început unele lucrări păguboase pentru bugetul local, iar celălalt le-a continuat.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu i-a trimis în judecată pentru un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei, în dauna bugetului public.


Lucrare cu dedicaţie pentru fugarul Frunză


Dosarul în care cei doi sunt inculpaţi a ajuns la Judecătoria Târgu-Jiu la jumătatea lunii decembrie a anului trecut după ce procurorii au finalizat cercetările în acest caz. În luna februarie Modroiu şi Moşoiu trebuie să se prezinte pentru a doua oară în faţa instanţei fiind acuzaţi că au acceptat la plată lucrări care nu s-a realizat niciodată.
Povestea a început pe vremea când Ion Modroiu era primar al comunei Drăguţeşti, perioadă în care lucra cu preponderenţă cu o anumită firmă dragă inimii lui.
Societatea Cosgeorgi SRL Rovinari a fost, în urmă cu câţiva ani, una extrem de căutată de către unii primari care nu puteau rezista tentaţiei de a lucra cu firmele preferate, aşa că şi primarul Ion Modroiu a apelat la serviciile sale punându-i la dispoziţie majoritatea lucrărilor din zonă.

Banii pentru dezvoltarea infrastructurii din spaţiul rural, alocaţi de Guvernul României printr-o ordonanţă în 2006, au fost mână cerească pentru îmbogăţirea peste noapte a unor afacerişti şi, implicit, a multor primari gorjeni.

Primăriei Drăguţeşti i-au fost alocate 14 miliarde de lei vechi pentru construcţia a două punţi şi consolidarea unui pod peste râul Jiu, iar pentru demararea lucrărilor trebuia organizată licitaţie şi încheiat un contract cu o firmă de construcţii. Autoritatea contractantă, în speţă primăria, a considerat lucrarea de maximă urgenţă şi nu a mai respectat procedurile pentru organizarea licitaţiei, deşi într-un deviz estimativ se alocaseră 3.000 de lei pentru acest lucru . Fostul primar, Ion Modroiu, avea deja găsită societatea capabilă să execute lucrările şi într-o notă de fundamentare încheiată în 10 august 2007 a invocat, ca şi motiv pentru evitarea licitaţiei, venirea iernii. Totuşi, a fost organizată o selecţie de oferte la care a participat doar asociaţia formată din Cosgeorgi SRL & Energoconstrucţia SA şi Ecprod SA.

„Cărţile” au fost făcute încă de la început, Cosgeorgi fiind desemnată câştigătoare, a oferit exact 14 miliarde, dar a participat în asociaţie pentru că nu avea utilajele necesare realizării lucrărilor, iar perdantul, în aparenţă, a oferit cu mult mai mult peste valoarea proiectului, cu intenţia clară de a pierde, având de câştigat ulterior din faptul că, întâmplător sau nu, deţinea o staţie de sortare exact lângă râul Jiu, acolo unde trebuiau executate lucrările, fiind cel mai ieftin furnizor de materiale pentru Cosgeorgi

O punte care duce în...calea ferata

În data de 10 septembrie 2007, Primăria Drăguţeşti a încheiat contractul privind „amenajarea pilă pod peste râul Jiu şi construcţia a două punţi pietonale” cu firma patronată de Valentin Frunză şi urma ca firma să finalizeze lucrările în luna iunie a anului 2008. Numai că, lucrările au început, cel puţin scriptic, după o lună de la semnarea contractului, iar în timpul derulării acestuia activitatea a fost sistată de mai multe ori din diferite cauze. Unul din motivele numai bune de invocat, atunci când s-a depăşit termenul de finalizare, a fost acela că lucrările realizate au fost afectate de ploile abundente din primăvară.

Ghinion numai pentru beneficiar, adică Primăria Drăguţeşti şi oamenii din comună, pentru că firma avea de unde să-şi recupereze paguba: „cheltuieli neprevăzute”, dar prevăzute în contract, adică vreo 70.000 de lei.
Chiar în ultimele zile de mandat, fostul primar îi prelungeşte, printr-un act adiţional, prietenului Frunză, administratorul Cosgeorgi, termenul de execuţie a lucrărilor cu încă trei luni, adică până luna septembrie 2008, dar nici atunci firma nu s-a încadrat  în termen.

Oricât s-ar fi chinuit reprezentanţii Primăriei Drăguţeşti să convingă că situaţia din teren era conformă cu plăţile efectuate către firma constructoare, până la urmă evidenţa nu a mai putut fi contrazisă.
La un moment dat,  Primăria Drăguţeşti efectuase plăţi de peste 9 miliarde de lei vechi din totalul de 14, la piciorul podului de peste Jiu, deşi constructorul abia executase fundaţia, fiind departe de terminarea lucrării.

Situaţia era similară şi în cazul punţilor: la prima dintre acestea, cea de peste Jiu, care costa 6,6 miliarde, societatea a executat un singur picior din cele cinci câte erau prevăzute în proiect. Cea de a doua punte, de peste râul Amaradia, care a costat în final  4,2 miliarde de lei vechi, poate face parte din minunile Caracalului pentru că duce direct în terasamentul căii ferate Târgu Jiu – Rovinari, ceea ce o face impracticabilă. Pentru a drege cumva busuiocul, cei de la primărie spuneau, la vremea respectivă că în viitor vor construi o pasarelă pe sub calea ferată, redându-le astfel credulilor speranţa că într-o zi, vor putea circula pe acolo cu căruţele spre câmp.

De menţionat ar fi că proiectul pentru aceste lucrări a costat 550 de milioane de lei vechi şi a fost făcut de societatea Proredrum, responsabilă acum de inutilitatea construcţiei.

Împreună în instanţă

În nota de fundamentare,  fostul primar Modroiu şi comisia de „licitaţie” menţiona că podul de peste Jiu e singura cale de acces pentru locuitorii comunei care deţin terenuri în zona respectivă, iar o întârziere a începerii lucrărilor ar face ca aceştia să ocolească zeci de kilometri cu producţia agricolă, dar iată că, după mai bine de cinci ani de la demararea lucrărilor, lucrurile nu evoluaseră deloc, oamenii neputând folosi acel pod.  Semn că nu nevoile oamenilor au primat atunci când s-a pus în practică acest proiect.

O expertiză efectuată de o firmă din Bucureşti, pentru care primăria a plătit 4.500 de euro, relevă unele deficienţe la lucrările la acel pod, susţinute şi de Inspectoratul în Construcţii Gorj care, i-a aplicat o amendă constructorului pentru nerespectarea unor parametri de ordin tehnic.

Cu chiu cu vai până la urmă aceste lucrări au fost terminate pe vremea când Vasile Moşoiu a preluat frâiele Primăriei Drăguţeşti, dar pentru că banii primiţi de la Guvern au fost irosiţi pe lucrări de mântuială şi chiar pe unele neexecutate cei implicaţi au ajuns subiect de dosar penal. Moşoiu şi Modroiu împart acelaşi dosar penal şi cu Valentin Frunză, administrator al Cosgeorgi care va fi judecat în lipsă pentru că a dat bir cu fugiţii încă din anul 2009.

Neli MateiRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  15.01.2013. 06:19

Comentarii

gigi
21.01.2013. 21:33

RUSINE! sunt multe hotii la nivelul comunei Dragutesti. pacat de acest loc.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: