POVESTEA PORCULUI! Vier crescut pe domeniul public într-un coteț improvizat! În incinta stației de epurare a APAREGIO
Un funcționar public de la Registrul Agricol, serviciu din cadrul Primăriei Motru, își crește din 2017 un porc din rasă ,,Marele Alb” în incinta stației locale de epurare a APAREGIO. Operatorul de apă și canal al orașului tolerează suina într-un coteț improvizat pe domeniul public, pe motiv că animalul ar aparține primăriei municipiului, lucru neadevărat, asta pentru că porcul nu figurează în evidența și actele contabile ale instituției publice. Proprietarul, angajat al primăriei, folosește însă porcul pentru materialul seminal pe care îl distribuie, contra cost, în trei județe, acesta fiind de profesie veterinar. De pe urma afacerii cu porcul care cântărește peste 150 de kilograme, proprietarul a reușit să-și crească veniturile, mai ales că pe la muncă dă rar și stă puțin, o oră sau două, asta deoarece face drumuri dese în afara localității pentru a răspândi urmașii lui ,,Ghiță” prin Gorj, Mehedinți și Dolj.
Mirel Pasăre, unicul funcționar public care își crește vierul la serviciu
Salariatul Mirel Pasăre a ajuns să lucreze în Primăria Motru pe post de veterinar cu un deceniu în urmă, acesta venind la locul de muncă cu bicicleta. Acum deține un autoturism Duster, nou, de peste 20.000 de euro și un Audi A4. mai mult, Pasăre a promovat din tehnician veterinar în inspector la Registrul Agricol și vizează postul de șef Registrul Agricol, post care nu este vacant dar al cărui șef, Constantin Tutilă, este forțat de respectivul să intre cât mai repede la pensie. Asta, pe motiv că vechiul salariat nu tolerează absențele numeroase ale subalternului de la serviciu.
Duster nou, după program de 8 ore
Un porc, doi porci...
O dată cu angajarea în primărie, lui Pasăre, primăria i-a pus la dispoziție un porc cu acte-n regulă, pentru ca salariatul să-și facă treaba cu acesta, în sensul ca jumătate din banii produși de Ghiță să-i aducă la primărie. Din banii produși de pe urma porcului primăriei, Pasăre a reușit să-și achiziționeze atunci doar o Dacia 1100, dar după ce Ghiță s-a îmbolnăvit și a decedat, acesta fiind casat din evidențele contabile, fostul veterinar a decis să continue afacerea pe cont propriu. Pentru asta a achiziționat un purcel, fiul al decedatului Ghiță, și l-a crescut cu ajutorul unui angajat de la Direcția Publică Motru în incinta stației Aparegio din localitate.
Ghiță, porcul bugetar!
De data asta, Pasăre nu a mai împărțit profitul de pe urma porcului cu instituția publică ci și-a însușit tot venitul obținut de pe urma vierului.
O spune, revoltat, chiar liderul de sindicat al Primăriei Motru, dispus să reclama problema cu Ghiță la anchetatori, inclusiv la DNA.
,,Nu se respectă legea. Iar Pasăre este unul dintre funcționarii sus-puși pentru care legea nu există. Salariatul a ajuns să-și crească un vier pe domeniul public, la APAREGIO, de la care preia lichidul seminal pentru a-l vinde în beneficiul propriu. O să reclam această situație ca multe altele până la DNA”, a declarat liderul de sindicat.
Cotețul lui Ghiță, pe domeniul public
Exploatarea porcului de către om: Lichidul porcului vândut fără chitanță!
Povestea porcului, veche de câțiva ani, nu a interesat niciun organism de control, Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, nici Poliția sau Primăria nefiind interesate ce face ,,Ghiță” pe domeniul public, ori cui îi aduce profit.
Povestea este de râsul plânsul deoarece cetățenii din localitate și nu numai plătesc pentru lichidul seminal al porcului lui Pasăre, la negru, deși proprietarului porcului tot ei îi plătesc salariul lunar.
Interesant este că porcul ,,Ghiță” a fost profitabil și material și spiritual pentru proprietar. O dată prin sumele obținute periodic de pe urma animalului, cât și prin faptul că în timp ce Pasăre își creștea porcul acesta i-ar fi purtat noroc la păcănele. Respectivul ar fi câștigat, cu un an și jumătate în urmă, o sumă cu multe zerouri la jocuri de noroc, banii investindu-i în Timișoara în imobiliare, spun colegii de muncă ai respectivului.
Afacerea ,,Ghiță” este astfel una dintre cele profitabile și rentabile produse pe domeniul public din Motru, în ultimii ani, având zero angajați, zero dări la stat dar și zero profit pentru instituția publică.
Recomandă acest articol:
13.08.2019. 05:00
Comentarii
Acest articol n-are nici un comentariu.
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu