Şcoală în mlaştină, la Slivileşti
Cel puţin trei sferturi din cele aproape 150 de unităţi şcolare din judeţul Gorj sunt autorizate sanitare, iar restul aşteaptă să primească autorizaţiile în perioada rămasă până la începerea anului şcolar, a precizat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi.
Aceasta face parte dintr-o comisie mixtă formată din reprezentanţii mai multor autorităţi implicate în procesul de autorizare sanitară a şcolilor, membrii acesteia deplasându-se în teritoriu în ultimele zile, pentru a verifica condiţiile în care va începe anul şcolar.
Ciolocoi apreciază că foarte puţine unităţi de învăţământ vor avea probleme cu autorizarea, neacordarea avizelor sanitare fiind pusă pe lipsa apei curente sau a canalizării în unele localităţi rurale.
"Doar 4% din copii vor începe anul şcolar în spaţii neautorizate sanitar nici măcar provizoriu. Din iunie se lucrează la acest program de autorizare şi i-am trezit pe directorii de şcoli încă de atunci la realitate. E adevărat că încă mai sunt unii care acum descoperă că va începe şcoala deşi şcolile pe care ei le conduc au, de regulă, condiţiile pentru a fi autorizate fără probleme”, menţionează vicepreşedintele CJ Gorj.
Mădălina Ciolocoi a mai spus că în timpul inspecţiilor în teritoriu nu a întâlnit şcoli care să nu fi fost igienizate sau la care lucrările de acest gen să nu fie în curs şi că singura şcoală care ar putea să nu îşi deschidă porţile este dintr-un sat al comunei Slivileşti.
"E o grădiniţă şi o clasă de ciclu primar, iar primarul spune că toată clădirea e construită pe o zonă mlăştinoasă, iar dumnealui nu mai trimite anul acesta copii acolo. Aici vom vedea în cele din urmă ce decizie vom lua pentru că până că şcoala e de ani buni pe acel teren, nu e ridicată acum", a precizat vicepreşedintele CJ Gorj.
Primarul localităţii Slivileşti, Sorin Bucurescu, a declarat, pentru MEDIAFAX , că va transfera elevii de la şcoala respectivă la şcoala principală din comună şi că a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean o precizare în scris despre planurile de şcolarizare din următorii ani pentru unitatea respectivă de învăţământ, pentru a vedea dacă solicită sau nu fonduri pentru a construi o nouă şcoală.
"Dorinţa mea este să fac o nouă şcoală acolo, dar cei de la Inspectorat trebuie să-mi spună clar dacă vor mai fi sau nu elevi peste câţiva ani, pentru că nu vreau să mă apuc să fac aşa cum au făcut unii, care au renovat şcoli din mediul rural şi apoi le-au închis. Eu vreau să mă lupt pentru şcoala aceasta, dar nici nu vreau să o ţin deschisă şi să trimit copii în acea zonă de mlaştină", a mai declarat primarul.
Recomandă acest articol:
04.09.2012. 04:48
Comentarii
Vedeti primarul de la Ciuperceni se lauda ca a facut totul pentru scoli....s-a zbatut directoarea toata vara....dar slugile cu munca,primarul cu lauda....Se lauda ca-i da doamna Ciolocoi bani dar acum s-a terminat a primit prea putini....NU FACE NIMIC...NICI NAVETA N-O DECONTEAZA....RUSINEEE
Scoala de la Strimtu este construita de peste 100 de ani . Acum 50 de ani nu era mlastina . De acolo au pornit generatii de intelectuali care nu se pot compara cu cel ce isi doreste sa chinuie copiii de gradinita cu deplasarea la peste 3km . in acea zona sunt si case care nu au fost in mlastina niciodata .
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu