SNLO, strivită între PD-L, PSD şi USMO - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · SNLO, strivită între PD-L, PSD şi USMO

SNLO, strivită între PD-L, PSD şi USMO

Stadiul în care se află în momentul de faţă Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este unul extrem de dificil datorită orgoliilor prea mari din PD-L, PSD şi USMO care, în loc să îşi dea mână şi să ajungă împreună la o înţelegere privind deblocarea companiei care înseamnă peste 10.000 de suflete, ei se ciorovăiesc ca în codru, fiecare dorind o porţie cât mai mare din tortul minier.

Vorbe mari, intenţii ioc

În urma vizitei sale în judeţul Gorj, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat cu referire la industria minieră din judeţul nostru că „PSD nu a solicitat conducerea SNLO de dragul conducerii. Am solicitat pârghiile necesare pentru ca activitatea şi deciziile la SNLO să fie pe deplin transparente. Degeaba ar primi PSD postul de director al societăţii, dacă în consiliul de administraţie decizia ar aparţine în continuare de PD-L.” Ca să îşi întărească şi mai mult spusele, Geoană a precizat că „repet, PSD nu doreşte posturi, ci pârghii reale de decizie, iar mesajul nostru a fost foarte clar: ori ne implicăm cu forţă decizională pentru a rezolva marile probleme de la SNLO, ori nu ne implicăm deloc. Nu voi fi de acord să primim un rol decorativ, iar deciziile să fie luate în continuare în spatele uşilor închise de cei care s-au aflat şi până acum la butoanele SNLO. Dacă ne asumăm răspunderea, atunci ne-o asumăm până la capăt.” Încercând să îşi încheie apoteotic discursul, Geoană a declarat că „şi pentru noi şi pentru oameni trebuie să fie clar cine conduce, cine ia decizii şi cine trebuie tras la răspundere sau cine trebuie lăudat, în funcţie de rezultatele societăţii.”

Acestea fiind spuse, Geoană şi-a continuat tirul acuzaţiilor:„Este o perioadă dificilă, însă trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că situaţia de la SNLO nu este cauzată doar de criză, ci şi de managementul deficitar din ultimii ani. Primul pas este să producem o schimbare la nivelul managementului. Cu o conducere competentă şi pe fondul îmbunătăţirii climatului economic, SNLO se poate redresa destul de rapid.”

„Trompetistul” PSD

La nivel local, PSD-istul Mugurel Surupăceanu s-a arătat „cel mai tare în gură” în materie de declaraţii la adresa conducerii SNLO: „PD-L a reuşit ca, în numai câteva luni, prin promovarea incompetenţei portocalii la toate nivelurile de conducere în SNLO să distrugă o industrie de tradiţie pe care se bazează o parte a economiei naţionale. În fişa postului acestei conduceri a SNLO a fost scrisă cu cerneală portocalie atribuţia de a pune pe butuci industria minieră din România şi economia judeţului Gorj.”, după care Surupăceanu l-a atacat şi pe Marin Condescu, preşedintele USMO: „Acum realizăm cu adevărat de ce PD-L şi-a dorit atât de mult conducerea SNLO: jaful din minerit era programat de mult şi el trebuia să se desfăşoare conform planului pus la cale, într-o perfidă complicitate cu PD-L, de Marin Condescu, preşedindele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia care, de 20 de ani, a girat jaful din minerit, mimând că apără interesele celor mulţi.”

Alba-neagra între PSD şi PD-L

Replica celor de la PD-L nu a întârziat să apară, aceştia spunând că cei de la PSD habar nu au ce vorbesc, mai ales că actualul management al SNLO a fost lăudat chiar de o parte a membrilor de frunte ai PSD, printre care şi senatorul Toni Mihail Greblă.

Minerii opresc producţia de cărbune în perioada 15iunie-15 iulie

Cu toate că războiul declaraţiilor politice între PSD, PD-L şi USMO va continua, un lucru este sigur: SNLO are probleme grave. Ortacii vor intra în şomaj tehnic şi vor primi 75% din salariul de bază brut, iar societatea va livra cărbune către beneficiari din stocurile existente deja, depozitele societăţii fiind pline.

Oameni mari, mici şi pitici

Nu mai devreme de câteva zile, preşedintele USMO, Marin Condescu anunţase ample proteste de stradă însă, aşa cum era de aşteptat, acţiunea membrilor Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia anunţate pentru săptămâna în curs s-au oprit chiar înainte de a se concretiza ceva. Astfel, folosit drept argument de suprafaţă ce maschează intenţiile din adâncuri, motivul de anulare al acţiunilor a fost adoptat în urma discuţiilor purtate de preşedintele USMO, Marin Condescu, şi Daniel Burlan, directorul general al SNLO, împreună cu ministrul Economiei Adriean Videanu în data de 25 mai, Cu această ocazie s-a hotărât organizarea duminică, în data de 31 mai, la Târgu-Jiu, la sediul SNLO o reuniune la care vor participa, printre alţii, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejner, dar şi conducerile executive ale societăţilor energetice şi miniere din bazinul Olteniei, împreună cu toţi preşedinţii de sindicat.

Condescu, omul din umbră care tace şi (te) face

Pe agenda de lucru a acestei reuniuni este prevăzută deblocarea financiară a SNLO, companie ce are de încasat peste 340 de milioane de lei şi arierate de circa 200 de milioane de lei, realizarea programului de restructurare a SNLO negociat între administraţie şi sindicate, aprobarea modificării OUG nr.116/2006 conform solicitărilor SNLO, stabilirea certă a cantităţii de lignit pe toată perioada de valabilitate a Strategiei Energetice Naţionale, acordarea licenţelor de exploatare privind extracţia cărbunelui, aşa cum a fost solicitată de SNLO, emiterea unui act legislativ menit a stabili condiţiile de pensionare a lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în carierele de lignit.

Despre situaţia grea cu care se confruntă compania minieră, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, a afirmat că „Ortacii vor intra în şomaj tehnic, aşa cum prevede Ordonanţa 28. Am fost în teren şi le-am explicat oamenilor situaţia. Au înţeles că vor primi 75% din salariu o lună de zile.”

Trecând de la acest compromis forţat făcut de angajaţii din sectorul minier la un comunicat de presă, ne dăm seama de relaţiile apropiate ce există între Condescu şi Burlan: „În acest timp se va livra întreaga producţie de lignit existentă în stoc, astfel încât la reluarea activităţii să se livreze o cantitate medie lunară, începând cu august 2009, de 1.400.000 de tone, care va asigura un echilibru între venituri şi cheltuieli, fapt care va conduce la intrarea în normalitate a activităţii SNLO Târgu-Jiu.” se precizează într-un comunicat de presă comun al SNLO şi USMO.

Aşadar, redresarea financiară a SNLO este un joc pe muchie de cuţit făcut de către PD-L, PSD şi USMO.

 

Mihai Voicu

redactie@scandaldegorj.roRecomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  01.06.2009. 03:00

Comentarii

jos burlan!
04.06.2009. 00:36

jos burlan! restul e cancan.............

dracu
03.06.2009. 04:21

La snlo este ca in stup minerii scot carbunele si trintorii impart banii.La snlo se potriveste foarte bine proverbul doi cu sapa doi cu mapa.......

TERMOROV
01.06.2009. 09:26

MAI GIOANA NU AI AFLAT CA NU AI SPECIALISTI????
INTREABA SI TU MAI BAIETE PE OMUL TAU PUIU CALINOIU....
ASTA INTREBAT FIIND CE SPECIALISTI ARE ZICE LA O EMISIUNE : PISC,MEDINTU ,MARIN DE LA TURCENI(NU CONDESCU).
MAI GIOANA DACA ASTIA SINT OAMENII TAI LASA-NE....LASA-NE SI IA LOPATICA PENTRU CA ESTI DE GRADINITA - AVEA DREPTATE baseSCU

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: