Stat în stat, la Direcția Publică de Patrimoniu! Concursuri, la secret, pe moșia lui Tătaru!
Direcția Publică de Patrimoniu (DPP) din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu este condusă, din acest an, de către Mihail Tătaru, soțul nevestei sale, Violeta Tătaru, șefa de la Camera de Conturi Gorj, însă acest lucru nu garantează legalitatea activității instituției și nici eficiență și transparență în cheltuirea banilor publici.
Așa se face că, pe lângă alte posturi scoase la concurs, în această perioadă, de către DPP, care nu se regăsesc pe site-ul Primăriei Tg-Jiu, conducerea direcției a ”fentat” o hotărâre a Consiliului Local Tg-Jiu prin care s-a aprobat transformarea mai multor posturi și angajarea de personal, invocându-se tocmai unele măsuri ale Curții de Conturi și activități ”ce urmează a se desfășura la Stadionul municipal”, numai că șefii DPP nu știu exact, la această dată, despre ce activități este vorba, așa că până la preluarea în administrare a stadionului vor plăti salarii noilor angajați.
Sub pretextul ”eficientizării activităților ce urmează a se desfășura la Stadionul Municipal și la Sala Sporturilor, cu privire la evidența domeniului public și privat al Municipiului Tg-Jiu și la îmbunătățirea modului de organizare și funcționare al serviciului public de parcări”, primarul Marcel Romanescu a întocmit un referat, pe 22 iulie a.c., pe care l-a supus aprobării Consiliului Local Tg-Jiu, în vederea modificării Organigramei, Statului de funcții și Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției Publice de Patrimoniu.
Documentul elaborat de primar a avut la bază o adresă întocmită de directorul executiv adjunct al DPP, Mihail Carmen Tătaru, prin care propunea modificarea structurii și denumirii unor servicii și compartimente din cadrul direcției, precum și transformarea unor posturi, fiind invocate măsuri dispuse de Curtea de Conturi, cu mai bine de un an în urmă, și un raport de audit al Finanțelor Publice.
Tătaru, dădea asigurări, la finalul adresei, că se menține numărul total de funcții, aspect întărit și în raportul Direcției de resurse umane semnat de directorul executiv Camelia Grecu, așa că hotărârea a fost adoptată de aleșii locali, în ședința de la finele lunii iulie a acestui an.
Ce s-a întâmplat de atunci? Direcția Publică de Patrimoniu Târgu-Jiu a scos la concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a două posturi de referent IA, două posturi de referent I și un post de muncitor calificat I. Trebuie spus că, pentru posturile de referent se cer studii medii și vechime de 6 ani și jumătate, respective 3 ani și jumătate, pentru postul de muncitor vechimea trebuie să fie de 9 ani (!). Culmea este că, la această dată, Tătaru nu știe cu exactitate ce activități va efectua la preluarea în administrare a stadionului, iar până atunci va plăti salarii noilor angajați.
Ba mai mult, la începutul acestei luni, DPP a scos la concurs și un post de auditor, clasa I, grad profesional superior, fără să se solicite vechime în audit, ci doar în specialitatea studiilor. Cu alte cuvinte, DPP va plăti un salariu maximal unei persoane fără experiență în audit. Trebuie precizat că nici măcar din comisia de concurs nu fac parte specialiști în audit, aceasta fiind compusă din Mihail Tătaru și contabila șefă a instituției.
Cel mai clar exemplu că DPP, condusă de Tătaru, e stat în stat, în comparație cu celelalte structuri similare aflate sub autoritatea Primăriei Tg-Jiu, este faptul că nici unul din aceste anunțuri de angajare nu se regăsește pe site-ul primăriei, așa cum este practica, ci doar pe portalul pe care sunt afișate posturile vacante în administrația publică. Ba mai mult, anunțul privind angajarea de personal muncitor pentru Stadionul Municipal nu se mai afla nici măcar pe ușa direcției, iar concursul a avut loc marți, 1 octombrie. De la DPP ni s-a transmis că se pensionează cineva și pe acel post au concurat opt persoane.
Potrivit unor surse, la Formația de întreținere și administrare stadioane se pregătesc alte angajari, întrucât posturile a patru dintre muncitorii de acolo au fost transformate în … funcții de referent.
Recomandă acest articol:
01.10.2019. 10:20
Comentarii
Un excroc. Se cere 700 milioane spaga
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu