BANI DIN GUNOI! Rotaru, la negocieri cu furnizorii de deșeuri ai firmei familiei sale, în timpul programului
În plin scandal privind cercetarea disciplinară, în urma episodului ”Pedichiura”, Marian Rotaru, directorul Direcției Publice de Patrimoniu (DPP) din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, recidivează. Rotaru a mers, într-una din zilele săptămânii trecute, în timpul programului de lucru, la un depozit de deșeuri din Rovinari, pentru a perfecta un transport de peste 1,5 tone de cioburi de sticlă pentru firma familiei sale. Acest lucru demonstrează că directorul DPP nu a fost deloc impresionat de reacția publică pe care a provocat-o imaginea în care o subordonată îi făcea pedichiura, nici faptul că a afectat imaginea Primăriei Tg-Jiu, sau că două salariate ale instituției pe care o conduce au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce le-a agresat verbal și nici nu-i este teamă de o sancțiune a comisiei de disciplină sau o eventuală demitere propusă de consilierii locali ai PNL.
Vila lui Rotaru, depozit de deșeuri
La Rotaru Delivery SRL a fost înființată în 21 martie, anul trecut, de soția lui Marian Rotaru, însă de activitatea firmei se ocupă directorul Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu.
Cum pe activitatea de restaurante societatea a înregistrat pierderi de 64.000 de lei, în anul fiscal precedent, din luna aprilie a acestui an Rotaru și-a diversificat business-ul, iar firma a obținut autorizație de mediu, eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, pentru depozitarea și comercializarea deșeurilor.
Practic, Rotaru și-a transformat, la propriu, curtea vilei din cartierul Bârsești în depozit de gunoi. De altfel, grămezile uriașe de cartoane, PET-uri, doze de suc și bere, fier vechi și sticle plasate de jur-împrejurul vilei, se pot observa din stradă.
Până aici nimic neobișnuit și care să-l poată incrimina în vreun fel pe directorul de la Patrimoniu, deși existau informații că acesta i-ar fi obligat pe unii directori de școli și grădinițe din Tg-Jiu să selecteze gunoiul ca, mai apoi, autoutilitara firmei sale să poată să-l ridice, existau de ceva vreme, însă au rămas la nivel de speculații.
Salariu de la stat, activitate la privat
La jumătatea săptămânii trecute, în plin scandal, după episodul ”Pedichiura”, când toată urbea îi cerea demisia, Marian Rotaru a mers personal la unul din furnizorii de deșeuri ai firmei familiei sale, chiar în timpul programului de lucru.
Miercuri, 17 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, adică în timpul programului de lucru la Direcția de Patrimoniu, directorul Marian Rotaru, se interesa de cantitățile de deșeuri strânse la Stația de transfer Rovinari a societății Apă Canal Salubritate SRL din localitate.
Firma familiei Rotaru are un colaborare fructuoasă cu ACS SRL de unde ridică cantități importante de PET-uri, mase plastice, cartoane și cioburi de sticlă. Pentru o parte dintre acestea La Rotaru Delivery SRL plătește un anumit preț, însă afacerea devine cu adevărat profitabilă pentru Rotaru în cazul cioburilor de sticlă pentru care nu plătește nici un leu, deoarece ACS Rovinari nu are în obiectul de activitate vânzarea acestui tip de deșeu, așa că preferă să scape de el cu titlu gratuit. Motivul din care Rotaru e atât de interesat de cioburile de sticlă de a trebuit să meargă personal la Rovinari, chiar din timpul programului este că firma care-i poartă numele le vinde cu 50 de bani/kg. A doua zi, autoutilitara firmei familiei directorului de la Patrimoniu, un Volkswagen cu numărul de înmatriculare GJ 88 PMR, prin delegat Marius Motorga, a ridicat de la ACS SRL cantitatea de 1.580 kg de deșeuri de sticlă.
Potrivit unor surse, numai în ultimele două luni, firma La Rotaru Delivery SRL a ridicat de la Stația de transfer de la Rovinari 6,2 tone de cioburi de sticlă.
În contextul în care ACS SRL Rovinari are pierderi și restanțe la plată care totalizează peste 16 miliarde de lei vechi, Stația de transfer a societății a devenit sursă de rotunjire a conturilor firmei lui Marian Rotaru și a coordonatorului depozitului de deșeuri Leonard Țenchea.
Rotaru: ”Dar nu mai știu ce fac într-o zi, am fost plecat, pe unde am fost plecat”
Există declarații ale unor surse, documente, precum și alte dovezi clare care demonstrează că Marian Rotaru se ocupă de business-ul familiei în timpul orelor de program pentru care e plătit cu 11.000 de lei, lunar. Cu toate astea, directorul DPP a negat, inițial, că se ocupă de activitatea de colectare deșeuri a firmei familiei sale și că ar fi fost la depozitul de gunoi de la Rovinari, iar mai apoi a afirmat că nu-și mai amintește ce face într-o zi și pe unde a fost.
”Nu vreau să vă dau nici o declarație. Nu mai vreau să aud de nimeni și de nimic. Îmi văd de treabă că am foarte mult de lucru și vreau să mi le pun la punct așa...Cum să mă ocup eu? Eu am voie, am timp, ce Doamne iartă-mă de întrebări sunt ăștia? Cum să fiu acolo, ce aveți? Vai de capul meu...la deșeuri la Rovinari? Păi cum să fac așa ceva, unde să mă duc eu ce să...? Dar cum puteți să scoateți asemenea anomalii? Dar nu mai știu ce fac într-o zi, am fost plecat, pe unde am fost plecat, pe unde am treabă, eu știu ce am toată ziua de făcut? Chiar vreți să terminați psihic un om care muncește de dimineața până seara. De ce nu mă întrebați de școlile, de grădinițele din Tg-jiu, de activitatea mea zilnică? Mă întrebați numai de prostii. Dacă mă duc până undeva, dacă plec până undeva din Tg-Jiu, zece minute, îl informez pe domn primar, dar asta nu înseamnă că mă duc să mă ocup de vreo firmă sau de ceva”, a spus directorul de la Patrimoniu.
Marian Popescu
Recomandă acest articol:
23.10.2018. 00:09
Comentarii
cat de curand o sa zbori din functie,jegule mincinos!
Omul va roaga sa il intrebati si de scoli . Ati avea si motive
https://www.igj.ro/actualitate/afacerea-cu-iz-penal-din-spatele-deciziei-de-inchide-portile-la-spiru-haret-un-director-din-primarie-este-implicat.html
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu