10 milioane de parai de la CE Oltenia, pentru opt firme de pază cu șefi bine înfipți în politică, Poliție, SPP și SRI!
Complexul Energetic Oltenia a împărțit, pe 26 martie 2019, zece milioane de euro la opt din cele cincizeci de firme de pază care s-au luptat la baionetă pentru prinderea loturilor din contractul privind paza obiectivelor companiei, scos la licitație pe 18 septembrie. Paza s-a împărțit pe 21 de loturi, în timp ce valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 41.026.736,28 lei, fără TVA. Contractul a privit împărțirea pe loturi a 158 de posturi de pază, adică peste două milioane de ore prestate de aproape șapte sute de agenți. Valoarea contractului, la finalizarea licitației a scăzut la 39.627.748,48 lei, fără TVA.
Cea mai mare parte din contractul CE Oltenia va reveni TMG Guard SRL, care a prins părți din toate cele 21 de loturi. Firma, nu mai este de mult un secret, este deţinută de Alin Niculescu şi Victor Lucian Mecu, fiii lui Alin Alexandru Niculescu, respectiv Victor Mecu, ambi foşti ofiţeri în cadrul SRI Gorj. Bodyguarzii cu reminiscențe în SRI au beneficiat din 2016, anul înfiinţării, până în prezent de peste 100 de contracte cu statul, în valoare de 15,5 milioane de euro.
O parte din contract i-a revenit și SMB, firmă deținută de fostul șef al SRI Gorj. Firma a avut afaceri de 13,7 milioane lei, în ultimul an, şi un profit net de 672.000 lei, cu 509 angajaţi. Firma fostului şef SRI a primit în perioada 2014- 2019 aproape 150 de contracte de la stat, în valoare de 18,8 milioane de euro.
Șeful Poliției Locale, patron de firmă de pază
Pe lângă cele două firme din Gorj, din contractual cu CEO se va înfrupta și Vigilent Security SRL care este deţinută de Nicolae Micşoniu, fost ofiţer în cadrul Jadarmeriei, în prezent şeful Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin. Firma sa de pază a primit în perioada 2010-2019 aproape 150 de contracte cu statul, în valoare totală de 25,5 milioane de euro, cei mai mulţi bani venind de la CE Oltenia şi ANIF.
Vigilent Security SRL a raportat afaceri de 19,7 milioane de lei şi un profit net de 692.000 lei, cu 646 angajaţi.
Firma Pols Security SRL este a patra care a prins o felie din turul CEO. Acesta este controlată de Paul Olteanu, fost consilier local PNL în Sectorul 1, societate âncasând potrivit presei centrale 11,3 milioane de euro încasaţi în puţin peste 10 contracte, primite în perioada 2010-2019. Firma liberalului a declarat afaceri de 13,9 milioane de lei şi pierderi de 1,5 milioane lei, cu 829 angajaţi.
Finul lui Zgonea, sub contract cu CEO
Protect NPG Guard SRL este a cincea din cele opt aflate din martie sub contract cu CE Oltenia. Societatea a luat circa 50 contracte de peste 10 milioane de euro de la stat numai în perioada 2016-2019. Protect NPG Guard SRL este deţinută de Cătălin Găgeatu, finul lui Valeriu Zgonea şi nepotul lui Ristea Priboi, doi dintre liderii marcanţi ai PSD. Parteneră cu Găgeatu în businessul Protect NPG este Cornelia Liliana Perişoreanu, soţia lui Gheorghe Perişoreanu, în prezent lider ALDE, fost colonel SPP, şeful dispozitivului Dolj care îl păzea pe Traian Băsescu.
A șasea firmă este Alfaro Security SRL, deţinută de familia lui Ivancea Mihăilă, fost lider de sindicat pe platforma combinatului Sidex Galaţi. Şi această firmă a primit contracte de 10 milioane de euro de la stat, prin intermediul a peste 10 contracte. Alfaro Security SRL a raportat afaceri de 5,7 milioane de euro şi profit de 920.000 lei, cu 172 de angajaţi.
Tot 10 milioane de euro valorează şi contractele în care a fost implicată Fort Security SRL, firmă cu afaceri de 4,4 milioane lei şi profit de 533.000 lei, cu 230 angajaţi, deţinută de Doru Viorel Rusta şi Lică Stancu, singurii din acest peisaj despre care nu există informaţii disponibile legate de epoleţi sau alte cumetrii politice. Aceasta este a șaptea firmă din peisajul CEO a opta fiind Romold Security SRL, patronată de Vasile Mihoci, un veteran al pieţei româneşti de bodyguarzi, fost colonel de Miliţie şi şef al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
Firma a fost înfiinţată în 2016 şi raportează afaceri mai degrabă simbolice: 49.000 lei, cu un profit de 29 lei şi un singur angajat. Businessul său de bază, însă, Romold SRL, a primit în ultimul deceniu peste 250 de contracte publice, în valoare de 20 de milioane de euro.
CEO răspunde evaziv legat de contractele de pază
Prin intermediul unei adrese trimise de un sindicat din CE Oltenia, compania răspunde destul de evaziv legat de contractele de pază atribuite în ultimii ani firmelor de profil. Spune doar că a avut contracte cu 24 de firme înșirând o serie de societăți printre care se află și Direcția Silvică Gorj, Safety Security, NEI Divizia de Securitate SRL, OK Guard SRL, Mike Security Grup, Gardienii SRL și chiar Inspectoratul de Jandarmi UM0658.
Lista de la începutul lui martie se completează acum cu TMG Guard SRL şi SMB SRL, ambele din Târgu Jiu, Vigilent Security SRL din Drobeta Turnu Severin, Pols Security SRL Bucureşti, Fort Security SRL din Pieleşti (Dolj), Protect NPG Pază SRL din Brădeşti (Dolj), Alfaro Security SRL din Galaţi şi Romold Security SRL din Vaslui.
Recomandă acest articol:
16.04.2019. 06:23
Comentarii
Domnilor, terminati cu dezinformarile.SC TMG GUARD SRL, nu are procese si nu a platit absolut nici un leu in litigiile cu salariatii ( pentru ca nu exista asa ceva).Suplimentar societatea noastra este singura de profil care achita la timp si conform Codului Muncii drepturile salariale.Va stam la dispozitie pentru prezentare state, restul informatiilor ( gen litigii sau sesizari ITM fiind informatii publice si transparente).Sunteti probabil persoane refuzate la angajare, fosti angajati demisi pe motive disciplinare, frustrati sau rauvoitori.In rest, multa sanatate.
Si eu am lucrat la firma asta Tmg guard dar nu ne dadeau toti banii la 230-250 de ore lucrate eram platit la salariul minim adica pentru 170 de ore si nu au vrut sa mi dea banii restanti care mi se cuveneau cand am facut scandal. Asa ca m au dat afara dupa ce le am spus ca ma duc la Itm dar aia de acolo nu le au facut nimic si I am dat in judecata si asa mi am castigat banii. Unii dintre colegii mei nici nu au avut carte de munca 2 luni. Asa ca nu va lasati intimidati
Să vezi cum ne platesc astia de Team guard aici la Motru la 210- 240 de ore lucrate ne platesc la salariul minim si nu ne mai dau bani pe orele lucrate in plus sau uni din colegi de ai mei au avut contract facut dupa doua luni de munca adica ei doua luni au lucrat la negru si astia de la itm nu fac nimic asa ca i am dat in judecata si acolo mi au dat dreptate asa ca nu fiti prosti sa lucrati degeaba ca nu s a intalnit hotul cu militianul
Lasă un comentariu
Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.
* = câmp obligatoriu