Victor Ponta - lucruri despre care ar vrea să nu se ştie - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Victor Ponta - lucruri despre care ar vrea să nu se ştie

Victor Ponta - lucruri despre care ar vrea să nu se ştie

Rămas încă tânăra speranţă a PSD

Victor Ponta - lucruri despre care ar vrea să nu se ştieAbil, flegmatic, ironic şi plin de sine, deputatul Victor Ponta nu este tocmai genul de politician cu lipici la public însă, conjunctura de acum patru ani, cu implicarea sa în detronarea fostului baron Mischie, i-a adus suficienţi „fani” încât să prindă un post de parlamentar la Gorj. Acum, mai vrea o dată, ca majoritatea celor care au gustat din măreţia unei funcţii în organul legislativ suprem la ţării şi, cum el este, practic, şeful social democraţilor gorjeni, nu i-a fost greu să prindă culoarul favorabil.

Adrian Iovan
adrian.iovan @scandaldegorj.ro

„Micul Titulescu”, student mediocru

Pozând într-un Mafalda a politicii româneşti, Victor Ponta îşi dă cu părerea despre tot şi toate, uzând deseori şi de experienţa sa în ale magistraturii, ştiut fiind faptul că „de meserie” este procuror. Darnic în explicaţii când este vorba de a-i înfiera pe alţii, deputatul devine laconic când este vorba despre trecutul său, un pic cam întunecat, însă lipsa sa de comunicare, pe acest subiect, a fost compensată de către presa centrală care, a alocat spaţii generoase lucrurilor cu care nu se poate lăuda Victor Ponta.

Cariera universitară cu care se mândreşte deputatul are şi ea carenţele sale: încă din facultate unde n-a excelat mulţumindu-se cu note de 6.50 la drept penal şi 7 la civil sau constituţional. Situaţia a fost însă salvată de către proiectul de diplomă, la care a luat notă maximă – aşa cum se ia, de obicei, la astfel de lucrări – ajungându-se în acest fel la o mărire a mediei generale.

Lăsând la o parte faptul că Ponta a desfăşurat activităţi didactice pe la unele facultăţi, fără a se consemna acest lucru în cartea sa de muncă, examenul de titlularizare pe postul de conferenţiar a fost un hop pe care deputatul nu l-a putut trece fără a face abuz de unele trucuri la care dacă ar fi apelat altcineva „micul Titulescu” s-ar fi făcut foc şi pară. Prima dată s-au ivit probleme la înscrierea la concurs din cauza faptului că Ponta nu avea vechimea necesară în activitea didactică pentru a putea concura. Şi-a cumulat toate funcţiile deţinute până atunci, inclusiv pe cea de preparator, deşi nici o lege nu prevedea că aceasta se poate cumula, şi tot n-a putut aduna şase ani cât i-ar fi fost necesari,strângând mai puţini de cinci.

Al doilea hop s-a ivit la concursul de ocupare a unui post de conferenţiar, însă şi de data asta lucrurile s-au rezolvat cu toate că era nevoie de o vechime de nouă ani, iar Victor Ponta cumula doar şapte ani şi câteva luni.

Procuror fiind, l-a apărat pe fostul soţ al Mihaelei Rădulescu

Despre toate astea nu-i place lui Victor Ponta să vorbească, la fel cum nu-i place să vorbească nici despre cum a rezolvat o cauză penală care, în alte împrejurări s-ar fi concretizat cu lipsire de libertate în mod legal. Deşi a fost mediocru la drept penal, parlamentarul e de câţiva ani doctor în materia respectivă însă, cunoştinţele sale în domeniu l-au cam trădat într-un dosar în care din acuzator s-a transformat în apărător al învinuitului.

Pe vremea când presta pentru Parchetul General la Victor Ponta a ajuns o plângere penală, însoţită de un ordin de sechestru emis de Înalta Curte de Justiţie a Angliei, venită din partea unor oameni de afaceri englezi, parteneri ai lui Emilian (Elan) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu.

Povestea era veche, încă din anul 2000, şi se referea la neînregistrarea în contabilitatea unei firme avute în comun de român şi englezi, a sumei de 1.341.808 dolari. Atunci Schwartzenberg a fost acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trafic de influenţă.

În faţa procurorului Ponta reclamanţii şi-au retras plângerea, motivând că fusese o neînţelegere între parteneri şi fostul soţ al Mihaelei Rădulescu a primit NUP.

Conform legislaţiei românesti, procurorul trebuia să instrumenteze în continuare cazul deoarece, retragerea plângerii nu înlătura caracterul penal al faptelor, în cazul infracţiunilor de care fusese acuzat Schwartzenberg, ci se pedepseau cu închisoare.

Cel scăpat atunci de către Ponta a povestit, ulterior, despre întâlnirea cu acesta şi mai ales de sfaturile pe care i le-a dat procurorul pentru a putea scăpa din încurcătura penală. Schwartzenberg a spus că Ponta a fost foarte prietenos şi i-a spus, încă de la început, că avea ordin „de la şefu’ ” să nu înregistreze cazul. I-a atras atenţia chiar, că dacă va începe să ia declaraţii după aceea nu se mai poate face nimic, nici măcar dacă banii vor fi returnaţi, iar reclamanţii îşi vor retrage plângerea. Aşa că întreaga poveste a avut un final fericit, pentru părţile implicate, nu şi pentru procurorul Ponta care a intrat în gura presei pentru o perioadă.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.11.2008. 10:22

Comentarii

plesanf
06.11.2008. 17:20

mai ,gorjeni,ce dracu cauta handicapatul asta la noi?cum a reusit asta sa se infiltreze aici?aaaaaaaaahhh ca are vila la Rinca,nu inseamna ca e gorjean,oare cum a reusit sa -si faca buletin de gorj?Haide-ti sa-l trimitem la miticii lui ,in bucuresti ,si sa ne lase pe noi in pace cu oamenii ,care sint nascuti si crescuti pe meleagurile gorjene,si care poate au ceva de spus in favoarea noastra.Si il putem arunca ,naibii de aici NEVOTINDU-L ,acum e momentul.Ce ziceti?astept opinii pe mail meu:imarogj@yahoo.es.

Cosmin
05.11.2008. 23:33

Voteaza MATEI NADRG PNL pe colegiul 6 TG JIU singurul in care am o sperantza.

CRISTI
05.11.2008. 23:29

Se casatoreste la capitala si vine sa cerseasca voturi la TG JIU.Ce tupeu...

RAZVAN
05.11.2008. 23:27

Dracu il voteaza....Sa se duca la capitala sa-l voteze aia.

poponta
04.11.2008. 14:04

a trimis un calendar cu mesaj electoral care nu avea precizat anul!!!?

scandal
04.11.2008. 10:29

Ne intereseaza scrisoarea dar nu avem adresa ta de mail. Asteptam sa ne contactezi pe adresa de mail a redatiei sau la tel pe care le gasesti la contact. Multumim!

dan
04.11.2008. 08:37

victor ponta trimite scrisori si mesaje electorale unor persoane decedate, am plicul electoral acasa, poate fi facut de ras. este penibil. contactati-ma pe adresa de mail si vi-l dau in original

ion
03.11.2008. 15:49

Extraordinar de bun articolul, sincer nu credeam ca multi gandesc la fel ca mine, trimiteti-l pe Ponta la Vanghelie ca el la scos din Bucuresti si ne-a pricopsit pe noi, uitati-va si in declaratia de avere sa vedeti ce bani a luat din...avocatura.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: