Afacerea grataragiului Loga, fundamentată pe falsuri - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Afacerea grataragiului Loga, fundamentată pe falsuri

Afacerea grataragiului Loga, fundamentată pe falsuri


Interesele financiare erorme care gravitează în jurul afacerii „Piaţa Centrală” scot în prim plan un oarecare concubinaj între „investitorii strategici” Loga şi Popescu, pe de o parte, şi autorităţile locale, pe de altă parte. Aproape zilnic ies la iveală tot mai multe dovezi în acest sens, dar şi indicii despre faptul că unele organe media au tăcut cu privire la acest subiect deşi, înainte de a fi reduşi la tăcere cu cei 20.000 de euro primiţi şpagă, afaceriştii rivali cuplului Loga-Popescu le puseseră la dispoziţie toate informaţiile asupra acestui subiect.


Adrian Iovan

adrian.iovan@scandaldegorj.ro

Blindajul în jurul acestui caz se întăreşte pe zi ce trece. Ştim cu certitudine că există colegi din presa scrisă şi de la televiziuni care, în perioada când grupul de contestatari era activ, adică în lunile mai şi iunie, au primit mape sau dosare cu documente referitoare la acest caz.
Pentru bunul mers al lucrărilor la superconstrucţia megafaceriştilor Loga & Popescu, la finele săptămânii trecute, mai exact sâmbătă şi duminică, chioşcul din fosta staţie de autobuz, în care se vindeau hamburgeri, a fost mutat în noua staţie. La fel s-a întâmplat şi cu cel în care erau vândute ziare, acesta fiind mutat la marginea terasei restaurantului lui Loga.
Acestea nu sunt singurele modificări apărute în peisajul dezolant al aşa zisei investiţii, altele cu o evidentă tentă de ilegalitate ne-au atras atenţia.
Panourile şantierului ascund însă faptul că cei doi investitori au executat demolări după cum ăi taie capul şi umblă inclusiv la structura de rezistenţă a vechii clădiri. ignorând total raportul de expertiză tehnică de calitate. Planurile cadastrale pe care afaceriştii şi-au fundamentat documentaţia au un conţinut neconform cu realitatea, fiind vârâte, probabil, sub nasul vreunui expert care a întocmit un raport de expertiză fără să se deplaseze la faţa locului dar, care, cu siguranţă a facut niste precizari corecte, pe care “investitorii strategici” nu le pot respecta, ei lucrând pe “realitatea imaginară”: teren liber de construcţii.

Pentru rezolvarea situaţiei s-a format o comisie

Desfăşurarea operaţiunilor de demolare fără autorizaţie şi fără acte de proprietate a scărilor de acces, a  încăperii de sub scări şi a platformei pietonale a fost constatată în data de 6 mai de către o delegaţie a municipalităţii. Membrii comisiei au discutat cu contestatarii, la acea vreme, ai proiectului şi au constatat că se lucra în plin la desfiinţarea construcţiilor, însă nu au considerat că se impunea a fi luată vreo măsură. Ba dimpotrivă, funcţionarii au încercat să susţină, contrar evidenţelor, că totul este legal, deşi atât certificatul de urbanism, cât şi autorizaţia de construire, fuseseră semnate şi de Ermina Pasăre, şeful Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Tg-Jiu, membră a delegaţiei, deci, aceasta ştia cu certitudine că acele documente nu se referă la lucrări de desfiinţare de construcţii. Pare normal, însă dacă certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire au fost eliberate în baza unor acte false, care prezentau terenul ca fiind “liber de construcţii”, cea ce era vizibil fals, ei înşisi călcând în acele momete pe scările, platforma pietonală şi în încăperea care în acele documente se spune că nu există.

Documente elocvente

De altfel, în certificatul de urbanism nr. 654 din 10/04/2008 constatăm că la punctul 4 litera b) nu se cere PAD, adica proiect pentru autorizarea desfiinţării de construcţii, ci numai PAC, adica proiect pentru autorizarea construirii. Aceasta confirmă supoziţia că Ermina Pasare a utilizat planurile cadastrale cu omisiuni executate “la comandă” de Paul Nistor. De menţionat că Popescu Cristian nu ar fi putut prezenta nici acte de proprietate pe ceea ce a demolat, deoarece şi le-a însuşit prin tranzacţii ilegale însă toate astea pot fi dovedite doar dacă vor fi luate “la bani mărunţi” de către procurori.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu tergiversează soluţionarea plângerii penale 2958/P/2009, după două luni de la depunerea acesteia nefiind audiată nici măcar o persoană.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  18.07.2009. 06:46

Comentarii

anonim
21.07.2009. 10:44

perfect adevarat,dar cel mai important lucru de stiut este faptul ca pe toate documentele de avizare trebuie sa-si puna semnatura si bravul edil al orasului tg-jiu,adica stimatul domn"doctor-inginer???
florin circiumaru.deci care vasa-zica,stimabilul ales de clica de pensionari petrecareti prin lacasurile de bine facere ale primariei tg-jiu cu banii contribuabililor si alesul tiganilor si trintorilor ,beneficiari ai pomenilor oferite de acelasi stimabil primar.domnilor concetateni ,nu vedeti ca de 20 de ani tg-jiul in afara de urmele mai frecvente ,ce-i drep ale maturii si ceva fintini arteziene de un prost gust fara egal,nu s-a intimplat mai nimic.canalizari pe strazi adiacente centrului orasului nu prea exista,parcarile au devenit sursa de imbogatire a fostului tablagiu de la rodna,afaceri in folosul celor ce sponsorizeaza buzunarele partidului si a oamenilor ce protejeaza afacerile dubioase.STIMATI JURNALISTI CAUTATI ZILNIC IN MIZERIA CE SE NUMESTE PRIMARIA TG-JIU SI A SUBORDONATEI ACESTEIA -D S C

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: