Interesele afaceristului Loga, mai presus decât ale cetăţenilor - Ancheta - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Ancheta · Interesele afaceristului Loga, mai presus decât ale cetăţenilor

Interesele afaceristului Loga, mai presus decât ale cetăţenilor

Chiaburii din Piaţa Centrală fac legea

Interesele imobiliare ale unor baştani, ce deţin importante pârghii financiare şi de influenţă, care au pus stăpânire de câţiva ani pe mai multe spaţii comerciale în Piaţa Centrală din Tg-Jiu, sunt mai presus chiar şi faţă de un minim interes public. Din calea afacerilor boşilor Loga şi Popescu au fost desfiinţate câteva locuri de parcare, în locul acestora fiind mutată o staţie de autobuz pentru a nu ocupa spaţiul din faţa unei construcţii care aparţine firmelor acestora.

Daniel Dumitriu

daniel.dumitriu @scandaldegorj.ro

În urmă cu aproape un an şi jumătate, Consiliul Local Tg-Jiu a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat şi a concesionat fără licitaţie publică terenul de 380 de mp din faţa clădirii Pieţei Centrale în vederea extinderii celor existente de către firmele Vilomar Comprest SRL şi Viagio Serv SRL. Autorizaţia de construire a fost eliberată la finele anului trecut, însă odată cu demararea lucrărilor, în urmă cu două luni, a apărut şi un conflict între administratorii acestora, Victor Loga şi Cristian Popescu, de o parte şi ceilalţi patroni, care deţin spaţii comerciale la etajul clădirii, de cealaltă parte. Aceştia din urmă invocau, printre altele, că prin efectuarea acelor lucrări li s-a blocat scara de acces şi nu mai pot face aprovizionarea aşa că au apelat la justiţie pentru stoparea lucrărilor. Scandalul intereselor oamenilor cu bani a fost prezentat la acea vreme de presa locală şi mediat de către instanţa de judecată. Mai exact, în data de 30 iunie, Judecătoria Tg-Jiu a luat act de renunţarea reclamanţilor la judecarea cauzei şi i-a obligat pe aceştia la plata unor cheltuieli de judecată către cele două firme pârâte. În mai puţine cuvinte patronii „au picat la pace” şi îşi văd liniştiţi de afaceri.

Parcare dispărută

Între timp, cu siguranţă tot cu aprobarea municipalităţii, staţia de autobuz care se afla în faţa clădirii care se construieşte de către afaceriştii Loga şi Popescu a fost mutată câteva zeci de metri, aproape de scările care coboară în Piaţa Centrală, pentru ca nicio rată venită cu ţărani la târg să nu le tulbure afacerea sau să le blocheze chiar şi pentru câteva minute accesul. Făcând astfel să dispară cele câteva locuri de parcare din zonă, mai ales că cele rămase sunt rezervate de celelalte societăţi care deţin spaţii comerciale acolo, singura variantă pentru a parca în zona Pieţei Centrale rămâne parcarea privată a Complexului Rodna, care aparţine altui potentat al zonei, Bâlteanu. În condiţiile în care pe partea cealaltă a străzii nu se poate parca decât cu riscul de a încasa 6 puncte de penalizare şi amendă, pentru întoarcere peste linia continuă. Aşadar, pentru aproape orice oprire cu autoturismul în acea zonă trebuie să cotizezi la ghişeul lui Bâlteanu. Interesele financiare din jurul spaţiilor comerciale din Piaţa Centrală sunt mult prea mari pentru a mai respecta legea sau cetăţenii. Astfel, de mai bine de un an de zile, afaceristul Loga şi-a extins terasa restaurantului său în aşa fel încât aceesul în Piaţa Centrală se face printre mese şi pe lângă grătarul cu mici. Atâta timp cât patronul deţine oarece pârghii de influenţă prin anumite instituţii locale nimic din ce face mai puţin legal pare să nu deranjeze pe nimeni. Cum rămâne însă cu trecerea din domeniul public în cel privat şi concesionarea fără licitaţie a terenului respectiv vom mai povesti.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  06.07.2009. 07:28

Comentarii

anonim
06.07.2009. 17:24

va tin la curent cu tot ce vreti,cu toate lichelele ,inclusiv bufnitoiul si arogantul de circiumaru.un parvenit a carui nevasta deh,intelectuala din grimex-ul lui sarcina,pe care-l tine in brate .loga sa faca dovada cit a platit ptr terasa ce a ocupat-o cu ajutorul lui zaharia de la dsc.in primaria tg-jiu e o mafie mai ca in sicilia.toate compartimentele au de suferit datorita sefilor,directorilor,etc.circiumaru isi face publicitate cu un maldar de agende din care nu a rezolvat niciun sfert.tot ce este in neregula in tg-jiu are legatura cu primarul circiumaru.chiar daca are sefi de servicii,pe absolut orice rezolutie ,sta semnatura doctorului inginer.sapati adinc si va rog mult ca simplu cetatean colaborati cu televiziuni,dar nu acces a lui sarcina sau antena lui voiculescu.realitatea ar fi o idee.incet incet sa mai demascam din tilharii astia care au distrus complet ROMANIA.

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: