Dalmaţianul Surupăceanu încearcă disperat să-şi spele petele - Investigatii - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Investigatii · Dalmaţianul Surupăceanu încearcă disperat să-şi spele petele

Dalmaţianul Surupăceanu încearcă disperat să-şi spele petele

Cu mulţi euro pe centimetru pătrat

Dalmaţianul Surupăceanu încearcă disperat să-şi spele petele
Dacă ziariştii ar fi cu adevărat profesionişti şi cu moralitatea intactă, derbedeii politici nu ar îndrăzni să elucubreze după pofta inimii şi să mintă electoratul cu neruşinare în articole plătite la centimetru pătrat. Aşa zisa „a patra putere” este la fel de putredă şi imorală ca politica dar, impactul asupra societăţii îl are mai mare cuvântul spus, sau scris, al unui jurnalist decât cel al vreunui politician nesemnificativ.

Şocant este tocmai faptul că unii jurnalişti, care sunt consideraţi buricul pământului în domeniul gazetariei, susţin minciuna, ipocrizia şi mizeria umană cu bună ştiinţă, pentru un purcoi de verzişori pe care i-a primit el sau patronul său.

Claudiu Matei
claudiu.matei @scandaldegorj.ro

Bătrân aruncat în ghearele sărăciei de către Surupăceanu

Dacă articolul „M-a ajutat mai mult decât copilul meu” apărut în ediţia de sâmbătă a celui mai citit cotidian local ar fi fost scris de vreun no name fără experienţă ar fi fost oarecum de înţeles că cel care vrea să se facă ziarist când va creşte mare a greşit. Când e vorba însă de un jurnalist cu destulă rutină e greu de crezut că materialul nu a fost executat pentru sensibilizarea electoratului şi nu face parte din contractul publicitar pentru campania electorală a „filantropului” social democrat Surupăceanu.

Mai exact, este vorba de povestea, romanţată până la lacrimi de sriitorul la ziar, a fostului primar al comunei Cătunele, Haralambie Viaşu, personajul cu ajutorul căruia, în urmă cu nouă ani, Mugurel Surupăceanu a dat primul tun în banii publici.

Mega-ţeapa de peste 5 miliarde, la nivelul anului 1999, de la Primăria Cătunele, e catalogată de jurnalist drept „o greşeală în actele contabile” deşi, organele de control au stabilit demult vinovaţii, fostul primar alegându-se cu o condamnare la închisoare cu suspendare şi returnarea prejudiciului la bugetul local al comunei. Fostul primar, aflat acum la venerabila vârstă de 76 de ani, plăteşte şi în prezent, lunar, 3 milioane de lei vechi, din pensie, pentru şmenurile făcute împreună cu Surupăceanu însă, sunt puţine şanse ca prejudicul, cu penalităţile aferente, ajuns la 600 de milioane de lei vechi, să fie recuperat vreodată.

Nepotul i-a răscumpărat casa

Candidat acum la deputăţie din partea PSD, Surupăceanu l-a scos de la naftalină, în faţa ziariştilor, pe bătrânul căruia i-a mai aruncat sporadic ceva mărunţiş pentru de-ale gurii, fără să amintească, de fapt, că din cauza sa şi a afacerilor sale ilegale fostul primar se află într-o sărăcie de nedescris.

Minciuna aruncată în ochii electoratului prin intermediul tonomatului cu pix cum că a Surupăceanu a achitat o parte din bani atunci când Primăria Cătunele i-a confiscat casa fostului primar şi i-a scos-o la vânzare e contrazisă de actele contabile aflate la instituţia în cauză. O rudă a fostului primar a cumpărat casa, plătind primăriei 110 milioane de lei vechi, ulterior un nepot al acestuia a răscumpărat-o şi l-a lăsat să locuiască acolo.

Povestea casei sărăcăcioase e mult mai lungă, dar ziaristul s-a mulţumit cu atât cât să-l poată coafa frumos pe clientul solvabil venit pe centura PSD+PC. Fostul primar a avut două case pe care le-a dat celor doi copii şi a plecat pentru o perioadă la o femeie în comuna Tismana. După câţiva ani, bătrânul a revenit în Cătunele, a vândut nişte terenuri şi a cumpărat o altă casă, nefiind în cele mai bune relaţii cu fii săi, aceasta făcând ulterior obiectul confiscării/vânzării.

Ipocrizie fără limite

Apogeul ipocriziei este atins de Surupăceanu şi redat întocmai de scriitorul la ziar în finalul articolului când, candidatul „vorbeşte cu discreţie” despre gestul său umanitar, ca şi cum n-ar fi ştiut nimic despre demersul jurnalistic. Aşa zisa discreţie se poate vedea în fiecare campanie când politicienii fac parastasuri electorale cu cohorta de camere de luat vederi după ei.

În final, pentru ca articolul să merite toţi banii şi să mai spele o pată a dalmaţianului Surupăceanu, acesta vorbeşte despre gesturi de umanitate, iar ziarizdul întăreşte spusele emitentului ordinului de plată: „puţini fiind aceia care mai dăruiesc altora din câştigul lor”. Din câştigul în urma şmenurilor penale din bani publici, ar fi trebuit să menţioneze scribul. Şi încă ceva, foarte important: Surupăceanu a recunoscut, în acest fel, că este responsabil moral de sărăcia în care se zbate acum bătrânul, de declinul social al acestuia, de faptul că lunar i se opreşte aproape jumătate din pensie, de faptul că i-a fost confiscată şi vândută casa. Cam asta este situaţia reală despre care nu scapă un cuvânt spălătorul de cadavre.Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  03.11.2008. 10:16

Comentarii

Ghita
04.11.2008. 10:09

Măi Claudiule... tu scrii că "Şocant este tocmai faptul că unii jurnalişti, care sunt consideraţi buricul pământului în domeniul gazetariei, susţin minciuna, ipocrizia şi mizeria umană cu bună ştiinţă..." dar în oglindă nu te uiţi? Şi tu eşti la fel... Şi tu ai diverse informaţii despre unii şi despre alţii dar... nu le scrii tot din considerente de... obraz, bani, cunoştinţe, etc. Asta este societatea românească şi e mare păcat ca inclusiv gazetarii s-au băgat în politică, şi mai rău sunt unealta lor, unealta răului... Să fi sănătos Claudiule, şi tu şi alţii... toţi sunteţi o apă şi un pământ...

cristi
03.11.2008. 12:32

problema este ca inclusiv ziarul in care scrii tu, domnule Matei,(Gorj-Domino) publica articole electorale platite de surupaceanu.
In loc sa-l demascati ca pe un hot si mafiot ce este, il ridicati in slavi

alegatorul
03.11.2008. 11:50

Excelent articolul!
Cred ca ar trebui sa se mentioneze in ziarele care fac campanie anumitor candidati ca sunt articole platite.
Va rog sa demascati in vontinuare pe cei care vor sa ajunga in parlament doar pentru a capata imunitate parlamentara

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: