Conspiraţia tăcerii (II) - Dezvaluiri - Scandal de Gorj

Sumar articole:
Inconştienţă sau indolenţă? Amicul spaniol al unui primar din Gorj a băgat spaima într-o comună întreagă! Angajații primăriei îngrijoraţi de teama infectării cu COVID-19!

Paraschiv s-a prins în FLAGRANT: ”Sunt venite opt autobuze. Licitația va fi organizată săptămâna viitoare”(?!). Transloc va închiria autobuze, vechi de 20 de ani, de la partenerul de afaceri al directorului

La Muzeul Național Brâncuși din Târgu-Jiu nici frica nu mai păzește pepenii! Managerul, pasibil de un nou dosar penal pentru neglijență în serviciu !

Iată cine este candidatul propus de PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj! Deputatul Vîlceanu l-a descris la Tv Sud!

E GATA! Burlan se pregătește să salveze CEO: a înființat un post de director, cu dedicație, pentru amicul său pesedist Tatomir!

Alee penală! Șef din Direcția de Patrimoniu Târgu-Jiu și șefii Edilitara, cercetați pentru abuz în serviciu

Răspuns halucinant al directorului Corpului de Control din MEC, la un an de la verificarea făcută la IȘJ Gorj

Noul director al Minprest are, cel puțin, un schelet în dulap! Vișan, implicat în afacerea ”Molozul”, pe când conducea firma Polaris!

Fratele administratorului public al Primăriei Novaci a construit fără autorizație?! Un stâlp de curent, în mijlocul clădirii

Corpul de Control al ministrului Educației, o săptămână în Gorj! Raport și o nouă verificare de fond

Două familii din Albeni, în carantină la domiciliu, una în autoizolare! Primarul acoperă carantinații dar le-a aprobat 10.000 de lei pentru hrană

Omul lui Weber, înlocuit cu amicul lui Leuștean! Iată cine va conduce RAR Gorj, după demiterea lui Predescu!

Inculpat pentru fals intelectual, director adjunct la Minprest! Țintește locul lui Giorgi

PSD a pierdu un primar cu trei mandate! Edilul de la Licurici, noul veterinar-șef de la Hurezani

Și mătura e PSD! Nevastă de primar, angajată femeie de serviciu la SE Turceni

”Invenția” care a omorât un om! Afacerea de 3 milioane de euro despre care președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, își dorește să nu afle procurorii!

Camera de Conturi Gorj demarează control la Primăria Târgu-Jiu în urma executării judecătorești a primarului Romanescu

Vezi care sunt cei mai bine plătiți lideri de sindicat din CEO! Marciuc, miliardar din tranzacții imobiliare!

Trei pretendenți, pentru funcția de șef la Cariera Lupoaia! Un CFL-ist, promovat inginer-șef Energetic

Jaf în banii publici! Sporuri și salarii ilegale, la primăriile din Gorj! TREI primari au încasat, NELEGAL, spor de dificultate și condiții vătămătoare

Doi dintr-o lovitură! Romanescu a intrat în februarie fără doi consilieri personali

Încasări de sute de mii de lei din show-uri erotice. Soții Feroiu, inculpați în dosarul ”Videochat la saloanele de înfrumusețare”, primeau banii din SUA

ȘOC! Primar PSD, acuzat că i-a făcut propuneri indecente unui consilier local: ,,Eu te-am pus la masă și tu te-ai dat la mine!”

CEO vinde curent! În curtea Carierei Roșiuța se comercializează PORTOCALE

Cadou de la șefu’ Romanescu! ,,Primăreasa” Nodea, promovată șefă la Informații în Primăria Târgu-Jiu!

Burlan, ”specialistul” în fumigene al lui Vîlceanu, la conducerea CE Oltenia! Noul președinte al Directoratului, cercetat de procurori pentru o DELAPIDARE de peste 500.000 de euro, în dosarul ”Masa caldă”

Administratorul unui salon de înfrumusețare, antreprenorul de succes al PNL din Consiliul de Supraveghere al CEO. Firmele lui Popescu, contracte de milioane cu instituții publice

Noul inspector școlar adjunct, chiulangiu pe bani publici! Profu’ de mate, acoperit de șefa Cochină

”Primărița” Nodea, conectată, prin dispoziții succesive ale lui Marcel Romanescu, la toate proiectele din care se încasează vârtos!

Dosarul ,,Videochat”, finalizat de procurori! Doi soți celebrii în Târgu-Jiu, inculpați pentru evaziune fiscală

Surprize! Scaunul lui Capotă la SJU Târgu-Jiu, disputat între Tătaru și Vienescu

Monede de aur, oseminte și tunele, depistate în urma săpăturilor de la Mănăstirea Tismana! Constructorul, bine plătit dar în insolvență

Cuibul ”asistaților social”! Soția consilierului personal al primarului Romanescu și ex-consilierul Săvoiu, angajați la Transloc. Consilierul liberal Paraschiv, INCOMPATIBIL?!

Senatorul Cârciumaru, audiat la Parchetul Înaltei Curți în dosarul busturilor! A scăpat de acuze pentru că s-au prescris, alți funcționari publici urmăriți penal

Penitenciarul Târgu-Jiu se zgârcește la banii statului ca le cei de lumânări! Fostul preotul capelan, plătit eșalonat

Substituire de identitate pentru a-i face rău, indirect, directorului Dorin Tașcău și profesoarei Maria Cochină, de la CNTV! Reclamație dublă, la IPJ Gorj

Ciurel a activat morișca intereselor și vrea să-și propulseze omul în Consiliul de Supraveghere al CEO. Eftenoiu, liantul cercului de influență!


Arhiva
20132012
2011201020092008
2007200620052004
arhivă compactă
Prima pagină · Dezvaluiri · Conspiraţia tăcerii (II)

Conspiraţia tăcerii (II)

Claudiu Matei

p1Am fost considerat, scriptic, „pericol social”, în realitate, fiind de fapt, „pericolul public numărul 1” pentru mulţi gabori, magistraţi ori politicieni, în perioada 1999-2000, când Scandal de Gorj, prima publicaţie de acest gen din judeţ, ajunsese la un tiraj, neegalat până acum de vreun ziar local, de 5.000 de exemplare. Mulţi din cei care se ştiau pătaţi aşteptau, cu înfrigurare, ziua de joi, în fiecare săptămână, sperând până în ultima clipă să nu se regăsească în paginile publicaţiei. Eram urâţi de ticăloşi, dar iubiţi de oamenii simplii, pe mulţi dintre ei văzându-i, mai târziu, susţinându-mă în sala de judecată, plină până la refuz, atunci când eram judecat.

Din biroul lui Crăciun...

Aşa cum vă spuneam, în numărul trecut, am fost reţinut pe 9 octombrie 2000, în urma unei delaţiuni a actualului candidat PSD la deputăţie, Mugurel Surupăceanu.

Declaraţiile de la sediul Poliţiei Municipale au avut loc în biroul comisarului Daniel Crăciun, după ce acesta şi-a rezolvat, de la telefonul instituţiei, o problemă familială.

Confruntările cu Surupăceanu şi gaşca sa de angajaţi, bine instruiţi să descrie „şantajul” la adresa şefului, mi-au dat impresia că aceştia îşi învăţaseră lecţia chiar într-unul din birourile poliţiei.

Ca să mă intimideze, Surupăceanu m-a făcut „infractor” şi „mincinos”, de câteva ori, fără ca miliţianul anchetator să intervină. Problema nu era că delatorul mă jignea ci, că „profesionistul” Crăciun nu a reţinut un detaliu important, după părerea mea: „şantajatul”, cel pe care îl constrânsesem moral, îi provocasem atâta teamă cu ameninţările mele, îl terorizasem psihic, îmi vorbea în acest fel (?!). Crăciun era preocupat ca ordinul şefului său de atunci, Ion Giura, să fie dus la îndeplinire: Matei trebuie să ajungă în arest!

Nu mă surprindea nimic din toate astea, mă aşteptam la orice. Un singur lucru m-a făcut să mă cutremur – declaraţiile angajaţilor lui Surupăceanu, dar mai ales cea a secretarei sale. Simona Angela Dinuţă a susţinut la poliţie şi, mai apoi, pe toată durata cercetării penale şi judecătoreşti că, în singura dată când am fost în biroul şefului ei, a auzit, prin uşa care despărţea secretariatul de acel birou, rămasă întredeschisă, ameninţările mele către Surupăceanu şi pretenţiile băneşti solicitate. O declaraţie neşlefuită, nememorată, obişnuită, a acesteia nu putea scoate în evidenţă exact elementul constitutiv al infracţiunii de şantaj – constrângerea psihică şi obiectul material. Toate declaraţiile angajaţilor lui Surupăceanu, Sorina Liliana Ursu, Ion Petrescu şi Forin Neamţu (în prezent secretarul Primăriei Rovinari) au fost premeditate în aşa fel încât să scoată în evidenţă vinovăţia mea. Voi prezenta, în viitor, fiecare detaliu, din aceste declaraţii, ticluitgaborii şefi şi memorat de angajaţii denunţătorului Surupăceanu.

...în beciurile Poliţiei

După şapte ore de interogatorii şi confruntări capii poliţiei au luat hotărârea reţinerii mele. Au chemat-o pe soţia mea, care stătuse în tot acest timp în faţa sediului, şi i-au dat ceasul, telefonul mobil, şi alte câteva obiecte personale pe care le aveam asupra mea.

La ora 20,20 am fost dus în Arestul IJP. Drumul dintre „Municipală” şi IJP l-am parcurs într-o Dacia „civilă”, pe bancheta din spate, lângă uşă, fără cătuşe la mâini. Am realizat, abia atunci, că mi-am pierdut libertatea. Deşi, în sediul „Municipalei” fusesem escortat la WC nu am avut acest sentiment, cu toate că, la un moment dat, în drumul spre pişoar, am auzit vocile lui Surupăceanu şi Giura discutând pe tema arestării mele.

Odată ajuns în subsolul IJP, am avut ceva de aşteptat până am fost luat în primire. Mi s-au luat datele personale şi apoi mi-au făcut o percheziţie corporală. Mi-au luat şireturile de la pantofi şi cureaua, probabil să nu mă spânzur. În drumul spre celulă l-am rugat pe poliţistul care mă însoţea să mă plaseze într-o cameră „mai liniştită”. Îmi era teamă să nu fiu luat de la intrare, de „băieţi”, cu „vai puiuţ ce fund frumos ai...”, iar a doua zi să plec (!) de acolo „fetiţă”. În camera 7, în care am stat o oră, deja „mă cunoşteau” toţi din buletinele de ştiri care se difuzaseră la radio în ziua aceea şi abia dacă am apucat să le povestesc câte ceva din ce păţisem. Erau oameni normali, aşa cum nu mai întâlnisem în acea zi, care m-au invitat la masă, din puţinul primit de acasă. Unul dintre ei fost ofiţer la jandarmi... Uşa celulei s-a deschis şi am fost invitat, de chiar şeful Arestului, chemat de acasă, să-mi iau bagajele şi să ies. Devenisem singurul meu bagaj după o zi istovitoare. M-au mutat în camera alăturată, colonelul Cilibiu spunându-mi că aici e mai bine, mai am cu cine discuta. Cei de la 6 mai aveau puţin şi mă pupau: „Ziaristule bănuirăm că te mută aici că tocmai ne puseră cearceafuri şi feţe de pernă noi”. Aveam să aflu că lenjeria nu fusese spălată niciodată. A urmat o noapte lungă, de nesomn.... A doua zi....Recomandă acest articol:
facebook twitter myspace google stumbleupon reddit digg

  13.10.2008. 22:13

Comentarii

unnimeni
19.10.2008. 19:41

sa moara toti coruptii unu cand fura o gaina al baga repedele la cusca unu care fura miliarde nu suporta detendtia nu imi doresc decat sa moara ciodanu vasile sandu ...........la gunoi cu iei te intalnesti noaptea cu iei prin baruri si au pretentii sa le dai sa bea ca daca nu zice ca te ia cu urmatoarea fapta si te ia la omor

Lasă un comentariu

Scandal de Gorj nu este responsabil juridic pentru continutul comentariilor. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra va revine in exclusivitate.

* = câmp obligatoriu

:

: